The incredible Sony MH1 /MH1c!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Κι εγώ το 4s.
Δεν έχω πρόβλημα έντασης με όλα τα αρχεία.
Έχω όμως με αυτά που είναι ριπαρισμένα πολύ χαμηλά,κι αυτές όπως ξέρεις είναι οι γνωστές καλές εγγραφές 24/96,24/192.
Μετατρέπονται κιόλας στην μεταφορά σε 256 Kbps κατά την τακτική του iTunes και πάρε και κατάλαβε.
Τουλάχιστον αυτό τα έχει στην κανονική τους μορφή.
Δοκίμασε το,δεν έχει σχέση.

συγγνωμη μεχρι τωρα δηλαδη ακουγες τα 24αρια με το απλο itunes?
με ποιο τροπο?
ασυρματα?
γιατι αν τα φορτωσεις στο τηλεφωνο δεν τα παιζει.

Άκουγα με το κλασικό Capriccio.
Το οποίο τραβάει και απ' την βιβλιοθήκη.
Ωραίο skin,δυνατότητες στίχων,κλπ..αλλά από ήχο δεν...
Το απλό φυσικά και δεν τα παίζει.

Re: Απάντηση: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Άκουγα με το κλασικό Capriccio.
Το οποίο τραβάει και απ' την βιβλιοθήκη.
Ωραίο skin,δυνατότητες στίχων,κλπ..αλλά από ήχο δεν...
Το απλό φυσικά και δεν τα παίζει.
εμ λιγα λιγα μας τα λες κι εμεις αναρωτιομαστε

Παιδια χαιρετω την παρεα! Μολις αγορασα και εγω τα mh1 απο την προσφορα και επειδη το καλωδιο μου εσπαγε τα νευρα ως γνωστον το εκοψα 5-6 ποντους μετα τα ακουστικα. Μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο καλωδιο?

Σε δευτερη φαση σε περιπτωση που δεν τα καταφερω με τις κολλησεις γιατι το καλαι μου δεν ειναι τοσο λεπτο μπορει καποιο παιδι απο Πειραια να με βοηθησει λιγο? Θα ημουν ευγνωμων!

Hello και απο μενα,newb εδω θα ειμουν ευγνωμων αν καποιος μπορει να μου προτινει καλωδιο και jack για την ανακαλωδιωση των mh1,ειμαι ασχετος οποτε παρακαλω δειξτε ελεος.
Θα ειναι η πρωτη ανακαλωδιωση που θα κανω....,εχω 2x mh1 το πρωτο set που εχει υποστει burn-in καποιων ωρων(10~)μπορω να πω οτι με foobar sox upsampling και wasapi αν και σε onboard καρτα ηχου ειναι καταπληκτικα,αλλα αυτο το καλωδιο δεν την παλευει μια.
Επισης αν και δεν εχει σχεση με το νημα αν μπορει καποιος να μου προτινει ενα φθηνο portable amp.

Ευχαριστω εκ'των προτερων.

1000 συγνωμη για το double post(δεν βλεπω edit :X),γινεται με κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/3094795/Bandridge-Audio-Cable-3-5mm-male-2x-RCA-male-2m-BAL3402.html απλα να κοψω τις ακρες των 2 ακρων και να κανω συγκολιση πανω στους drivers;(Βγαζοντας την ταλιατελα απο τους drivers και περνοντας τα καλωδια απο κατω.)

κάνει
αλλά γιατί να κανιβαλίσεις ένα χρήσιμο καλώδιο με ακροδέκτες?
βασικά χρειάζεσαι λεπτό εύκαμπτο καλώδιο 2φορές με 1 +1 μπλεντάζ.
ή 4 λεπτούς αγωγούς. (απλά θα είναι πιό χοντρό το όλο πακέτο).
έχουμε δώσει λινκ με βολικό καλώδιο πιό πριν. Δεν το έχεις δεί?

