The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    42
Τοτε πρεπει ολοι να πηγαινουν Βιεννη. Και στο Μουσειο. (ασε που η γρια εκεινη, καταφερε και πηρε τρεις πινακες που αφησε κλεισμενους σε χρηματοκιβωτιο και δεν τους βλεπει κανεις)
Και οποιος δεν μπορει στην πυρα. Δεν εχει δικαιωμα λεξης. Λεμε τωρα...
Κατι τετοιο λες.
Οχι εσύ, ο Κλιμτ στην πυρά αφού μόνο αν το δεις ζωντανά αξίζει και αν το δεις σπίτι δεν λέει και πολλά...τιποτένιος το λιγότερο...

Αυτή είναι 75αρα από τα 3,5 μέτρα και του άλλου του γεμίζει το οπτικό πεδίο η 50αρα... Προφανώς μιλάμε για μάτια ψαριού...😂😂😂
Μα για αυτό το είπα στα 3,5 μέτρα κανονικά θές 100αρα μην πω και μεγαλύτερη (πανί θες βασικά)...85αρα είναι απλά οριακή και το Minimum.

Υ.Γ. Επίσης τι είναι όλες αυτές οι ΄΄σαβούρες''?? Αφου είναι γνωστό ότι με ένα απλά τίμιο ηχειάκι απολαμβάνεις πλήρως την μουσική σου....τσάμπα τα λεφτά σου πέταξες φίλε μου...χαχα

50αρα τηλεόραση και σου γεμίζει κιόλας πλήρως το οπτικό σου πεδίο από τα 3-3,5?? Σοβαρά τώρα?? Τώρα βγάζουν νόημα και εξηγούνται όλα όσα γράφεις...

Υ.Γ. Στα 3-3,5 μέτρα θες Minimum 85αρα οθόνη και κατά προτίμηση 100αρα για να νιώσεις την εμπειρία και να απολαύσεις μια ταινία σωστά. Σε 50αρα αν κάθεσαι σε απόσταση πάνω από 2 μέτρα είναι σαν Gameboy, και μόνο ταινίες δεν βλέπεις εκει.
Ε τι να κανουμε δεν ειμαστε ολοι λεφταδες να εχουμε "μινιμουμ 85ρα" και αναλογους τοιχους.
Δε θα βλεπουμε ταινιες λοιπον...
Η δε θα λεμε οτι βλεπουμε.
Ρε καταλαβαινετε τι λετε ;

• Like
Reactions: Deneb
Μα για αυτό το είπα στα 3,5 μέτρα κανονικά θές 100αρα μην πω και μεγαλύτερη (πανί θες βασικά)...85αρα είναι απλά οριακή και το Minimum.
Στα 3,5 μέτρα για να γεμίσει το οπτικό σου πεδίο θες 145 ιντσες. Μόνο το πανί μου μου γεμίζει το οπτικό μου πεδίο. Μιλάμε για νορμάλ μάτια βέβαια..χαχχα

Α δεν ξερω. Εδω δεν ειμαστε Αμερικη μετραμε σε εκατοστα.

Την βλεπω απο τα 3-3,5 μετρα και γεμιζει πληρως το οπτικο μου πεδιο.
Πιο μεγαλη θα μου δημιουργουσε "περιφεριακη οραση"

50 ίντσες στα 3,5 μέτρα, γεμίζουν 18 μοίρες από το οπτικό σου πεδίο.
Στα 3 μέτρα 21 μοίρες.

Όποια λογική υπέρβαση και να κάνουμε, κάπου τερματίζει, είμαστε και το avclub.
Δεν είναι καθόλου κακό να βλέπει κανείς ταινίες στις 50 ίντσες, μια δόση ρεαλισμού χρειάζεται απλά στο ότι η εμπειρία απέχει μακράν από το ιδανικό.

Ε τι να κανουμε δεν ειμαστε ολοι λεφταδες να εχουμε "μινιμουμ 85ρα" και αναλογους τοιχους.
Ανάλογα με τα λεφτά γέμιζει εσένα το οπτικό πεδίο; Των πλουσίων τα μάτια είναι πιο απαιτητικα δηλαδή άπο των φτωχών;

Μίλησε κανείς για λεφτά?? Απλά είπαμε ότι στα 3,5 μέτρα σε 50αρα δεν βλέπεις ταινία, σπας πλάκα τόσο απλά, αν δεν έχεις λεφτά για κάτι μεγαλύτερο, πας απλά πιο κοντά στα 1,5-2 μέτρα στην 50αρα και είσαι σχετικά εντάξει.
Εχεις καταλάβει σε τι Forum είσαι?

50 ίντσες στα 3,5 μέτρα, γεμίζουν 18 μοίρες από το οπτικό σου πεδίο.
Στα 3 μέτρα 21 μοίρες.

Όποια λογική υπέρβαση και να κάνουμε, κάπου τερματίζει, είμαστε και το avclub.
Δεν είναι καθόλου κακό να βλέπει κανείς ταινίες στις 50 ίντσες, μια δόση ρεαλισμού χρειάζεται απλά στο ότι η εμπειρία απέχει μακράν από το ιδανικό.

Ωραια
Ποσο ειναι το οπτικο μου πεδιο στα 3 μετρα ; Σε εκατοστα.
Επειδη εισαστε το AVClub:
Μπορεις να μου πεις ;
Και θα παρω μετρο να το μετρησω.

