The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    37
Δηλαδή φτάσαμε να θεοποιουμε το 4:3 επειδή βγαίνει σε ΧXXL size; Αυτό κι αν είναι ανωμαλία. Άντε να καταργήσουμε και το χρώμα σιγά σιγά.

Θεοποιούμε το αυθεντικό κάδρο, όποιο κι αν είναι αυτό. Μποϊκοτάρουμε τα κομμένα. Απλά οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλείο και την ξεκάθαρη υπεροχή του 4:3 σε μια τέτοιου είδους αίθουσα, σε σπίτι προφανώς δεν έχει κανένα νόημα. Ίσως γι'αυτό το γουστάρει τόσο ο Νόλαν.

Last edited:
  • Like
Reactions: avpap and Kosh
Αν σου ανοίξω κι εγω μια οθόνη όσο το πλάτος της πλατείας Συντάγματος σε 2.35:1 παλι μεγαλείο θα δείχνει.
Απλά επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν το πλάτος στις αίθουσες τι έκαναν; Εκμεταλλεύτηκαν το πάνω κάτω (που ήταν κενό) και τσουπ μεγάλωσε αυτόματα η εικόνα.
-Ναι ρε παιδιά , θα είπε κάποιος, Μας ξέφυγε το κάδρο!! Αυτό δεν είναι ουτε 16:9 ούτε 2:35:1. Αυτό μας βγήκε 4:3 κάδρο !Πώς θα το πουλήσουμε αυτό;
-Ω ρε έχεις δίκιο. Να το βαφτίσουμε ΙΜΑΧ και να πουλήσουμε το μέγεθος. Ποιος θα νοιαστεί αν είναι 4:3 κάδρο....

Αν σου ανοίξω κι εγω μια οθόνη όσο το πλάτος της πλατείας Συντάγματος σε 2.35:1 παλι μεγαλείο θα δείχνει.
Απλά επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν το πλάτος στις αίθουσες τι έκαναν; Εκμεταλλεύτηκαν το πάνω κάτω (που ήταν κενό) και τσουπ μεγάλωσε αυτόματα η εικόνα.
-Ναι ρε παιδιά , θα είπε κάποιος, Μας ξέφυγε το κάδρο!! Αυτό δεν είναι ουτε 16:9 ούτε 2:35:1. Αυτό μας βγήκε 4:3 κάδρο !Πώς θα το πουλήσουμε αυτό;
-Ω ρε έχεις δίκιο. Να το βαφτίσουμε ΙΜΑΧ και να πουλήσουμε το μέγεθος. Ποιος θα νοιαστεί αν είναι 4:3 κάδρο....

Από σένα δεν το περίμενα αυτό πάντως, εσύ δεν είσαι ο Size Does Matter? Φυσικά και είναι μοναδική αίσθηση να απλώνει και στον κατακόρυφο άξονα η εικόνα, γιατί όχι; Επειδή δε γίνεται σπίτι; Ε ντάξει, ας αφήσουμε και κάτι για τις αίθουσες πια.

• Like
Reactions: avpap
Ασχολείστε με όλα τα πράγματα εκτός από την ίδια την ταινία...

Ε τι να κάνουμε μεσιέ, είχαμε δουλειές και κλείσαμε για Δευτέρα, να μην πούμε κι εμείς το μακρύ μας και το κοντό μας μέχρι τότε, 65 σελίδες αυτό δεν κάνουν όλοι; :rolleyes:

• Haha
Reactions: vadergr
Εγώ θυμάμαι το σινεραμα στιςστενές επαφές (;) που ήταν πάνω από 3:1. Αλλά το πλανητάριο είναι ανώτερο κι ας χρειάζεται να στρίψεις το κεφάλι να τα δεις όλα.

Από σένα δεν το περίμενα αυτό πάντως, εσύ δεν είσαι ο Size Does Matter? Φυσικά και είναι μοναδική αίσθηση να απλώνει και στον κατακόρυφο άξονα η εικόνα, γιατί όχι; Επειδή δε γίνεται σπίτι; Ε ντάξει, ας αφήσουμε και κάτι για τις αίθουσες πια.
Εγώ θέλω να κάνουν καμιά πλακα και να βγάλουν το δισκάκι σε αυθεντικό 4:3 να δω τι θα λες 😁

Εννοείται είμαι Size does matter αλλά όχι στο να γίνουμε Φρανκενστάιν για να το καταφέρουμε.
Βεβαίως όταν θαυμάζω ένα "μεγάλο" αμάξι θαυμάζω το γεγονός ότι είναι V8-V12 και όχι ότι είναι.... νταλίκα.

Εγώ θέλω να κάνουν καμιά πλακα και να βγάλουν το δισκάκι σε αυθεντικό 4:3 να δω τι θα λες 😁

Εννοείται είμαι Size does matter αλλά όχι στο να γίνουμε Φρανκενστάιν για να το καταφέρουμε.
Βεβαίως όταν θαυμάζω ένα "μεγάλο" αμάξι θαυμάζω το γεγονός ότι είναι V8-V12 και όχι ότι είναι.... νταλίκα.

Ιδανικά θα έπρεπε να το βγάλουν με δυο κάδρα, το original και το 16:9 faux-IMAX. Οπότε έχεις και το 'συλλεκτικό' με την κανονική εκδοχή του σκηνοθέτη, και το απολαυστικό για το σπίτι.

