The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    29
Πήγα χτες και την είδα 4η φορά.

Πρώτη θέαση στην IMAX στην πρεμιέρα στις 4 τα ξημερώματα.
Φοβερή εμπειρία να βγαίνεις από τέτοια ταινία και να έχει ξημερώσει.
Γύρισα και έβαλα στο φόρουμ "εξαιρετική". Ήμουν ο 2ος που ψήφισε.
Δεύτερη θέαση με την γυναίκα πάλι IMAX.

3η θέαση σε απλή συμβατική αίθουσα (Αιθ. 10 στα Village).
Ενώ η εμπειρία ήταν αξιοπρεπής, έβγαλα τα μάτια μου με το πόσο σκοτεινή ήταν.
3 ώρες κυριολεκτικά είχα μισόκλειστα τα μάτια μου για να διακρίνω τί δείχνει μέσα στο σκοτάδι.
Επίσης στα μπάσα έτριζαν λίγο τα ηχεία όταν το τερμάτιζε.
Το καλό ήταν βέβαια ότι την έδειχναν σε κάδρο 16:9 (αν το λέω σωστά).
Είχα την απορία μήπως στην συμβατική έκοβαν κι άλλο και την έδειχναν σε 2:35:1 (Συγχωρέστε αν κάνω λάθος στις σωστές αναλογίες)

Χτες πήγα και την είδα ξανά στην IMAX.
Μετά από την συμβατική αίθουσα, στην IMAX δεν μπορούσα να χορτάσω την φωτεινότητα του Laser. Και τότε την εκτίμησα πραγματικά.
Όλα τα πλάνα πεντακάθαρα. Επίσης τα μπάσα όσο δυνατά και να πήγαιναν έπαιζαν απροβλημάτιστα.
Την εκτίμησα πολύ περισσότερο. Που να την έβλεπα και σε 70mm (As Nolan Intended).

Κάθε θέαση εν το μεταξύ ήταν μία τελείως διαφορετική εμπειρία.
Πρόσεχα διαφορετικά πράγματα, εστίαζα σε διαφορετικά σημεία και κάθε φορά είχε κάτι καινούριο να μου δώσει.
Αν και είναι ακόμη νωρίς να αποφασίσω (γιατί πρέπει να περάσει λίγος καιρός) νομίζω ότι είναι για εμένα η καλύτερη ταινία του Νόλαν.
Η πιο προσγειωμένη και διακριτική (για Νόλαν) . Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και ο Göransson. Μην με παρεξηγείτε τον λατρεύω τον Zimmer.
Αλλά ο Göransson κρατάει την ταινία σε πιο απλά και διακριτικά πλαίσια και δεν την υπερκαλύπτει. Την αναδεικνύει τόσο όσο εκεί που πρέπει.

Πάντως μπράβο στον Νόλαν. Εκεί που λένε ότι το σινεμά πεθαίνει, βγάζει μια ταινία και ξαφνικά φέρνει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες.
Όταν πήγα να δω την ταινία στην συμβατική αίθουσα κάθησα δίπλα σε ένα ζευγάρι ηλικίας 75+. Πιάσαμε την κουβέντα 10 λεπτά πριν την ταινία.
Είχαν έρθει από την επαρχία, άφησαν (κυριολεκτικά) τα πρόβατα που έχουν και μαζί με κάτι δουλειές στην Αθήνα το συνδιασαν και πήγαν να δουν και την Οδύσσεια.
Μου έλεγε ο άνθρωπος ότι είχε 1, 2 χρόνια να πάει σινεμά.

Άρα δεν θέλουμε πολλές ταινίες (Σπόντα για Streaming Services). Λίγες και ποιοτικές ταινίες θέλουμε.

