The incredible Sony MH1 /MH1c!

Η προυπόθεση για σωστή κόλληση δεν είναι το γράσσο, αλλά η καθαρή μύτη (γρήγορο σκούπισμα σε χαρτοπετσέτα αρκεί), το σωστό καλάι και η δυνατή θερμοκρασία του κολλητηριού. Οι επισμαλτωμένοι αγωγοί θέλουν πολύ καλή απογύμνωση.

Η προυπόθεση για σωστή κόλληση δεν είναι το γράσσο, αλλά η καθαρή μύτη (γρήγορο σκούπισμα σε χαρτοπετσέτα αρκεί), το σωστό καλάι και η δυνατή θερμοκρασία του κολλητηριού. Οι επισμαλτωμένοι αγωγοί θέλουν πολύ καλή απογύμνωση.

ναι αυτά μου διέφυγαν από τον μίνι οδηγό:firstprize:
μετά από κάθε κόλληση αν περιμένει το κολλητήρι θέλει πάνω του λίγη κόλληση και καθάρισμα μέσα στο μεταλλικό μαλλί (προτιμότερο από το υγρό σφουγγαράκι)
Αν η μύτη είναι καθαρή και ο αγωγός επίσης γίνεται και χωρίς πάστα.
Αλλά και η παραμικρή καρβουνιά στη μύτη ή στο καλώδιο λόγω αναπτήρα....bye bye Κόλληση

Παιδια, να ρωτησω κατι, υπαρχει καποιος τονισμος στα συγκεκριμενα ακουστικα, στις μεσαιουψηλες συχνοτητες, ή το αυτι μου ειναι αυαισθητο εκει? Το λεω, γιατι με ενοχλει αρκετα σε πολλα κομματια (mp3 και flac), δοκιμασμενο με το κινητο μου, αλλα και με το Sansa clip+.
Το δε Sansa clip+, μετα το περασμα του rockbox, παραμενει στα ιδια επιπεδα η ποιοτητα του ηχου, ή επηρεαζει μονο την ενταση, διοτι πηγα σε μαγαζι και το συγκρινα με το κινητο μου και δεν ειδα καποια διαφορα σε ποιοτητα. Ημουν σχεδον πεπεισμενος να το αγορασω και ψιλοαπογοητευθηκα.

Παιδια, να ρωτησω κατι, υπαρχει καποιος τονισμος στα συγκεκριμενα ακουστικα, στις μεσαιουψηλες συχνοτητες, ή το αυτι μου ειναι αυαισθητο εκει? Το λεω, γιατι με ενοχλει αρκετα σε πολλα κομματια (mp3 και flac), δοκιμασμενο με το κινητο μου, αλλα και με το Sansa clip+.
Το δε Sansa clip+, μετα το περασμα του rockbox, παραμενει στα ιδια επιπεδα η ποιοτητα του ηχου, ή επηρεαζει μονο την ενταση, διοτι πηγα σε μαγαζι και το συγκρινα με το κινητο μου και δεν ειδα καποια διαφορα σε ποιοτητα. Ημουν σχεδον πεπεισμενος να το αγορασω και ψιλοαπογοητευθηκα.

Αυτο το θεμα το ειχα στις πρωτες ωρες ακροασεων. Δεν ξερω αν ηταν θεμα καποιου στρωσιματος.
Παντως, οταν βρηκα τις σωστες σιλικονες και σφραγισαν σωστα στα αυτια μου και εβαλα τα ακουστικα λιγο πιο μεσα στον ακουστικο πορο, το θεμα λυθηκε. Πειραματισου λιγο με τα διαφορα μεγεθη σιλικονων καθως και με την τοποθετηση, ισως δεις βελτιωση.

Εχω βαλει τις ποιο μικιες σιλικονες, αλλα και παλι νομιζω οτι χρειαζομαι ποιο μικιες και δεν ξερω πως θα βρω. Σε υψηλες εντασεις παντως, ειμαι στα ορια του πονου.

Καλησπέρα σε όλους τους ευτυχείς κατόχους των εν λόγω ακουστικών.
Ως κάτοχος 2 ακουστικών, akg k 701 για απαιτητικές ακροάσεις και panasonic RP-HTF600 να εκτελούν χρεή "φορητών",
(δλδ σε άμεση σύνδεση με κάποιο κινητό-λάπτοπ), θεωρώ οτι είχα καλυφθεί σε ενα μεγάλο ποσοστό και απο ηχητικής
απόψεως (λόγω της διαφορετικότητας του χαρακτήρα τους). Ωστόσο προέκυψε η ανάγκη και για πραγματικά φορητά
ακουστικά και είναι γεγονός οτι τα θετικότατα σχόλια του παρόντος νήματος, με προέτρεψαν στην απόκτηση 2 ζευγών
ακουστικών στην εκδοχή του mh1.
Θα μου πείτε σιγά το κατόρθωμα...!!! Σωστά και έχετε δίκιο.
Θεωρώ όμως κατόρθωμα το γεγονός οτι κατάφερα εν μια νυκτί να διαβάσω και τις 115 σελίδες πλέον του thread,
αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες πρωτίστως αλλά και αποκτώντας τη διάθεση να αποδώσω θερμά συγχαρητήρια στον
Σταύρο και τα υπόλοιπα παιδιά που μοιράστηκαν-μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.

