The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    15
ψαχνω να βρω τα ποστ μου , περι της δυσκολιας μεταφρασεων ποιητικων εργων ..δεν αντιλαβανομαι γιατι δεν υπαρχουν..συσχετιζονται αμεσα με το θεμα της οπτικης της ταινιας..κ θεωρω οτι ουδετερα ξεδιαλυνουν πολλα ζητηματα που συζητιουνται στο νημα.
θεωρω σφαλμα την διαγραφη τους κ θεωρω πως προσφερουν τα μεγιστα στον διαλογο κ στην διαμορφωση αποψεων. κ ουτε ειναι εκτος θεματος,

θα ημουν ευγνωμων αν ειχα μια τεκμηριωμενη απαντηση στο γιατι.
υγ αφαιρεθησαν κ αλλα ποστ διαλογων reply με αλλους συμφουρμιτες με αφορμη την αποψη μου
.
ομιλουμε ευγενικως με σεβασμο ,-κ προσωπικως θεωρω σε υψηλο επιπεδο οσον αφορα το συγκεκριμενο ποστ κ διαγραφομεθα

Last edited:
Τι να γράψει κανείς, τι να πει κανείς. Ευγνωμοσύνη που αφενός υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τέτοιο μεράκι, αφετέρου ταυτόχρονα έχουν και άπειρο μπάτζετ να κάνουν πράγματα όπως αυτοί γουστάρουν και να μην ασχολιούνται με το τι λέει ο καθένας. Και δε μιλάω μόνο για τον Νόλαν, αλλά και για τον Van Hoytema αλλά και τον Goransson.

Αυτό είναι το σινεμά, η απόλυτη μίξης εικόνας, ήχου, μουσικής και μοντάζ να χτίζει ένα μοναδικό storytelling, να σε κρατάει βιδωμένο στην καρέκλα 2μιση ώρες χωρίς να πάρεις ανάσα. Έκσταση. Η αφήγηση δε όπως τη σκέφτηκε είναι απολύτως ταιριαστή. Προφανώς είναι μη γραμμική (Νόλαν είσαι λέμε), όμως αυτή τη φορά χωρίς να μπερδεύει τα μπούτια του χωρίς λόγο όπως σε άλλες ταινίες του, αυτή η μη γραμμικότητα έρχεται με τελείως φυσικό τρόπο.

Διαφωνίες στα επί μέρους έχω διάφορες να συζητήσουμε εν καιρώ (ειδικά όταν συζητάμε με ανθρώπους που έχουν δει την ταινία, αλλιώς τι ακριβώς να συζητήσουμε), αλλά το θέμα είναι ότι είναι απλά διαφωνίες σε λεπτομέρειες, τίποτα δεν κατάφερε να χαλάσει τη μαγεία του σινεμά. Και στο κάτω κάτω η ταινία γράφει Directed by Nolan, όχι by Maestro.

Το αστείο δε είναι ότι τόσο η Ελένη όσο και ο Σίνων ήταν εξαιρετικοί στα μέρη τους και, παρά την όλη υστερία, ουδεμία στιγμή ένιωσα κάτι παράταιρο σε αυτό που ζούσαμε εκείνη την ώρα.

Κρίμα που κάποιοι θα χάσουν μια τόσο απολαυστική ταινία για κολλήμματα που δεν έχουν καν βάση.

Btw, η ταινία δεν είναι απλά για σινεμά, είναι αποκλειστικά και μόνο για IMAX. Έστω και το "faux" που έχουμε στην Αθήνα, μια χαρά τα πήγε σήμερα. Εικόνα να την πιεις στο ποτήρι και ήχος που ανέσταινε νεκρούς. Αυτό το πράγμα δε βλέπεται σπίτι, εκτός κι αν έχεις κάνα 100 acres ράντσο στο Τέξας και ο πιο κοντινός γείτονας είναι στα 10 λεπτά με τ'αμαξι.