Last edited:
Τόσο χάλια είναι η εικόνα σε κανονική αίθουσα; Περίεργο. Αφού ψηφιακές κόπιες πάιζουν. Να έχουν κάνει τέτοια αστοχία στην μετατροπή σε 16:9 ;

Τόσο χάλια είναι η εικόνα σε κανονική αίθουσα; Περίεργο. Αφού ψηφιακές κόπιες πάιζουν. Να έχουν κάνει τέτοια αστοχία στην μετατροπή σε 16:9 ;

Χάλια συγκριτικά με την imax λόγω χειρότερου προβολέα όχι aspect ratio. Οι πιο πολλοί προβολείς είναι καντήλια αφού δεν τους αλλάζουν λάμπες όταν πρέπει.

• Like
Reactions: darth_kospo
Νόμιζα ότι μετά από τόσα χρόνια με προτζέκτορες θα είχαν αλλάξει και θα είχαν βάλει με laser. Αλλά όταν θέλουν 50 και 100 χιλιάρικα έκαστος ποιός θα κάνει τέτοια επένδυση σε τόσες αίθουσες σε εποχή που ειδικά στην χώρα μας βγαίνουν ταινίες για στριμάρισμα πριν από τον κινηματογράφο πολλές φορές!

• Like
Reactions: darth_kospo
Παλι βγαινει οφφτοπικ το θεμα χαριν του "πρεπει να την δεις οπωσδηποτε σε Ιμαξ". :cool:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Thousands visit Prague to watch 'The Odyssey' on rare 70mm IMAX screen​

Associated Press

Παντα η τεχνικη τελειοτητα ανταμοιβεται στο τελος . Να το δεχθουν ολοι φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση. Η συντριπτικη πλειοψηφια ομως επικροτει .

Είναι απίστευτο πόσο καθοδηγητικά μπορούν να γίνουν τα ΜΜΕ ειδικά όταν πλέον οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να διαβάζουν. Θα μπορούσε κάλλιστα ο Πολύφημος να παίζει χόκεϊ επί χόρτου και να είναι όλα ΟΚ. Γεμίσανε οι αίθουσες ε και λοιπόν, τι είναι αυτό που αφήνει σαν αποτύπωμα αυτή η ταινία. Τί;

• Like
Reactions: Deneb
Κάτι εκατομμύρια σε κάποιους λογαριασμούς...... Αρα, στόχος επιτεύχθη.
Λογικό, δεν ειναι φιλάνθρωπικά ιδρύματα τα studios συν οτι χιλιάδες θέσεις εργασίας για την παραγωγή μιας ταινίας πρέπει να πληρωθούν + κερδοφορία!
Γεμίσανε οι αίθουσες ε και λοιπόν, τι είναι αυτό που αφήνει σαν αποτύπωμα αυτή η ταινία. Τί;
Τα είπαμε μερικά post πριν, ξανά?

Μεταξύ άλλων όταν μια ταινία σπάει τα ταμεία, μετατρέπεται σε κοινό σημείο αναφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους. μια εμπερία κοινή για πολλούς. Ξέρεις ότι αυτό που είδες, το βλέπουν και το συζητάνε παντού απ άκρη σ 'άκρη της γης την ίδια στιγμή , ένα μικρό cultural impact (για όσο κρατήσει).

Last edited:
Λογικό, δεν ειναι φιλάνθρωπικά ιδρύματα τα studios συν οτι χιλιάδες θέσεις εργασίας για την παραγωγή μιας ταινίας πρέπει να πληρωθούν + κερδοφορία!

Τα είπαμε μερικά post πριν, ξανά?

Μεταξύ άλλων όταν μια ταινία σπάει τα ταμεία, μετατρέπεται σε κοινό σημείο αναφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους. μια εμπερία κοινή για πολλούς. Ξέρεις ότι αυτό που είδες, το βλέπουν και το συζητάνε παντού απ άκρη σ 'άκρη της γης την ίδια στιγμή , ένα μικρό cultural impact (για όσο κρατήσει).
Δεν θέλω να σκεφτώ το cultural impact που άφησε η Barbie

