The Martian

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: The Martian (2015)

Παντως (για τον φιλο Chris75) νομιζω οτι η παρουσα ταινια θα ΣΠΑΣΕΙ την πολυ ασχημη φημη
που ειχαν ολες οι ταινιες που περιειχαν την λεξη "Mars" στον τιτλο τους (το ξερετε οτι ακομα
και η ταινια John Carter ξεκινησε ως John Carter of Mars, ομως βγηκαν οι τελευταιες δυο λεξεις
με τον φοβο καταποντισμου της πρεμιερας ?)

Το The Martian .... βγαζει την ρετσινια απο τον (κινηματογραφικο) Κοκκινο Πλανητη.
Και το κανει δια χειρος Riddley Scott, ο οποιος δεν ειναι ο πιο αισιοδοξος ανθρωπος στον κοσμο.
Η σκηνικη ατμοσφαιρα μεσα στην οποια μεγαλουργουν οι πρωταγωνιστες του ειναι σκετο κολαστηριο.
Ειναι ομως απο τους λιγους με τοση πιστη στον ανθρωπο ως ΑΤΟΜΟ (Αlien, Blade Runner, Gladiator,
G.I Jane, Kingdom of Heaven, The Councellor και φυσικα .... Prometheus).

Προσωπικά είμαι fan του Προμηθέα, για ταινία με... τέρατα, κράτησε κάποιο επίπεδο ρεαλισμού θαρρώ. Νταξ, δεν ειμαι αντικειμενικός βλέποντας τα κολλητά δερμάτινα της Σαρλίζ (:worshippy:), αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν κατέκτησε την θέση που της αξίζει.
Το δε ανδροειδές, είναι απ´τις πιο cult φιγούρες ever σε sci-fi ταινία.

Στο δια ταύτα.
Οι ιοντικοί κινητήρες VASIMR είναι η μοναδική μας ελπίδα για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.
Μπορεί να μην αποδίδουν την τρελή ώση, αλλά είναι συνεχής, πράγμα που δεν έχουμε τώρα με τους πύραυλους χημικών καυσίμων.
Στην πλέον ευνοϊκή θέση Γης-Άρη, οι κινητήρες VASIMR μπορούν να μας πάνε στον Κόκκινο Πλανήτη σε... 39 μόλις ημέρες, μια απίστευτη προοπτική με την σημερινή τεχνολογία.

Απάντηση: Re: The Martian (2015)

.
Στην πλέον ευνοϊκή θέση Γης-Άρη, οι κινητήρες VASIMR μπορούν να μας πάνε στον Κόκκινο Πλανήτη σε... 39 μόλις ημέρες, μια απίστευτη προοπτική με την σημερινή τεχνολογία.
Πολυ ενδιαφέρον

Απάντηση: The Martian (2015)

Εξαιρετικη ταινια..Την λατρεψα.
Και αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ειναι η 'αληθοφανεια' της.
Δεν ειχε κατι τραβηγμενο απο τα μαλλια..μονο 'καλη τυχη'.
Μπραβο! 9,9/10

Προσωπικά είμαι fan του Προμηθέα, για ταινία με... τέρατα, κράτησε κάποιο επίπεδο ρεαλισμού θαρρώ. Νταξ, δεν ειμαι αντικειμενικός βλέποντας τα κολλητά δερμάτινα της Σαρλίζ (:worshippy:), αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν κατέκτησε την θέση που της αξίζει.
Το δε ανδροειδές, είναι απ´τις πιο cult φιγούρες ever σε sci-fi ταινία.

Στο δια ταύτα.
Οι ιοντικοί κινητήρες VASIMR είναι η μοναδική μας ελπίδα για την εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος.
Μπορεί να μην αποδίδουν την τρελή ώση, αλλά είναι συνεχής, πράγμα που δεν έχουμε τώρα με τους πύραυλους χημικών καυσίμων.

