The Objective DAC (ODAC) mods / PSU / salas

Re: The Objective DAC (ODAC)

αμα εσυ θες φροντηστήριο εμεις τι θέμε;;; :SFGSFGSF:

Τα καινούρια 770LE ειναι στον δρόμο ... ελπίζω να μπορέσουμε να βρεθουμε συντομα.. λέω 'γω τώρα... ασε που θέλω να ακουσω και τον Ε17 (τον εχεις ετσι δεν ειναι; ) αν μπορει να παιξει απο την usb του nexus μου! -bye-
σορυ για το οφ τοπικ γκαϊζ!!

Μπράβο Chris! Νομίζω ότι ένα Salas επιβάλλεται.
Είμαι μέσα για powerbuy όποτε αυτό αποφασιστεί. Αλλά πρέπει να οργανωθεί και εγώ δεν έχω την απαραίτητη διάθεση (για ψάξιμο, διάβασμα, και αναζήτηση πηγής).
Κάτι που αφορά τις επιδόσεις του odac (και των Sabre γενικότερα): έχει παρατηρήσει κανείς διαφοροποίηση της ποιότητας - προς τα κάτω - μερικές φορές (ενώ προηγουμένως έπαιζε εξαιρετικά)? Που μπορεί να οφείλεται? Supersonic?
PS. εχθές το odac διέπρεψε - έλαμψε σε συνθήκες ημι-πάρτυ. Μας είχε όλους (τους παρευρισκόμενους) στο foot-tapping!

Ευχαριστώ Σταύρο:ernaehrung004:, και εγώ δεν έχω βγάλει τα ακουστικά από τα αυτιά μου ακόμα...

Αυτό που λες το έχω παρατηρήσεις και εγώ ότι ώρες ώρες δεν παίζει καλά, και επανέρχεται... μετά από ρεσταρτ ή αν βγάλεις το usb και το ξαναβάλεις... υπάρχει αναφορά και στο headfi από αρκετούς που έχουν παρόμοιο πρόβλημα...

Λέτε να έχει κάνει με το pc επειδή είναι synchronous? ή είπα βλακεία?, πάντως το φαινόμενο υπάρχει.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...For-TP-Buffalo-Dac-(συζήτηση-υλικά-κατασκευή)
εδω ειναι το λινκ με τα δικα μου κατορθωματα με σαλας

http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/188974-gb-thread-salas-sslv1-1-bib-shunt-reg.html

εδω ειναι το λινκ οπου ανακοινωνονται διαφοροι γυροι για powerbuy.
τα διαχειριζεται ο teabag
αν δεν τρεχει κατι και αυτο θα το καταλαβετε απο τα τελευταια ποστ του νηματος μπορει να εχει περισσευμα απο την προηγουμενη γυρα.
τον ρωτατε με πμ αν εχει.
αν δεν ενδιαφερεστε για αλλη κατασκευη παρα μονο για απλη τροφοδοσια με μια τριπλετα μπορειτε να κανετε πανω απο ενα.

τις κατασκεουλες ου εχετε αμφοτεροι το σαλας τις παταει χαλαρα...

Ε, είπα μπας... :-)

ΥΓ. Είναι πολύ να ρωτήσω γιατί;

Γιατί θα ήταν σαν να σχεδιάζεις ένα καινούργιο DAC.. το μεγαλύτερο μέρος του ODAC έχει να κάνει με τη USB διασύνδεση.

Μέχρι να συνέλθω από χθές με πήρε μεσημέρι...:flipout:

Λοιπόν χρησιμοποίησα starquad θωρακισμένο 4χ24 νομίζω... δεν είχα Mogami έβαλα ένα περίσσευμα από Sommer.

Η διαφορά είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η.... ιδίως η στερεοφωνική εικόνα... η λεπτομέρεια, αλλά μαλάκωσε και δεν έχει κόκκο...

Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με SALAS... γιατί τώρα παίζει πολύ ωραία, υπό οποιαδήποτε κριτήρια...

Ευχαριστώ Σταύρο για την ιδέα και την αναθέρμανση της ενότητας!! και σένα Δημήτρη... θέλω φροντιστήριο στα ηλεκτρονικά...:ernaehrung004:

Με έναν μεγαλύτερο & καλύτερο μετ/τη και με ένα Salas θα πάρεις ότι έχει να δώσει η συγκεκριμένη σχεδίαση (και δεν είναι λίγα αυτά..).

