The Odyssey (2026)

Αυτο να το πεις στον Μελ Γκιμπσον που εφτιαξε την ιστορια του Χριστου και το αλλο με τους ινδιανους.

δεν μπορω να πω οτι καταλαβα ποιο μετρο συγκρισης υπαρχει αναμεσα στο "Αποκαλυπτω" και τα "Παθη του Χριστου" (αυτες τις ταινιες δεν εννοεις ??

Μιλαμε για ταινιες που προσπαθουν να εντυπωσιασουν με την ωμοτητα και στην σκληροτητα και οχι με την σκηνοθετικη ικανοτητα (προσωπικα ξερναω και με τις δυο ταινιες δεν μπορουσα ποτε τετοια ωμη βια στα ματια μου )

Ο Νολαν τουλαχιστον εχει την ικανοτητα να σε βαλει σε μια ιστορια να σε ταξιδεψει και να σε κανει να ενθουσιαστεις μονο με την μουσικη υποκρουση που παραγγελνει και συνδυαζει με την εικονα .

Τι ακριβως συγκρινουμε δηλαδη ?

Τον σκηνοθετη με κατι @@ να με το συμπαθειο με τον Μελ Γκιμπσον που απλα σκηνοθετησε κατι συμπαθητικες ταινιες ?

Δηλαδή στην ταινία 300, οι 300 του Λεωνίδα δεν είχαν τέτοιους κοιλιακούς; :ROFLMAO:
στους 300 οι κοιλιακοι σε πειραξαν? ο 3μετρος queer ξερξης κ ο εφιαλτης σμιγκολ περασαν απαρατηρητοι...:D
οι 300 ειναι διασκευη απο κομικ δεν εχεις εκει κατι να προσαψεις

στους 300 οι κοιλιακοι σε πειραξαν? ο 3μετρος queer ξερξης κ ο εφιαλτης σμιγκολ περασαν απαρατηρητοι...:D
Στο μεταξύ ταινιάρα το 300, από τις αγαπημένες μου, το έχω δει 4-5 φορές τουλάχιστον!!

δεν μπορω να πω οτι καταλαβα ποιο μετρο συγκρισης υπαρχει αναμεσα στο "Αποκαλυπτω" και τα "Παθη του Χριστου" (αυτες τις ταινιες δεν εννοεις ??

Μιλαμε για ταινιες που προσπαθουν να εντυπωσιασουν με την ωμοτητα και στην σκληροτητα και οχι με την σκηνοθετικη ικανοτητα (προσωπικα ξερναω και με τις δυο ταινιες δεν μπορουσα ποτε τετοια ωμη βια στα ματια μου )

Ο Νολαν τουλαχιστον εχει την ικανοτητα να σε βαλει σε μια ιστορια να σε ταξιδεψει και να σε κανει να ενθουσιαστεις μονο με την μουσικη υποκρουση που παραγγελνει και συνδυαζει με την εικονα .

Τον σκηνοθετη με κατι @@ να με το συμπαθειο με τον Μελ Γκιμπσον που απλα σκηνοθετησε κατι συμπαθητικες ταινιες ?
Μιλαω για τη προσπαθεια να ειναι οσο πιο ρεαλιστικα κοντα στην εποχη γινεται.
Να ειναι ενα παραθυρο στην ιστορια και οχι φαντασια μου πλανευτρα.
Αυτο ακριβως που συζηταμε και μας λες οτι, δεν γινεται.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger

Eτσι ακριβώς, συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα την βούρτσα με την π.....α. Ο Νόλαν για μένα είναι ίσως ο καλύτερος σκηνοθέτης εν ζωή, ακόμα και το Τένετ που αρκετοί το θάβουν προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικό...τα δε Inception Και Interstellar, για μένα πάντα, ίσως είναι στο top2 των καλύτερων ταινιών που έχω δει...10αρια με τόνο.....βασικά ότι έχει βγάλει ο άνθρωπος είναι από κορυφαίο έως αριστούργημα..ο τρόπος δε που δένει την μουσική με την εικόνα είναι ποίημα από μόνο του...

