The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    41
Την είδα μια φορά στην αίθουσα imax την περασμένη Κυριακή και μια ακόμη απόψε σε απλή village dolby digital.
Μου άρεσε πολύ, την είδα με την ίδια ευχαρίστηση και για δεύτερη φορά! Έχω μείνει έκπληκτος με την μουσική που έγραψε ο Ludwig Göransson. Τεχνικά άριστη. Πολύ καλές ερμηνείες με αποκορύφωμα αυτή του Αντίνοου, της Κίρκης αλλά και του Οδυσσέα χωρίς υπερβολές. Μην την χάσετε, χαρείτε την σε αίθουσα 😉

Βρίσκονται 2 φίλοι πατεράδες για καφέ και έχουν μαζί τους και τα πιτσιρίκια.
Θέλουν να πουν 2 κουβέντες και τα πιτσιρίκια-κλασσικά-ουρλιάζουν, τσιρίζουν, ζητάνε ότι τους κατέβει στο μυαλό αρκεί οι πατεράδες τους να ασχοληθούν μαζί τους και όχι να πουν 2 κουβέντες μεταξύ τους.
Σκηνικό γνώριμο το έχουμε ζήσει όλοι.

Τώρα βάλτε στη θέση των φουκαράδων που παλεύουν να πουν 2 κουβέντες, τα μέλη που είδαν την Οδύσσεια και προσπαθούν να μιλήσουν για την εμπειρία τους και στη θέση των πιτσιρικιών όποιον δεν την έχει δεί αλλά θέλει να πει τη γνώμη του.

Τόσο jitter ούτε τα cd player των 80'ς δεν είχαν....

ασε τους κριτικους και τους θεατες εσυ την εχεις δει την ταινια πες μας αν σ αρεσε η οχι ( για το citizen vigilaten λεμε ετσι ? )
Όχι δεν την έχω δει και ούτε πρόκειται
Βασικά δεν νομίζω να έχω δει τίποτα από αυτόν τον σκηνοθέτη. Παίζει να τον άκουσα και πρώτη φορά.

• Like
Reactions: Deneb
Την είδα μια φορά στην αίθουσα imax την περασμένη Κυριακή και μια ακόμη απόψε σε απλή village dolby digital.
Μου άρεσε πολύ, την είδα με την ίδια ευχαρίστηση και για δεύτερη φορά! Έχω μείνει έκπληκτος με την μουσική που έγραψε ο Ludwig Göransson. Τεχνικά άριστη. Πολύ καλές ερμηνείες με αποκορύφωμα αυτή του Αντίνοου, της Κίρκης αλλά και του Οδυσσέα χωρίς υπερβολές. Μην την χάσετε, χαρείτε την σε αίθουσα 😉

Παιζει να εισαι και off topic ετσι οπως το παμε :p

Ενιωσες διαφορα στις δυο αιθουσες imax kai DD ?

Βρίσκονται 2 φίλοι πατεράδες για καφέ και έχουν μαζί τους και τα πιτσιρίκια.
Θέλουν να πουν 2 κουβέντες και τα πιτσιρίκια-κλασσικά-ουρλιάζουν, τσιρίζουν, ζητάνε ότι τους κατέβει στο μυαλό αρκεί οι πατεράδες τους να ασχοληθούν μαζί τους και όχι να πουν 2 κουβέντες μεταξύ τους.
Σκηνικό γνώριμο το έχουμε ζήσει όλοι.

Τώρα βάλτε στη θέση των φουκαράδων που παλεύουν να πουν 2 κουβέντες, τα μέλη που είδαν την Οδύσσεια και προσπαθούν να μιλήσουν για την εμπειρία τους και στη θέση των πιτσιρικιών όποιον δεν την έχει δεί αλλά θέλει να πει τη γνώμη του.

Τόσο jitter ούτε τα cd player των 80'ς δεν είχαν....
υπαρχει κ αλλο φαντστικο σεναριο...οι πιτσιρικαδες να εουν δει την ταινια κ να λενε γι αυτο, και φουκαραδες οι πατεραδες να θελουν να πουν δυο κουβεντες στα πιτσιρικια...
υγ θεωρητικο κ φανταστικο σεναριο

υπαρχει κ αλλο φαντστικο σεναριο...οι πιτσιρικαδες να εουν δει την ταινια κ να λενε γι αυτο, και φουκαραδες οι πατεραδες να θελουν να πουν δυο κου

Την ταινία την είδες;

B movie που είναι μέχρι στιγμή η καλύτερη μεταφορά. Αλλά δεν το έβαλα για αυτό.

.....................
Σονγκλες Μπερντ... δεν ειναι καλη μεταφορα ουτε αυτη.
Σκ°τ@ μεταφορα ειναι με ενα Οδυσσεα που μοιαζει με τσηπεντεηλ.