Συμφωνω για τον Προμηθεα (... αλλωστε ειμαι τρελλο junkie :Banane0:με την ταινια και το χω καταθεσει στο αντιστοιχο νημα)

Η προωθηση VASIMR ειναι μαλλον διαφορετικη (ως τεχνικη) απο την ιοντικη προωθηση (πχ. που χρησιμοποιηθηκε στο DAWN)
και οι 39 μερες ακουγονται λιγο αισιοδοξο σεναριο. Υποτιθεται οτι σημερα προσπαθουμε να φτασουμε τελικες ταχυτητες
των 15 με 25 χλμ/δλπ. Oταν και οποτε φτασουμε το μαξιμουμ της αποδοσης ενος VASIMR (δηλαδη τα 180 με 200 χλμ/δλπ)
το ξανασυζηταμε ! Βαλε στον λογαριασμο οτι η αποσταση Γης-Αρη (αναλογα με τις τροχιες τους) μπορει και να τριπλασιαστει
μεσα σε 6 μηνες.

Να τρολάρω λίγο ;
Είδατε τους αστροναύτες όταν τίθεται το δίλλημα "άλλος ένας 1,5 χρόνος στο διάστημα προκειμένου να προσπαθήσουμε να σώσουμε τον σύντροφό μας ρισκάροντας τις ζωές μας" να δειλιάζουν ;

Αν είμασταν στο σύμπαν του Nolan κι του Interstellar οι οικογενειάρχες μάλλον θα είχαν διαφορετική γνώμη, καθώς μετά από ένα ταξίδι χρόνων μετ' επιστροφής στον Άρη, θα ήθελαν να δουν τα παιδιά τους κι τις κορούλες τους....χαχαχα :music-smiley-005:
Φυσικά τέτοιες σεναριακές π@π@ριές (που τις εξύμνησαν μάλιστα κάποιοι) πουλάνε στο πόπολο, τα δακρύβρεχτα πατέρας-κόρη κτλ.

Ευτυχώς οι πραγματικοί αστροναύτες είναι φτιαγμένοι από άλλο μέταλλο.
Όποιος έχει γνωρίσει εκπαιδευμένο στρατιωτικό κι δη πιλότο, γνωρίζει.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δειλιάσει (κι ας μην δει την... κορούλα του!) προκειμένου να προσπαθήσει να σώσει τον σύντροφό του, έστω κι αν αυτό του κοστίσει την ίδια του την ζωή.

Last edited:

Oντως .... οι στρατιωτικοι, ακομα και με οικογενεια, δεν μασανε μια !
Βεβαια, απο το πενταμελες πληρωμα που ταξιδευε μεσα στο Hermes
μονο οι δυο ηταν στρατιωτικοι, αλλα και παλι ... ηξεραν που πηγαιναν
και τι αφηναν πισω (οι υπολοιποι).

Οποτε μπορουσαν και να "τα γ@μησουν ολα" ... οτι ωρα τους καπνιζε.
Αλλωστε ... "Ιt's not a job ... it's an adventure !!!"

Last edited:

Βαλε στον λογαριασμο οτι η αποσταση Γης-Αρη (αναλογα με τις τροχιες τους) μπορει και να τριπλασιαστει
μεσα σε 6 μηνες.

Βαλε κατι παραπανω .... :laugh:

The minimum distance from the Earth to Mars is about 54.6 million kilometers.
The farthest apart they can be is about 401 million km.
The average distance is about 225 million km.

-bye-

Βαλε κατι παραπανω .... :laugh:

The minimum distance from the Earth to Mars is about 54.6 million kilometers.
The farthest apart they can be is about 401 million km.
The average distance is about 225 million km.

-bye-

Συζητάμε αποστάσεις τώρα ? Αν δεν σε παρακινούσα ενθουσιωδώς, ταινία δεν
θα είχες δει ακόμα !

Α propos, μια και τ' αναφέρατε, σε megaparsec πόσο απέχει ? :ears: Αναμένω
όλη αυτιά ! :chinscratch:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βγαίνω λίγο στην αυλή.. (από πρόσφατο ταξίδι αστραπή)

10273906_1073480696004344_5818646697755180906_n.jpg

M' αυτό πήγα. Δεν το λες και Ferrari, ούτε :turtle: καλούτσικο ήταν..

1170828_1073478139337933_5846366489359485429_n.jpg

Αν δεν σε παρακινούσα ενθουσιωδώς, ταινία δεν θα είχες δει ακόμα !

