The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    24
μονο που οι ταινιες εκτος απο ολα τα αλλα, περνανε κ μυνηματα, προβαλλουν ιδεολογιες , μαθαινουν ιστορια στον θεατη, διαμορφωνουν συνειδησεις,κανουν εμμεσως πολιτικη,επηρεαζουν κ δημιουργουν αποψεις, κ ενα σωρο αλλα πολλα..κ δεν ειναι just a movie, και ουτε μονο μια πολυαισθητηριακη βιωματικη εμπειρια σε ενα σινεμα..
υγ για τις εγγενεις δυσκολιες μεταφρασης πρωτοτυπων κ χρηση λεξεων αλλης γλωσσας απο αναγκη η επιλογη, με αλλοτε αλλο νοημα,, τα εγραψα κ αφαιρεθηκαν ως off topic.χωρια που η σημασια εκαστης λεξης αλλαζει στον ρου της ιστοριας...

Last edited:
Οποιος περιμενει να μαθει ιστορια απο μια ταινια του χολυγουντ ειναι βεβαιο οτι εχει μαλλον χαμηλη αντιληψη για το θεμα αυτο.

Για να μαθεις πρεπει να διαβασεις

αυτο ειναι ολοσωστο.η ιστορια -κ οχι μονο -μαθαινεται με διαβασμα.ομως η πραγματικοτητα λεει πως οι μαζες μαθαινουν ιστορια απο τα movies..αυτο ειναι αντικειμενικη -κακιστη μεν -πραγματικοτης δε. οι μαζες δεν διαβαζουν....κ αυτο το γνωριζουν αριστα αυτοι που πρεπει.κ πρατουν αναλογως..τα υπολοιπα εννοουνται

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Η φεμινιστική επιρροή στην ταινία του Νόλαν είναι εμφανής, όμως η προέλευσή της δεν είναι μία, αλλά δύο.

Η Γουίλσον, στη δική της μετάφραση, γενίκευσε τους όρους της δουλείας μέσα στο παλάτι και ονόμασε δούλες όλες τις γυναίκες του οίκου, χωρίς να ξεχωρίζει ρόλους όπως θαλαμηπόλος, παραμάνα ή οικονόμος, θέλοντας να αναδείξει την κοινωνική δομή της δουλείας πιο πολύ από την ακρίβεια των τίτλων. Αυτό επηρέασε τον τρόπο που ένα σημερινό κοινό διαβάζει το κείμενο, αλλά παραμένει επιλογή γλωσσική και ερμηνευτική, όχι σκηνοθετική.

Ο Νόλαν επεμβαίνει αλλού. Η Καλυψώ δεν είναι πια απλά μια ερωτική παγίδα, αλλά μια φιγούρα που λειτουργεί σχεδόν σαν ψυχοθεραπεύτρια στο ταξίδι του κατεστραμμένου Οδυσσέα, ενώ η Κίρκη χάνει την εικόνα της κακής μάγισσας και παρουσιάζεται ως φοβισμένη γυναίκα, κάτι που δίνει δικαιολογημένο κίνητρο στις πράξεις της αντί να τη βλέπουμε απλά σαν απειλή.
Στο τέλος ο Νόλαν αφαιρεί εντελώς τη δοκιμασία του κρεβατιού, καθώς η Χάθαγουεϊ και ο ίδιος εξήγησαν ότι η νέα Πηνελόπη δεν χρειάζεται πια τεστ αντικειμενικής απόδειξης, αφού βασίζεται στη διαίσθηση, στην πίστη και στην κρίση της χωρίς εξωτερική επικύρωση.
Αυτό είναι φεμινιστική επιλογή με την έννοια ότι η γυναίκα δεν εξετάζει πλέον τον άντρα μέσα από ένα κουίζ φτιαγμένο από τον ίδιο τον Όμηρο ώστε να τον ελέγχει εκείνος, αλλά εμπιστεύεται τη δική της κρίση, την οποία η ταινία παρουσιάζει ως εσωτερική δύναμη και όχι ως αδυναμία. Επίσης δεν βλέπουμε πουθενά την εκτέλεση με απαγχονισμό των δώδεκα υπηρετριών.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Οδυσσέα, από τη μία έχουμε τη Γουίλσον, που από την αρχή τον αποκαλεί περίπλοκο άνθρωπο, με την έννοια του προβληματικού, και όχι πολυμήχανο ή πολύτροπο. Τον παρουσιάζει σχεδόν ως αποικιοκράτη πειρατή, απόλυτα υπεύθυνο για τον θάνατο των συντρόφων του στο ταξίδι, με στόχο να επιστρέψει στην αντικειμενοποιημένη γυναίκα του, στα πλούτη του και στους δούλους του.