Last edited:
Τι να γράψει κανείς, τι να πει κανείς. Ευγνωμοσύνη που αφενός υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με τέτοιο μεράκι, αφετέρου ταυτόχρονα έχουν και άπειρο μπάτζετ να κάνουν πράγματα όπως αυτοί γουστάρουν και να μην ασχολιούνται με το τι λέει ο καθένας. Και δε μιλάω μόνο για τον Νόλαν, αλλά και για τον Van Hoytema αλλά και τον Goransson.

Αυτό είναι το σινεμά, η απόλυτη μίξης εικόνας, ήχου, μουσικής και μοντάζ να χτίζει ένα μοναδικό storytelling, να σε κρατάει βιδωμένο στην καρέκλα 2μιση ώρες χωρίς να πάρεις ανάσα. Έκσταση.

Διαφωνίες στα επί μέρους έχω διάφορες να συζητήσουμε εν καιρώ (ειδικά όταν συζητάμε με ανθρώπους που έχουν δει την ταινία, αλλιώς τι ακριβώς να συζητήσουμε), αλλά το θέμα είναι ότι είναι απλά διαφωνίες σε λεπτομέρειες, τίποτα δεν κατάφερε να χαλάσει τη μαγεία του σινεμά. Και στο κάτω κάτω η ταινία γράφει Directed by Nolan, όχι by Maestro.

Το αστείο δε είναι ότι τόσο η Ελένη όσο και ο Σίνων ήταν εξαιρετικοί στα μέρη τους και, παρά την όλη υστερία, ουδεμία στιγμή ένιωσα κάτι παράταιρο σε αυτό που ζούσαμε εκείνη την ώρα.

Κρίμα που κάποιοι θα χάσουν μια τόσο απολαυστική ταινία για κολλήμματα που δεν έχουν καν βάση.

Btw, η ταινία δεν είναι απλά για σινεμά, είναι αποκλειστικά και μόνο για IMAX. Έστω και το "faux" που έχουμε στην Αθήνα, μια χαρά τα πήγε σήμερα. Εικόνα να την πιεις στο ποτήρι και ήχος που ανέσταινε νεκρούς. Αυτό το πράγμα δε βλέπεται σπίτι, εκτός κι αν έχεις κάνα 100 acres ράντσο στο Τέξας και ο πιο κοντινός γείτονας είναι στα 10 λεπτά με τ'αμαξι.
Μα το είπαμε η ταινία είναι μόνο για ΙΜΑΧ, αν την δει κάποιος σε κάτι άλλο απλά βλέπει άλλη ταινία και είναι στα όρια όπου δεν μπορεί ούτε να την κρίνει ούτε να την εκτιμήσει. Κάποιες ταινίες είναι τόσο ‘μεγάλες’ που η οθόνη ασφυκτιά και θες το καλύτερο δυνατό μέσο προβολής και ήχου για να χωρέσει το μεγαλείο τους..ε η νέα ταινία του Νολαν είναι μια από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις….

Η συντονιστική ομάδα οφείλει να διατηρεί τη θεματολογία των νημάτων όσο το δυνατόν πιο εστιασμένη στην ταινία.

Όταν η συζήτηση επεκτείνεται σε βάθος σε γενικότερα ζητήματα, όπως η δυσκολία μετάφρασης ποιητικών έργων,
θεωρείται off-topic για το συγκεκριμένο thread.

Για τον λόγο αυτό, τα σχετικά ποστ αφαιρέθηκαν, μαζί με τα παράγωγα reply (reply chain), για λόγους συνοχής του thread.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι είναι καλό πρώτα να έχουμε δει την ταινία και να καταθέτουμε τη δική μας προσωπική άποψη,
παρά να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε κριτικές ή απόψεις τρίτων, καθώς αυτό συχνά οδηγεί σε άσκοπες εντάσεις.