επίσης προσοχή.
Δεν θα κόψεις ακριβώς πάνω στους drivers αλλά ακριβώς πάνω στο ρυθμιστικό.
Να έχεις ένα κομμάτι ταλιατέλας διαθέσιμο για την κόλληση

Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

1000 συγνωμη για το double post(δεν βλεπω edit :X),γινεται με κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/3094795/Bandridge-Audio-Cable-3-5mm-male-2x-RCA-male-2m-BAL3402.html απλα να κοψω τις ακρες των 2 ακρων και να κανω συγκολιση πανω στους drivers;(Βγαζοντας την ταλιατελα απο τους drivers και περνοντας τα καλωδια απο κατω.)

Εννοεις να κοψεις τα 2 rca απο την μια ακρη και τις γυμνες ακρες πλεον να τις συνδεσεις στα ακουστικα αφου εχεις αφαιρεσει την ταλιατελα. ?

Ναι γινεται, αλλα απο τη μια να σιγουρευτεις οτι το συγκεκριμενο καλωδιο δεν ειναι πολυ βαρυ (και σου τραβαει τα ακουστικα απο τα αυτια) και απο την αλλη και το πιο δυσκολο ειναι η "εγχειρηση" επανω στους θαλαμους των ακουστικων.
Εκει θελει προσοχη και νομιζω οτι ο Σταυρος Τρυπης εχει ποσταρει τη διαδικασια ανοιγματος των θαλαμων στο πισω μερος.

Αν δεν επεμβεις στους θαλαμους ωστε να αφαιρεθει εντελως η ταλιατελα, κοψτη τουλαχιστον εκει που ξεκινα η πλακετα και οχι συριζα στα ακουστικα, γιατι υστερα με τα θερμοσυστελομενα κλπ το σημειο συγκολλησης θα ειναι σχετικα ακαμπτο και δεν θα διπλωνουν πανω και πισω απο το αυτι αν θελησεις.

edit:
Με προλαβε ο supersonic.

να πω κι εγω τις πρωτες μου εντυπωσεις απο τα νεοαποκτηθεντα ΜΗ1 (μολις σημερα ηρθαν στα χερια μου)..!

διαβαζα αρκετες μερες τωρα ολα αυτα που λενε οι κατοχοι εδω μεσα και αποφασισα και τα παραγγειλα. η χρηση τους δεν θα ειναι σαν Handsfree κινητου αλλα για ακροαση μουσικης κυριως, καποιες ωρες που δεν θελω να ενοχλω. για αυτο το λογο εψαχνα ενα φθηνο IN EAR ακουστικο, που να εχει καλη αποδοση ομως!! εχω και κατι PIONEER (non IN ear) τα οποια δεν μου καθονται καλα στο αυτι, και γι αυτο προτιμω τα ΙΕ..!

στην ουσια... λοιπον!! τα ακουστικα λοιπον προοριζονται για συνδεση σε HTPC, το οποιο εχει πανω του μια ASUS XONAR DG και ηχεια τα LOGITECH X-540.

σε πρωτη φαση, ειπα να δοκιμασω να παρω τον ηχο απο τα ηχεια, καθως δινουν και εξοδο ακουστικων. εκει συνηθως εβαζα και τα Pioneer. δυστυχως, η δοκιμη επιβεβαιωσε ολα αυτα που λενε οι κατοχοι, οσον αφορα την εσωτερικη συνδεσμολογια των ακουστικων που δινει χαλια ηχο!!!! πατησα λοιπον το κουμπακι για να ακουσω ηχο και οντως ακουσα..! ομως δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε, καθως ακουγα τον ιδιο περιπου ηχο με τα Pioneer!!!!

λεω λοιπον, δεν τα συνδεω απευθειας πανω στην καρτα ηχου, να δω...?

ομως εχω ενα "θεμα"..!! βαριεμαι να ξεσυνδεω τα X-540..!! οποτε...σκεφτομαι το εξης "απλο"..! εχω τοποθετησει στο κουτι του πισι, ενα FRONT PANEL με θυρες USB, Firewire, card reader, κλπ, αλλα και με θυρες MIC - Headphones. λεω δεν τα βαζω εδω.., και βλεπουμε....! τσεκαρω, πρωτιστως (γιατι δεν θυμομουν..) αν ειναι συνδεδεμενο το καλωδιο ηχου του Front Panel πανω στην καρτα ηχου.., ΟΚ..ηταν!