Και σε τι θα βγει το δισκακι ?

Αφου σε 4:3 ειναι γυρισμενο ολο.

Για αυτο λενε πηγαινετε να το δειτε στην αιθουσα για αυτο εχει σχεδιαστει η ταινια οχι για την οθονουλα στο σπιτι

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τέτοια υπερπαραγωγή σε 4:3. Θα κάψουν τέτοιο χαρτί; Δεν είναι ηλίθιοι. Εχουν λαμβάνειν και άλλα έσοδα (από δικαιώματα σε πλατφόρμες κλπ)
Θα κόψουν λίγο πάνω-κάτω και θα είναι 16:9 όπως όλα τα IMAX στο σπίτι.

....και ομως αυτη η εμετικη ταινια αρεσε

E, δεν ήταν αναμενόμενο σε μια κοινωνία που ασχολούμαστε περισσότερο με το "τι" και λιγότερο με το "πως" της κάθε Τέχνης, ότι θα γινόταν αυτό κι από τις άλλες (ιδεολογικά) πλευρές; Σκέψου πόσοι φελλοί θεωρούνται πρωτοκλασσάτοι καλλιτέχνες επειδή φόρεσαν μια καρφίτσα σε σχετικό photo-op ή σήκωσαν μια γροθιά/φώναξαν ένα σύνθημα σε μια συναυλία.

Last edited:
Μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι σε αυτή τη φωτογραφία εστιάζεται όλη η κριτική για την ταινία. Αυτό ίσως να είναι και καλό γιατί φεύγει η συζήτηση από βασικά όπως το σενάριο, οι ερμηνείες, τα κουστούμια, ο ήχος που πιθανόν να έχουν αδυναμίες αλλά να παίρνουν απαρατήρητες λόγω της επιλογής των προσώπων.
1000048998.jpg

Γιατί να με προσβάλει Στέλιο.
Είπα αν ήμουν Αθήνα θα πήγαινα να τη δω σαν μεγάλη παραγωγή και υπερθέαμα όπως θα πήγαινα και για το Spiderman.
Δεν έχω κολλήματα μπορώ να δω τα πάντα από ευρωπαϊκό ή ασιατικό σινεμά μέχρι Χόλιγουντ.
Τα ομηρικά έπη τα κάναμε σαν μαθητές, τα κάναμε ξανά σαν γονείς των παιδιών μας, δε χρειάζομαι το Νόλαν για να τα μάθω ούτε περιμένω να τα αποδώσει όπως πρέπει αλλά μου αρέσει η εμπειρία του σινεμά και αυτή η ταινία είναι για αίθουσα.
Sprite θα επιλέξω γιατί είμαι καθαρός από την Cola 27 χρόνια.

Η αρνητική διαφήμιση είναι η καλύτερη διαφήμιση.
Όταν κάποιος προσπαθεί να καταστείλει μια πληροφορία/ταινία/ιδέα κλπ, συχνά πετυχαίνει το αντίθετο, προκαλώντας τεράστια δημοσιότητα.
Εξαρτάται, η Χιονάτη έφαγε πραγματικό Hate και έτσι πάτωσε και σε εισιτήρια ενώ και οι κριτικές από κοινό και κριτικούς ήταν άθλιες. Εδώ όμως η ταινία δεν έφαγε αρνητική διαφήμιση, βγήκαν απλά κάποιοι να γκρινιάξουν….ειναι η μειοψηφία για αυτό και δεν επηρεάζει την ταινία η οποία και εξαιρετικές κριτικές παίρνει παντού από κοινό και κριτικούς και σε εισιτήρια θα πάει τρένο και το αξίζει με τέτοιο έπος που είδαμε.

E, δεν ήταν αναμενόμενο σε μια κοινωνία που ασχολούμαστε περισσότερο με το "τι" και λιγότερο με το "πως" της κάθε Τέχνης, ότι θα γινόταν αυτό κι από τις άλλες (ιδεολογικά) πλευρές; Σκέψου πόσοι φελλοί θεωρούνται πρωτοκλασσάτοι καλλιτέχνες επειδή φόρεσαν μια καρφίτσα σε σχετικό photo-op ή σήκωσαν μια γροθιά/φώναξαν ένα σύνθημα σε μια συναυλία.
Πες μας για τον Tom Morello. Δεν θεωρείται πρωτοκλασσάτος κιθαρίστας ;
Ανέβηκε επειδή φόρεσε καρφίτσα η επειδή σήκωσε γροθιά;
Ποιό είναι εν τέλει το Τι και το Πως των τεχνών;
Ποιοί δεν είναι φελλοί. Όσοι γλείφουν μεθοδικά την εξουσία και κάνουν μαντινάδες (σε τοπικό επίπεδο) για μερικές επιχορηγήσεις αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν γύρω τους;
Μήπως είναι φελλός ο Ρότζερ Γουότερς και τριτοκλασσάτοι οι Massive Attack ;
Μήπως ανέβηκε με τη γροθιά του ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο;
Δεν πορεύονται όλοι με μονοκλ, βεντάλιες και σμόκιν, κάποιοι έχουν ευαισθησίες που ταυτίζονται με τη μορφή της τέχνης που υπηρετούν και πρεσβεύουν.
Οι ισαποστάκηδες ξέρουμε προς τα πού γέρνουν.