The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    18
Δεν είναι απαραίτητο, αν σκεφτείς ότι τα εισιτήρια είχαν ξεπουλήσει σχεδόν ένα χρόνο πριν, θα ήταν πολλοί και αυτοί που απλά δεν τους έκατσε να πάνε για οποιονδήποτε λόγο.
Και οι σπεκουλαδόροι, όπως αναφέρθηκε. και πιο πριν. Αν κάποιος αγόρασε πέρυσι 5 εισιτήρια για 100 δολάρια και πούλησε το ένα για 1000 δολάρια, λίγο τον ενδιαφέρει τι θα γίνουν τα άλλα 4.

μην πατε μακρυα εδω εγω εκλεισα για την ερχομενη εβδομαδα και εννοειται οτι μου εκατσε δουλεια και δεν ξερω αν θα παω.

Αν δεν μπορω να τα ακυρωσω γιατι να μην τα πουλαγα ?

• Haha
Reactions: superfly
Προφανώς αναφέρεται στην εποχή του Χαλκού . Πανοπλίες, όπλα, χρώματα, φως
Για την οποία ο Όμηρος δεν είχε ιδέα. Αν εξαιρέσεις κάποιες σκόρπιες αναφορές σε χαλκό και ένα κράνος από δόντια κάπρου, όλα τα άλλα είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Πουθενά δεν αναφέρεται γραφή, δείχνει τους βασιλιάδες να πήζουν μόνοι τους τυρί, να σφάζουν αρνιά, να τα ψήνουν και τα κοψίδια να τα προσφέρουν στο τομάρι του σφαγμένου ζώου-και αυτό είναι η υπέρτατη φιλοξενία. Ο Όμηρος δε μπορεί να φανταστεί βασιλιά με υπηρέτες, μάγειρα και τραπέζι με πιατικά. Ναι, ξέρει ότι αυτά τα πράγματα υπήρχαν, αλλά δεν έχει ιδέα τι κάνανε με αυτά. Ο κόσμος που περιγράφει ο Όμηρος είναι τόσο ιστορικός όσο το Κάμελοτ και η Μέση Γη του Τόλκιν.

αν πας να τη δεις χωρις να εχεις στο μαυλο σου αυτα που διαβαζες στο βιβλιο του δημοτικου στα 10 σου και το παιδικο σου μυαλο εφτιαχνε εικονες τοτε μπορει να την απολαυσεις και να την κρινεις αντικειμενικοτερα. αλλωστε σαν εννηλικας πρεπει να εχεις διαφορετικες εμπειριες απο οτι στα 10 σου για τη ζωη συνολικα ....η οχι?
Να σου υπενθυμίσω ότι τις τελευταίες δεκαετίες η "Οδύσσεια" διδάσκεται στην Α' Γυμνασίου. Προτείνω να τα ξεχάσουμε κι αυτά και να πάμε να δούμε το έργο με το μυαλό στην κωλότσεπη, ώστε να το απολαύσουμε πλήρως.

• Like
Reactions: Deneb
Για την οποία ο Όμηρος δεν είχε ιδέα. Αν εξαιρέσεις κάποιες σκόρπιες αναφορές σε χαλκό και ένα κράνος από δόντια κάπρου, όλα τα άλλα είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Πουθενά δεν αναφέρεται γραφή, δείχνει τους βασιλιάδες να πήζουν μόνοι τους τυρί, να σφάζουν αρνιά, να τα ψήνουν και τα κοψίδια να τα προσφέρουν στο τομάρι του σφαγμένου ζώου-και αυτό είναι η υπέρτατη φιλοξενία. Ο Όμηρος δε μπορεί να φανταστεί βασιλιά με υπηρέτες, μάγειρα και τραπέζι με πιατικά. Ναι, ξέρει ότι αυτά τα πράγματα υπήρχαν, αλλά δεν έχει ιδέα τι κάνανε με αυτά. Ο κόσμος που περιγράφει ο Όμηρος είναι τόσο ιστορικός όσο το Κάμελοτ και η Μέση Γη του Τόλκιν.

1. Περιγράφει μια χαρά χρώματα τα οποία αντιστοιχούν στις τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί. Η εποχή του Χαλκού όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο ήταν εποχή υπερβολής και χρωμάτων. Και η λεπτομερής περιγραφή της πανοπλιας του Αγαμέμνονα είναι περισσότερο κοντά στην εποχή του Χαλκού πάρα στην αρχαϊκή. Δεν έγινε ξαφνικά σκοτεινός ο καιρός του Αιγαίου...