Ωραια
Μπορεις να μου πεις ;
12-14 μετρα πλάτος...
14–15 μέτρα ύψος

Και σε προλαβαίνω.. μιλάμε για οπτικό πεδίο!!!

(Τζάμπα η παρουσία σου στο φόρουμ τόσο καιρό..😂😂

Σε βλέπω να μπαίνεις σε έξοδα τώρα που το έμαθες.. Χχααχ)
)

• Like
Reactions: songless_bird
Ωραια
Μπορεις να μου πεις ;
Σε 3,7-4 μέτρα έχω πανί 150 ίντσες που είναι αναλογικά περίπου 9 φορές μεγαλύτερο σε εμβαδό από την τηλεόρασή σου, και πάλι δεν μου γεμίζει το οπτικό μπου πεδίο και κανονικά θα ήθελα άλλες 20-30 ίνστες για να βιώσω την πλήρη εμπειρία θέασης μιας ταινίας.

Για να το ξαναπούμε στα 3,5 μέτρα θες 100 ίντσες σίγουρα δες παρακάτω για να έχεις μια αίσθηση. Για την δικιά σου τηλεόραση είσαι στο 1,5 μέτρα.
images.png

Ωραια
Μπορεις να μου πεις ;
12-14 μετράτε πλατος
Πατε καλα ;

Σοβαρα τωρα ;

Αντε περιμενω και την απαντηση του ειδικου.
Τόσο είναι το οπτικό σου πεδίο. Άλλο που εστιάζεις. Όλο το υπόλοιπο το βλέπεις σαν περιβάλλον χώρο. Είτε δεν ξέρεις τι είναι το οπτικό πεδίο είτε υπερεβαλες όταν υποστήριξες ότι η 50αρα σου γεμίζει το οπτικό σου πεδίο .. διάλεξε

Ωραια
Μπορεις να μου πεις ;

Το οπτικό πεδίο είτε στα 3 μέτρα είτε στα 30, είναι το ίδιο και παραμένει περίπου 200 μοίρες.
Εάν κάτσεις στη μέση μιας μέσης IMAX αίθουσας, η οθόνη καλύπτει περίπου τις 60-70 μοίρες.

Εάν στο σπίτι θέλεις να καλύψεις στα 3.5 μέτρα 30 μοίρες οπτικού πεδίου χρειάζονται περίπου 85 ίντσες οθόνη, ~190 εκατοστά διαγώνιος.

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή πραγματικά. Όλο αυτό είναι στη καλύτερη offtopic, η ΔΟ έχει ήδη ασχοληθεί με το νήμα διαχωρίζοντας το μια φορά.

12-14 μετρα πλάτος...
14–15 μέτρα ύψος

(Τζάμπα η παρουσία σου στο φόρουμ τόσο καιρό..

Σε βλέπω να μπαίνεις σε έξοδα τώρα που το έμαθες.. Χχααχ)
)
Ομως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σημαίνει ότι βλέπεις τα πάντα σε αυτό το πεδίο. Στα 3 μέτρα πάνω από 100' αρχίζει να κουνάς αριστερά δεξιά το κεφάλι.

• Like
Reactions: Deneb
Ομως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν σημαίνει ότι βλέπεις τα πάντα σε αυτό το πεδίο. Στα 3 μέτρα πάνω από 100' αρχίζει να κουνάς αριστερά δεξιά το κεφάλι.
Ναι. Το ξεκαθάρισα..

Νομιζω οτι εχει ερθει η ωρα να ανοιξει αλλο ενα νημα με αναλογη θεματολογια (μπορει και να υπάρχει ηδη στην κατηγορία της εικονας) και να μεταφερθουν εκει ολα τα τελευταια που σε καμια περιπτωση δεν αφορουν την ταινια.

Εδω καποιοι εχουν δει την ταινια σε κινηματογραφο ακομα και σε IMAX , εχουν χάσει λεπτομερειες απο τις σκηνες και τις παρερμηνευουν και μιλάμε να τη δει καποιος στον υπολογιστη σε διαρροη ή δεν ξερω εγω που αλλου και κανει κριτική.

Επισης εχουν γραφτει καργα λεπτομερειες αναλυτικα και στα δυο νηματα που θα επρεπε να μπουν σε spoiler , σε λιγες σελιδες ακομα δεν θα χρειαζεται κανεις να δει την ταινια , ευτυχως που προλαβα :cool:

Εσυ μπορει να εχει πανι 150 ιντσες

Εγω ομως εχω μετρησει το οπτικο μου πεδιο τουλαχιστον οριζοντια σε τοιχο μηκους 6 μετρων. στο σπιτι μου.
Και το τμημα που εστιαζω ειναι μαξινμουμ 4 μετρα. Με το πολυ ζορι και με το μισο περιπου, 25% ανα πλευρα, ειναι περιφεριακη οραση.
Για υψος δεν μπορω να πω γιατι εχω ταβανι 4 μετρων, και δεν ξερω αν τα υπερβαινει περιφεριακα,. Αλλα και στο υψος ειμαι μεσα.

Αμα κανεις και πολεμικα αθληματα θα καταλαβεις ποσα βλεπεις πραγματικα, σε τι αποστασεις σε τι γωνιες.

Αυτα που λεει ο Κλαμια 14 μετρα μηκος ειναι Sci Fi.

Αλλα ενταξει εγω εχω ματια ψαριου.