The Odyssey (2026)

Να σου θυμίσω ένα ολόκληρο επεισόδιο στο the last of us με τις ερωτικές περιπτύξεις δύο γενειοφόρων η ιστορία των οποίων δεν εξυπηρετούσε καμία εξέλιξη στην ιστορία.
… το οποίο επεισόδιο ήταν ένα από τα ωραιότερα τηλεοπτικά επεισόδια της χρονιάς, αν κάποιος φυσικά δεν είναι ομοφοβικός…

Δηλαδή μελέτησε την Οδύσεια ο Νόλαν και είπε "Σε εκείνο το σημείο θα το εμβαθύνω! Θα δώσω το ρόλο σε μία σαύρα για να προβληματίσω τους θεατές!". Ε; 😂
Λες και δεν μπορεί να το κάνει με μία ατάκα ας πούμε...

Τωρα μεταξυ μας ποιος απο ολους εμας εχει μεγαλυτερη σχεση με το αντικειμενο σκηνοθεσια ταινιας και δη υπερπαραγωγης ?

Ετσι για να καταλαβαινουμε για ποιον μιλαμε .

Και βαζω και τον εαυτο μου που ξερετε σε τι χωρο εργαζομαι..

Ε δεν μπορει κανεις μας να κανει κριτικη στον Νολαν , το εχει κερδισει απο το Μεμεντο αυτο οχι μονον απο τις συνεχεις του επιτυχιες.

Πισω....... :p

… το οποίο επεισόδιο ήταν ένα από τα ωραιότερα τηλεοπτικά επεισόδια της χρονιάς, αν κάποιος φυσικά δεν είναι ομοφοβικός…
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που στην αρχή είχα στραβώσει με αυτό το επεισόδιο....δεν είναι τυχαίο ότι από τους 2 πρώτους κύκλους 2 στιγμές μου έχουν μείνει, αυτό το επεισόδιο (που ήταν πράγματι ίσως το καλύτερο Love story που έχω δει σε σειρά) και η μάχη στην πόλη στον δεύτερο κύκλο...όλα τα άλλα τα έχω ψιλοξεχάσει και μάλλον αυτό κάτι λέει...

• Like
Reactions: takisot
Τωρα μεταξυ μας ποιος απο ολους εμας εχει μεγαλυτερη σχεση με το αντικειμενο σκηνοθεσια ταινιας και δη υπερπαραγωγης ?

Ετσι για να καταλαβαινουμε για ποιον μιλαμε .

Δεν τον κρίνω σαν σκηνοθέτη.
Απλά δεν είναι αυτός που θα μεταμορφώσει μία ιστορία για να αναγκάσει τον θεατή να "εμβαθύνει" στο νόημα που θέλει να περάσει.
Δεν μπορώ να πω ότι έχω δει νοήματα ή με έχει προβληματίσει ταινία του (εκτός από το TENET που αναρωτιώμουν τι μ... έβλεπα και γιατί).

Αυτοί είναι οι Λαιστρυγόνες btw; 😂

1778849712677.png

Μα αυτο κανετε συνεχεια κρινετε την σκηνοθετικη του ματια.

Ε δεν μπορειτε να το κανετε αυτο απο αποψη μεγεθους στην καλλιτεχνικη κοινοτητα και μονο . Δεν εχει σχεση αν κανει ή οχι εμπορικο κινηματογραφο ο Νολαν, ειναι απο τους λιγους που συνδυαζει την υψηλης αξιας ταινια με το εμπορικο στοιχειο .

Μην με ρωτατε αν αυτοι ειναι οι Λαιστρυγονες.

Αν εχετε καποια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ και απεικονιση τους ή της ωραιας Ελενης (μηπως ηταν Ελένος δεν ξερω και το εκανε γαργαρα ο Ομηρος ) ευχαριστως να τους συγκρινουμε μετα την προβολη της ταινιας.

Αλλα δεν εχετε.....οπως δεν ειχε και ο Ομηρος καμια εικονα. Οποτε για τι ακριβως συζηταμε ?

για το αν ειναι ακριβεις οι φαντασιωσεις του και οι περιγραφες του που εξυπηρετουσαν το Επος του ?

• Like
Reactions: klamia71
Έχεις δει Λαιστρυγόνες και διαφωνείς? :P

Δεν τον κρίνω σαν σκηνοθέτη.
Απλά δεν είναι αυτός που θα μεταμορφώσει μία ιστορία για να αναγκάσει τον θεατή να "εμβαθύνει" στο νόημα που θέλει να περάσει.
Δεν μπορώ να πω ότι έχω δει νοήματα ή με έχει προβληματίσει ταινία του (εκτός από το TENET που αναρωτιώμουν τι μ... έβλεπα και γιατί).