2. Εδώ δεν είμαστε σίγουροι αν είχε ο Όμηρος γραφή. Έρχεται μετά από μια εποχή που όλα είχαν καταρρεύσει από τη εποχή του Χαλκού.

3. Αυτά που περιγράφει, ειδικά στην κατανάλωση κρέατος, δεν εχουν σχέση με την εποχή του και μετέπειτα. Σπάνια οι αρχαίοι έτρωγαν κρέας ενώ στα έπη βλέπουμε σφαγές για δείπνο.

4. Ήταν το δικο μας "καμελοτ" μέχρι που το βρήκαμε και είναι στα μουσεία...

δεν νομιζω οτι μιλησε ο λαος
Εγώ αποδέχομαι το σκορ από την γνώμη των θεατών. Όχι των κριτικών.
Αφού είναι 97% στο rotten το αποδέχομαι. Τώρα αν είναι πειραγμένο αυτά είναι συνομοσιολογικες συζητησεις που δεν έχουν νόημα να γινουν εδώ.

Και ναι έχω δει αυτό που έχει διαρρεύσει ότι το σκορ ειναι πολυ χαμηλότερο και ότι πολλές αρνητικές είναι pending.

Eγω σα χεητερ θα την δω καποια στιγμη, με πιτσες μπυρες και διαφορα για να γελασουμε.

Αλλα οχι και να "τρεξω" η να πληρωσω γιαυτο. Οταν θαρθει η ωρα του, και θα κανω και review οπως λενε στο χωριο μου στην Ελλαδα.
γεια σου George γιατι θα κανεις review αφου δεν θα την δεις οπως πρεπει να την δεις ?
αλλα δεν καταλαβα τι λενε στο χωριο σου ομως

Εγώ αποδέχομαι το σκορ από την γνώμη των θεατών. Όχι των κριτικών.
Αφού είναι 97% στο rotten το αποδέχομαι. Τώρα αν είναι πειραγμένο αυτά είναι συνομοσιολογικες συζητησεις που δεν έχουν νόημα να γινουν εδώ.

Και ναι έχω δει αυτό που έχει διαρρεύσει ότι το σκορ ειναι πολυ χαμηλότερο και ότι πολλές αρνητικές είναι pending.
ασε τους κριτικους και τους θεατες εσυ την εχεις δει την ταινια πες μας αν σ αρεσε η οχι ( για το citizen vigilaten λεμε ετσι ? )

Την είδα μια φορά στην αίθουσα imax την περασμένη Κυριακή και μια ακόμη απόψε σε απλή village dolby digital.
Μου άρεσε πολύ, την είδα με την ίδια ευχαρίστηση και για δεύτερη φορά! Έχω μείνει έκπληκτος με την μουσική που έγραψε ο Ludwig Göransson. Τεχνικά άριστη. Πολύ καλές ερμηνείες με αποκορύφωμα αυτή του Αντίνοου, της Κίρκης αλλά και του Οδυσσέα χωρίς υπερβολές. Μην την χάσετε, χαρείτε την σε αίθουσα 😉

Βρίσκονται 2 φίλοι πατεράδες για καφέ και έχουν μαζί τους και τα πιτσιρίκια.
Θέλουν να πουν 2 κουβέντες και τα πιτσιρίκια-κλασσικά-ουρλιάζουν, τσιρίζουν, ζητάνε ότι τους κατέβει στο μυαλό αρκεί οι πατεράδες τους να ασχοληθούν μαζί τους και όχι να πουν 2 κουβέντες μεταξύ τους.
Σκηνικό γνώριμο το έχουμε ζήσει όλοι.

Τώρα βάλτε στη θέση των φουκαράδων που παλεύουν να πουν 2 κουβέντες, τα μέλη που είδαν την Οδύσσεια και προσπαθούν να μιλήσουν για την εμπειρία τους και στη θέση των πιτσιρικιών όποιον δεν την έχει δεί αλλά θέλει να πει τη γνώμη του.

Τόσο jitter ούτε τα cd player των 80'ς δεν είχαν....

ασε τους κριτικους και τους θεατες εσυ την εχεις δει την ταινια πες μας αν σ αρεσε η οχι ( για το citizen vigilaten λεμε ετσι ? )
Όχι δεν την έχω δει και ούτε πρόκειται
Βασικά δεν νομίζω να έχω δει τίποτα από αυτόν τον σκηνοθέτη. Παίζει να τον άκουσα και πρώτη φορά.

• Like
Reactions: Deneb