παμε λοιπον να δουμε...!! συνδεω το ΜΗ1 στην εξοδο ακουστικων του πανελακιου, και βαζω 2-3 τραγουδια στο WINAMP. και μολις αρχιζει να παιζει, πρωτη εκπληξη..........!!!!!!!!! τα ακουστικα παιζουν κανονικα...!!!! ακουγονται τα παντα...!! ωραια λεω γλυτωσαμε τα χειρουργεια και τις πατεντες......!!!!!!!!

συνεχιζοντας να ακουω διαφορα ειδη και φορματ μουσικης -απο ΜΡ3 128 εως FLAC-, διαπιστωνω οτι ακουω πολυ καλυτερο ηχο..!! ΑΛΛΑ, απο οσα ειχα διαβασει, δεν εχω αρκετη ενταση, καθως το volume ειναι πανω απο 80% ....!!!! λεω.., ας ριξω μια ματια στις ρυθμισεις της καρτας ηχου...!!! ψαχνοντας, εντοπιζω μια ρυθμιση που δινει 3 επιλογες (δειτε τις φωτο).
1 default ειναι στο VOIP και εχει και αλλες 2, τις..
2 Pro-Gaming Mode και
3 Exciter.

δοκιμαζοντας και τις 3, βλεπω οτι η 1η επιλογη δινει την χαμηλοτερη ενταση απο ολες και η τριτη την πιο δυνατη. για να καταλαβετε, δεν ειναι ακριβως κλιμακωτη, αλλα αν η 1 ειναι, ας πουμε σε μια κλιμακα 1-10, στο 4, οι αλλες 2 ειναι στο 8 -10 αντιστοιχα..!!!

εγω εβαλα την 3η επιλογη και πλεον ακουω εντελως διαφορετικα ακουστικα...!!!! με πολυ ενταση και παρα πολυ καλο και καθαρο ηχο... πλεον!!! εκει που τα επαιζα στην αρχη στο 80% της εντασης, πλεον δεν χρειαζομαι πανω απο το 40%..!!

αν και ειναι αστρωτα, δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση ουτε με τα Pioneer, αλλα ουτε και με κατι Logitech που εχω..!! και μπασο ακουω, και πριμα, και βαθος. φανταζομαι οτι με στρωσιμο και με καποιες ρυθμισεις, θα γινουν ακομα καλυτερα..!!

παρα πολυ καλη αγορα...!!!

Last edited:
sorry ξεχασα τις φωτο...!

εδω ειναι....

Attachments

• 1.JPG
    1.JPG
    77.8 KB · Views: 293
  • 2.JPG
    2.JPG
    76.4 KB · Views: 272
  • 3.JPG
    3.JPG
    20.9 KB · Views: 271
κάνει
αλλά γιατί να κανιβαλίσεις ένα χρήσιμο καλώδιο με ακροδέκτες?
βασικά χρειάζεσαι λεπτό εύκαμπτο καλώδιο 2φορές με 1 +1 μπλεντάζ.
ή 4 λεπτούς αγωγούς. (απλά θα είναι πιό χοντρό το όλο πακέτο).
έχουμε δώσει λινκ με βολικό καλώδιο πιό πριν. Δεν το έχεις δεί?

επίσης προσοχή.
Δεν θα κόψεις ακριβώς πάνω στους drivers αλλά ακριβώς πάνω στο ρυθμιστικό.
Να έχεις ένα κομμάτι ταλιατέλας διαθέσιμο για την κόλληση
Ευχαριστω για την απαντηση,κυριως ψαχνω να βρω καλωδιο απο Ελλαδα μιας και αυτη την στιγμη δεν με βολευει να παρω απο εξωτερικο, βρηκα ενα 4x1.5mm αν θυμαμαι καλα γυρω στα 4-5 ευρω μετα θα χρειαστω και 3.5mm jack οποτε σκεφτηκα ισως με βολεψει κατι σαν αυτο που ποσταρα πιο πριν,το λινκ δεν το ειδα αν και διαβασα αρκετες σελιδες.
Thanks Supersonic&Warewolf73.