Θα έχετε αντιληφθεί οτι όλο αυτό το "προοίμιο" - "γλύψιμο" θα έχει κάποιο λόγο και για να μην σας κουράζω άλλο,
αυτό που θέλω να αναφέρω,είναι οτι τα ακουστικά out of the box (σε απλά ελληνικά) παίζουν αρκετά καλά και χωρίς
να έχουν δοκιμαστεί με κάποιον απο τους ενισχυτές που έχω στην κατοχή μου, απλά απο το ταπεινό htc μου.
Στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι απαραίτητες ακροάσεις και συγκρίσεις με τα άλλα δύο προαναφερθέντα ακουστικά
και στους ενισχυτές που έχω.

Απλά αυτό που θα ήθελα (και εδώ περνάμε στο ζουμί της υπόθεσης που λένε χαχαχα), είναι, καθότι τελείως άσχετος με
το άθλημα των diy, εάν υπάρχει κάποιο καλό μέλος, ο οποίος θα μπορούσε να συνδράμει, με το αζημίωτο* βέβαια στην
ανακαλωδίωση του ενός ζευγαριού.

Ο * αστερίσκος, αναφέρεται στα πιθανά οφέλη που θα έχει ο εν λόγω "τυχερός". Τυχαίως και χωρίς αναγκαστική
ιεράρχιση τα οφέλη είναι τα εξής:
1) παροχή οποιασδήποτε μορφής μεζεδακίου (καθώς νυστικό αρκούδι δεν χορεύει...!!!)
2) παροχή οποιασδήποτε μορφής αλκοολούχου ροφήματος (σε περίπτωση που νιώθει ενδοιασμούς ή νευρικός
για το εγχείρημα που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας)
3) παροχή οποιασδήποτε μορφής διεκόλυνση που αφορά σε παραγγελίες των πρώτων υλών, όπως καλώδια,
βίσματα κ.λ.π. και για δικές του ανάγκες
4) και θεωρώ το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ απο όλα, η παροχή των μισών ανταλλακτικών σιλικόνης σε οποιαδήποτε
απόχρωση και μέγεθος επιθυμεί...!!! (ε αυτό και εάν είναι κίνητρο θεωρώ!!!)

Πέραν της πλάκας των ανωτέρω γραφομένων, θέλω να σας ευχαριστήσω δημόσια για την πρόταση των
συγκεκριμένων ακουστικών και να σας προτρέψω να προτείνετε τελικά κάποιο καλό καλώδιο για την
αναβάθμιση τους. Ως καλό θεωρείται για μένα κάποιο που θα βοηθήσει τον περιορισμό λίγο των μπάσων
τους, καθώς θεωρώ οτι πραγματικά εάν εξασφαλιστεί η πρακτικότητα μέσω της αλλαγής του, πρόκειται
για τα δικά μου μέτρα και σταθμά (που λένε) τελικό σταθμό όσον αφορά στα IEM.

Δεκτές και οποιαδήποτε πρόταση αφορά σε πηγή αν και απο οτι καταλαβαίνω με το sansa+ κλείνει κάποιος
οριστικά. Εννοείται οτι άμεσα θα κτηθεί και κάποιος αντάπτορας, προκειμένου να στρωθούν σωστά, αλλά η πρόταση
και διάθεση για σφαγή υπάρχει (χωρίς ανάκληση των κινήτρων...χαχαχα)

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχωρήστε το μακροσκελές πόστ και τη χιουμοριστική διάθεση

Τελικά πήρα σολντερηνη βοηθαει πολύ αν και έκανα έξτρα Πατεντα ,,, τυλιξα τα ήδη στριμενα καλώδια με έξτρα καθαρό χάλκινο καλώδιο το αποτέλεσμα ήταν ότι απορροφουσε την κολληση καλύτερα
έκοψα τα ακουστικά απο το χαντς φρί του iPhone και κοτσαρισα τα ακουστικά του Sony έτσι έχω ΠΛΗΡΗ έλεγχο χαντσ φρι συν ότι δεν έχω αυτό το αβολο και σκληρό καλώδιο που ετριζε στα αυτιά
gy5enupa.jpg

Last edited:
Τελικά πήρα σολντερηνη βοηθαει πολύ αν και έκανα έξτρα Πατεντα ,,, τυλιξα τα ήδη στριμενα καλώδια με έξτρα καθαρό χάλκινο καλώδιο το αποτέλεσμα ήταν ότι απορροφουσε την κολληση καλύτερα
έκοψα τα ακουστικά απο το χαντς φρί του iPhone και κοτσαρισα τα ακουστικά του Sony έτσι έχω ΠΛΗΡΗ έλεγχο χαντσ φρι συν ότι δεν έχω αυτό το αβολο και σκληρό καλώδιο που ετριζε στα αυτιά
gy5enupa.jpg

:SFGSFGSF:

Τα παρέλαβα κι εγώ. Όποιος ενδιαφέρεται για ανταλλαγή με τα αντίστοιχα σε λευκό χρώμα, θα κρατήσω τα δικά μου για μερικές μέρες ακόμα σφραγισμένα.