Η καλη μεταφορα δεν εχει ερθει ακομα. Εστειλα γραμμα στον Ηλον Μασκ να αναλαβει και να φτιαξει ενα νεο χολυγουντ με πρωτο φιλμ την Οδυσσεια. Και θα τον βοηθησω.
:devilish: :devilish: :cool:

Την ταινία την είδες
καμμια σχεση δεν εχει το σχολιο μου με την ταινια, κ καμμια σχεση με το αν ειδα την ταινια.δεν κρινω την ταινια
αλλο πραγμα δηλοι το σχολιο μου..κ αλλο πραγμα κρινω, οσο πιο ευγενικα μπορω
ητοι τον απρεπη λογο

Αυτό το κατάλαβα, άλλωστε είναι κοινός τόπος σε αυτό το νήμα....
συμφωνω απολυτως.
αλλο να σχολιαζουμε την ταινια που ειναι το ορθον κ αλλο να σχολιαζουμε τους σχολιαστας της ταινιας

συμφωνω απολυτως.
αλλο να σχολιαζουμε την ταινια που ειναι το ορθον κ αλλο να σχολιαζουμε τους σχολιαστας της ταινιας

Θα ίσχυε αν ήταν σχολιαστές της ταινίας, αλλά τα περισσότερα σχόλια δεν έχουν να κάνουν με την ταινία αλλά με τα σού'πα -μού'πες του διαδικτύου από μέλη που δεν εχουν δει την ταινία.
Ειναι βαρετό και δεν δείχνει "σεβασμό" στο θέμα του νήματος και άρα και στην συζήτηση αλλά και στους συνομιλητές.

Θέλετε να ερμηνεύσετε τον Όμηρο, έχετε φιλολογικές ανησυχίες, βρίσκεστε σε δημιουργικό οίστρο και θέλετε να καταθέσετε τη δικιά σας καλλιτεχνική άποψη περί "ορθής" μεταφοράς του έπους:

Κανένα πρόβλημα. Ανοίξτε ένα νήμα είτε στο topic του Πολιτισμού, είτε στη Lounge να καταθέσετε τις απόψεις σας. Πεδίο δόξης λαμπρόν.

Εδώ όμως συζητάμε την ταινία και αυτό απαιτεί - συγγνώμη κιόλας- την θέασή της .

Over and out.

Last edited:
Παιζει να εισαι και off topic ετσι οπως το παμε :p

Ενιωσες διαφορα στις δυο αιθουσες imax kai DD ?

Να σημειώσω πως η θέαση στην imax ήταν πρώτη φορά για μένα, μιας και βρισκόμουν στην Αθήνα για δουλειά την περασμένη εβδομάδα, οπότε επιδίωξα από νωρίς να κλείσω εισιτήρια. Η εικόνα εκπληκτική! Όπως την περίμενα. Καμία σχέση με την εικόνα της "απλής αίθουσας". Σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μέσα στο κάδρο. Θαυμάζω την επιλογή του Νόλαν να υπερασπίζεται το imax! Για αυτό επιδίωξα να την δω σχετικά νωρίς σε απλή αίθουσα, εκτός του ότι ήθελα να απολαύσω ακόμη μια φορά την μουσική της ταινίας, αλλά και να δω την διαφορά στην εικόνα και τον ήχο. Ο ήχος όμως μου άρεσε περισσότερο στην Dolby digital. Μπορώ να πω στην imax με ενόχλησε κάποιες φορές αν και καθόμουν στις άκρες στην σειρά Κ και όχι στην μέση της αίθουσας. Πάντως πιστεύω αν δουν τα μάτια σου ταινία στην imax, με βαριά καρδιά γυρνάς σε απλή αίθουσα..

Να σημειώσω πως η θέαση στην imax ήταν πρώτη φορά για μένα, μιας και βρισκόμουν στην Αθήνα για δουλειά την περασμένη εβδομάδα, οπότε επιδίωξα από νωρίς να κλείσω εισιτήρια. Η εικόνα εκπληκτική! Όπως την περίμενα. Καμία σχέση με την εικόνα της "απλής αίθουσας". Σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μέσα στο κάδρο. Θαυμάζω την επιλογή του Νόλαν να υπερασπίζεται το imax! Για αυτό επιδίωξα να την δω σχετικά νωρίς σε απλή αίθουσα, εκτός του ότι ήθελα να απολαύσω ακόμη μια φορά την μουσική της ταινίας, αλλά και να δω την διαφορά στην εικόνα και τον ήχο. Ο ήχος όμως μου άρεσε περισσότερο στην Dolby digital. Μπορώ να πω στην imax με ενόχλησε κάποιες φορές αν και καθόμουν στις άκρες στην σειρά Κ και όχι στην μέση της αίθουσας. Πάντως πιστεύω αν δουν τα μάτια σου ταινία στην imax, με βαριά καρδιά γυρνάς σε απλή αίθουσα..
H IMAX ειναι πραγματικά εντελώς άλλη εμπειρία και πράγματι μετά οι απλές αίθουσες σου φαίνονται κάπως. Η συγκεκριμένη ταινία απλά την βλέπεις μόνο σε ΙΜΑΧ, δεν έχει σχεδόν νόημα να την δεις κάπου αλλού, χάνεις αρκετά πράγματα στους απλούς κινηματογράφους….καλα σε κάτι θερινούς που διάβασα ότι την είδαν μερικοί, ασχολίαστο απλά….με τίποτα όμως….

