Σαφώς! Έχει πιάσει τουλάχιστον το ένα προαπαιτούμενο.
Η άλλη ούτε τα βασικά.
Τόσο που θα μπορούσε να είναι και άνδρας.
Άρα τι λείπει από την πρωταγωνίστρια για να είναι συνεπής ως προς την περιγραφή του Ομήρου για την ωραία Ελένη; Λευκές μανσέτες....![]()
E ναι, οπότε ας βάλουμε έναν μπαμπουίνο με λεύκη.
Υπάρχουν και κτηνοβάτες, να μη χαρούν και αυτοί;
Είδες;
Ενώ αν το τουριστάκι πει "I didn't know Helen was an ape" θα είναι ευκολότερο.
Θα δικαιολογούσα την πλευρά που αντιδρά, αν η ταινία έκανε κάποιο «φάουλ» επάνω στα μηνύματα. Να άλλαζε το νόημα της ιστορίας δηλαδή. Δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο.
Έχουμε δει Stills της Ζεντάγια, που παίζει την Θεά Αθηνά.Θέλεις να πιάσουμε αυτό; Ok.
Στην Οδύσεια βασικό ρόλο έπαιζαν οι Θεοί.
Και δεν έχω δει κανέναν στα trailer.
Η έλλειψη γυμνασιακών, αλλά και γενικότερων εγκυκλοπαιδικών, γνώσεων μετατρέπει τον άνθρωπο σε εύκολο θύμα λογής-λογής απατεώνων από την μιά και θύμα του εαυτού του από την άλλη, όταν επιμένει να μιλάει για πράγματα που αποδεδειγμένα δεν γνωρίζει, με κατάληξη την αυτογελοιοποίηση. Υπάρχουν παραδείγματα χτυπητά, αλλά δεν χρειάζονται ονόματα. Ας πούμε, όταν κάποιος αγνοεί την μινωϊκή θαλασσοκρατία(=απουσία επιδρομέων) που είναι γνώσεις της Α' Γυμνασίου, φαντάζεται ότι μία και μοναδική με αυτό το θέμα πολύ κατεστραμμένη τοιχογραφία, πιθανώς απεικονίζει Νουβίους μισθοφόρους στην Κρήτη, όντες σε βασιλική υπηρεσία . Τρελλά πράγματα με τις σημερινές μας γνώσεις.
Τέλος πάντων το νήμα κατάντησε κουραστικό.
Θέλεις να πιάσουμε αυτό; Ok.
Στην Οδύσεια βασικό ρόλο έπαιζαν οι Θεοί.
Και δεν έχω δει κανέναν στα trailer.
Άμα το μήνυμα μπορεί να στο περάσει χωρίς να χρησιμοποιήσει θεότητες και αντ' αυτού παρουσιάσει τις παρεμβάσεις αυτές ως αποτελέσματα λογικής επεξεργασίας του μυαλού και δράσεων λόγω αυτού, τι αλλάζει στο τέλος; Πάλι δεν περνάει το μήνυμα;
Μη μου το θυμίζεις αυτό! Βαλτός είσαι και εσύ;Έχουμε δει Stills της Ζεντάγια, που παίζει την Θεά Αθηνά.
Όχι!
Το έχασε τελείως!
Κανένας δεν ζήτησε ερμηνεία κατά το δοκούν, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις. Και όχι, δεν θα περάσει καθόλου το μήνυμα ότι οι Θεοί κινούσαν τα νήματα αν δεν έχει τους Θεούς μέσα!
Θα έχει τόση σχέση με την Οδύσεια όσο το Life of Brian με το Χριστό από τη Ναζαρέτ!
Στην Ιλιάδα οι θεοί φανερώνονται στο προσκήνιο και επεμβαίνουν στην δράση και στην μάχη. Στην Οδύσσεια, όχι. Είναι επιλογή του Ομήρου η θεϊκή ενέργεια να είναι έμμεση και να μπορεί να εξηγηθή και ως εκδήλωση την δυνάμεων της Φύσης.Στην Οδύσεια βασικό ρόλο έπαιζαν οι Θεοί
Ούτε Nolan's Odyssey γράφει στο τίτλοΚαι η ταινία δεν λέγεται Homer's Odyssey αλλά σκέτο Odyssey, νομίζω το έχω γράψει από την αρχή της συζήτησης.
Εντάξει. Κατάλαβα. Ντοκυμαντέρ θέλεις, όχι ταινία.
Στην Ιλιάδα οι θεοί φανερώνονται στο προσκήνιο και επεμβαίνουν στην δράση και στην μάχη. Στην Οδύσσεια, όχι. Είναι επιλογή του Ομήρου η θεϊκή ενέργεια να είναι έμμεση και να μπορεί να εξηγηθή και ως εκδήλωση την δυνάμεων της Φύσης.
Και η ταινία δεν λέγεται Homer's Odyssey αλλά σκέτο Odyssey, νομίζω το έχω γράψει από την αρχή της συζήτησης.
Εντάξει. Κατάλαβα. Ντοκυμαντέρ θέλεις, όχι ταινία.
Θα έχει τόση σχέση με την Οδύσεια όσο το Life of Brian με το Χριστό από τη Ναζαρέτ!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.