Αν το πάρεις/ετε απόφαση μπορούμε να μελετήσουμε ένα παρέα.. δεν είναι δύσκολο, αρκεί να μας πεις μερικά πολύ βασικά πράγματα, π.χ. την πραγματική κατανάλωση του κυκλώματος σε mA (υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες αν είναι δυνατό, π.χ. με σήμα 192/24 (ή ότι καλύτερο υποστηρίζει τέλος πάντων) και με συνδεδεμένα ακουστικά να παίζουν τσίτα (αν υποστηρίζεται)).

Ή μπορούμε απλά να του κάνουμε ένα ψιλοβαρβάτο overengineering και να είμαστε ΟΚ σε κάθε περίπτωση (με τίμημα τις μεγαλούτσικες ψύκτρες και αυξημένες θερμοκρασίες..).

Το έχω πάρει απόφαση!

Δεν είμαι σίγουρος για τα mΑ που θέλει... κάπου διάβασα ότι θέλει ελάχιστα 125mA... αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε ένα στα 1Α... άλλωστε όσο θέλει θα πάρει έτσι δεν είναι (είναι line out 2vrms οπότε δεν μας πειράζει πολύ η κατανάλωση)... δεν παίζει ρόλο αυτό... πάντως το τσιπάκι θέλει 3,3V (το κύκλωμα τι σταθεροποίηση κάνει ? αν κάνει?) μπορεί κάποιος να μας πει αν συμφωνεί με το 1Α, και εάν του δώσουμε 5,25V αν αυτό είναι καλύτερο ή όχι...

Και λέω 5,25V διότι αυτό είναι το μέγιστο βολτάζ πρωτοκόλλου USB, συμφωνείτε?

Δημήτρη θέλω να το δούμε σοβαρά το θέμα... και εγώ όπως ο Σταύρος θα προτιμούσα να τα παραλάβω έτοιμα τα κυκλώματα... με το αζημίωτο φυσικά... ας πούμε εδώ ποιοι ενδιαφέρονται να κάνουμε λίστα...

Οπότε πρώτος εγώ

Chris1967

συνεχίστε την να μπούμε σε μια σειρά...

Ρε ομορφόπαιδα θα μπορεί να γίνει όλο αυτό σε κουτί μισής φέτας max?

Δεν νομίζω ότι το odac καταναλώνει τελικά πάνω από 100-130 mA. Με αυτή την τιμή περίπου θα έπρεπε να σχεδιαστεί το Salas.
Αλλά το θέμα του Μ/Σ είναι πιο σοβαρό. Άσχετα από την κατανάλωση έχω διαπιστώσει στο παρελθόν ότι οι oversized τοροειδείς (και λόγω του μεγαλύτερου cross-section του τυλίγματος του δευτερεύοντος) "διευκολύνουν" την παροχή ρεύματος στο μετέπειτα κύκλωμα του τροφοδοτικού και βελτιώνουν την ακουστική απόδοση γενικότερα (σε όλο το φάσμα). Λαμπρό παράδειγμα ο ΟΡΑ 627 προ.
Για την παραπάνω κατανάλωση του odac, δεν θα δεχόμουν κάτι λιγότερο από 50VA.
Count me in for Salas (με την ευγενή συνεισφορά σου Δ. Δημητρακούδη).

PS. Πως πάμε οι κάτοχοι odac από στερεοφωνική εικόνα (μέσω ηχείων πάντα)? Προσωπικά, έχω διαπιστώσει σε μερικά κομμάτια τη συρρίκνωσή της στην εγγύτερη περιοχή γύρω από τα ηχεία κάτι που με βάζει σε σκέψεις...