Στην ταινία του Νόλαν δεν βλέπουμε έναν Οδυσσέα με τα γνωστά χαρακτηριστικά του, δηλαδή έναν άνθρωπο σοφίας και αρετής, πολύτροπο και πολυμήχανο, ούτε το ταξίδι του λειτουργεί σαν εκπαίδευση της ψυχής, εκείνης που περιλαμβάνει το μυαλό, τα πάθη, τις ορέξεις, το πνεύμα, τη λογική και τον λόγο, όπου ο ήρωας αντιστέκεται στον πειρασμό.

Είναι το ταξίδι ενός κατεστραμμένου ανθρώπου με τύψεις και ενοχές σε όλη τη διαδρομή, κάποιου που φαίνεται να χρειάζεται φαρμακευτική βοήθεια. Όποιος έχει δει το πρώτο βίντεο που έβαλα, θα καταλάβει ότι ο Οδυσσέας του Νόλαν δεν παρουσιάζει καμία από τις αρετές του ομηρικού ήρωα, και ούτε το ίδιο το ταξίδι τον μεταμορφώνει ή τον εξυψώνει όπως συμβαίνει στον Όμηρο, ενώ η κατακλείδα του δεύτερου βίντεο που αφορά τον Νόλαν, εξηγεί πόση ζημιά προκύπτει από τα μηνύματα της ταινίας.

Υπήρξε βέβαια και μια διαφωνία της Γουίλσον σχετικά με πολλές αλλαγές που έκανε ο Νόλαν και που θεωρεί ότι δεν έπρεπε να γίνουν, όπως η αφαίρεση των θεών ή η εικόνα ενός κατεστραμμένου Οδυσσέα έτοιμου για να πέσει στα ναρκωτικά. Και οι δύο, όμως, έβαλαν το χεράκι τους σε μια Οδύσσεια διαφορετική μεν, αλλά πολύ κατώτερη της αυθεντικής.

Από την άλλη, όπως λέει και η παροιμία, πολλοί θα το δουν αλλά λίγοι θα το καταλάβουν.
Αμφιβάλλω αν ένας μέσος θεατής, που πήγε στην ταινία για διασκέδαση και δεν έχει διαβάσει ποτέ Όμηρο ή δεν θυμάται τίποτα, θα μπει στη διαδικασία να την κρίνει με τέτοια κριτήρια.

Εδώ στην Ελλάδα, αν ρωτήσεις κάποιον από τη γενιά Ζ τι είναι ο Όμηρος, μπορεί να σου απαντήσει πως είναι γεύση παγωτού, ενώ ταυτόχρονα ξέρει με σιγουριά πού βρίσκεται το Σαββατοκύριακο η Τούνη.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Χόλιγουντ προωθεί έντονα την κουλτούρα της συμπερίληψης, της διαφορετικότητας και της φεμινιστικής ματιάς, με στόχο τη ρήξη με την Πατριαρχία και το παλιό κατεστημένο και συνήθως αυτές οι ταινίες πέφτουν εισπρακτικά στον πάτο, αφού δημιουργούν κακές ταινίες και σειρές.
Οπότε μου είναι εύκολα αντιληπτό το γιατί άνθρωποι που είναι υπέρμαχοι της κουλτούρας συμπερίληψης , φεμινισμού κλπ πανηγυρίζουν τώρα τόσο για τις εισπράξεις και μιλούν συνεχώς για γεμάτες αίθουσες. Είναι ίσως η πρώτη ταινία που υιοθέτησε σε τόσο μεγάλο βαθμό την συγκεκριμένη ιδεολογία και δεν θα μπει μέσα. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο να φωνάξουμε το μήνυμα, αλλά να βρίσκεται και κάποιος από κάτω να το ακούσει.

