The incredible Sony MH1 /MH1c!

Προσωπικά δεν δικαιούμαι τίποτα.
Ο Σταύρος δικαιούται ενα ευχαριστώ τουλάχιστον

επίσης κανένα πρόβλημα.
λίγο προσοχή θέλει το σφίξιμο του tierup ώστε να έχεις σωστό πάτημα.

Πάντως ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για την υπόδειξη...
Αυτά τα είναι τα καλά του avclub....:a0210:

...

Αφου του το' πες κανονιζεις να το πουν και οι αλλοι; Δεν αντιλαμβανομαι ακριβως το νοημα αλλα τελως παντων.

Kαιρό ψηνόμουν, τελικά πήρα σήμερα από πωλητή του αγγλικού άμαζον τα σκέτα ΜΗ1 ... ελπίζω να κάνουν τα απολύτως βασικά και σαν hands-free με το 3gs μου... αλλιώς στο computer hi-fi μου, σε αντικατάσταση των κανονικών ακουστικών, που τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο ζεστούλια ... πάντως και τα senns cx-300 μου είναι εξαιρετικά γιαυτήν την δουλειά ...

Kαιρό ψηνόμουν, τελικά πήρα σήμερα από πωλητή του αγγλικού άμαζον τα σκέτα ΜΗ1 ... ελπίζω να κάνουν τα απολύτως βασικά και σαν hands-free με το 3gs μου... αλλιώς στο computer hi-fi μου, σε αντικατάσταση των κανονικών ακουστικών, που τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο ζεστούλια ... πάντως και τα senns cx-300 μου είναι εξαιρετικά γιαυτήν την δουλειά ...
Είναι κατά πολύ ανώτερα των Sennheiser CX-300 σε διαβεβαιώνω! (Τα έχω δοκιμάσει).
Εγώ έδωσα για αφαίρεση πλακέτας και αλλαγή καλωδίωσης τα δικά μου MH1 (με το "γνωστό" ελάττωμα) και πληροφορούμαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πια. Τα περιμένω αύριο.

Παράλληλα σήμερα παρέλαβα και δεύτερο ζευγάρι, τα MH1-c, με την προοπτική να λειτουργούν ως έχουν με το Android κινητό μου. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις μόλις είμαι καθ' όλα έτοιμος.

Σε ποιότητα ήχου πάντως τα θεωρώ εφάμιλλα (ένα μικρό κλικ πιο κάτω) των Shure SE-215 που απέκτησα πριν λίγο καιρό. Πιο ευκολοφόρετα όμως από εκείνα.

Και τα Shure SE-215 πάλι τα θεωρώ εφάμιλλα (σε κάποια σημεία καλύτερα) από τα Focal Spirit One και Philips X-Fidelio που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να συγκρίνουμε πρόσφατα. (Χρωστάω μιά αναλυτική ενημέρωση για εκείνες τις δοκιμές).

Το γεγονός παραμένει: Τα Sony MH1 και MH1-c αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές.

Τα ακουστικά παίζουν απίθανα και με το iPhone. Σταύρο τεράστιο κελεπουρι, νά σαι καλά. Πήρα και το υπόλοιπο πακέτο (sandisc, καλώδιο) που σου άρεσε. Γενικά θα παρακολουθώ στενά τι προτείνεις από εδώ και μπρος :-)

Παρέλαβα και γω τα MH1 ... με το iphone 3gs δεν λειτουργούν ως hands free ούτε στα βασικά ... επίσης ήθελαν οπωσδήποτε δετήρα, είτε για αναπαραγωγή στο λαπτοπ είτε στο τηλέφωνο ...

Από ηχητικής πλευράς είναι ακριβώς όπως τα λένε τα παιδιά μέχρι τώρα ... ακριβέστατα, χωρίς επικαλύψεις στο φάσμα ... υπέροχα με δύο λόγια ...