• Like
Είναι απίστευτο πόσο καθοδηγητικά μπορούν να γίνουν τα ΜΜΕ ειδικά όταν πλέον οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να διαβάζουν. Θα μπορούσε κάλλιστα ο Πολύφημος να παίζει χόκεϊ επί χόρτου και να είναι όλα ΟΚ. Γεμίσανε οι αίθουσες ε και λοιπόν, τι είναι αυτό που αφήνει σαν αποτύπωμα αυτή η ταινία. Τί;
και να φανταστεις οτι σε δυο εδομαδες ερχεται ο Μουτζιου με την ταινιαρα του και δεν θα μιλα κανεις

Και το Avengers: end game έκανε 2.2 δις εισπράξεις τις πρώτες δύο εβδομάδες, 3 φορές πάνω από την ταινία του Νόλαν.
Δηλαδή τρομερό culture impact.
Θα πρέπει να πήγατε να την είδατε καμιά δεκαριά φορές.

• Like
Φοβερο ειχειρημα.... οι εισπραξεις, και ποσοι το ειδαν.

Μου θυμιζει το αλλο το ανεκδοτο
10 τρισεκκατομυρια μυγες δεν μπορει να κανουν λαθος.
Φατε και σεις σκ****

Θυμαμαι επισης στον τομεα της μουσικης, τα τσαρτ ανα βδομαδα. Ενα σωρο σκουπιδια στις κορφες.
Ε και ;

Η τωρα στις προτιμησεις στα Σποτιφαϋ και τα λοιπα. Το μονο που μου δειχνει εμενα ειναι μια ανεκπαιδευτη μαζα. Που ακολουθαει σαν συρμος οτι του επιβαλουν,.

• Like
Αμερικάνικο γουέστερν σε ελληνομυθολογικό περίβλημα. Θα μπορούσε το όλο στόρυ, όπως αποδίδεται αποστεωμένο εντελώς από την ομηρική Οδύσσεια και τις πολυεπίπεδες αναφορές της, να αφορούσε κανονικά αμερικάνικο γουέστερν με τον Sylvester Stallone ή τον Clint Eastwood στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είναι σήμερα συνομιλoύντες και με τις δύο πλευρές του κόσμου. Προσωπικά θεωρώ το Rambo First Blood πολύ ανώτερη ταινία, πολύ κοντά στην αμερικάνικη ιστορία και κουλτούρα, η οποία πραγματεύεται επίσης την επιστροφή στην πατρίδα του ενός πολεμιστή, απλά τα επίπεδα της αν και προφανή είναι και πιο έντονα σκιαγραφημένα χωρίς να χρειάζονται τίποτα από …ειδικά εφέ και η ηθοποιία είναι απλά σε άλλο επίπεδο (αν κάποιος στο είδε ηθοποιό στο “The Odyssey” του εκτοπίσματος του Brian Dennehy ή του Jack Starrett να το είπει). Δεν ξέρω εάν αντέχεται δεύτερη θέαση αυτού του εκτρώματος…

Αναρωτιεμαι αν χρειαζεται καν πρωτη, μετα απο αυτα που βλεπω και διαβαζω.

Ιδιως τα επιχειρηματα "υπερ".

• Like
Εντάξει δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν μας έβρισε ο ανθρωπος. Διαφήμιση μας έκανε.Μια φορά θα την πάμε.
Όχι βεβαια για να μάθουμε Όμηρο. Αλλά για να περάσουμε ένα τριωρο ευχάριστα.

Εντάξει δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν μας έβρισε ο ανθρωπος. Διαφήμιση μας έκανε.Μια φορά θα την πάμε.
Όχι βεβαια για να μάθουμε Όμηρο. Αλλά για να περάσουμε ένα τριωρο ευχάριστα.
Α γεια σου...

Δε θυμαμαι ποτέ να μπηκα σε thread πχ μουσικής που δε μου αρέσει και να σχολιάζω τι βλακίες ακούτε σιγά τον τάδε τραγουδιστή η οτι η τάδε διασκευή ειίναι μάπα.
Είναι στον άνθρωπο τελικά να μπορει να ξεχωρίζει ποτε πρέπει να μιλήσει, που και γιατί. Άποψη έχουν όλοι φυσικά, η βαρύτητα της εξαρτάται απο τα λεγόμενα πάντα.