να πω κι εγω τις πρωτες μου εντυπωσεις απο τα νεοαποκτηθεντα ΜΗ1 (μολις σημερα ηρθαν στα χερια μου)..!
διαβαζα αρκετες μερες τωρα ολα αυτα που λενε οι κατοχοι εδω μεσα και αποφασισα και τα παραγγειλα. η χρηση τους δεν θα ειναι σαν Handsfree κινητου αλλα για ακροαση μουσικης κυριως, καποιες ωρες που δεν θελω να ενοχλω. για αυτο το λογο εψαχνα ενα φθηνο IN EAR ακουστικο, που να εχει καλη αποδοση ομως!! εχω και κατι PIONEER (non IN ear) τα οποια δεν μου καθονται καλα στο αυτι, και γι αυτο προτιμω τα ΙΕ..!
στην ουσια... λοιπον!! τα ακουστικα λοιπον προοριζονται για συνδεση σε HTPC, το οποιο εχει πανω του μια ASUS XONAR DG και ηχεια τα LOGITECH X-540.
σε πρωτη φαση, ειπα να δοκιμασω να παρω τον ηχο απο τα ηχεια, καθως δινουν και εξοδο ακουστικων. εκει συνηθως εβαζα και τα Pioneer. δυστυχως, η δοκιμη επιβεβαιωσε ολα αυτα που λενε οι κατοχοι, οσον αφορα την εσωτερικη συνδεσμολογια των ακουστικων που δινει χαλια ηχο!!!! πατησα λοιπον το κουμπακι για να ακουσω ηχο και οντως ακουσα..! ομως δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε, καθως ακουγα τον ιδιο περιπου ηχο με τα Pioneer!!!!
λεω λοιπον, δεν τα συνδεω απευθειας πανω στην καρτα ηχου, να δω...?
ομως εχω ενα "θεμα"..!! βαριεμαι να ξεσυνδεω τα X-540..!! οποτε...σκεφτομαι το εξης "απλο"..! εχω τοποθετησει στο κουτι του πισι, ενα FRONT PANEL με θυρες USB, Firewire, card reader, κλπ, αλλα και με θυρες MIC - Headphones. λεω δεν τα βαζω εδω.., και βλεπουμε....! τσεκαρω, πρωτιστως (γιατι δεν θυμομουν..) αν ειναι συνδεδεμενο το καλωδιο ηχου του Front Panel πανω στην καρτα ηχου.., ΟΚ..ηταν!
παμε λοιπον να δουμε...!! συνδεω το ΜΗ1 στην εξοδο ακουστικων του πανελακιου, και βαζω 2-3 τραγουδια στο WINAMP. και μολις αρχιζει να παιζει, πρωτη εκπληξη..........!!!!!!!!! τα ακουστικα παιζουν κανονικα...!!!! ακουγονται τα παντα...!! ωραια λεω γλυτωσαμε τα χειρουργεια και τις πατεντες......!!!!!!!!
συνεχιζοντας να ακουω διαφορα ειδη και φορματ μουσικης -απο ΜΡ3 128 εως FLAC-, διαπιστωνω οτι ακουω πολυ καλυτερο ηχο..!! ΑΛΛΑ, απο οσα ειχα διαβασει, δεν εχω αρκετη ενταση, καθως το volume ειναι πανω απο 80% ....!!!! λεω.., ας ριξω μια ματια στις ρυθμισεις της καρτας ηχου...!!! ψαχνοντας, εντοπιζω μια ρυθμιση που δινει 3 επιλογες (δειτε τις φωτο).
1 default ειναι στο VOIP και εχει και αλλες 2, τις..
2 Pro-Gaming Mode και
3 Exciter.
δοκιμαζοντας και τις 3, βλεπω οτι η 1η επιλογη δινει την χαμηλοτερη ενταση απο ολες και η τριτη την πιο δυνατη. για να καταλαβετε, δεν ειναι ακριβως κλιμακωτη, αλλα αν η 1 ειναι, ας πουμε σε μια κλιμακα 1-10, στο 4, οι αλλες 2 ειναι στο 8 -10 αντιστοιχα..!!!
εγω εβαλα την 3η επιλογη και πλεον ακουω εντελως διαφορετικα ακουστικα...!!!! με πολυ ενταση και παρα πολυ καλο και καθαρο ηχο... πλεον!!! εκει που τα επαιζα στην αρχη στο 80% της εντασης, πλεον δεν χρειαζομαι πανω απο το 40%..!!
αν και ειναι αστρωτα, δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση ουτε με τα Pioneer, αλλα ουτε και με κατι Logitech που εχω..!! και μπασο ακουω, και πριμα, και βαθος. φανταζομαι οτι με στρωσιμο και με καποιες ρυθμισεις, θα γινουν ακομα καλυτερα..!!
παρα πολυ καλη αγορα...!!!