Παρακαλούμε να παραμείνουμε στο θέμα της ταινίας.

Τελικά νομίζω ότι το τρέιλερ ήταν επίτηδες κομμένο και ραμμένο με αυτές τις σκηνές. Για να ιντριγκάρει και να προκαλέσει και τους haters γιατί έτσι ήταν η καλύτερη διαφήμιση. Ο Νόλαν το παίξε μαεστρικά μέχρι και στο τρέιλερ.
(Μια υπόθεση για την έγχρωμη Ελένη. Για τους ρόλους των , ψυχοπαθών δολοφόνων οφείλουν οι σκηνοθέτες να τοποθετούν πραγματικούς ψυχοπαθής δολοφόνους η ηθοποιούς που υποδύονται ψυχοπαθής δολοφόνους; ) 😀

Άκουγα ένα πιτσιρικά σήμερα στην παραλία που είχε μαζέψει τους φίλους του γύρω γύρω και τους ανέλυε την ταινία που είδε. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος!
Τι έλεγε λοιπόν ο μικρός. Ότι θα τον πείραζε αν η έγχρωμη Ελένη ήταν ντυμένη και έφερνε την κουλτούρα της Αφρικής. Αλλά αυτή μετέδιδε την ελληνική κουλτούρα. Έστω και έγχρωμη υποδυόταν την Ελένη. Όχι κάποια Αφρικανη. Έλεγε ότι ο ηθοποιός φοράει μια μάσκα και υποδύεται ένα χαρακτήρα. Κάτω από τη μάσκα παραμένει ένας άλλος, Μαύρος, κίτρινος , λευκός. Ότι ο Όμηρος δεν περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Ελένης αλλά σου άφησε το χώρο να φτιάξει ο καθένας το δικό του σημείο αναφοράς της ομορφιάς. Είπε ότι έλαμπε ότι ακτινοβολούσε.

Μέχρι και εγώ εκλεβα αυτά που έλεγε.... Και ήταν σκάρτα 19-20χρ.

Last edited:
(Μια υπόθεση για την έγχρωμη Ελένη. Για τους ρόλους των , ψυχοπαθών δολοφόνων οφείλουν οι σκηνοθέτες να τοποθετούν πραγματικούς ψυχοπαθής δολοφόνους η ηθοποιούς που υποδύονται ψυχοπαθής δολοφόνους; )

Άκυρο σχόλιο.

Εδώ κανείς πάντως δεν νοιαστηκε να υπερασπιστει τα καημένα άλογα αν αποδόθηκαν σωστά από τους αντικαταστατες τους για χάρη της τέχνης.
3a8da3377e18c4ab9e0e9cdacadfbc2e.gif

Άκυρο σχόλιο.

Εδώ κανείς πάντως δεν νοιαστηκε να υπερασπιστει τα καημένα άλογα αν αποδόθηκαν σωστά από τους αντικαταστατες τους για χάρη της τέχνης.
3a8da3377e18c4ab9e0e9cdacadfbc2e.gif

Ευτυχώς το 1974 δεν υπήρχε ίντερνετ, αλλιώς θα είχαμε πήξει στη γκρίνια ότι "οι καρύδες δεν είναι αυθεντικές και κακοποιoύνται τα μεσαιωνικά έπη".

Ευτυχώς το 1974 δεν υπήρχε ίντερνετ, αλλιώς θα είχαμε πήξει στη γκρίνια ότι "οι καρύδες δεν είναι αυθεντικές και κακοποιoύνται τα μεσαιωνικά έπη".
Τουλάχιστον θα γλυτωνες τις φιλοζωικες

Επίσης δεν θα επιτρεπόταν σήμερα καμία ταινια των Monty να κυκλοφορήσει

Last edited:
  • Like
Reactions: Cicadelic Ranger
Η συντονιστική ομάδα οφείλει να διατηρεί τη θεματολογία των νημάτων όσο το δυνατόν πιο εστιασμένη στην ταινία.
Όταν η συζήτηση επεκτείνεται σε βάθος σε γενικότερα ζητήματα, όπως η δυσκολία μετάφρασης ποιητικών έργων,
θεωρείται off-topic για το συγκεκριμένο thread.