Τώρα για ανακαλωδίωση (που για μένα φαντάζει rocket science), την οποία θα ήθελα μόνον για να απαλλαγώ από τον δετήρα, δεν θα έκανα απλά την δουλειά μου καταργώντας όλο το κεντρικό πλακετάκι και επανακολλώντας τα καλώδια που αφορούν μόνον στα ακουστικά, αφήνοντας ορφανό το καλώδιο του μικροφώνου ;

Ένα ακόμη παράξενο είναι ότι το τζακάκι τους δεν κάνει καλή εφαρμογή με ένα αντάπτορα 6,5άρι που έχω για να τα ακούσω απ' ευθείας από τον λαμπάτο ενισχυτή ακουστικών μου ... κάπου έχω άλλο έναν αντάπτορα από κάτι παλιά ακουστικά Σόνυ, θα τον ψάξω και αυτόν, αλλά μου φαίνεται περίεργο ...

Τώρα για ανακαλωδίωση (που για μένα φαντάζει rocket science), την οποία θα ήθελα μόνον για να απαλλαγώ από τον δετήρα, δεν θα έκανα απλά την δουλειά μου καταργώντας όλο το κεντρικό πλακετάκι και επανακολλώντας τα καλώδια που αφορούν μόνον στα ακουστικά, αφήνοντας ορφανό το καλώδιο του μικροφώνου ;

προφανώς

ένα κουσούρι πάντως έχουν.

το πλακέ καλώδιο μεταφέρει υπερβολικά δυνατά στο αυτί τους παραμικρούς κραδασμούς.
Πιθανόν η λύση του Σταύρου με σιλικονούχο ή τεφλόν καλώδιο να είναι η μόνιμη λύση.

Εμένα με ενοχλεί το ασσυμετρο καλώδιο με τα ρυθμιστικα πολύ κοντά στο αριστερό αυτί. Θα αλλαχτει τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψω....Με σωστή τοποθέτηση στο αυτί χτες το forest των cure ήταν μαγικό...

Θα τα παιρνα με κλειστα ματια αλλα δεν μ αρεσουν τα in ear (εχω και κατι πανακριβα Klipsh παροπλισμένα για τον ιδιο λόγο).

Εχει παρει το αυτι σας τπτ αντιστοιχα καλο (και ακρίβοτερο αν ειναι) για ''απλες'' (οχι in ear) ψείρες;

(στην παρουσα φαση ειμαι με τα Apple Earpods τα οποια θεωρω αξιοπρεπή)

Sorry για το OT...

Θα τα παιρνα με κλειστα ματια αλλα δεν μ αρεσουν τα in ear (εχω και κατι πανακριβα Klipsh παροπλισμένα για τον ιδιο λόγο).

Εχει παρει το αυτι σας τπτ αντιστοιχα καλο (και ακρίβοτερο αν ειναι) για ''απλες'' (οχι in ear) ψείρες;

(στην παρουσα φαση ειμαι με τα Apple Earpods τα οποια θεωρω αξιοπρεπή)

Sorry για το OT...

Τα Yuin PK1 και PK2 πρεπει να ειναι καλα,για δες στο διαδικτυο καμια παρουσιαση/εντυπωσεις,τιμες κτλ.

Καλημέρα..
Η ανακαλωδίωση είναι must. Όποιος το επιχειρήσει, εδώ είμαστε για βοήθεια.
Καλές ακροάσεις σε όλους...

ΥΓ. Ο συνδυασμός re-cabled MH1 / Sansa Clip+ είναι φοβερός συνδυασμός (εντάσεις, καθαρότητα, λεπτομέρεια, κλπ.)! Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε μουσική από κινητό με τις εφαρμογές Neutron / Noozxoide. Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η στερεοφωνική εικόνα που σε παρασύρει!!! Σύντομα θα διερευνήσω και από USB audio μεριά.

το neutron το έχω βάλει στην άκρη γιατί έχει πολύ tricky pro.
Μπορείς να ακούσεις τίγκα παραμόρφωση αν δεν προσέξεις.