Αυτοί είναι οι Λαιστρυγόνες btw; 😂

View attachment 271634

Σωπα μερε που δεν θα τον κρινουμε... σιγα που θα το παιζει ανεγγιχτος καλλιτεχνικες κοινοτητες κα κουραφεξαλα. Τις βλεπουμε και τις "καλλιτεχνικες κοινοτητες". Κλικες μεταξυ τους και μοιρασμα της τουρτας. Ας τα βλεπει μονος του τοτε.

Δε παιρνουμε

Να δειτε στο ΥΤ τι κραξιμο πεφτει.

Απεχθεια μας προκαλει και οχι "φοβο". Οποιος του αρεσει ας τα βλεπεi.

• Like
Reactions: kimon
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι, τα φασιστοειδη της μιας πλευρας μας ενοχλουν ενω τα αντιστοιχα της αλλης οχι.
Ο φασισμος ειναι φασισμος οποιο χρωμα και αποχρωση κι αν εχει.
Οι φασίστες (με το όποιο νόημα δίνουμε στην λέξη σήμερα) βρίσκονται πάντοτε σε μία πλευρά. Μπορεί να θέλουν να κρυφτούν, αλλά, σαν την πουτ@ν@, η χαρά δεν τους αφήνει. Σκέψου την παροιμία "το δικό μου τ'όνομα, πάρ' το συ γειτόνισσα" και δες ποιοι πανεύκολα βαφτίζουν "φασίστες" ή "φασιστοειδή" ,ρατσιστές, μισογύνηδες κτο όποιον αποκλίνει από την δική τους άποψη. Παράδειγμα: στο παρακάτω κείμενο

ενώ βρίζουν πρώτα όποιον δεν γουστάρουν, μετά μιλάνε για υποχρεωτικό (αν θέλει κάποιος να προταθεί για Όσκαρ) "συμπεριληπτικό κανονισμό", που στέλνει στον διάολο ένα μέρος (τουλάχιστον) της "καλλιτεχνικής ελευθερίας". Εδώ όμως όλα είναι καλώς καμωμένα και προπαντός δημοκρατικά.

Ευτυχώς που δεν τους έκαμε κάπως έτσι:

Ανθρωποφάγοι γίγαντες ήταν υποτίθεται...
Παίζει αυτό να είναι πιο κοντά από τους μεσαιωνικούς ιππότες του Nolan. 😂

Ας ελπίσουμε ότι από τα τόσα εκατομμύρια κόσμου που θα το δει, κάποιοι θα αποφασίσουν να τη διαβάσουν. Κάτι θα κερδίσουμε τουλάχιστον.

Ομοφοβικός δεν είμαι... Απλά έχω άλλη αισθητική...

Ομοφοβικός δεν είμαι... Απλά έχω άλλη αισθητική
Εγώ λέω ότι μπήκε μόνο για να δείξει αυτό. Να κάτσεις να δεις κάτι που ξέρεις τι είναι και να δεις και κάτι άσχετο γιατί πρέπει να το δεις Δεν είχε καμία συμμετοχή στην εξέλιξη της ιστορίας. Αλλά λέω εγώ αλλά καταλαβαίνεις.
Σωπα μερε που δεν θα τον κρινουμε... σιγα που θα το παιζει ανεγγιχτος καλλιτεχνικες κοινοτητες κα κουραφεξαλα. Τις βλεπουμε και τις "καλλιτεχνικες κοινοτητες". Κλικες μεταξυ τους και μοιρασμα της τουρτας. Ας τα βλεπει μονος του τοτε.

Δε παιρνουμε

Να δειτε στο ΥΤ τι κραξιμο πεφτει.
Σίγουρα μόνος του θα το δει.... Χαχαχχ

Ανθρωποφάγοι γίγαντες ήταν υποτίθεται...
Παίζει αυτό να είναι πιο κοντά από τους μεσαιωνικούς ιππότες του Nolan. 😂

Ας ελπίσουμε ότι από τα τόσα εκατομμύρια κόσμου που θα το δει, κάποιοι θα αποφασίσουν να τη διαβάσουν. Κάτι θα κερδίσουμε τουλάχιστον.
Μπορει να ειναι πιο κοντα αλλα δεν ειναι κωμωδία κανένα απ τα 2 έργα. Ο Όμηρος για την εποχή του περιεγραψε τα πάνδεινα του Οδυσσέα με καποια πρότυπα που θα προκαλούσαν φόβο και δέος στο κοινό του, τω καιρώ εκείνω. Ίσως αυτο στην εποχή μας αυτο να μην ειναι αρκετό ειδικά στην οπτικοποιήση μιας ταινίας και γι αυτο δημιουργός διασκευάζει προσθέτει - αφαιρεί στοιχεία αλλάζει πράγματα ωστε τα φέρνει στα μέτρα του και το αποτέλεσμα να φαίρνει το κατάλληλο συναίσθημα στον θεατή μέσα απο τα ίδια γεγονότα, κι οχι πιστότητα που πιθανώς θα του το στερούσε.... τα πάντα μελετημένα είναι τίποτα στην τύχη....
Τωρα αν τα καταφέρει η όχι, θα το κρινουμε εκ του αποτελέσματος.