Για τον λόγο αυτό, τα σχετικά ποστ αφαιρέθηκαν, μαζί με τα παράγωγα reply (reply chain), για λόγους συνοχής του thread.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι είναι καλό πρώτα να έχουμε δει την ταινία και να καταθέτουμε τη δική μας προσωπική άποψη,
παρά να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε κριτικές ή απόψεις τρίτων, καθώς αυτό συχνά οδηγεί σε άσκοπες εντάσεις.

Παρακαλούμε να παραμείνουμε στο θέμα της ταινίας.
διαφωνω ριζικα...η συγκεκριμενη αναρτηση,απεδειξε την ματαιοτητα κ το ατοπον, των συζητησεων, αντεκλησεων , διαμαχης , που αφορουν τα μισα ποστ του νηματος,κ ταλανιζουν κ αποροσανατολιζουν κ διασπουν την συνοχη του νηματος, '' περι του αν ειναι συμφωνος η ταινια με το πνευμα του ομηρου,,,κ ξεκαθαριζε το τοπιο ωστε να σταθουμε σ αυτην καθ αυτην την ταινια..
αυτα με εκτιμηση στους διαχειριστας της συντακτικης ομαδος, με αγαπη στο φορουμ

Τελικά νομίζω ότι το τρέιλερ ήταν επίτηδες κομμένο και ραμμένο με αυτές τις σκηνές. Για να ιντριγκάρει και να προκαλέσει και τους haters γιατί έτσι ήταν η καλύτερη διαφήμιση. Ο Νόλαν το παίξε μαεστρικά μέχρι και στο τρέιλερ.
(Μια υπόθεση για την έγχρωμη Ελένη. Για τους ρόλους των , ψυχοπαθών δολοφόνων οφείλουν οι σκηνοθέτες να τοποθετούν πραγματικούς ψυχοπαθής δολοφόνους η ηθοποιούς που υποδύονται ψυχοπαθής δολοφόνους; ) 😀

Άκουγα ένα πιτσιρικά σήμερα στην παραλία που είχε μαζέψει τους φίλους του γύρω γύρω και τους ανέλυε την ταινία που είδε. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος!
Τι έλεγε λοιπόν ο μικρός. Ότι θα τον πείραζε αν η έγχρωμη Ελένη ήταν ντυμένη και έφερνε την κουλτούρα της Αφρικής. Αλλά αυτή μετέδιδε την ελληνική κουλτούρα. Έστω και έγχρωμη υποδυόταν την Ελένη. Όχι κάποια Αφρικανη. Έλεγε ότι ο ηθοποιός φοράει μια μάσκα και υποδύεται ένα χαρακτήρα. Κάτω από τη μάσκα παραμένει ένας άλλος, Μαύρος, κίτρινος , λευκός. Ότι ο Όμηρος δεν περιέγραψε τα χαρακτηριστικά της Ελένης αλλά σου άφησε το χώρο να φτιάξει ο καθένας το δικό του σημείο αναφοράς της ομορφιάς. Είπε ότι έλαμπε ότι ακτινοβολούσε.

Μέχρι και εγώ εκλεβα αυτά που έλεγε.... Και ήταν σκάρτα 19-20χρ.
Μπράβο στο παιδί, το λυπηρό είναι ότι ένα 20χρονο παιδί είναι πιο ανοιχτόμυαλο, σκέφτεται Out of the Box, ρίχνει νερό στο κρασί του, βλέπει και την άλλη οπτική κλπ. σε σχέση με μεγάλους ανθρώπους που είναι και σπουδαγμένοι. Λυπηρό πραγματικά...άλλα χαίρομαι για τέτοια παιδιά που είναι το μέλλον την χώρας μας...