Αυτό λέω. Οι στολές είχαν μέχρι και πολύχρωμες φούντες για εντυπωσιασμο . Καρναβάλια κανονικά. Ενώ στις τοιχογραφίες έχουμε μεγάλη χρωματική παλέτα.
15286ca7d2c9aefd3fd541e8182389bf.jpg

Αν προσεξεις αυτα τα χρωματα δεν ειναι φανταχτερα. Δηλαδη "χημικα" θελει να πει ο συμφορουμιτης.
Ειναι αρκετα γηινα διοτι προερχονται απο φυσικα προϊοντα το καθενα, ορυκτα, γαιες φυτα.
Ξερουμε για παραδειγμα ποσα κοκκινα και απο που προερχονταν ποσα πρασινα η φαια, και το πιο εξεζητημενο και ακριβο το μπλε. Αλλα υπηρχε και φτηνο μπλε, κυανο κλπ...
Ολα αυτα τα χρωματα ναι μεν ειναι ευρεου φασματος αλλα δεν κανουν "μπαμ" οπως σε ενα καμπαρε για παραδειγμα.

Τελικα καταλαβαινω οτι θα δει ο καθενας στην ταινια αυτο που του αρμοζει στο βιωμα του σχετικα με την ιστορια (εαν εχει καποιο βιωμα ) και την φαντασια του που εχει πλεξει εν πολοις την ιστορια στο μυαλο του.

Εμενα τα παντελονια που ειδα (και ειναι καθαρα κατοπινο Περσικο εφευρημα) και η εικονογραφια Μπατμαν με χαλαει. Και μαλιστα πολυ.
Πολυ περισσοτερο απο τα καστρα, στην Επιστροφη, και τους μαυρους που εσπειραν παντου ολογυρα. Μπορω να κανω αφαιρεση στο μυαλο μου.
Και τα δυο ειναι ανακριβειες αλλα εμενα προσωπικα με χαλαει περισσοτερο αυτο που ειδα στο τρεηλερ.

Γιατι μου θυμιζει περισσοτερο Κομικς τυπου μαρβελ.

Και νομιζω οτι θα προτιμω να βλεπω την Επιστροφη, η τον Οδυσσεα με τον Κερκ Νταγκλας.
Αλλα ενταξει, θα δειξει. Θα το δω πθτως η αλλως.

Στο μεταξύ ταινιάρα το 300, από τις αγαπημένες μου, το έχω δει 4-5 φορές τουλάχιστον!!

Και μενα ειναι απο τις αγαπημενες μου.

Ξεροντας οτι υπηρχαν ολες οι γραφικες αποκλισεις δεν με πειραξε καθολου καθοτι ηξερα οτι ειναι αποδωση της οπτικης οχι του σκηνοθετη αλλα του Φρανκ Μιλλερ.
Που ειχα παρει την σειρα των τευχων χρονια πριν το φιλμ, κανοντας ενα φιλο να μου τα φερει απο ΗΠΑ.

Μ'αρεσε το Κομικς, η ιστορια του η εικονονα του οι χαρακτηρες του και ο φωτισμος του. Και το βρηκα απταιστα αποδιδωμενα στο φιλμ.

Αρα εξαιρετικο για τα γουστα μου. Ειδα Φρανκ Μιλλερ στο σινεμα. Εξ αλλου υπαρχουν 3 σεναριογραφοι στην ταινια !!! Δεν ξερω σε τι χρησιμευαν και τζαμπα λεφτα. Ολο το σκριπτ ειναι ακριβως αυτο του κομικς.

Eλπιζω να εχεις δει και το αλλο 300 του 1962 απο τον Ρουντολφ Ματέ. Εαν οχι να το ψαξεις και να το δεις οπωσδηποτε,

Πολυ σωστη αναπαραγωγη των πανοπλιων και των ενδυματων, με το σωστο κοκκινο και τον μπρουντζο που λαμπει. Θα ελεγε κανεις εξαιρετικη αποδωση σε ολα ;
Εμ αλλα οχι σε ολα, σε ολα εκτος απο... τα προσωπα γιατι εχουν "αμερικανικες φατσες" της εποχης με το κουρεμα και ετσι. Λεονιδας ο Ριτσαρντ Εγκαν. Σε αυτον τον τομεα ο Μιλλερ-Ζναϋντερ ειναι καλυτεροι.

Δεν μπορεις να τα εχεις ολα τελικα, εκτος αν κανεις το φιλμ ο ιδιος. :LOL:

Δες το η ξαναδες το επι της ευκαιριας της συζητησης.

Γυριστηκε και στην Ελλαδα ομιζω και συνεβαλε και ο στρατος. Αλλες εποχες...

33004e8ba1c6da66d38be45e646651762b0bce93bfba90d70966197d0511c7f8.jpg

Last edited by a moderator:
Τώρα που λέτε για τους 300, πέρσι που ήρθα με φοιτητές στην Ελλάδα για εκπαιδευτικό ταξίδι και ήταν ένας πιτσιρικάς που μου ζήτησε περνώντας από εκεί κοντά να σταματήσουμε στις Θερμοπύλες, και όταν κουφάθηκα λίγο για το πως και τι, μου δείχνει ένα tattoo 'μολών λαβέ', που είχε κάνει ενθουσιασμένος από την ταινία (η αγαπημένη του). Μετά από λίγες μέρες είχαμε κανονίσει περίπατο στα Εξάρχεια, με τα χίλια παρακάλια τον έπεισα να φοράει μακρυμάνικο, Ιούνιο μήνα. :cool::p

Τέτοιο σκουφάκι με κυνηγούσε η μάνα μου να φορέσω κάθε χειμώνα.

Δηλαδή στην ταινία 300, οι 300 του Λεωνίδα δεν είχαν τέτοιους κοιλιακούς; :ROFLMAO:

Η ταινία 300 είναι βασισμένη στο κόμικ του Frank Miller και έχει αποδοθεί πάρα πολύ σωστά. ;)

Λες δηλαδή ότι ο περισσότερος κόσμος είχε διαβάσει το κόμικ (εγώ πάντως όχι), οπότε θεώρησε λογική την υπερβολή;
Εκπλήσσομαι !!!

η ταινία ήταν Μεταφορά πορτραίτου από το κόμικ όχι η υποτιθέμενη ιστορική μνήμη (που δεν υπάρχει τέτοια αλλά τέλος πάντων ) από τις Θερμοπύλες και τον Ξέρξη

Ας μη ζητάμε ταυτίση της κυρίαρχης αντιληψης που έχουμε για την Ιστορία είτε από το σχολείο είτε από το πανεπιστήμιο Με τους διάφορους μύθους και την καλλιτεχνική έκφανση αυτών

Last edited:
Λες δηλαδή ότι ο περισσότερος κόσμος είχε διαβάσει το κόμικ (εγώ πάντως όχι), οπότε θεώρησε λογική την υπερβολή;

Ε, κάπως έτσι πάει.
Και στο Lord of the rings πήγαμε επειδή είχαμε διαβάσει τα βιβλία, και στο V for Vendeta επειδή είχαμε διαβάσει το κόμικ κλπ κλπ...

Μιλαω για τη προσπαθεια να ειναι οσο πιο ρεαλιστικα κοντα στην εποχη γινεται.
Να ειναι ενα παραθυρο στην ιστορια και οχι φαντασια μου πλανευτρα.
Αυτο ακριβως που συζηταμε και μας λες οτι, δεν γινεται.

Ποια προσπαθεια να ειναι ρεαλιστικα ρε συ ?

Οταν μιλαμε για καλλιτεχνες εχουν το ελευθερο να ειναι γκευ και με 20 ματια ο Κυκλωπας, να δερνει η Πηνελοπη τους μνηστηρες και να βαζει τον Οδυσσεα να σφουγγαριζει.

Ξαναλεω ψαχνετε ψυλους στα αχυρα για εργο που δεν εχουμε καν δει.

Οταν το δουμε θα εχουμε αποψη. Το τρειλερ δειχνει οτι θελει ο σκηνοθετης προς το παρον. Αν θελει να δειξει κατι τελικα απο την ολη εικονα

• Like
Reactions: toupia
Ποια προσπαθεια να ειναι ρεαλιστικα ρε συ ?

Οταν μιλαμε για καλλιτεχνες εχουν το ελευθερο να ειναι γκευ και με 20 ματια ο Κυκλωπας, να δερνει η Πηνελοπη τους μνηστηρες και να βαζει τον Οδυσσεα να σφουγγαριζει.

Ξαναλεω ψαχνετε ψυλους στα αχυρα για εργο που δεν εχουμε καν δει.

Οταν το δουμε θα εχουμε αποψη. Το τρειλερ δειχνει οτι θελει ο σκηνοθετης προς το παρον. Αν θελει να δειξει κατι τελικα απο την ολη εικονα
ειλικρινα και εγω δεν μπορω να καταλαβω την αποψη του "ρεαλιστικα'".
και ποιος θα το κρινει αυτο? και με τι κριτηρια?
εζησε κανενας τοτε για να ξερει πως θα ειναι ρεαλιστικα? οτι ξερουμε ειναι μεσα απο "παραποιημενες'' διηγησεις και ζωγραφιες.
και μαλιστα για ενα μυθο. μυθο!! δεν ηταν πραγματικοτητα. πηρε καποια γεγονοτα και θελησε να πει τα δικα του οπως κανουν σημερα πολλοι σκηνοθετες. μιλαμε για επικο ποιημα και οχι για ντοκιμαντερ.
οποτε το στοιχημα του σκηνοθετη (και η δικη μας ανησυχια) θα πρεπει να ειναι κατα ποσο θα ταυτιστει και θα αποδωσει το νοημα του ποιηματος και την ματια του αρχαιου ποιητη ο οποιος ηδη με τους στιχους του εχει απαρνηθει τον ρεαλισμο οταν εχει βαλει μεσα τους λεστρυγονες και τους κυκλωπες. Πως ο σκηνοθετης του σημερα ζητατε να ειναι ρεαλιστικος σε κατι μη ρεαλιστικο.?
και ολα αυτα ερχονται να προσθεθουν σαν αποψη σε κατι που δεν εχουμε δει ακομα.
νομιζω οτι μιλαμε απλα για να μιλαμε η για να βγαζει ο καθενας την συμπαθεια η την αντιπαθεια του συνολικα προς ενα σκηνοθετη η γενικα στο συνολο των προθεσεων μιας βομηχανιας να ασχοληθει με κατι που αρνουμαστε να αγγιξει σαν τα οσια και τα ιερα μας .

• Like
Reactions: Kosh and karamela
Ο Νόλαν και ο κάθε Νόλαν έχει απόλυτο δικαίωμα να κάνει ότι του κ@υλώσει σε ότι αφορά καταναλωτικά προϊόντα της σύγχρονης εποχής όπως Μπάτμαν, ταξίδια σε χωροχρόνους και τα λοιπά. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποιήσει και να ευτελίσει για χάρη των καταναλωτών μια παρακαταθήκη, έστω μυθοπλασίας, ενός πολιτισμού και ενός Έπους που θαυμάζεται σε όλον τον πλανήτη και εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τους αιώνες. Γιατί δεν χρησιμοποίησε στο Dunkirk sea harrier? Δεν θα είχε δικαίωμα ως καλλιτέχνης;

Εδώ παραπονιούνται θρησκευτικά σύμβολα και το πουλάνε ως τέχνη. Ζούμε στην εποχή που ο καθένας και ειδικά όσοι έχουν τον πλούτο και τη δύναμη κάνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν.

• Like
Reactions: Cicadelic Ranger