Ωφειλω να ομολογησω ... οτι η Aerin εχει δικιο.
Πριν απο 5 μερες, μου εκτοξευε ολα τα υπερθετικα που μπορουσε (να βρει) για το παρον εργακι.
Αν δεν ηταν αυτη ... το νημα θα αργουσε πολυ να ξαναζωντανεψει (απο μενα, τουλαχιστον).
Βλεπετε, ημουν τοσο (μα τοσο) προκατειλημενος με οτιδηποτε κουβαλουσε την λεξη "Mars".

Της ωφειλω ενα μεγαλο ευχαριστω (και μια συγνωμη -bye-)

Αλλωστε ... "Ιt's not a job ... it's an adventure !!!"
Θα θυμίσω ότι έχουν προσφερθεί εθελοντές για one-way ταξίδι στον Άρη.

Φυσικά κι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο (για ηθικούς λόγους πρωτίστως), αλλά με την παραπάνω φράση συμπυκνώνεις την ΖΩΤΙΚΗ δύναμη που κινεί το ανθρώπινο είδος.

Περιπέτεια κι ΕΠΕΚΤΑΣΗ. Όσο αρνητικά κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο (καθώς υποδηλώνει πόλεμο κι κατάκτηση).

Αυτό ήθελε κι θέλει ο άνθρωπος. Κινούμενος απ´αυτό έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος ως την Ινδία κι ήθελε να φτάσει ως το τέλος του κόσμου !
Αυτό παρακίνησε τον Χριστόφορο Κολόμβο κι ανακάλυψε την Αμερική.
Αυτό θα μας οδηγήσει στη κατάκτηση του ηλιακού συστήματος.

Γιατί να αλληλοσκοτωνόμαστε για τους υδρογονάνθρακες εδώ στην Γη όταν στον Τιτάνα έχει ολόκληρες θαλασσες από πετρέλαιο ;

@aerin
Nα υποθέσω ότι πήγες για τον Ματ Ντέημον ;
Γυναίκες κι sci-fi συνήθως δεν πάνε μαζί...

Θα θυμίσω ότι έχουν προσφερθεί εθελοντές για one-way ταξίδι στον Άρη.

Φυσικά κι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο (για ηθικούς λόγους πρωτίστως), αλλά με την παραπάνω φράση συμπυκνώνεις την ΖΩΤΙΚΗ δύναμη που κινεί το ανθρώπινο είδος.

Περιπέτεια κι ΕΠΕΚΤΑΣΗ. Όσο αρνητικά κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο (καθώς υποδηλώνει πόλεμο κι κατάκτηση).

Αυτό ήθελε κι θέλει ο άνθρωπος. Κινούμενος απ´αυτό έφτασε ο Μέγας Αλέξανδρος ως την Ινδία κι ήθελε να φτάσει ως το τέλος του κόσμου !
Αυτό παρακίνησε τον Χριστόφορο Κολόμβο κι ανακάλυψε την Αμερική.
Αυτό θα μας οδηγήσει στη κατάκτηση του ηλιακού συστήματος.

Γιατί να αλληλοσκοτωνόμαστε για τους υδρογονάνθρακες εδώ στην Γη όταν στον Τιτάνα έχει ολόκληρες θαλασσες από πετρέλαιο ;

Chris
βγαζεις μια νεανικοτητα και σφριγος στον γραπτο σου λογο που δεν συναδει με ψυχισμο 40αρη
(αν υποθεσω απο το 75 στο νικ). Μαλλον με καλπασμο 30αρη μοιαζει. :p

Τεσπα,
διαφωνω καθετα, οριζοντια και διαγωνια με ορους οπως one-way trip, ΕΠΕΚΤΑΣΗ, πολεμος, κατακτηση.
Συμφωνω για τον Τιτανα (αν δεν βρεθει παραμικρο ιχνος ζωης) και για καθε παγωμενο βραχο στην ζωνη
των αστεροειδων αλλα ξερεις τι λενε για την απληστια (σε ενεργεια) .... enough is never enough !
Ακομα και αν σου παρεχουν 1 μεγαβατ ημερησιως (!!!) θα βρεις τροπους να "αναβαθμισεις" τις αναγκες σου
αντιστοιχα.