Attachments

• 2014-02-06.jpg
    2014-02-06.jpg
    50 KB · Views: 293
Όχι φανατικός, μιας και δεν ακούω πολύ μουσική άϋλα εκτός δουλειάς. Και παραμένω πιστός στην αναλογική μουσική για διάφορους λόγους. Αλλά ναι από τη στιγμή που άκουσα του Αντώνη το γούσταρα πολύ για την απόδοση στην ευκολία του :)

Χώρια ότι είναι και ωραίο προτζεκτάκι :)

Ουφ, και νόμιζα ότι δεν σου άρεσε! Είναι καταπληκτικό όμως (με Salas εννοείται).
Και εγώ κάποια στιγμή θα αξιωθώ (?) να ακούσω το κ@λ@βατράχι (Frog) όπως του αρμόζει.

Όχι ρε. Η αρχική βλακεία ήταν εξαιτίας του ότι του περνούσαμε ρεύμα μέσα από το USB, και δεν είχα καλό καλώδιο.

Για τα ακουστικά τώρα, μόλις τα παρέλαβα. 2 πακετάκια, ένα για σφάξιμο και ένα για καβάντζα :)

Έρχονται με 2 σετ σιλικόνες, ένα λευκό και ένα πορτοκαλί.

Πρώτες σκέψεις...
Όντως το καλώδιο-χυλοπίτα είναι πολύ σπαστικό. Όπως και το μονόπατο κόψιμο. Είναι εμφανώς σχεδιασμένα για hands free.
Αυτό που επίσης μου λείπει από τα mdr xb21ex που είχα μέχρι τώρα είναι η μεγαλύτερη κλίση προς τα μπρός. Ταιριάζανε πιο καλά στα αυτιά έτσι.

Ηχητικά τώρα, με μια σύντομη δοκιμή στο λάπτοπ της δουλειάς, μου άρεσαν πολύ. Για αρχή τα βρίσκω λιγάκι περίεργα μουντά, και με τονισμένες περίεργα μεσουψηλές,αλλά φαντάζομαι θα στρώσουν με τον καιρό. Δεν άκουσα πολύ όμως γιατί με εκνεύρισε το κουμπάκι που θέλει πάτημα.
Πάμε με τη μία για σφάξιμο της πλακετίτσας.

Σε δεύτερη φάση αφού στρώσουν λιγάκι και νιώσουν άνετα, θα φύγει και η χυλοπίτα.

Ξέρει κανείς αν ανοίγουν οι μοναδούλες για να αλλάξει από τη ρίζα το καλώδιο? Νομίζω κάπου υπήρχε μια φωτό στο thread ε?

Καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί ένα θωρακισμένο μονόκλωνο από μεγάλης καθαρότητας ασήμι που χρησιμοποιώ και για τα interconnect μου. Βύσμα δεν ξέρω ακόμα τι θα βάλω. Για αρχή λογικά θα σφάξω το μαμά μέχρι να πάρω κανένα switchcraft.

το καλώδιο είναι προσανατολισμένο για σκληρή χρήση, τσέπη, δίπλωμα, ξεδίπλωμα, τύλιγμα, ξετύλιγμα, ξεμπέρδεμα. Σ αυτά είναι μάνα.
Από εκεί και πέρα είναι κατάρα. Χρησιμοποιώ ένα άσφαχτο με αντάπτορα καθημερινά το πρωί σε λεωφορεία και δρόμο με σκέτο το κινητό. Στο σπίτι το βράδυ χλιδή με το Ε18 όταν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει το κινητό. Πιό αργά μπαίνει το σφαγμένο και το κινητό σε flight mode.
Βυσματάκι neutrik είναι πολύ καλό και γωνιακό.
Η απόκρισή του είναι ελαφρώς μουντή και για μένα, αλλά αυτό επιτρέπει μεγάλες εντάσεις και φυσικά εξαρτάται άμεσα από την πηγή και την προσαρμοστικότητα.
Μου έκανε εντύπωση ότι στον Σαββατιάτικο καφέ που τα ακούγαμε παρέα, πχ ο panoramix είχε την ίδια άποψη με μένα σχετικά με την συνολική απόκριση και οδήγηση, ενώ από την άλλη πλευρά ο by proxy θεωρούσε ότι είχαν υπερβολικά πρίμα (κοινώς τσίριζαν). Εκτός από την προσωπική απόκριση και ευαισθησία ακοής θα μπορούσα να το αποδώσω μόνο σε προσαρμογή των παρεμβυσμάτων σιλικόνης.