Μπορείτε να πάρετε ψείρες των 1,5 - 3 ευρώ (από Jumbo Carrefour κλπ) να τις κόψετε και να χρησιμοποιήσετε τα καλώδια τους... βέβαια θέλει πολύ προσεκτική απογύμνωση και κόλληση επειδή είναι πολύ λεπτά...

Τα καλώδια που αναφέρονται στο νήμα συχνά, είναι πολύ βαριά για ψείρες, και δεν υπάρχει απολύτως κανένα ηχητικό πλεονέκτημα με την χρήση τους...

το καλώδιο και το τζακ αναφέρονται εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-MH1c!?p=1056764681&viewfull=1#post1056764681
δες λίγα ποστ πριν και μετά.
Είναι όντως κάπως βαρύ (κάπως όχι απόλυτα βαρύ) αλλά εξαιρετικά ποιοτικό. Το τζακ κορυφαίο.
Αν είναι να αγοράσεις 1 τζακ και 5 μέτρα ίσως σου βγει ακριβό.
Δοκίμασε όπως έκανα και εγώ σε ένα ζευγάρι να κόψεις από παλιά ακουστικά που δεν χρειάζεσαι.

το καλώδιο και το τζακ αναφέρονται εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-MH1c!?p=1056764681&viewfull=1#post1056764681
δες λίγα ποστ πριν και μετά.
Είναι όντως κάπως βαρύ (κάπως όχι απόλυτα βαρύ) αλλά εξαιρετικά ποιοτικό. Το τζακ κορυφαίο.
Αν είναι να αγοράσεις 1 τζακ και 5 μέτρα ίσως σου βγει ακριβό.
Δοκίμασε όπως έκανα και εγώ σε ένα ζευγάρι να κόψεις από παλιά ακουστικά που δεν χρειάζεσαι.
Αυτο σκεφτομουν και γω αλλα δυστηχως τα μονα παλια που εχω ειναι τα mdr ex50 xD,βασικα εχω και αυτο http://www-static.se-mc.com/blogs.dir/0/files/2012/04/mh410c-main-image-620x440.png αλλα ειναι μια απο τα ιδια και αυτο... θα δοκιμασω αυτο που ειπε ο chris1967 θα παρω το καλωδιο απο καποιο φθηνο iem και βλεπω.

Τα πηρα και γω απο e-shop,δεν ακουω σχεδον καθολου χαμηλες ,τα χω συνδεσει βεβαια σε λαπτοπ και σε κινητο και ειναι αστρωτα,να υποθεσω οτι φταιει αυτο η επεσα σε ελαττωματικο προιον?οταν μου ρθει ο ενισχυτης ελπιζω να λαλουν λιγο στις χαμηλες,απο μεσαιες και ψηλες ειναι σουπερ.

Last edited:
Απάντηση: Re: The incredible Sony MH1 /MH1c!

Τα πηρα και γω απο e-shop,δεν ακουω σχεδον καθολου χαμηλες ,τα χω συνδεσει βεβαια σε λαπτοπ και σε κινητο και ειναι αστρωτα,να υποθεσω οτι φταιει αυτο η επεσα σε ελαττωματικο προιον?οταν μου ρθει ο ενισχυτης ελπιζω να λαλουν λιγο στις χαμηλες,απο μεσαιες και ψηλες ειναι σουπερ.

Δοκιμασε αλλες πιο χοντρες σιλικονες. Πιθανοτατα αυτες που φορουσε επανω του, δεν σφραγισαν καλα στο αυτι.
Το μπασο τους το συγκρινω με το μπασο των philips fidelio x1, οδηγουμενα απο ενισχυτη βεβαιως.
Ειδικα στην περιοχη 50-90hz οταν τα συνδεσεις σε ενισχυτη θα το καταλαβεις πολυ καλα.
Ακομη και απο το κινβτο που ακουγονται χαμηλα και πιο χάλια, το μπασο εξακολουθει να υπαρχει.
Το μπασο εγω το εχανα οταν εβαζα τις πιο μικρες σιλικονες που τα συνοδευουν. Οποτε μαλλον ειναι θεμα προσαρμογης σιλικονης.

Δεν πατάς το κουμπί. ..