Ανεκδοτάκι:

- Να πάτε όλοι να δείτε την ταινία και μετά να κρίνετε. Κάνει τρελλές εισπράξεις, έχει πολλές θεάσεις.
- Άντε, πήγα και την είδα και τώρα κρίνω, δεν μου άρεσε.
- Είσαι hater, η ταινία κάνει τρελές θεάσεις, άρα είναι καλή.

Πραγματικά, δεν έχω ξαναδεί τόση λύσσα κακιά να μην πάει καλά μια ταινία.

Τώρα διαβάζουμε και ότι το Hollywood έχει ευθύνη που είναι ανιστόρητος ο κόσμος.

Οτιδήποτε αρκεί να μην αναλάβει τις ευθύνες του ο καθένας μας.

Πραγματικά, δεν έχω ξαναδεί τόση λύσσα κακιά να μην πάει καλά μια ταινία.

Τώρα διαβάζουμε και ότι το Hollywood έχει ευθύνη που είναι ανιστόρητος ο κόσμος.

Οτιδήποτε αρκεί να μην αναλάβει τις ευθύνες του ο καθένας μας.
Κάποιοι πηγαίνουν στο σινεμά περιμένοντας να δουν αυτούσια την Ομήρου Οδύσσεια, χωρίς να καταλαμβαίνουν (ή να θέλουν να καταλάβουν) ότι παρακολουθούν μια κινηματογραφική ΔΙΑΣΚΕΥΗ — μια επανερμηνεία προσαρμοσμένη στη γλώσσα του κινηματογράφου και στα ζητούμενα της σύγχρονης εποχής.

Όπως ακριβώς συνέβαινε πάντα στην ιστορία της τέχνης, το έπος έχει διασκευαστεί εκατοντάδες φορές, σε διαφορετικές περιόδους και πολιτισμούς, φέροντας κάθε φορά το προσωπικό όραμα και τις αισθητικές επιλογές του εκάστοτε δημιουργού. Έτσι λειτουργούν οι διασκευές και έτσι οφείλουν να λειτουργούν: ως ζωντανοί οργανισμοί που συνομιλούν με την εποχή τους.

Μη φοβάστε για το πρωτότυπο έργο του Ομήρου. Έχει επιβιώσει χιλιάδες χρόνια, παραμένει αλώβητο και δεν πρόκειται να το «μαγαρίσει» καμία ταινία. Εκεί στέκει, αναλλοίωτο στο χρόνο, έτοιμο να το ανακαλύψει όποιος εμπνευστεί από την κινηματογραφική του μεταφορά.

Πιθανόν να παίζει ρόλο και η αίθουσα.
Μία IMAX με πολύ μελετημένο ήχο θα καλύψει κενά στο σενάριο και λάθη με τον εντυπωσιασμό.
Σε χαμηλότερης ποιότητας δίνεις περισσότερη σημασία στην ιστορία, το σενάριο κλπ.

Αν τα παραπάνω δύο μηνύματα αφορούν το σχόλιο μου, τότε να διευκρινίσω δύο πράγματα, γιατί κανένα από τα δύο δεν απαντά σε αυτό που πραγματικά έγραψα.

Πρώτον, πουθενά δεν έγραψα ότι το Hollywood ευθύνεται για το ότι κάποιος δεν ξέρει τι είναι ο Όμηρος. (Καλή προσπάθεια straw man όμως )

Έγραψα ότι το Hollywood εκμεταλλεύεται μια ήδη υπάρχουσα άγνοια, γνωρίζοντας πως το μέσο κοινό δεν θα συγκρίνει την ταινία με το πρωτότυπο. Άλλο η αιτία κι άλλο η εκμετάλλευση μιας κατάστασης.