Απόψε άνοιξα το πακέτο με τα ολοκαίνουργια Sony MH1-C που ξαναγόρασα σε αναπλήρωση των Sony MH1 που είχαν βγει ελαττωματικά, όπως είχα γράψει σε προηγούμενα posts. Προσοχή! Με το διακριτικό C στο τέλος. Και χαίρομαι να πω πως τα ξανακούω μ' ευχαρίστηση! :smile:

Τι διαφέρουν όμως οι δύο εκδόσεις του ίδιου μοντέλου; Ως κάτοχος και των δύο είναι πια εύκολο να εντοπίσω τις διαφορές.

Εδώ είναι η σελίδα στο Public που εμφανίζονται αμφότερα:

Sony Ericsson MH1. Τα άσπρα. Είναι η έκδοση για την οποία έχουμε κάνει αποκλειστικά λόγο στο νήμα.

Sony Ericsson MH1-C. Τα μαύρα. Η άλλη έκδοση. Οι διαφορές όμως δε βρίσκονται μόνο στο χρώμα. Ούτε στο γεγονός ότι τα πρώτα κυκλοφορούν με το σήμα της Sony Ericsson, ενώ τα δεύτερα απλά ως Sony.

Μέχρι στιγμής έχω εντοπίσει τις εξής διαφορές:

• Τα Sony (τα μαύρα) έχουν διαφορετική πλακετούλα στο σημείο που διαχωρίζεται το καλώδιο σε δεξί και αριστερό ακουστικό. Η πλακετούλα αυτή είναι μικρότερη, απλούστερη και δεν έχει κουμπάκι που θα χρειαστεί να βραχυκυκλώσουμε. Δε χρειάζεται δέστρα. Τα ακουστικά παίζουν άριστα και δυνατά χωρίς να παρέμβουμε!

• Τα Sony (τα μαύρα) είναι απολύτως συμβατά με οποιοδήποτε κινητό Android, χωρίς κατ' ανάγκη να είναι Sony Ericssson ή Sony. Τα δοκίμασα με το δικό μου LG Optimus 5 και δούλεψαν άψογα, τόσο με μουσική, όσο και με τηλεφωνικές κλήσεις. Για τους κατόχους Android λοιπόν, τούτη είναι μία καταπληκτική επιλογή.

• Το άσπρο πλακέ καλώδιο των Sony Ericsson MH1 είναι ελάχιστα φαρδύτερο από το μαύρο αντίστοιχο των Sony Ericsson MH1-C, περίπου μισό χιλιοστό, αν και είναι δύσκολο να το μετρήσω.

Ηχητικά τα δύο μοντέλα είναι ίδια. Ελπίζω να καταφέρω να κάνω την ανακαλωδίωση στα άσπρα Sony MH1 και τότε πιθανότατα θα εξαλειφθεί και το δικό τους ελάττωμα!

Σταύρο Τρύπη, η ανακάλυψη σου και η πρόταση που μας έκανες ήταν εξαιρετική.
Σ' ευχαριστούμε! :firstprize:

Φίλε Σόνους, τα δικά μου, που παρήγγειλα ως απλά (άνευ c) είναι μαύρα και έχουν κανονικά το κουμπάκι που βραχυκυκλώνεται ... Οπότε δεν υφίσταται διαχωρισμός βάσει χρώματος, πιθανότατα και τα δύο μοντέλα να κυκλοφορούν και στα δύο χρώματα...Κάνω την επισήμανση για τυχόν αποφυγή μπερδέματος των παιδιών που θα ήθελαν να αποκτήσουν τα ακουστικά...

Επιβεβαιωνω οτι και τα δικα μου ειναι τα c, ειναι πλήρως συμβατά με όλα τα τηλέφωνα, δεν χρειάζονται δέστρα και ειναι..άσπρα!

Προφανώς έχετε δίκιο, δεν είναι το χρώμα η κύρια διαφορά. Πάντως όποιος ενδιαφέρεται για τα C ισχύει αυτό που είπαμε: Δε χρειάζονται δέστρα και είναι συμβατά με όλα τα Android.

Μα προφανώς και χρειάζεται δεστρα.

Για συσκευές που δεν έχουν μικρόφωνο. ..