Και για τον ήχο θα συμφωνήσω, δεν ξέρω αν πράγματι στην ΙΜΑΧ είναι καλύτερος από μια καλή ποιοτική Dolby αίθουσα.

Υ.Γ. Δεύτερη θέαση και για μένα εχτές, πάλι στον ίδιο κινηματογράφο ΙΜΑΧ, με την οικογένεια αυτή την φορά. Απίστευτη εμπειρία και μου άρεσε η ταινία το ίδιο όσο την πρώτη φορά….ο γιος μου δε συγκλονίστηκε και μου είπε μετά ότι είναι η καλύτερη ταινία που έχει δει, ενώ και η σύζυγος την βρήκε εξαιρετική και απορούσε με κάποιους που την θάβανε στο διαδίκτυο…από Σεπτέμβριο λέω να ξαναπώ να την δω και τρίτη φορά στην ΙΜΑΧ προσέχοντας ακόμα πιο πολύ αυτή την φορά λεπτομέρειες, τον ήχο και εμβαθύνοντας παραπάνω σε κάθε κάδρο και σκηνή.

Υ.Γ. Η μουσική της ταινίας είναι ότι πιο ιδιαίτερο έχω άκουσε ποτε σε ταινία, σαν να ακούς ένα καινούριο είδος μουσικής, ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για μουσική, είναι λόγος να πας να δεις την ταινία μόνο αυτός.

Last edited:
  • Like
Reactions: dimitris777
Παίδες, sorry κιόλας, καταλαβαίνω ότι όσο είχαν βγει τα trailer, σχολιάζαμε αυτό που βλέπαμε στα trailer (και εγώ μαζί).
Ντουφεκιές στον αέρα ήταν, κρίναμε 3 ώρες ταινία από 3 λεπτά που βλέπαμε από το κινητό μας ή τον υπολογιστή μας.

Από τη στιγμή που βγήκε η ταινία και θέλετε να συμμετέχετε, γιατί απλά δεν τη βλέπετε;
Μη τυχών και κερδίσει ένα εισιτήριο παραπάνω στο box office ο Nolan;

Στην τελική, αυτό που ήθελε το κατάφερε με τα trailer, όλος ο κόσμος να μιλάει για την ταινία του επί ένα χρόνο, χωρίς καν να χρειαστεί να τη δει.
Και η κουτσή Μαρία που μπαίνει στο facebook για να δει πως φτιάχνει τα ντολμαδάκια ο Πετρετζίκης έμαθε ότι έβγαλε ο Nolan το Odyssey.
Έκραξε δημόσια για την ιστορική ανακρίβεια των πανοπλιών και μετά άνοιξε την τηλεόραση να δει το Hercules και τη Xena.
Καλινότσες φίλοι μου! Η ζωή είναι μικρή!

λιγη υπομονη !!
accurate σημανει οτι θα μιλανε αρχαια ελληνικα υποθετω....χαχαχ

View attachment 274820
Ελπίζω να αρνηθεί ο μελ και να αναλάβει το prompting o Σμαραγδής που κάνει σουπερ ιστορικές ταινίες. :D

H IMAX ειναι πραγματικά εντελώς άλλη εμπειρία και πράγματι μετά οι απλές αίθουσες σου φαίνονται κάπως. Η συγκεκριμένη ταινία απλά την βλέπεις μόνο σε ΙΜΑΧ, δεν έχει σχεδόν νόημα να την δεις κάπου αλλού, χάνεις αρκετά πράγματα στους απλούς κινηματογράφους….καλα σε κάτι θερινούς που διάβασα ότι την είδαν μερικοί, ασχολίαστο απλά….με τίποτα όμως….

Και για τον ήχο θα συμφωνήσω, δεν ξέρω αν πράγματι στην ΙΜΑΧ είναι καλύτερος από μια καλή ποιοτική Dolby αίθουσα.

Υ.Γ. Δεύτερη θέαση και για μένα εχτές, πάλι στον ίδιο κινηματογράφο ΙΜΑΧ, με την οικογένεια αυτή την φορά. Απίστευτη εμπειρία και μου άρεσε η ταινία το ίδιο όσο την πρώτη φορά….ο γιος μου δε συγκλονίστηκε και μου είπε μετά ότι είναι η καλύτερη ταινία που έχει δει, ενώ και η σύζυγος την βρήκε εξαιρετική και απορούσε με κάποιους που την θάβανε στο διαδίκτυο…από Σεπτέμβριο λέω να ξαναπώ να την δω και τρίτη φορά στην ΙΜΑΧ προσέχοντας ακόμα πιο πολύ αυτή την φορά λεπτομέρειες, τον ήχο και εμβαθύνοντας παραπάνω σε κάθε κάδρο και σκηνή.

Υ.Γ. Η μουσική της ταινίας είναι ότι πιο ιδιαίτερο έχω άκουσε ποτε σε ταινία, σαν να ακούς ένα καινούριο είδος μουσικής, ειδικά όσοι ενδιαφέρονται για μουσική, είναι λόγος να πας να δεις την ταινία μόνο αυτός.

Ο 13χρονος γιός μου υποστήριξε επίσης ότι είναι η καλύτερη ταινία του Νόλαν (έχει δει το Interstellar 3 φορές και το Inception άλλες δυο :LOL:)
Η μουσική θα πάρει το Όσκαρ, απίστευτη!

• Like
Reactions: karamela
Παίδες, sorry κιόλας, καταλαβαίνω ότι όσο είχαν βγει τα trailer, σχολιάζαμε αυτό που βλέπαμε στα trailer (και εγώ μαζί).
Ντουφεκιές στον αέρα ήταν, κρίναμε 3 ώρες ταινία από 3 λεπτά που βλέπαμε από το κινητό μας ή τον υπολογιστή μας.

Σωστά. Ωστόσο κατόπιν, από εκείνους που έκριναν από τα μέχρι τότε δεδομένα υπήρξαν εκείνοι που έπεσαν έξω και εκείνοι που έπεσαν μέσα. Εδώ υπάρχει διαφορά όπως και να το δει κανείς. Και ΟΚ, από τους περισσότερους που έπεσαν έξω, δεν είδα κατόπιν να επανέρχονται να υποστηρίξουν το αντίθετο με εμμονικό τρόπο.

Τώρα για καναδυο που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να αποδείξουν (σε ποιους άραγε; ) ότι they 've read their Homer, o μεγαλοπρεπής κουβάς που πήγανε κάνει αυτομάτως τη δουλειά του, όσο θα επιμένουν να μην κάνουν αυτοκριτική.
Ούτε ένα ελαφρύ αυτοσαρκασμό δηλαδή (όπως κάνεις εσύ εδώ) που είναι δείγμα ευφυΐας... .

• Like
Reactions: karamela
Ο 13χρονος γιός μου υποστήριξε επίσης ότι είναι η καλύτερη ταινία του Νόλαν (έχει δει το Interstellar 3 φορές και το Inception άλλες δυο :LOL:)
Η μουσική θα πάρει το Όσκαρ, απίστευτη!
13 είναι και εμένα ο δικός μου...χαχα

Υ.Γ. Η Μουσική είναι το πιο εύκολο Oscar Μουσικής Ever!

• Haha
Reactions: dimitris777

Από τη στιγμή που βγήκε η ταινία και θέλετε να συμμετέχετε, γιατί απλά δεν τη βλέπετε;
Μη τυχών και κερδίσει ένα εισιτήριο παραπάνω στο box office ο Nolan;

Στην τελική, αυτό που ήθελε το κατάφερε με τα trailer, όλος ο κόσμος να μιλάει για την ταινία του επί ένα χρόνο, χωρίς καν να χρειαστεί να τη δει.
Και η κουτσή Μαρία που μπαίνει στο facebook για να δει πως φτιάχνει τα ντολμαδάκια ο Πετρετζίκης έμαθε ότι έβγαλε ο Nolan το Odyssey.
Έκραξε δημόσια για την ιστορική ανακρίβεια των πανοπλιών και μετά άνοιξε την τηλεόραση να δει το Hercules και τη Xena.
Καλινότσες φίλοι μου! Η ζωή είναι μικρή!
Μα το τρέιλερ ήταν μαεστρικά φτιαγμένο με όλες εκείνες τις σκηνές που θα δημιουργούσαν την ίντριγκα... Δεν έχει άλλες σε όλη την ταινία από ότι καταλαβαίνω.. όλες και όλες αυτές πρέπει να ήταν, η τουλάχιστον οι περισσότερες.