Δεύτερον, δεν μίλησα ποτέ για διασκευή σαν πρόβλημα αυτό καθαυτό.
Όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε καλλιτεχνική/ερμηνευτική επιλογή (όπως η μετάφραση της Γουίλσον) και σε μια επιτηδευμένη και συστηματική αφαίρεση συγκεκριμένων μηνυμάτων του πρωτοτύπου με ιδεολογικό κριτήριο.
Οπότε δεν είναι απλά μια διασκευή που επικοινωνεί καλύτερα με την εποχή της. Πρόκειται για μια επιλεκτική διαγραφή όσων δεν βολεύουν μια ιδεολογική αφήγηση που θέλουν να περάσουν και αυτό απέχει από μια γενικότερη έννοια της διασκευής. (γνώμη μου, αλλά δεν λυσσάω)

Και τα δύο σχόλια, με τον τρόπο τους, απάντησαν σε κάτι που δεν έγραψα, αποφεύγοντας εντέχνως να τοποθετηθούν για τη διαφορά ανάμεσα σε ερμηνευτική επιλογή και ιδεολογική στόχευση. Αν θέλετε να απαντήσετε σε αυτό, ευχαρίστως.

Γιατί πριν κυκλοφορήσει η ταινία, όταν κάποιοι αντέδρασαν για τη μαύρη Ελένη λέγοντας πως εντάσσεται σε συγκεκριμένη ιδεολογία, η απάντηση ήταν πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό, απλά είναι μια διαφορετική, εντελώς καλλιτεχνική απόφαση.
Όταν αποκαλύφθηκε τελικά πως η μαύρη Ελένη παίζει μόλις 5 λεπτά, το αφήγημα άλλαξε ξαφνικά σε "τι woke και κουραφέξαλα, ίσα που την έδειξαν". Κανείς όμως δεν εξήγησε πώς γίνεται η Λουπίτα να προτιμήθηκε ως καλλιτεχνική επιλογή και όχι για να περάσει ιδεολογική αφήγηση. Γιατί η μικρή χρονική της εμφάνιση δεν δικαιώνει το καλλιτεχνικό επιχείρημα . (το αντίθετο μάλιστα.)

Μέσα σε 5 λεπτά δεν μπορεί να αναδειχθεί δραματουργικά κανένας ρόλος. Οπότε είναι πασιφανές πως η μαύρη Ελένη μπήκε με καθαρά ιδεολογικό κριτήριο, και την ταινία δεν την ωφέλησε πουθενά.
Το αναφέρω γιατί είναι το ίδιο ακριβώς μοτίβο που βλέπω και στα δύο σχόλια παραπάνω για την Οδύσσεια.
Όταν γίνεται δύσκολο να αρνηθεί κανείς το ιδεολογικό κίνητρο, η απάντηση δεν έρχεται ποτέ στο ίδιο ερώτημα, μετατοπίζεται αλλού.
Πρώτα ήταν "καλλιτεχνική επιλογή", μετά "ίσα που την έδειξαν". Εδώ πρώτα ήταν "δεν αναλαμβάνεις ευθύνες", μετά "έτσι λειτουργεί η διασκευή γενικά". Σε καμία περίπτωση δεν απαντήθηκε το ίδιο, συγκεκριμένο ερώτημα γιατί αφαιρέθηκαν ακριβώς αυτά τα μηνύματα και όχι άλλα.

Η ταινία εξαφάνισε όλα αυτά τα σημαντικά θεμελιώδη διδάγματα του δυτικού πολιτισμού, για να περάσει την σύγχρονη ιδεολογική ατζέντα.

Βέβαια κανένας δεν πρόσεξε τίποτα στην ταινία. Μια χαρά διδάγματα, λίγη διασκευή, λίγο θάλασσα, λίγο ΙΜΑΧ....ΕΠΟΣ !

Για την ταινία καθαρά από τεχνικής άποψης δεν θα μιλήσω καθόλου. Ο χρόνος δεν έφτανε, τα πλάνα γκριζα και καταθλιπτικά για να δένουν με τον κατεστραμμένο σκοτεινό ιππότη, πολύς χρόνος για να ακούμε τα φεμινιστικά και τα ...συναισθήματα και στο βάθος ένας κύκλωπας.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.

