The Mandalorian - Season 1 [Disney+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 20 40.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 34.0%
  • Καλή

Votes: 7 14.0%
  • Μέτρια

Votes: 4 8.0%
  • Κακή

Votes: 2 4.0%

• Total voters
    50
Re: The Mandalorian [Disney+]

Τα ειχαμε πει οτι ο Filoni ειναι εγγυηση. Ισως να προλαβω να δω και εγω το 2ο σημερα, αλλα τρωγομαι να παιξω και λιγο aces combat που το εχω παραμελησει :)

Re: Απάντηση: The Mandalorian [Disney+]

Δεν τον ηξερα τον Filoni .... τι να πω, ψεμματα ?
Καλά και εγώ από το rebels τον έμαθα. Στην αρχή ήταν όντως πολύ παιδικό αλλά από τα μέσα της 1ης σαιζόν και μετά έφτιαξε ΠΑΡΑ πολύ.

Λοιπόν να πω και εγώ τώρα συνολικά.. όντως ήταν αρκετά καλό και το 2ο! ;)
Θυμίζει πολύ τις παλιές ταινίες όπως είπα!

Στην μουσική όντως χάνει..

Πάντως με αυτά τα 30λέπτα θα τελειώσει η σειρά, και θα νομίζουμε ότι είδαμε μία μεγάλης διάρκεια ταινία! :p

Απάντηση: The Mandalorian [Disney+]

Ειπα :proud: ...

μας εχουν καταλαβει τι junkies ειμαστε.

Μην λες πολλα .... γιατι μπορει να το κατεβασουν και στα 20 λεπτα :flute:

Κάποιοι χαρακτήρες και η γλώσσα τους.... Μόνο σε μένα θύμισαν μινιονς;

Κάποιοι χαρακτήρες και η γλώσσα τους.... Μόνο σε μένα θύμισαν μινιονς;
Νομίζω έτσι ήταν και στη αρχική τριλογία, ίσως όμως λιγότερο φλύαροι.

Oχι !

Οι Jawas ηταν το ιδιο φλυαροι και στο A New Hope του 77.
Μαλιστα τωρα, τους δειχνουν κατιτις λιγοτερο χαζοβιοληδες απο τοτε.
Οσοι ειδαν το επεισοδιο ... καταλαβαν το γιατι.

Δεν ξερω για εσας, αλλα εμενα παντως μου εφυγαν λιγα τσισακια απο την χαρα μου στο 2ο επεισοδιο! Αν και ημουν σιγουρος οτι θα γινει κατι τετοιο, η ολη σκηνη ηταν τοσο ομορφα δομημενη που δεν εχασε τα emotional impact.

Μερικες παρατηρησεις μετα και απο το 2ο.

Η μουσικη εμενα παντως μου αρεσει, ειναι λιγο επικη και ταυτοχρονα ταιριαζει σε western, που μεχρι στιγμης ειναι αυτη η σειρα.
Μου αρεσει ΠΑΡΑ πολυ οτι στους τιτλους τελους βαζουν concept art σχετικο με το επεισοδιο που μολις ειδαμε. Αν το βγαλουν σε βιβλιαρακι (disney ειναι αυτη, ειμαι σιγουρος οτι θα το εχουν ηδη σκεφτει ;) ) θα μοσχοπουλησει.

Φανταστικος ο Nick Nolte στον ρολο του "I have spoken". Θυμηστε μου, εχουμε ξαναδει αυτο το ειδος στο star wars;
επισης,
παρα πολυ ομορφα φτιαγμενο το "μωρο", εκφραστικοτατο και γλυκητατο. Κουκλακια που θα κυκλοφορησουν επισης θα μοσχοπουλησουν :)

Επισης, αν και εψαξα δεν βρηκα κατι,
γνωριζουμε ο Yoda και το μωρο, σε ποιο ειδος ανηκουν;

Τελος μια ερωτηση σχετικα με την πλοκη, παρακαλω οι γνωστες ας βοηθησουν.
Οταν το μωρο εκανε χρηση του force για να σταματησει τον "ρινοκερο", ο mandalorian ξαφνιαστηκε φοβερα και μαλιστα δεν μπορουσε να το εξηγησει στον I have spoken. Καταλαβαινω οτι αν εχει εμφανιστει μονο ο Yoda απο το συγκεκριμενο ειδος, να μην εχει ξανασυναντησει καποιο τετοιο ον. Αλλα απο τη στιγμη που χρονολογικα βρισκομαστε μετα το τελος της 1ης τριλογιας, η υπαρξη του force δεν θα επρεπε να ειναι ευρεως γνωστη; Αλλωστε ο αυτοκρατορας και ο Vader ηταν γνωστοι χαρακτηρες και ποτε δεν εκρυψαν τις δυνατοτητες τους.

Μεσα σε εναν γαλαξια τρισεκατομμυριων οργανικων ειδων ... δεν ειναι απιθανο καποιος mandalorian να μην εχει ακουσει για force sensitives.
Δεν πηγαιναν σχολειο ολοι. Ουτε ηταν γνωση ευρεως διαδομενη. Αλλα ας πουμε οτι γνωριζε .... και μονο που εβλεπε εναν ρινοκερο κατι τονων
να αιωρειται στον αερα δικαιολογει απολυτα την σαστισμαρα του. Ξερει δεν ξερει για την Force. Το οτι δεν μοιραζεται τις υποψιες του με τον
"Ι have spoken" ειναι θεμα τακτικης : εαν μαθουν ΟΛΟΙ τις υπερφυσικες δυνατοτητες του μωρου ... παει η βαρκα, εκατσε, ΠΟΤΕ δεν θα φερει
σε περας την αποστολη του. Ηδη σκεφτεται Ο ΙΔΙΟΣ αν θα πρεπει ... ! Θα προσθεσει και αλλους μπελαδες ? (που ηδη προστιθενται by the minute).