Υ.Γ Ωραίο Post!!
Y.Γ. Τώρα αν πω ότι η Λουπίτα στο λίγο που έπαιξε εμένα μου άρεσε και μου έβγαζε αυτό το αρχοντικό θα με πάρουν με τις πέτρες? Στην περίπτωση της Κλυταιμνήστρας δε, ήταν τόσο εντυπωσιακή που θα ήθελα να έχει και άλλο χρόνο στην οθόνη, γυναικάρα η άτιμη!!, ενώ και την Ελένη την απέδωσε εξαιρετικά σαν μια τσακισμένη γυναίκα, που δεν την σώζει η ομορφιά της...φοβερή πραγματικά!!

Last edited:
Μπράβο στο παιδί, το λυπηρό είναι ότι ένα 20χρονο παιδί είναι πιο ανοιχτόμυαλο, σκέφτεται Out of the Box, ρίχνει νερό στο κρασί του, βλέπει και την άλλη οπτική κλπ. σε σχέση με μεγάλους ανθρώπους που είναι και σπουδαγμένοι. Λυπηρό πραγματικά...άλλα χαίρομαι για τέτοια παιδιά που είναι το μέλλον την χώρας μας...

Υ.Γ Ωραίο Post!!
Y.Γ. Τώρα αν πω ότι η Λουπίτα στο λίγο που έπαιξε εμένα μου άρεσε και μου έβγαζε αυτό το αρχοντικό θα με πάρουν με τις πέτρες?
οι μεγαλυτεροι ανθωποι εμφανιζουν και συμπτωματα αρτηριοσκληρηνσης. τα μυαλα κλεινουν και εμενουν σε θεσεις ετεροχρονισμενες. οι σπουδες δε λενε τιποτα σε αυτες τις περιπτωσεις.

για μενα δεν ειναι λυπηρο. το αντιθετο., ειναι ελπιδοφορο...

• Like
Reactions: karamela
οι μεγαλυτεροι ανθωποι εμφανιζουν και συμπτωματα αρτηριοσκληρηνσης. τα μυαλα κλεινουν και εμενουν σε θεσεις ετεροχρονισμενες. οι σπουδες δε λενε τιποτα σε αυτες τις περιπτωσεις.

για μενα δεν ειναι λυπηρο. το αντιθετο., ειναι ελπιδοφορο...
Εχεις δίκιο, ελπιδοφόρο είναι...απλά είναι λυπηρό άνθρωποι που έχουν περάσει και ζήσει τόσα χρόνια να έχουν αυτά τα κολλήματα...ειδικά τώρα με την ταινία αυτή βγήκαν πολλά στην φόρα και απογοητευτικά από πολύ κόσμο (δεν αναφέρομαι μόνο για εδώ μέσα). Ευτυχώς είναι η μειοψηφία...

Y.Γ. Τώρα αν πω ότι η Λουπίτα στο λίγο που έπαιξε εμένα μου άρεσε και μου έβγαζε αυτό το αρχοντικό θα με πάρουν με τις πέτρες? Στην περίπτωση της Κλυταιμνήστρας δε, ήταν τόσο εντυπωσιακή που θα ήθελα να έχει και άλλο χρόνο στην οθόνη, γυναικάρα η άτιμη!!, ενώ και την Ελένη την απέδωσε εξαιρετικά σαν μια τσακισμένη γυναίκα, που δεν την σώζει η ομορφιά της...φοβερή πραγματικά!

Εμένα μου άρεσε πολύ. Και πανέμορφη, και όσο πρέπει 'εξωτική' στα μάτια μας (με την έννοια του ΄εντυπωσιακή'), και αρχοντική, και με αυτή τη θλίψη στο βλέμμα που θα περίμενε κανείς σε έναν τέτοιο χαρακτήρα.