Αυτά είναι η ουσία της ταινίας, αφού ΘΕΛΕΤΕ να μιλησετε για την ταινία. Όχι αν η στολή ήταν φτιαγμένη από μαύρο γαλβανιζέ.
Εκτός κι αν.....οκ πήγαμε όλοι να διασκεδάσουμε στο σινεμα. Ποιος ασχολειται με αυτά ? Μάλλον κάποιοι που θα ήθελαν να δουν μια σωσστή κινηματογραφική έκδοση της Οδύσσειας από έναν πολύ μεγάλο σκηνοθέτη, με μεγάλο μπατζετ και ο Νόλαν ήταν η ευκαιρία. (ή έτσι νομίζαμε)

Αν ΔΕΝ είχε αλλαχτεί το αφήγημα και παρέμενε ...τοξικό, και αυθεντικό στην Ομήρου Οδύσσεια, πάλι εσείς οι αριστεροί θα χειροκροτούσατε όρθιοι για τις εισπράξεις, ή θα είχατε γεμίσει εκατοντάδες σελίδες για την ...τοξική αρρενωπότητα του οδυσσέα. ? Μην απαντήσετε, όλοι ξέρουν την απάντηση, αλλά λίγοι είναι αυτοί εδώ μέσα που θα ρίσκαραν να χαλάσουν φιλίες.

Εμένα βρίστε με άνετα. Ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή, η γνωστή σας κασέτα.

Πολλούς όμως εδώ μέσα θα μπορούσα να σας κοιτάξω κατάματα και να σας αποκαλέσω ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Ειδικά εσένα που είδες λύσσα στα γραφόμενά μου. θΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

Και τώρα κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά BAN και διαγραφή μηνυμάτων.

Αλλα αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό που είστε. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

• Like
Reactions: songless_bird
Φίλε μου αν φας ban δεν θα έχει να κάνει με τις απόψεις σου αλλά με το πως τις εκφράζεις.

Το μήνυμά μου δεν το έγραψα ωθούμενος από το μήνυμά σου, δεν διάβασα καν το μήνυμά σου (wall of text, too much για καλοκαιράκι).

Αλλά απ' ότι φαίνεται φέρεις μια τεράστια μύγα.

Θρασύδειλος; :ROFLMAO::ROFLMAO:

Αν τα παραπάνω δύο μηνύματα αφορούν το σχόλιο μου, τότε να διευκρινίσω δύο πράγματα, γιατί κανένα από τα δύο δεν απαντά σε αυτό που πραγματικά έγραψα.

Πρώτον, πουθενά δεν έγραψα ότι το Hollywood ευθύνεται για το ότι κάποιος δεν ξέρει τι είναι ο Όμηρος. (Καλή προσπάθεια straw man όμως )

Έγραψα ότι το Hollywood εκμεταλλεύεται μια ήδη υπάρχουσα άγνοια, γνωρίζοντας πως το μέσο κοινό δεν θα συγκρίνει την ταινία με το πρωτότυπο. Άλλο η αιτία κι άλλο η εκμετάλλευση μιας κατάστασης.

Δεύτερον, δεν μίλησα ποτέ για διασκευή σαν πρόβλημα αυτό καθαυτό.
Όμως υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε καλλιτεχνική/ερμηνευτική επιλογή (όπως η μετάφραση της Γουίλσον) και σε μια επιτηδευμένη και συστηματική αφαίρεση συγκεκριμένων μηνυμάτων του πρωτοτύπου με ιδεολογικό κριτήριο.
Οπότε δεν είναι απλά μια διασκευή που επικοινωνεί καλύτερα με την εποχή της. Πρόκειται για μια επιλεκτική διαγραφή όσων δεν βολεύουν μια ιδεολογική αφήγηση που θέλουν να περάσουν και αυτό απέχει από μια γενικότερη έννοια της διασκευής. (γνώμη μου, αλλά δεν λυσσάω)

Και τα δύο σχόλια, με τον τρόπο τους, απάντησαν σε κάτι που δεν έγραψα, αποφεύγοντας εντέχνως να τοποθετηθούν για τη διαφορά ανάμεσα σε ερμηνευτική επιλογή και ιδεολογική στόχευση. Αν θέλετε να απαντήσετε σε αυτό, ευχαρίστως.

