The incredible Sony MH1 /MH1c!

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Δεν ξέρω πάντως αν κάνω λάθος και δεν θυμάμαι πως ήταν τα πρώτα μου στην αρχή αλλά αυτά μου φαίνονται κάπως...(Ίδιο μοντέλο.)
Το iPhone τα τινάζει στον αέρα,μπουκώνει τα μπάσα,δεν ξέρω...Στην ΕMU είναι καλύτερα αλλά και πάλι.
Για να τα αφήσω να στρώσουν να δω...

το iphone ούτε κατά διάνοια δεν τα τινάζει στον αέρα... ΑΥΤΑ τινάζουν τον αδύναμο ενισχυτή του ipod στον αέρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

το iphone ούτε κατά διάνοια δεν τα τινάζει στον αέρα... ΑΥΤΑ τινάζουν τον αδύναμο ενισχυτή του ipod στον αέρα...

Έστω.
Πάντως δεν τα ακούω όπως τα πρώτα.
Για να παίξουν λίγο να δούμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Καλησπέρα, παρέλαβα κι εγώ τα MH1 και όλο χαρά τα δοκίμασα στο Xperia P αλλά έλαβα το παρακάτω
" Το ακουστικό δεν υποστηρίζεται. Χρησιμοποιήστε διαφορετικό ακουστικό ή επισκεφθείτε την τοποθεσία υποστήριξης της Sony Mobile για περισσότερες πληρ."
Το έκανα λοιπόν αλλά δεν γράφει κάπου οτι δεν είναι συμβατό. Αναφέρει πως είναι για όλα τα sony android από 2.3V. Εγώ έχω 4.0.4.
Τώρα τι κάνουμε???
Και τα αγόρασα για το τηλέφωνο...

Και εγώ έχω 4.0.4 αλλά το παλιό Sony Ericsson (Neo V). Εσύ έχεις αν δεν απατώμαι μεταγενέστερο (post-2011) μοντέλο Xperia και άρα ήθελες ........ MH1c.

Και εγώ έχω 4.0.4 αλλά το παλιό Sony Ericsson (Neo V). Εσύ έχεις αν δεν απατώμαι μεταγενέστερο (post-2011) μοντέλο Xperia και άρα ήθελες ........ MH1c.

Σωστά φίλε μου!!!

Τώρα μόνο με tire up...
...κι οταν θα πρέπει να απαντήσω σε κλήση θα ψάχνω να το βρω...
Αρε Sony τι μας κάνεις, χίλια μπιχλιμπίδια το κάθ´ένα για το δικό του μοντέλο, λες κι αν δουλέυουν σε όλα θα χαλάσει ο κόσμος.
Αρε ξύλο που θέλουν!

Last edited:
Παρελαβα κι εγω σημερα.
Σ ευχαριστω Σταυρο που ξεκινησες το θεμα και μαθαμε αυτα τα ακουστικα.
Στο galaxy s4 αλλα και στο pc που τα συνδεσα, παιζουν τενεκεδενια, αλλα οταν πατησεις το μεσαιο πληκτρο, ολα μια χαρα.

Μια απορια. Εφοσον η διαφορα του c με αυτα ειναι η γειωση με το mic γιατι δεν κανουμε μια αλλαγη στην πλακετα για να παιξει και το mic και να λειτουεγησει ως hands free;
Επίσης δεν παιζουν καθολου τα πληκτρα της εντασης.
Αλλαζοντας την γειωση ολα αυτα θα φτιαξουν;
Σαν 1η φαση επειδη δεν ειχα χρονο, απλα βραχυκυκλωσα με κολληση τα Pin του Mic στην πλακετα για να μην χρειαστει να βαλω δεματικο.
Εχω ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. Βεβαια δεν λειτουργει σαν hands free

Επίσης δεν παιζουν καθολου τα πληκτρα της εντασης.

Ωπα...
Αυτο σημαινει δηλαδη οτι ενδεχεται (αφου δεν μπορουμε να αυξομειωσουμε την ενταση) οτι δεν θα παιζει τερμα δυνατα (χωρις κοφτη) τη μουσικη. ?
Γιατι εξ'ορισμου, μπορει να ειναι η ενταση στη μεση.

Μηπως εχει να κανει μονο με τη λειτουργια hands free αυτο και λεω βλακεια. ?
Δεν πιστευω δηλαδη ακομα κι αν η σταθμη απο τον player ειναι τερμα, να υπαρχει κοφτης μεσα στην πλακετα των ακουστικων.?

Επισης, καλη σκεψη το βραχυκυκλωμα στην πλακετα, αντι για δεματικο, αλλα αν δεν μας πειραζει η αισθητικη, και το δεματικο δεν ειναι κατι σπουδαιο.!