Oσον αφορα το οργανικο ειδος του Kuiil ... https://www.bustle.com/p/who-is-kui...is-from-a-little-known-alien-species-19327438

Παιδες ... ολοι αυτοι οι χαρακτηρες (οργανικα ειδη) που επαιξαν ρολους κομπαρσου στην αρχικη τριλογια, ο Lucas δεν τους προοριζε για κατι
σημαντικοτερο, ουτε για κατι σοβαροτερο, ουτε για κατι ωριμοτερο. Τωρα, μετα απο 40 χρονια, η Disney, θελει να κανει data mining σε ολα αυτα
τα κομπαρσακια και απο χαζοβιολικα να τους δωσει μιας ελαχιστα σοβαρη υποσταση και προιστορια. Μια κουλτουρα. Ο Ζωρζ τα βλεπει ολα αυτα
και καπου μεσα του γελαει. Γιατι δεν τα προοριζε για κατι περισσοτερο απο puppets.

Re: Απάντηση: The Mandalorian [Disney+]

Το οτι δεν μοιραζεται τις υποψιες του με τον
"Ι have spoken" ειναι θεμα τακτικης : εαν μαθουν ΟΛΟΙ τις υπερφυσικες δυνατοτητες του μωρου ... παει η βαρκα, εκατσε, ΠΟΤΕ δεν θα φερει
σε περας την αποστολη του. Ηδη σκεφτεται Ο ΙΔΙΟΣ αν θα πρεπει ... ! Θα προσθεσει και αλλους μπελαδες ? (που ηδη προστιθενται by the minute).

Πολυ σωστη παρατηρηση!
Κατι αλλο που τους βγαζω το καπελο (στον ηθοποιο αλλα και στους δημιουργους) ειναι οτι παρολο το κρανος, ο χαρακτηρας παραμενει εκφραστικος. Ειναι πολυ δυσκολο και μπραβο τους που το καταφεραν!

Eδω εχω μια ενσταση ...

Στο 1ο επεισοδιο, φαντασου ποση υποβλητκοτητα θα ειχε ο ιδιος χαρακτηρας
ΕΑΝ ξεστομιζε μονο 2-3 φρασεις στην μανδαλοριανη (για να του φτιαξει την επωμιδα).
Μανδαλοριανοι ειναι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ... ξερουν την κουλτουρα τους, ξερουν τι πρεπει να γινει.
Επισης με το IG-88 (που τωρα ονομαστηκε IG-11) πολυ μουρμουρα για το τιποτα.
Μπορουσαν να συννενοηθουν με πολυ λιγοτερα.

Στις υπολοιπες περιπτωσεις, πρεπει με καποιο τροπο (προφορικο) να συννενοηθει.
Δεν γινεται να το παιξει λακωνικος. Η υποβλητικοτητα που απορρεει απο τους ρολους
του Boba Fett στην αρχικη τριλογια εχει να κανει με το οτι ο Bobaς παιζει σε δευτερο ρολο.
Οποτε με ενα "he is no good to me dead" ... μπορουσε να βγαλει ολοκληρη την ταινια. :laugh:
Εδω ... δεν γινεται, ειναι leading actor.

Και μια φωτογραφιούλα του Favreau από τα γυρίσματα της 2ης σεζόν.

bb2.jpg

Ωραίο :a0210:

Και μια φωτογραφιούλα του Favreau από τα γυρίσματα της 2ης σεζόν.

bb2.jpg

Ωραίο :a0210:
Κάποιος κάνει follow την Olivia Wilde νομίζω.... ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΚΆΝΕΙ :)

Xαχαχαχα .... :laugh::laugh::laugh: ....
Να μην μπορει να αγιασει ανθρωπος :flipout: .... ξινο του το βγαλατε. :laugh:

Και γω θα εκανα follow :rolleyes: ... (αν ηξερα πως γινεται :p)

Οριστε και το η Κορυφη του Ξυραφιου (Razor Crest) .... απο διαφορες πλευρες !

H μονη μου ενσταση ειναι οτι πανω στο σκαφος δεν υπαρχει κατι παραπλησιο σε μορφη με το κρανος του μανδαλοριανου.
Οπως ας πουμε στο cockpit (που ειχε το Slave-1). Ομως, απο το λιγο που κοιταξα, καποια αρχικα concepts για την σειρα
ειχαν πιο "μανδαλοριανο" cockpit .... το παρατηρειτε ?

iwiqa909f9s21.png

Βεβαια, δεν ειχαν ομορφοτερο (συνολικο) σουλουπι (ατρακτο). Τι να κανουμε, :nounder: δεν γινεται να τα χουμε ολα !

Last edited by a moderator:

Oσον αφορα την διαρκεια των επεισοδιων ....

Filoni also points out that, unlike episodes of The Clone Wars or Star Wars Rebels,
Disney+ does not have time constraints allowing for more creative freedom:

"One of the things I like as a creative is that the episodes can be different lengths if you want.
I experienced this making Clone Wars as well as making Mandalorian. Before, I would have to
come in at a certain length for every single episode of Clone Wars or Rebels and I thought,
'Well, I'd love just an extra 30 seconds.' It might not seem significant to a viewer, but it is
actually a significant amount of time. So I love the flexibility of the space that allows you to
tell the story in the way that you really intend. You don’t, if you don't want to, have to cut things
- you can add things as you see fit."