Last edited:
  • Like
Εχεις δίκιο, ελπιδοφόρο είναι...απλά είναι λυπηρό άνθρωποι που έχουν περάσει και ζήσει τόσα χρόνια να έχουν αυτά τα κολλήματα...ειδικά τώρα με την ταινία αυτή βγήκαν πολλά στην φόρα και απογοητευτικά από πολύ κόσμο (δεν αναφέρομαι μόνο για εδώ μέσα). Ευτυχώς είναι η μειοψηφία...
Ήτανε μια φορά στο δρόμο δύο τύποι. Κοιταγανε προς τον ουρανό και τσακονονταν..
Ο ένας έλεγε ότι αυτές οι η γραμμές που βλέπουν είναι contrails και ότι σχηματίζονται από την υγρασία που ψύχεται απότομα και αδιαβατικα από τους κινητήρες των αεροσκαφών.
Ο άλλος έλεγεβ με πάθος ότι μας ψεκάζουν.
Ρωτάω τον ένα .. τι δουλειά κάνεις; Μου λέει μετεωρολογος
Ρωτάω τον άλλο. Μου λέει τραπεζικός υπάλληλος.

Έφυγα ... 😂😂

• Like
Εμένα μου άρεσε πολύ. Και πανέμορφη, και όσο πρέπει 'εξωτική' στα μάτια μας (με την έννοια του ΄εντυπωσιακή'), και αρχοντική, και με αυτή τη θλίψη στο βλέμμα που θα περίμενε κανείς σε έναν τέτοιο χαρακτήρα.
Φανταστική ήταν, λίγα λεπτά εμφανίστηκε άλλα σου μένει..πράγματι η θλίψη στο βλέμμα της ήταν όλα τα λεφτά, εντάξει είναι και τρομερή ηθοποιός, χαμαιλέοντας, μπορεί να μεταμορφωθεί και να αποδόσει κάθε ρόλο, από μια τυπότενια ύπαρξη μέχρι Βασίλισσα με την ίδια ευκολία. Εγω έπαθα πλάκα πάντως και με την Κλυταιμνήστρα, αρχοντική, πανέμορφη και εξωτική όπως είπες στα μάτια μας...

Ήτανε μια φορά στο δρόμο δύο τύποι. Κοιταγανε προς τον ουρανό και τσακονονταν..
Ο ένας έλεγε ότι αυτές οι η γραμμές που βλέπουν είναι contrails και ότι σχηματίζονται από την υγρασία που ψύχεται απότομα και αδιαβατικα από τους κινητήρες των αεροσκαφών.
Ο άλλος έλεγεβ με πάθος ότι μας ψεκάζουν.
Ρωτάω τον ένα .. τι δουλειά κάνεις; Μου λέει μετεωρολογος
Ρωτάω τον άλλο. Μου λέει τραπεζικός υπάλληλος.

Έφυγα ... 😂😂
Τι δεν μας ψεκάζουν????? Πέφτω από τα σύννεφά!!

Τι δεν μας ψεκάζουν????? Πέφτω από τα σύννεφά!!
Ποιος ξέρει. Το θέμα είναι πως προσεγγίζει κάποιος ένα θέμα. Ο ένας με γνώση και επιχειρηματα και ο άλλος με προκαταλήψεις. Κάτι ανάλογο γίνεται και με το είδα την ταινία και την κρίνω και δεν την είδα αλλά ξέρω καλύτερα.

Ποιος ξέρει. Το θέμα είναι πως προσεγγίζει κάποιος ένα θέμα. Ο ένας με γνώση και επιχειρηματα και ο άλλος με προκαταλήψεις. Κάτι ανάλογο γίνεται και με το είδα την ταινία και την κρίνω και δεν την είδα αλλά ξέρω καλύτερα.
Aυτό το ξέρω καλύτερα μας έχει φάει, ειδικά τώρα με τον Ομηρο, έχουμε γίνει όλοι ειδήμονες και ειδικοί...γιατί άλλωστε μέρα νύχτα Οδύσσεια διαβάζουμε όλοι μας!!