Γιατί πριν κυκλοφορήσει η ταινία, όταν κάποιοι αντέδρασαν για τη μαύρη Ελένη λέγοντας πως εντάσσεται σε συγκεκριμένη ιδεολογία, η απάντηση ήταν πως δεν έχει καμία σχέση με αυτό, απλά είναι μια διαφορετική, εντελώς καλλιτεχνική απόφαση.
Όταν αποκαλύφθηκε τελικά πως η μαύρη Ελένη παίζει μόλις 5 λεπτά, το αφήγημα άλλαξε ξαφνικά σε "τι woke και κουραφέξαλα, ίσα που την έδειξαν". Κανείς όμως δεν εξήγησε πώς γίνεται η Λουπίτα να προτιμήθηκε ως καλλιτεχνική επιλογή και όχι για να περάσει ιδεολογική αφήγηση. Γιατί η μικρή χρονική της εμφάνιση δεν δικαιώνει το καλλιτεχνικό επιχείρημα . (το αντίθετο μάλιστα.)

Μέσα σε 5 λεπτά δεν μπορεί να αναδειχθεί δραματουργικά κανένας ρόλος. Οπότε είναι πασιφανές πως η μαύρη Ελένη μπήκε με καθαρά ιδεολογικό κριτήριο, και την ταινία δεν την ωφέλησε πουθενά.
Το αναφέρω γιατί είναι το ίδιο ακριβώς μοτίβο που βλέπω και στα δύο σχόλια παραπάνω για την Οδύσσεια.
Όταν γίνεται δύσκολο να αρνηθεί κανείς το ιδεολογικό κίνητρο, η απάντηση δεν έρχεται ποτέ στο ίδιο ερώτημα, μετατοπίζεται αλλού.
Πρώτα ήταν "καλλιτεχνική επιλογή", μετά "ίσα που την έδειξαν". Εδώ πρώτα ήταν "δεν αναλαμβάνεις ευθύνες", μετά "έτσι λειτουργεί η διασκευή γενικά". Σε καμία περίπτωση δεν απαντήθηκε το ίδιο, συγκεκριμένο ερώτημα γιατί αφαιρέθηκαν ακριβώς αυτά τα μηνύματα και όχι άλλα.

Η ταινία εξαφάνισε όλα αυτά τα σημαντικά θεμελιώδη διδάγματα του δυτικού πολιτισμού, για να περάσει την σύγχρονη ιδεολογική ατζέντα.

Βέβαια κανένας δεν πρόσεξε τίποτα στην ταινία. Μια χαρά διδάγματα, λίγη διασκευή, λίγο θάλασσα, λίγο ΙΜΑΧ....ΕΠΟΣ !

Για την ταινία καθαρά από τεχνικής άποψης δεν θα μιλήσω καθόλου. Ο χρόνος δεν έφτανε, τα πλάνα γκριζα και καταθλιπτικά για να δένουν με τον κατεστραμμένο σκοτεινό ιππότη, πολύς χρόνος για να ακούμε τα φεμινιστικά και τα ...συναισθήματα και στο βάθος ένας κύκλωπας.

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.

Αυτά είναι η ουσία της ταινίας, αφού ΘΕΛΕΤΕ να μιλησετε για την ταινία. Όχι αν η στολή ήταν φτιαγμένη από μαύρο γαλβανιζέ.
Εκτός κι αν.....οκ πήγαμε όλοι να διασκεδάσουμε στο σινεμα. Ποιος ασχολειται με αυτά ? Μάλλον κάποιοι που θα ήθελαν να δουν μια σωσστή κινηματογραφική έκδοση της Οδύσσειας από έναν πολύ μεγάλο σκηνοθέτη, με μεγάλο μπατζετ και ο Νόλαν ήταν η ευκαιρία. (ή έτσι νομίζαμε)

Αν ΔΕΝ είχε αλλαχτεί το αφήγημα και παρέμενε ...τοξικό, και αυθεντικό στην Ομήρου Οδύσσεια, πάλι εσείς οι αριστεροί θα χειροκροτούσατε όρθιοι για τις εισπράξεις, ή θα είχατε γεμίσει εκατοντάδες σελίδες για την ...τοξική αρρενωπότητα του οδυσσέα. ? Μην απαντήσετε, όλοι ξέρουν την απάντηση, αλλά λίγοι είναι αυτοί εδώ μέσα που θα ρίσκαραν να χαλάσουν φιλίες.