Τελος ο σταυρος που τα ανακαλωδιωσε ειπε οτι με ανακαλωδιωση και πεταμα της πλακετας, εξαφανιζονται και κατι αντιστασεις και σαν συνεπεια ο ηχος ειναι ακομη καλυτερος.! Οποτε, μηπως η αφαιρεση της πλακετας ειναι και λιγο μονοδρομος. ?
(αν προκειται να χρησιμοποιηθουν μονο σαν ακουστικα για μουσικη και οχι για hans free)

Last edited:
Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Ωπα...
Αυτο σημαινει δηλαδη οτι ενδεχεται (αφου δεν μπορουμε να αυξομειωσουμε την ενταση) οτι δεν θα παιζει τερμα δυνατα (χωρις κοφτη) τη μουσικη. ?
Γιατι εξ'ορισμου, μπορει να ειναι η ενταση στη μεση.
Σημαίνει μόνο ότι δεν μπορείς ν' ανεβοκατεβάζεις την ένταση από τα κουμπάκια του Hands-free. Από το κινητό την ανεβοκατεβάζεις μιά χαρά. Το ίδιο και με όποια άλλη συσκευή το συνδέσεις.

Μηπως εχει να κανει μονο με τη λειτουργια hands free αυτο και λεω βλακεια. ?
Δεν πιστευω δηλαδη ακομα κι αν η σταθμη απο τον player ειναι τερμα, να υπαρχει κοφτης μεσα στην πλακετα των ακουστικων.?

Επισης, καλη σκεψη το βραχυκυκλωμα στην πλακετα, αντι για δεματικο, αλλα αν δεν μας πειραζει η αισθητικη, και το δεματικο δεν ειναι κατι σπουδαιο.!

Τελος ο σταυρος που τα ανακαλωδιωσε ειπε οτι με ανακαλωδιωση και πεταμα της πλακετας, εξαφανιζονται και κατι αντιστασεις και σαν συνεπεια ο ηχος ειναι ακομη καλυτερος.! Οποτε, μηπως η αφαιρεση της πλακετας ειναι και λιγο μονοδρομος. ?
(αν προκειται να χρησιμοποιηθουν μονο σαν ακουστικα για μουσικη και οχι για hans free)
Όλη η αξία των ακουστικών αυτών είναι πως πρόκειται για ακουστικά σπουδαία για ακρόαση μουσικής. Κι' ας βγήκαν ως απλά Hands-free.

Ναι Μιχαλη, πηγα να πω οτι δεν ξερω με ποια λογικη δουλευει η αυξομειωση στα hand free.
Οτι δεν ελεγχει το software του Player η του κινητου, αλλα εχει καμια harware-ικη υλοποιηση σαν volume στην πλακετα που κοβει και απο εκει.!

Αλλα μετα σκεφτηκα οτι δεν υπαρχει μηχανικος μηχανισμος, παρα πατημα πληκτρου, οποτε ελεγχει την αυξομειωση μεσω του software ειτε του κινητου/Player. Βεβαια και οι αντιστασουλες που ανεφερε ο Σταυρος και οτι αφαιρωντας τες (αν θυμαμαι) ανεβαινει η σταθμη (?) ισως σημαινει οτι τελικα οτι καλυτερα ειναι να αφαιρεθει η πλακετα.
Το δικο μου κινητο π.χ. εκτος απο χαλια εξοδο, εχει και χαμηλη ενταση που αν την βαλεις και κοντα στο τερμα παραμορφωνει.! Οποτε αν κερδιζουμε και λιγακι απο την αφαιρεση πλακετας σε σταθμη, καλοδεχουμενο.
(εννοω δηλαδη μηπως στην πλακετα υπαρχει καποια ηλεκτρονικη υλοποιηση volume, κοβωντας τη σταθμη που διερχεται στο καλωδιο και εξ'ορισμου οταν τα πρωτο συνδεεις η σταθμη ειναι π.χ. στο 70-75% της ολικης, και αφου δεν μπορεις να την ανοιξεις απο την πλακετα, η πλακετα κοβει το 25%, ασχετως αν στον player ειναι 100%)

Βεβαια αυτο μαλλον διαπιστωνεται, αν σε καποιον που δουλευει το volume στο hands free, το ανεβοκατεβαζει, βλεποντας ταυτοχρονα αν ανεβοκατεβαινει και η μπαρα volume του κινητου ή αυτη παραμενει ως εχει.

