The Objective DAC (ODAC)

H Αγγλική υλοποίηση είναι ίδια με τις υπόλοιπες.

Εγώ βρίσκω ότι δεν έχει το απαιτούμενο μπάσο σε ποσότητα,... έχει όμως έκταση και ρυθμό σωστό.

Δυναμικά είναι πολύ εντάξει, και η εικόνα έχει και εύρος και πλάτος.

Δεν μου μπερδεύει αν του δώσω περίπλοκη μουσική, νομίζω ότι σε αυτή σου την παρατήρηση σου, να φταίνε μάλλον τα ηχεία σου, και όχι το ODAC...

Αυτό που λες ότι "αλλοιώνει την γεύση" είναι ένα συναίσθημα που έχω κι εγώ... η υπερβολική ξηρότητα... μεταλλικίλα (ψηφιακίλα)... αυτό με την μεταλλικίλα το έχεις και εσύ?

Όλα τα DAC μου έχουν σώμα... δεν ακούγονται λεπτά. Δεν φταίει το καλώδιο διότι είναι κοινό για όλα τα DAC.

Αυτό που δεν δοκίμασα είναι το ενεργό hub... Δύο φίλοι που ξέρουν το σύστημα μου συμφώνησαν ότι δεν είναι στην ίδια ηχητική ποιότητα με τα άλλα...

Η μουσική αν και είχε όλη την λεπτομέρεια ακουγόταν μεταλλική σκληρή και σαν ψεύτικη... μπάσο ισχαιμικό... δεν μας έπειθε... ακούσαμε 4-5 κομμάτια που ακούω συνήθως για τεστ... και μετά τα ακούσαμε με το Gigawork DAC... καμιά σχέση.

Εγώ περιμένω να ακούσω και άλλες γνώμες... μόνο εσύ έχεις ODAC δεν έχει κανείς άλλος πάρει να μας πει?

Το θέμα είναι και πάλι μήπως συνέργειας με κάποια ακουστικά ή με περιφερειακά... όταν τα περιφερειακά είναι απόλυτα... δυστυχώς βγάζουν την αλήθεια στην επιφάνεια...

Μήπως όλοι που γράφουν θετικά ριβιού, έχουν ζεστούς ενισχυτές και ακουστικά, ή μήπως έχουνε μπασάτα ακουστικά και ζεστά και έρχονται στα ίσια τους?

Δεν ξέρω... πάντως το χαρακτηριστικό του δικάναλου μου συστήματος σίγουρα δεν είναι η σκληρότητα, ούτε η ξηρότητα, όσοι έχουν εμπειρία από τα παραπάνω μηχανήματα ξέρουν ότι ήχος τους είναι μάλλον στρογγυλός, μεγάλος, και χαλαρωτικός... παρά σκληρός, ξερός και μεταλλικός...

Παρόμοια αίσθηση μου άφησε και με τα HD800... αλλά όπως είπα πιο πάνω "μαγείρεψα" την κατάσταση με VanDenHul The FIrst Hybrid, για να μαλακώσει και με χαμπάκι, ενώ είχα βελτίωση, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε...

Το έχω δανείσει στον έναν εκ των δύο φίλων να κάνει και αυτός τις ακροάσεις του... και θα επανέλθω...

Στο μεταξύ περιμένω και άλλες περιγραφές γνώμες και από σας που έχετε ODAC...

Πώς το συνέδεσες δεν μου είπες, με τον ενισχυτή, για να αρχίσω να παίζω και εγώ μαζί του...
Από καρφί σε RCA καλώδιο θέλει?

H Αγγλική υλοποίηση είναι ίδια με τις υπόλοιπες.

Εγώ βρίσκω ότι δεν έχει το απαιτούμενο μπάσο σε ποσότητα,... έχει όμως έκταση και ρυθμό σωστό.

Δυναμικά είναι πολύ εντάξει, και η εικόνα έχει και εύρος και πλάτος.

Δεν μου μπερδεύει αν του δώσω περίπλοκη μουσική, νομίζω ότι σε αυτή σου την παρατήρηση σου, να φταίνε μάλλον τα ηχεία σου, και όχι το ODAC...

Αυτό που λες ότι "αλλοιώνει την γεύση" είναι ένα συναίσθημα που έχω κι εγώ... η υπερβολική ξηρότητα... μεταλλικίλα (ψηφιακίλα)... αυτό με την μεταλλικίλα το έχεις και εσύ?