Εμένα βρίστε με άνετα. Ακροδεξιό, φασίστα, ρατσιστή, η γνωστή σας κασέτα.

Πολλούς όμως εδώ μέσα θα μπορούσα να σας κοιτάξω κατάματα και να σας αποκαλέσω ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Ειδικά εσένα που είδες λύσσα στα γραφόμενά μου. θΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.

Και τώρα κάνετε αυτό που ξέρετε να κάνετε πολύ καλά BAN και διαγραφή μηνυμάτων.

Αλλα αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό που είστε. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
Αυτά παθαίνει κανείς όταν πάει κινηματογράφο με το εκλογικό βιβλιαρίο.... 😂😂😂😂😂

Φίλε μου αν φας ban δεν θα έχει να κάνει με τις απόψεις σου αλλά με το πως τις εκφράζεις.

Το μήνυμά μου δεν το έγραψα ωθούμενος από το μήνυμά σου, δεν διάβασα καν το μήνυμά σου (wall of text, too much για καλοκαιράκι).

Αλλά απ' ότι φαίνεται φέρεις μια τεράστια μύγα.

Θρασύδειλος; :ROFLMAO::ROFLMAO:
Κατάλαβες καν γιατί σε θεωρώ υποκριτή ?

Θες να πιστέψω πως δεν διάβασες εσύ και φραπέ το μήνυμα, τα πετάξατε έτσι στον αέρα, απαντώντας στον αέρα στον...κανένα.
Ο φραπές, ενώ ασχολήθηκα με την επαναπροσδιορισμό της Οδύσσειας, κι αυτός έδωσε απάντηση με απόλυτη συνάφεια στο δικό μου κείμενο.

Και τώρα ως 12χρονο πετάει φατσούλες και κουβέντες περί εκλογικών βιβλιαρίων. Μέχρι εκεί φτάνει η οξύνοια του να ειρωνευτεί.

Το ότι διαφωνώ με τον μαρξιστικό φεμινισμό σας ή όπως αλλιώς το αποκαλείτε αυτή το μήνα, γιατί αλλάζετε ταμπέλα κάθε μέρα (συμπερίληψη,, διαφορετικότητα, ορατότητα, αορατότητα, ) ας το πούμε χάρης συντομίας WOKE, (προοδευτισμό το αποκαλείτε εσείς), δεν σημαίνει πως είναι φασίστας, ραλίστας, ρατσιστής, ναζί και ακροδεξιός. Σημαίνει απλά πως ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΌΣ.

Αποκαλέστε με συντηρητικό αν θέλετε, αφού θεωρώ πως οι μαρξιστές φεμινιστές, είναι η εντροπία του σύμπαντος. όταν ανοιχτά ή συγκεκαλυμμένα (εκεί πάει το υποκριτής) υποστηρίζετε πως πρέπει να επέλθει ρήξη με το παλιό, να διαλύσετε την παλιά πατριαρχική δομή, για να χτιστεί κάτι νέο, τότε ναι, είστε εντροπία. Είστε το χάος μέσα στην τάξη. Το χάος δεν μπορεί ποτέ να είναι δημιουργικό.

Δεν χειροκροτάτε τον Όμηρο, πείτε ανοιχτά αν είστε υπέρ ή κατά του ομήρου ή τον βρίσκετε τοξικό.
Δεν χειροκροτάτε το ότι βρέθηκε ακόμα μια ευκαιρία να διαφημιστεί η Ελλάδα.
Χειροκροτάτε γιατί η ταινία είναι ένα woke μήνυμα (μην αρχίσουμε πάλι τους ορισμούς του woke)

Δεν περιμένω να το παραδεχτείτε, απλά πάντα το γυροφέρνετε με υπονοούμενα.

