The Odyssey (2026)

εδω αφηγηθηκε γεγονοτα μιας -θεωρητικα- δεκαετιας του Οδυσσεα σε ενα βιβλιο και θες να γραψει και για τον Παλαμηδη ?

• Haha
Reactions: SR-71
εδω αφηγηθηκε γεγονοτα μιας -θεωρητικα- δεκαετιας του Οδυσσεα σε ενα βιβλιο και θες να γραψει και για τον Παλαμηδη ?

O Όμηρος;
Βασικό συμβάν στον Τροϊκό πόλεμο και το παρέληψε.
Θα του χαλούσε φαίνεται το sequel...

O Όμηρος;
Βασικό συμβάν στον Τροϊκό πόλεμο και το παρέληψε.
Θα του χαλούσε φαίνεται το sequel...
To πιο πιθανο ειναι οτι αφαιρεσε μερικους ηρωες ....... για οικονομια αφηγησης. 😙
Βασικα, απο την στιγμη που γνωριζουμε για τον Παλαμηδη ...... δεν το κανε με ζεση ! 😄
(πλακα κανω ..... δεν τον αναφερει ΚΑΝ)

Ο ιδανικος Πολύφημος. Βέβαια, μετά απο αυτα που ακούω, ότι ο Χολαντ προορίζεται για Οδυσσέας και όχι Τηλέμαχος, δεν ξέρω τι να περιμένω.

To πιο πιθανο ειναι οτι αφαιρεσε μερικους ηρωες ....... για οικονομια αφηγησης. 😙
Βασικα, απο την στιγμη που γνωριζουμε για τον Παλαμηδη ...... δεν το κανε με ζεση ! 😄
(πλακα κανω ..... δεν τον αναφερει ΚΑΝ)
Ή μπορεί το ακροατήριο του Ομήρου-που τον ζούσε-να μην ήθελε να ακούει για τον Παλαμήδη για πολιτικούς λόγους.

• Like
  • Haha
Reactions: Tzimisce and SR-71
Εγω παλι δεν ξερω αν θελω να περιμενω μια ακομα κλασικη προσεγγιση.

Να πω την αληθεια θα απογοητευτω αν δω κατι τετοιο απο τον Νολαν. Δεκαδες σκηνοθετες μπορουν να προσεγγισουν μια τετοια κατασταση και αξιοπρεπως.

Ελπιζω να προκειται για κατι αλλο βαθια τολμηρο και αλληγορικο.

Δυστυχως, αναμενουμε πολλα ..... απο ατομα που δεν ειναι ουτε ιστορικοι, ουτε ελληνες, ουτε φιλολογοι (αρχαιων ελληνικων).
Να ειμαστε ικανοποιημενοι αν τουλαχιστον δουμε μια σενανς δυο δευτερολεπτων οπου ο Οδυσσεας αψηφα τον Ποσειδωνα
και του πεταει στα μουτρα ...... "ΕΓΩ κατεκτησα την Τροια." Πολυ φοβαμαι, ουτε αυτο θα χουμε. Μονο υπερθεαμα και καποιο
ειδυλλιο (με Κιρκη, Καλυψω, Ναυσικα, Πηνελοπη ? ..... δεν εχει σημασια, οι δυτικοι αντιλαμβανονται των ερωτα, την αγαπη
ως υπερτατη λυτρωση απο μια Οδυσσεια, ολα τα αλλα ερχονται δευτερα-τριτα-τεταρτα, αφου σημασια εχει ο προορισμος
και ΟΧΙ το ταξιδι, η διαδρομη, η δοκιμασια, η υπερβαση της ανθρωπινης φυσης).

Εγραψα παραπανω ΤΙ περιμενω ..................... (και ξερω οτι παω για συντριβη) .................. παρλα αυτα ΘΑ ΠΑΩ στην αιθουσα.

Εγώ ελπίζω σε θέαμα και όχι σε δηθενιά με πονοκέφαλο (inception)

Mακαρι να ειναι στην συγχρονη εποχη η ιστορια οπου νιωθει ανετα ο Νολαν να δημιουργει και οχι στην Αρχαια Ελλαδα.

Το θεαμα ερχεται απο την πολυποθητη πολυπλοκοτητα του Νολαν.

Εγώ ελπίζω σε θέαμα και όχι σε δηθενιά με πονοκέφαλο (inception)

Μάλλον δεν έχεις δει το Tenet.

Και μη μου πει κανείς "πρέπει να το δεις 15 φορές για να το καταλάβεις..."
Οι ταινίες είναι σαν τα ανέκδοτα. Αν πρέπει να τα πεις πολλές φορές ή να τα εξηγήσεις, είναι κακά.
Και δεν μιλάω για ταινίες που όσο τις βλέπεις ανακαλύπτεις κρυμμένα διαμάντια που σου ξέφυγαν.

Μαλλον .......................... θα δουμε γυρισματα ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.
(το οποιο περα απο οξυμωρο θα ταν και τραγικο ..... να ΜΗΝ δουμε)

Oποιος ΔΕΝ εχει παει Βοϊδοκοιλια ...... ΑΥΤΟΣ χανει !

voido4.jpg

Bεβαια εχουμε μια ακτογραμμη μακρυτερη απο την ακτογραμμη της Αφρικης ...... οποτε ΔΕΝ ειναι μονο η Βοϊδοκοιλια αστερι.
Βασικα, 50 καλοκαιρια ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ για να κανεις ολη την Ελλαδα "δικια σου" ....... παλι θα μεινουν ανεξερευνητα μερη !

Mακαρι να ειναι στην συγχρονη εποχη η ιστορια οπου νιωθει ανετα ο Νολαν να δημιουργει και οχι στην Αρχαια Ελλαδα.

Το θεαμα ερχεται απο την πολυποθητη πολυπλοκοτητα του Νολαν.
Θα πατωσει τότε όπως το Kaos.
Ο κόσμος δεν θέλει μοντέρνες μεταφορές κλασσικών μύθων.