όταν λέω πως μπερδεύει δεν εννοώ πως χάνει σε αναλυτικότητα, αλλά μάλλον αυτό που αναφέρεις ως μεταλλικίλα. Σα να μην υπάρχει συνοχή στον ήχο ένα πράγμα. Τα ηχεία τα παίζω με το mdac τώρα και ειδικά σε κλασσική μουσική κλπ είναι η μέρα με τη νύχτα.

Πώς το συνέδεσες δεν μου είπες, με τον ενισχυτή, για να αρχίσω να παίζω και εγώ μαζί του...
Από καρφί σε RCA καλώδιο θέλει?

Έχω ένα επίχρυσο ανταπτοράκι από στέρεο καρφί σε RCA θυλυκά http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRl0JWfR9qjayUeHdK5bXk5jJzEZDppWAR04WzBDMJIqJTF7yQ-Kw
images

και μετά βάζει ότι interconnect θέλεις

Tannoy sensys dc2 οδηγουμενα από roksan kandy k2.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τα μηχανήματα αυτά, αλλά με μπέρδεψες γιατί ανέφερες ότι ακούς από ηχεία υπολογιστή... και εγώ αναφέρθηκα στο γεγονός ότι αυτά μπερδεύουν...

Oχι τα ηχειακια της Philips που χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μετο odac μεταμορφώθηκαν σε πολύ πιο δυναμικα καθαρά και στήνουν και σκηνή! Γιαυτό λέω πως διαπρέπει σε τετοια χρηση. Απλα δεν ειναι για πολλα πολλα. Απο ακουστικα δεν ξερω τι παιζει.

Έκατσα και διάβασα όλο το thread στο headfi...

Άσχετα από τις χαζομάρες/τσακωμούς/εκτός θέματος... καταλήγουν οι λίγοι που φαίνεται ότι γνωρίζουν...

1. Είναι θέμα τροφοδοσίας... η σκληρότητα στα πρίμα... οπότε προτείνουν από λύσεις που κοίταξα και εγώ, μέχρι και ένας έχει βάλει και Salas shunt...
2. Θέλει στρώσιμο...

Εγώ αναρωτιέμαι εάν είναι και θέμα driver... θα έχει κάποιο πλεονέκτημα να βάλω ASIO?

Στο μεταξύ ο φίλος μου που το έχει δανειστεί, το βρίσκει ανυπόφορο... εγώ το άκουσα χτες βράδυ στο σύστημα του, και η σκληρότητα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο...

Δεν ξέρω...

Πάντως θέμα chipset δεν είναι και το λέω με βεβαιότητα, καθώς το σαυράκι μου που έχει τα ίδια chips - DAC & USB receiver - έχει αντίθετο προσανατολισμό, είναι δηλαδή γλυκόηχο και μεστό/ μπασάτο.

κοιτάζοντας με περισσότερο ενδιαφέρον το εσωτερικό του, μια και έχω δανειστεί του panoramious και θα το ακούσω αυτές τις μέρες, βλέπω ότι έχει έτοιμη αναμονή για line out πάνω στην πλακέτα.
οπότε εύκολα κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει έτσι...

λοιπόν....
το ο-ντακ (τουλάχιστον στην έκδοση epiphany) είναι κανονικότατο βουβάλι με τα όλα του και με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει.
Το βάζω πιό κοντά στο 9008 ηχητικά παρά στο 9018.
Αλλά...το μεγάλο του αλλά.
χρειάζεται πολύ ευκολοδήγητα ακουστικά.
Με τα 75άρια 270 έπαιζε λίγο παραπάνω από ψίθυρο.
Με τα 400αρια 340 πιό δυνατά αλλά πάρα πολύ μακρυά από αυτό που είμαι συνηθισμένος, ακόμα και με "σιγά" κριτήρια.

Πάντως η απλότητα της σχεδίασης έλαμψε. Πιστεύω ότι αν κλέψει κανείς σήμα από την line του ή έστω από την ...τόσο χαμηλή του έξοδο και οδηγήσει ενισχυτή θα εκπλαγεί ευχάριστα.

Επίσης πέραν του ότι δεν κάνει για τα ακουστικά μου, μου ξαναθύμισε την θλιβερή ιστορία με την έξοδο μουσικής από την usb του λαπτοπ μου με τα γνωστά τσικ τσικ που ήταν και η αιτία να εγκαταλείψω την ακρόαση από usb και να γυρίσω στο squeezbox. Με το μακ δεν το δοκίμασα, αλλά και πάλι τί νόημα θα έχει αφού δεν μπορεί να οδηγήσει τις καραβάνες μου.
Θεωρώ ότι ίσως γενικά είναι 2 much τέτοια υλοποίηση για να οδηγεί εύκολα ακουστικά, και νομίζω ότι τα καλά ακουστικά που υπάρχουν εκεί έξω δεν είναι τα εύκολα. Αν καποιος έχει κάποιο ποιοτικό εύκολο με 100 ευρώ κερδίζει πρώτο λαχνό.
Το πιό φτηνό αληθινό βουβάλι που έχω συναντήσει.