• Like
Reactions: Tzimisce
Μην με ρωτατε αν αυτοι ειναι οι Λαιστρυγονες.

Αν εχετε καποια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ και απεικονιση τους ή της ωραιας Ελενης (μηπως ηταν Ελένος δεν ξερω και το εκανε γαργαρα ο Ομηρος ) ευχαριστως να τους συγκρινουμε μετα την προβολη της ταινιας.

Αλλα δεν εχετε.....οπως δεν ειχε και ο Ομηρος καμια εικονα. Οποτε για τι ακριβως συζηταμε ?

για το αν ειναι ακριβεις οι φαντασιωσεις του και οι περιγραφες του που εξυπηρετουσαν το Επος του ?
Ηδη από τα τέλη της Γεωμετρικής εποχής σε πρωτοαττικούς αμφορείς έχουμε παραστάσεις σκηνών της Οδύσσειας (τύφλωση Πολύφημου) και ,γενικώτερα η αγγειογραφία είναι γεμάτη σκηνές από τα Ομηρικά έπη. Οι αρχαίοι (και εμείς μαζί τους) γνώριζαν πολύ καλά την όψη και εμφάνιση των επικών προσώπων. Α, και οι περιγραφές του Ομήρου, εξ όσων μπορούμε να συμπεράνουμε, είναι ακριβέστατες.
(
Μόνο τυφλός δεν πρέπει να ήταν)

Εγώ λέω ότι μπήκε μόνο για να δείξει αυτό. Να κάτσεις να δεις κάτι που ξέρεις τι είναι και να δεις και κάτι άσχετο γιατί πρέπει να το δεις Δεν είχε καμία συμμετοχή στην εξέλιξη της ιστορίας. Αλλά λέω εγώ αλλά καταλαβαίνεις.
Δεν ξέρω τι αισθητική έχεις, αλλά ένα τραγικό love story εντος ενος σκηνικου αποκαλυψης ειναι κατι πολυ συνηθισμενο στον κινηματογράφο. Η μονη διαφορά εδω ηταν πως το ζευγαρι ηταν άντρες.

Σίγουρα μόνος του θα το δει.... Χαχαχχ
Όποιος χρησιμοποιεί αυτήν την λέξη για να χαρακτηρίσει άλλα πρόσωπα, θα πρέπει να κατανοεί ότι τους προσβάλλει, αποκαλώντας τους ψυχοπαθείς. Η αποστροφή για κάτι είναι φυσιολογική συμπεριφορά.
(-φοβία, όπως υψοφοβία κλπ)

Τωρα αν τα καταφέρει η όχι, θα το κρινουμε εκ του αποτελέσματος.

Κοίτα... Μπέσα τώρα, τι πραγματικά με έχει χαλάσει πιο πολύ.
1) Η έλλειψη θεών. Δεν το ξέρω, αλλά από τα trailer θα έπρεπε να τονίζει το ρόλο των θεών στην όλη ιστορία.
2) Το cameo του Batman. 😂
E, ρε φίλε, πάρε το ελεύθερο να σχεδιάσεις τις πανοπλίες αλλά μην το φτάνεις σε τέτοια άκρα! Κάνε τις να μοιάζουν τουλάχιστον στην εποχή!

Με κύριο το 1, όπου βέβαια μπορεί να με διαψεύσει ευχάριστα.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Όποιος χρησιμοποιεί αυτήν την λέξη για να χαρακτηρίσει άλλα πρόσωπα, θα πρέπει να κατανοεί ότι τους προσβάλλει, αποκαλώντας τους ψυχοπαθείς. Η αποστροφή για κάτι είναι φυσιολογική συμπεριφορά.
(-φοβία, όπως υψοφοβία κλπ)
Έτσι όμως είναι ο επιστημονικός όρος και προφανώς καμία σχέση με ψυχοπάθειά.
"Ο όρος ομοφοβία χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα εύρος αρνητικών στάσεων, συναισθημάτων ή διακρίσεων απέναντι στην ομοφυλοφιλία και τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι (γκέι, λεσβίες) ή μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Παρά τη χρήση του συνθετικού «-φοβία», στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για κλινική φοβία (όπως η υψοφοβία), αλλά για μια κοινωνική και ψυχολογική προκατάληψη."