Αν για κάτι έχω να απολογηθώ δεν είναι για το υποκριτές, αλλά γιατί έστρεψα την κουβέντα στην πολιτική που δεν επιτρέπεται.
Δυστυχώς όμως δεν είχα άλλο τρόπο. Σε αντίθεση με εσάς δεν λιλώ με μισόλογα και αυτά πω είχα να πω, δεν μπορούσαν να ειπωθούν διαφορετικά.

Αλλά κάνετε και μια χάρη στον εαυτό σας την επόμενη φορά που θα πάτε να πειτε κάτι. Αποφύγετε τις εντελώς παιδιαριώδεις επιχειρηματολογίες που δεν πείθουν κανέναν.
"Πραγματικά, δεν έχω ξαναδεί τόση λύσσα κακιά να μην πάει καλά μια ταινία." Σοβαρά τώρα. ? Ξημεροβραδιάζομαι εγώ (ή κάποιος άλλος γιατί δεν εννοούσες εμένα) για να μην πάει καλά η ταινία. ύστερα από ΟΛΑ όσα έγραψα (που δεν τα διάβασες μην τυχόν και μολυνθεις από τοξική αρρενωπότητα) , θεωρείς ότι δεν θέλω και εύχομαι να μην πάει καλά η ταινία. Μα τι μικρότητες είναι αυτές που γράφεις. Όπως μικρότητες είναι κα τα σχόλια του καφε για εκλογικά βιβλιάρια.

Στην ειρωνία πρώτοι, ξεφεύεγεται και δεν απαντάτε ποτέ επι της ουσίας. και όταν τσιτωθείτε δε.....κάνετε επίθεση στους άλλους και τους αποκαλέιτε, ξέρετε, την κασέτα που παίζετε.

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ κύριοι ναι. Απλά δεν σας το λένε κατάμουτρα γιατί (ευτυχώς) αυτό το φόρουμ, ακόμα μπορεί να έχει άτομα που ανήκουν σε αντιθετες πολιτικες παρατάξεις, αλλά ταυτόχρονα να έχετε κοινό έδαφος το χόμπυ και να είστε και φίλοι από κοντα. Οπότε ούτε ένας τζιμίσκε που δεν του άρεσε η ταινία (εντελως τυχαιο το παράδειγμα ) θα σας μιλησει με τέτοιο τρόπο οπως εγω, ουτε κι εσυ θα τον αποκαλεσεις ακροδεξιο με φασιστικο παραληρημα.

Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται.

όμως για κάνετε μια ανασκόπηση του τι γράφετε. Δεν είδατε ΚΑΝΕΝΑ woke μήνυμα. Η ταινία ΑΝ έχει, έχει μερικες μικρές διαφορές με το πρωτότυπο. Τι μικρές δηλαδη, ούτε στο multi universe της μαρβελ δεν γίνονται αυτα.

Και για να το κλεισω, ουτε με τους λοατκι εχω προβλημα, ουτε με τις διαφορετικοτητες. Με τον ΤΡΟΠΟ που προσπαθουν να περάσουν τα όποια μηνύματα έχω θέμα. Γιατί πρέπει να διαλύσεις τον δυτικό πολιτισμό με τις θεμελιώδεις αξίες του, για να με κάνεις να αποδεχτώ το διαφορετικό. ???

Μάντεψε...το έχω αποδεχτεί ήδη. Δεν χρειάζεται να κάνουν τις ταινίες ένα χάλι και να πρέπει όλοι ως άντρες να μιλάμε με χνουδωτή θηλυκότητα, για να μην μας αποδίδουν τον όρο "τοξική αρρενωπότητα. Ούτε να μιλαμε με τις ώρες για τα συναισθήματά μας ή τα τα γράφουμε σε ημερολόγιο.

Μπείτε τώρα και ειρωνευτείτε με επίπεδο προ εφήβου για να αποδείξετε για ακόμα μια φορά πόσο καλά το κατέχετε το άθλημα.

To "υποκριτής" μπορώ να το αντέξω, το "θρασύδειλος" το ίδιο, αλλά όχι και αριστερός!!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Φίλε μου να'σαι καλά, γέλασα με την ψυχή μου..

Άκου αριστερός.. :D

Εν τω μεταξύ τα γράφεις όλα αυτά για μένα, που δεν έχω πει ούτε έναν καλό λόγο για την ταινία.. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: