Βλέπει αυτές τις μέρες η σύζυγος το bridgerton στο Netflix που και καλά διαδραματίζεται το 1800 στην Αγγλία, τι έγχρωμους βλέπουμε μέσα, τι βασιλιάδες σκουρόχρωμους, μικτά ζευγάρια, παχουλές πριγκίπισσες, queer χαρακτήρες, Ασιάτες, Ινδούς!! Από όλα έχει ο μπαξές!! Μου έχουν πέσει τα μαλιά!! Και μιλάμε για Βασιλιάδες στην Αγγλία το 1800...χαχαΜήπωϛ έχει ανακατευτεί στην παραγωγή το ΝΕΤΦΛΙΞ;![]()
Σωστά, το αντιθετο όμως δεν συμβαίνει.Δεν χρειάζεται. Την ίδια δουλειά κάνει και το Χόλυγουντ. Δεν το έχεις παρατηρήσει τα τελευταία πολλά χρόνια; Πάντα θα υπάρχει μαύρος+ασιάτης+χοντρός+gay ή κάποιος συνδυασμός. Παρατήρησε το.![]()
ή η Conchita που μπορεί να παίξει και τον Πάρη αλλά και την Ελένη.Να παίξω στοίχημα οτι ο Πάρις θα είναι they/them Έλιοτ Πειτζ;...
Εχεις δίκιο και εμένα με ενοχλεί και αρκετές φορές δεν θέλω να δω κάτι μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο, π.χ. στο Gladiator 2 που μου άρεσε σαν ταινία και συμπαθώ πολύ τον Denzel Washington, ε δεν μπορώ να δεχτώ ότι έγινε σκουρόχρωμος, αυτοκράτορας της Ρώμης...κάπου όπα..ή τώρα ο Νόλαν την ωραία Ελένη να την παίζει η Αφρικανή Λουπίτα. Τραγελαφικά πράγματα.....και επειδή το έχω συζητήσει και με αρκετό κόσμο και στο εξωτερικό που έχω επαφές λόγω δουλειάς, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό το πράγμα.Πράγματι αυτή η στάση (και τάση) στις ταινίες εποχής να ενσαρκωνονται τα προσωπα της υπόθεσης (εφ' όσον είναι ευρωπαίοι- δεν νομίζω να δούμε μαύρο Κομφούκιο ποτέ) από ηθοποιούς εντελώς διαφορετικής φυλής, έχει καταντήσει πολύ ενοχλητική. Αποφεύγω πολλές παραγωγές γι αυτόν τον λόγο.
Μη παρασύρεσαι από τα κείμενα των μπουρδολόγων, έστω κι αν πλασάρονται ως καθηγητές πανεπιστημίωνΔεν αποκλείω να υπάρχουν κάποιοι (άτυποι ή πιο περιγεγραμμένοι άραγε?) όροι/κανόνες "συμπερίληψης" και "δικαιωματισμού" πλέον στις παραγωγές, για να πάρουν μερίδιο στις βραβεύσεις ή ίσως και στην συγκέντρωση του budget. Σίγουρα θα ηξερε ο Nolan το μυθο, απο την αλλη δεν κανει ντοκιμαντερ ουτε indie για το Sundance, αλλα ταινια εμπορικοτατη και mainstream, που θελει να τα βγαλει τα λεφτα της, δηλαδη πανω απο μισο εκατομμυριο τουλαχιστον δολαρια παγκοσμιως.
Βρηκα κι ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο, του 2018, ειχε γραφτει με αφορμη τις αντιδρασεις για μια σειρα του BBC με τον μαυρο Αχιλλεα (απατο ειχε παει...).
κι η μεταφραση του https://www.lifo.gr/culture/arxaiologia/itan-mayroi-oi-arhaioi-ellines![]()
When Homer envisioned Achilles, did he see a black man? | Aeon Essays
The Greeks didn’t have modern ideas of race. Did they see themselves as white, black – or as something else altogether?aeon.co
κραταω το "Γενικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Έλληνες πολεμιστές που φανταζόταν ο Όμηρος δεν μοιάζουν πολύ με τον David Gyasi (ο Αχιλλέας στη σειρά του BBC) αλλά ούτε και με τον Brad Pitt (τον Αχιλλέα στην ταινία του Χόλιγουντ «Τροία»)."
Πράγματι αυτή η στάση (και τάση) στις ταινίες εποχής να ενσαρκωνονται τα προσωπα της υπόθεσης (εφ' όσον είναι ευρωπαίοι- δεν νομίζω να δούμε μαύρο Κομφούκιο ποτέ) από ηθοποιούς εντελώς διαφορετικής φυλής, έχει καταντήσει πολύ ενοχλητική. Αποφεύγω πολλές παραγωγές γι αυτόν τον λόγο.
Μια χαρά είσαι.Η Μαύρη Ελένη χωνεύεται, ο Ασπρουλιάρης Έλον με τίποτα. Εκείνη είναι τουλάχιστον καλή ηθοποιός.Από τη μία ξενερώνω στην ιδέα ότι ακόμα κι ο Νόλαν της απόλυτης ψυχαναγκαστικής τελειότητας κάνει τέτοιες άκυρες επιλογές, από την άλλη βλέπω τις αντιδράσεις σαν του παραπάνω ολιγάρχη και λέω καλά τους κάνει.
Είμαι καλά γιατρέ;
Ακριβως αυτο.Μη παρασύρεσαι από τα κείμενα των μπουρδολόγων, έστω κι αν πλασάρονται ως καθηγητές πανεπιστημίων
Kοιτα αυτο συμβαινει γιατι ειναι σημειο των καιρων.Δεν χρειάζεται. Την ίδια δουλειά κάνει και το Χόλυγουντ. Δεν το έχεις παρατηρήσει τα τελευταία πολλά χρόνια; Πάντα θα υπάρχει μαύρος+ασιάτης+χοντρός+gay ή κάποιος συνδυασμός. Παρατήρησε το.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.