Aπο την αλλη ..... με το να μεινεις στα 10 κιλοβατ ημερησιως ..... παλι δεν θα σταματησεις την ορεξη
των υπολοιπων. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Συναρπαστικοτερο το θελγητρο, επικινδυνοτερο το ρισκο.
Εnergy is like a vampire. She drains your options. Century by century ....

Last edited:

Μήπως με θερμοκέφαλο 20άρη καλύτερα ; :music-smiley-005:

Έχεις δίκιο, αντί να ασχοληθώ με γκομενάκια (μια κι ανύπαντρος κι δεν έχω την τύχη να έχω μια φακλάνα Ελεεινίδα δίπλα μου :) ), φτιαγμένα αμάξια, κι τον Θρύλο (ή όποια άλλη ομάδα) κάθομαι για γράφω για την εξερεύνηση του διαστήματος κι μας διαβάζει λαός που δεν πιστεύει καν (κατά μέσο όρο) ότι πήγαμε στο φεγγάρι, καθώς όλα ήταν σκευωρία των κακών Αμερικάνων.

Αντί να αναλώνεσαι όμως στο να φτιάχνεις το ψυχολογικό μου προφίλ (το οποίο παραδέχομαι ότι παρεκκλίνει του μέσου όρου των συνομήλικών μου), κάτσε λίγο κι διάβασε την ανθρώπινη Ιστορία κι βρες ποιά είναι τα βαθύτερα κίνητρα που την κινούν.

Καλή συνέχεια.

Μα δεν διαφωνω οτι η ανθρωπινη ιστορια κινειται απο ... το ενστικτο της επικυριαρχιας και της αποκτησης.

Απλα εγω (ως κουκιδα) ΔΕΝ συμφωνω και ουτε προκειται να συμφωνησω με αυτη την προαιωνια ταση
του ανθρωπου (ανθρωπος γαρ).

(Την πρωτη παραγραφο την προσπερναω γιατι τιποτα απο ολα αυτα που γραφεις δεν εννοησα για σενα ...
Ο νεαροτερος δεν ειναι βλακας, ειναι κινητικοτερος απο τον 50αρη, που ειμαι εγω, και ως εκ τουτου αιτια
και ενεργεια για ανατροπες, αλλοτε καλες αλλοτε κακες ... ο 50αρης ειναι τελειωμενη ιστορια)

πολύ καλό ειναι πολύ κοντά στο βιβλίο βεβαία έχουν παραλείψει κάποια πράγματα σίγουρα δεν γίνονταν να τα βάλουν όλα
μόνο φάουλ η στιγμή τις διάσωσης αλλαγμένη τελείως ουσιαστικά την μακέλεψαν

Το ειδα.
Πολυ καλο και η ερμηνια του Ματ Νταμον απο τις καλυτερες της χρονιας.
Ναι μεσα στις 3 καλυτερες ερμηνιες του '15.

Βεβαια απο επιστημονο-τεχνικης αποψης δεν ξερω κατα ποσο ειναι :drummer::singer::singer::BDGBGDB55: ....

Ψηφηζω πολυ καλη

Το εργακι θα το τιμησω !

Οπως τιμησα ολα (σχεδον) τα εργακια γυρω απο τον κοκκινο πλανητη.
Και μερικα απο αυτα ηταν ... πραγματικα μνημεια ασυναρτησιας και προχειροτητας.
Καποια αλλα ... ευτυχως οχι.

Ειδωμεν !

Τον κοκινο πλανητη θα λες με τον και το άλλο που βγηκε την ιδια χρονια... μετρια ηταν και τα 2, αλλα ενταξει εβλεπες κανενα οχημα κανενα ταμπλω ελεγχου και κανενα σκαφανδρο της προκοπης. Αυτο με τον Ματ ειναι μια σκαλα ανωτερο.

Απάντηση: The Martian (2015)

Πολύ ωραια ταινία. Ridley Scott, εγγύηση. Εικόνα εκπληκτική στο Bluray.
Must see.