Last edited:
Οσον αφορα την ποιοτητα τους σχεδον ειχα ψηθει με το νημα.
Οταν ο νατουραλης ειπε οτι παιζουν μισο κλικ κατω απο τα shure του, αυτο ηταν.
Τα εχω ακουσει του Μιχαλη και μου αρεσαν πολυ.
Θα ελεγα οτι προσεγγιζαν σχεδον τον ηχο των philips fidelio X1 που δοκιμασαμε σε αντιπαραβολη.
Εστω και σχεδον τετοιος ηχος με 9 ευρω ειναι λουκουμαρα.!
Και απο οτι διαβασα να λετε, με τον o2 ενισχυτη ακουστικων που εχω θα οδηγηθουν σωστα για ακροαση στο σπιτι.

Και εγω ειμαι βεβαιος οτι θα ειναι πολυ καλα ηχητικα,μετα απο τα σχολια ολων των παιδιων εδω.

Στο τηλ μου ειπαν οτι θα ερθουν τριτη ή τεταρτη,στο e shop εδω που τα παραγγειλα.

Οκ μεχρι τοτε θα ηταν μεγαλη αχαριστια να πω οτι δεν εχω υπομονη και αλλα ακουστικα ν'ακουσω :-D

Ενταξει, και εγω δεν εχω εμπειρια με καλα ακουστικα ψειρες/inear. Μονο τα ακουστικα που συνηθως συνοδευουν τα κινητα. Βαλε και το γεγονος οτι τα inears παντα με ενοχλουσαν στο αυτο λογω του.οτι δεν τα εχω συνηθισει, δεν θα σκεφτομουν ποτε να αγορασω.

Υστερα απο την ακροαση ομως των shure του ΜΙχαλη και την τιμη προσφορα των σονυ τα παραγγειλα κι αν χρειαστει θα ανοιξω και με μεγγενη τα αυτια μου για να χωρεσουν.
:)

Και μενα με προβληματιζει το θεμα της εφαρμογης,μια φορα μιας φιλης μου της αρεσαν πολυ τετοιου ειδους ακουστικα,και εμενα δε με βολευαν μεσα στο αυτι,με ενοχλουσαν,που τα ειχα δοκιμασει.

Εδω τα παιδια ειπαν πως με τη χρηση καταλληλου μεγεθους λαστιχακιου ειναι ανετα,αλλα δεν εχω καταλαβει αν αυτα της προσφορας εχουν ποικιλια τετοιων για να επιλεξει καποιος αναλογα τα αυτια του (αληθεια οσοι παραλαβατε,εχουν?)

Ωστοσο μου ηρθε φλασια,αυτη η φιλη μου που ανεφερα παραπανω,ειχε παρει ενα ζευγαρι λοιπον in ear sony για ενα κινητο sony ericsson που ειχε τοτε,που εκαναν καμια τριανταρια ευρω νομιζω(καπου το 2007-2008 πρεπει να ηταν),και θυμαμαι οτι ακουγοντουσαν καλα,καπως οπως περιγραφονται εδω,πλουσια σε ογκο αλλα με καλη ποιοτητα ηχου που μου ειχε φανει παραπανω καλη απ'οτι περιμενα να ακουσω...
Αν κυκλοφορουν απο τοτε δεν αποκλειεται να ηταν αυτα...

Ευχαριστώ Σταύρο.
Λογικά εναλλάσσοντας gnd και mic δε θα χρειάζεται δεματικό (λέω το ένα να το σφάξω και το άλλο να το κρατήσω πιο "λειτουργικό" σε περίπτωση που χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω ως handsfree).

Το παρέλαβα κι εγώ. Επειδή δεν έβρισκα δεματικό δοκίμασα το ανταπτοράκι της φωτο, που είναι για να μοιράζει μιά σύνδεση ακουστικών σε δύο. Δούλεψε μιά χαρά χωρίς να πατάω το κουμπί του μικροφώνου, αλλά προσέθεσε ένα πέπλο στη μουσική που δε μου άρεσε.

2013-11-17 15.16.04.jpg
2013-11-17 15.16.19.jpg

Μετά ανακάλυψα ότι ο εγγλέζος στέλνει και κλιπσάκι για να πιάνεται στο πουκάμισο, το οποίο επίσης δούλεψε, αλλά μου φάνηκε ασταθές για μακροπρόθεσμη χρήση.
2013-11-17 15.18.01.jpg

Τελικά κατέληξα κι εγώ στη γνωστή λύση του δεματικού,στριμμένου δυνατά με πενσούλα.

2013-11-17 15.21.45.jpg

Αναμένω και το Geek (dac και ενισχυτής ακουστικών για όσους δεν το ξέρουν) για να απαλλαγώ και από αυτό, εκτός κι αν βρεθεί καμμιά καλή ψυχή να μου το ανακαλωδιώσει.

εδιτ: Οι φωτό βγήκαν λίγο μεγάλες, είναι από κινητό, συμπαθάτε με.