@chris...ξηρότητα, στεγνότητα, επιθετικότητα =άγνωστες λέξεις.
γλύκα, ανάλυση, ξεκούραση.

όταν οδηγήσω κανα τελικό θα ξαναπώ...

βάλτο και πες μου κι εμένα που έχω την αίσθηση πως κάτι τρέχει με το ρολόι του. Αλλάζει τη "ροή" των κομματιών κατά βούληση.

Μα δεν είναι ενισχυτής ακουστικών... DAC είναι... με line out...τι δουλειά έχει να το συνδέσεις με ακουστικά κατευθείαν...?

Η έκδοση "epiphany" είναι απλός ένα κουτί... το ίδιο είναι και της JDSlabs... το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από μια εταιρία που λέγεται yoyodyne, δεν υπάρχει διαφορά στις υλοποιήσεις...

Μένω στο γεγονός που λες ότι είναι ένα αληθινό βουβάλι...αλλά σε φτηνή έκδοση...και ότι δεν είναι σκληρό.

Οπότε το δικό μου έχει πρόβλημα μάλλον αν ακούγεται έτσι όπως το ακούω εγώ... θα προσπαθήσω να ακούσω και του gojakla και του central όποτε μπορέσω... για να δω τι πρόβλημα έχω...και αν επιβεβαιωθεί... ξαναφεύγει για Αμερική...

σύνδεσα τα ακουστικά γιατί υποτίθεται το 9023 έχει ενσωματωμένο τελικό στάδιο και τα σπεκς του δίνουν αντιστάσεις και βολτάζ εξόδου.
Προχτές δεν το συζητούσαμε?

Κάνε υπομονή και θα το βάλω και στον ενισχυτή και θα ακούσω κανονικά.
Πάντως διαβάζω τι σου είχα γράψει πριν από 2 μήνες, ότι από την περιγραφή που έκανες θα το χαρακτήριζα σαν 9008, και όντως αυτή την εντύπωση πήρα σήμερα, έχοντας ξεχάσει τί σου είχα πει.

Πιθανόν με άλλη πηγή για μενα που για διάφορους λόγους - ένας η ενσωματωμένη καλή κάρτα ήχου με οπτική έξοδο - δεν ξεφορτώνομαι το λάπτοπ 6ετίας που έχω, είναι κελεπούρι.
θα κοιτάξω να το βάλω στο μάκ, αν μπορέσω να του βρω player και φυσικά να το κατεβάσω, γιατί είμαι άσχετος.

πιθανόν οι διαφορές να είναι στη σχεδίαση του epiphany και του jd....
πάντως για ίδια μηχανάκια έχουν διαφορετικές διαστάσεις

Εγώ πάλι ρε παιδιά με Μακ --> ODac --> O2 δεν συναντώ σκληράδα ή τραχύτητα.
Αντιλαμβάνομαι την υψηλή του ανάλυση... Απογειώνεται με καλές ηχογταφήσεις και ριπ αλλά "πεθαίνει" με τα αντίθετα...
Δύναμη δεν μου έλειψε ποτέ ούτε με τα Κ270 ούτε τα DT770 Pro...
Γλυκό δεν θα το χαρακτήριζα αλλά ουδέτερο.

Ανυπομονώ να τελειώσω με την μετακόμιση και να το κοτσάρω στο "μεγάλο" σύστημα.
Και έπειτα, μόλις παραλάβω, να το συγκρίνω και με το Teac.

πάντως από την σχεδίασή του, όπως είδα την πλακέτα, στην έξοδο με το καρφάκι παρεμβάλλει και άλλους πυκνωτές που δεν τους έχει στην αχρησιμοποίητη line

Μήπως είναι απλά "έτοιμο" για να γίνει ένα πακέτο με τον αντίστοιχο Ο2 ενισχυτή;
Γιατί υπάρχει εξ' αρχής η δυνατότητα κάποιος που ήδη έχει τον ενισχυτή, να τα παντρέψει σε ένα case και τα 2.
Αν είπα βλακεία μην βαράτε... Τα τεχνικά δεν τα πολυκατέω...