μερικες σημαντικες λεπτομερειες.
πριν κανετε οτιδηποτε πρεπει να διαβασετε πολυ προσεκτικα το manual που μεταφρασανε τα δικα μας παιδια.
εγω το διαβαζα γυρω στον ενα μηνα χαλαρα με ταυτοχρονο διαβασμα νηματων και οταν ηρθε η ωρα να πιασω κολλητηρι αποκωδικοποιηθηκαν αρκετα πραγματα.
για σας θα ειναι πιο απλα τα πραγματα μια και φαγαμε τα μουτρα μας εμεις.

powerbuy καθεαυτο δεν υπαρχει.
μιλατε αμεσα με teabag αν εχει πλακετες και σακουλακια αλλιως τον ρωτατε ποτε θα κανει νεο γυρο.
συνηθως κανει οταν εχει γυρω στις 50-100 παραγγελιες.
αλλιως πρεπει να το κανετε με δικη σας πλακετα που ξεφευγουμε στη δυκολια κατακορυφα για πρωταρηδες.
powerbuy μετα μπορειτε να φτιαξετε για τα υπολοιπα υλικα.

το καλο και κακο του σαλας ειναι οτι ειναι κομμενο και ραμενο για το δικο σας ντακ.
παιζει ακομα και του ενος το σαλας να μην καθεται καλα στου αλλου.
αυτο συμβαινει διοτι λαμβανονται υποψη οι ανοχες των επιμερους εξαρτηματων κσι η συμπεριφορα τους στη επιλογη αλλων υλικων. ετσι πχ θα χρειαστει αντιστασεις να παρετε γυρω απο καποια τιμη συν πλην καποια ωμ ωστε να πετυχετε τις σωστες τιμες που θελει το κυκλωμα

1 αμπερ δεν παιζε.
αν το μηχανακι τραβαει πχ 130 θα πρεπει να εχει σχεδιαστει για 130+60 η 130+100 ...δεν παιζει το τραβαει οσο θελει.
η περισσεια γινεται θερμοτητα και υπαρχει προβλημα.

μτς γυρω στα 100 va αρκει αλλα εδω το παραπανω δεν βλαπτει αλλα δεν προσφερει κι ολας.
επισης το θεμα της απαγωγης θερμοτητας ειναι σημαντικο ακομα και για σωστη σχεδιαση. ιδιως πρεπει να σχεδιαστει για καλοκαιρινη χρηση και για κλειστο κουτι.
το λεω διοτι πολλες φορες πριν την ολοκληρωση οι μετρησεις χειμωνα και με ανοιχτα καπακια μπορουν να οδηγησουν σε εκπληξεις λιγους μηνες μετα.

αυτα τα ολιγα.
βοηθεια θα υπαρξει απο ολους μας και φυσικα απο τον ιδιο τον μιστερ σαλας μολις παρει χαμπσρι οτι πιασατε κολλητηρι.
πλεον υπαρχει και εξαλακι υπολογισμου ολων των κρισιμων παραμετρων που εμεις τον πρωτο καιρο δεν ειχαμε.
οσο δυσολο και να φανταζει πρεπει να κανετε την αρχη.
τον Σταυρο δεν τον φοβαμαι καθολου και βλεπω κι ο Χρηστος ειναι δυνατος.
ξεκινατε το. ανταμοιβει.

Σωστός ο Super. Θα κάνω και εγώ μια αναλυτική προσέγγιση αργότερα που θα έχω χρόνο. Το σημαντικό όντως είναι όντως να μπείτε έγκαιρα στο GB του diyaudio. Αν θυμάμαι καλά αυτές οι μέρες είναι "καλή εποχή". Η κάθε πλακέτα του GB "βγάζει" σίγουρα δυο τροφοδοτικά όπως τα θέλετε, δεν θυμάμαι αν βγάζει και 3 (αν μετατρέπεται δηλαδή εύκολα η πλακέτα της αρνητικής τροφοδοσίας σε θετική).

εριξα μια ματια και οντως τρεχει τωρα.
πατε να ριξετε παραγγελια

Διάβασα κάπου για κάτι κουραμπιεδάκια πλαστικά με ρινίσματα μέσα... και έριξα μια ματιά και στο νήμα που έχει 90+ σελίδες... λοιπόν έχω να πω... τι τροφοδοσίες και σαχλαμάρες... με αυτό καθαρίζεις...

Uploaded with ImageShack.us

:flipout:-bye-

Χρηστο πρεπει να παρετε και τα σακουλακια
καθε πλακετα φτιαχνει 3 τροφοδοτικα δηλ δυο θετικα και ενα αρνητικο
αν θα φτιαξετε μονο ενα θετικο θελετε ενα +irf σακουλακι
και σντισοιχα αν θα φτιαξετε μελλοντικα και τα αλλα.
καπου υπαρχει ενα εξελ που το συπληρωνετε