• Like
Reactions: klamia71
Δεν έχει σχέση με την ταινία το τι κόλλημα έχει ο καθένας στο κεφάλι του.
Πλέον παντού ο οποιαδήποτε υποστηρίζει με σθένος αυτό που πιστεύει και θεωρεί ότι κατέχει και τη μία και μοναδική αλήθεια.
Ακόμη θυμάμαι το ξεφτιλίκι με τον κοβιντ στην Ελλάδα που οι μισοί έλεγαν τους άλλους μίσους ψεκασμένους και αντίθετα μπολιασμένους. Οικογένειες είχαν μαλώσει, φίλοι είχαν κόψει επαφές και η τοξικότητα είχε βαρέσει κόκκινο.
Ευτυχώς δεν άλλαξα τότε καμία μου συνήθεια γιατί είχα πολύ ψύχραιμη αντιμετώπιση απέναντι στο φόβο που είναι ένα χειριστικο συναίσθημα.
Μπορεί να ακούγονται εκτός θέματος αυτά που έγραψα αλλά αν σκεφτείτε πιο βαθιά θα βρείτε σύνδεση και με την κόντρα για την Οδύσσεια, όλα έχουν μια αρχή και μια αιτία.

Δεν έχει σχέση με την ταινία το τι κόλλημα έχει ο καθένας στο κεφάλι του.
Πλέον παντού ο οποιαδήποτε υποστηρίζει με σθένος αυτό που πιστεύει και θεωρεί ότι κατέχει και τη μία και μοναδική αλήθεια.
Ακόμη θυμάμαι το ξεφτιλίκι με τον κοβιντ στην Ελλάδα που οι μισοί έλεγαν τους άλλους μίσους ψεκασμένους και αντίθετα μπολιασμένους. Οικογένειες είχαν μαλώσει, φίλοι είχαν κόψει επαφές και η τοξικότητα είχε βαρέσει κόκκινο.
Ευτυχώς δεν άλλαξα τότε καμία μου συνήθεια γιατί είχα πολύ ψύχραιμη αντιμετώπιση απέναντι στο φόβο που είναι ένα χειριστικο συναίσθημα.
Μπορεί να ακούγονται εκτός θέματος αυτά που έγραψα αλλά αν σκεφτείτε πιο βαθιά θα βρείτε σύνδεση και με την κόντρα για την Οδύσσεια, όλα έχουν μια αρχή και μια αιτία.
Aδικο δεν έχεις, απλά εδώ είναι άλλη συνθήκη, δεν έγραψε κανένας να μην πει την γνώμη του, άλλα ας έχει δει έστω την ταινία....μιλάμε για τα αυτονόητα...όπως δεν μπορείς να έχει γνώμη για ένα βιβλίο που δεν το έχεις διαβάσει, για έναν αγώνα που δεν τον είδες, για έναν ταξιδιωτικό προορισμό αν δεν τον έχεις επισκεφτεί, για μια συναυλία που δεν πήγες κλπ. έτσι ΔΕΝ μπορεί κάποιος να έχει γνώμη για ταινία που δεν έχει δει, όσες κριτικές και αν διαβάσει...μιλάμε για αυτονόητα πράγματα που κάποιοι ούτε αυτά τα απλά πράγματα δεν μπορούν να κατανοήσουν.

Ας θάψει κάποιος όσο θέλει, άλλα ας έχει έστω για αρχή δει την ταινία σε έναν ποιοτικό και καλό κινηματογράφο που να αναδεικνύει τις αρετές της και μετά εδώ είμαστε να συζητήσουμε τα πάντα,....δεν νομίζω ότι ζητάμε κάτι παράλογο...αυτό που έγινε στο συγκεκριμένο νήμα από ορισμένους δεν έχει προηγούμενο.