The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    25
Status
Not open for further replies.
Χειροκροτάτε γιατί η ταινία είναι ένα woke μήνυμα (μην αρχίσουμε πάλι τους ορισμούς του woke)

Με τετοιο εντονο υφος να σου πω οτι διαβασα εντελως επιφανειακα τα πονηματα που εγραψες.

Αρνουμαι δηλαδη να τα παρω και σοβαρα αναγνωριζοντας ειτε μεγαλη ταραχη ειτε κακες προτεραιοτητες.

υγ

Μια ερωτηση ομως : Ποσο περιπου ετων εισαι ? Εισαι γονιος ?

μονο που οι ταινιες εκτος απο ολα τα αλλα, περνανε κ μυνηματα, προβαλλουν ιδεολογιες , μαθαινουν ιστορια στον θεατη, διαμορφωνουν συνειδησεις,κανουν εμμεσως πολιτικη,επηρεαζουν κ δημιουργουν αποψεις, κ ενα σωρο αλλα πολλα..κ δεν ειναι just a movie, και ουτε μονο μια πολυαισθητηριακη βιωματικη εμπειρια σε ενα σινεμα..
υγ για τις εγγενεις δυσκολιες μεταφρασης πρωτοτυπων κ χρηση λεξεων αλλης γλωσσας απο αναγκη η επιλογη, με αλλοτε αλλο νοημα,, τα εγραψα κ αφαιρεθηκαν ως off topic.χωρια που η σημασια εκαστης λεξης αλλαζει στον ρου της ιστοριας...

Αν και εκτιμώ τον τρόπο που γράφεις, εδώ θα διαφωνήσω κάθετα.

Δεν χρειάζεται καμια ταινία για να ποδηγετησει τις μάζες από εκείνους που θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν για τους σκοπούς τους.
Μπορεί πολύ άνετα να ποδηγετηθουν οι μάζες από την ανάποδη ατζέντα ή οποια ατζέντα με αφορμή μια ταινία.

Θες παράδειγμα με τη συγκεκριμένη ταινία του Νόλαν ή να το αφήσω για αργότερα;

Η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει κόκκινο πάντως.

Last edited:
Δεν το κλειδώνετε -ξανά- το νήμα να το ανοίξουμε μετά από κανένα μήνα που θα έχουν ηρεμήσει όλοι και θα τρέχουν στις παραλίες;
Όσοι ήταν να μπουν και να πουν οτι -σοβαρό- είχαν να πουν το είπαν…
Αναλισκόμαστε στα ίδια και τα ίδια, κούρασε πια και πολύ!

Αρκετά χάλασε το νήμα από μερικούς, για σκοπούς που μόνο αυτοί ξέρουν.
Απλή πρόταση ειναι

Πάντως η ταινία συνεχίζει να σπάζει τα ταμία, και δεύτερο ΣΚ κρατάει υπερβολικά καλά με μικρή πτώση που σπάνια βλέπουμε από ταινίες….πατησε τα 640εκ εισπράξεις, όπως το είχα γράψει ότι εκεί θα φτάσει, κάλυψε για πλάκα τα έξοδα και μόνο κέρδος απο εδώ και πέρα…σε μόλις δέκα μέρες όλα αυτά….οι προβλεψεις που μιλούσαν για 1δις εισπράξεις θα πέσουν πολύ έξω, θα πάει πολύ παραπάνω η ταινία και δεν έχουν μπει ακόμα μέσα Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα που αργούν ακόμα.

• Like
Reactions: Kosh
Αναλισκόμαστε στα ίδια και τα ίδια, κούρασε πια και πολύ!

Φιλε εχουμε νεα δεδομενα πλεον !!!

Ολα τουμπα !!

petition να ξαναγυριστει η ταινια αμεσα !!!

Πάντως η ταινία συνεχίζει να σπάζει τα ταμία, και δεύτερο ΣΚ κρατάει υπερβολικά καλά με μικρή πτώση που σπάνια βλέπουμε από ταινίες….πατησε τα 640εκ εισπράξεις, όπως το είχα γράψει ότι εκεί θα φτάσει, κάλυψε για πλάκα τα έξοδα και μόνο κέρδος απο εδώ και πέρα…σε μόλις δέκα μέρες όλα αυτά….οι προβλεψεις που μιλούσαν για 1δις εισπράξεις θα πέσουν πολύ έξω, θα πάει πολύ παραπάνω η ταινία και δεν έχουν μπει ακόμα μέσα Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα που αργούν ακόμα.
Θέλει ακόμη για τα έξοδα. Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα καλύψει τα 700.

Για να σου δώσω παράδειγμα. Το Oppenheimer έβγαλε με 980 εκτ εισπράξεις και αρχικό budget 100 εκτ παραγωγή και 100 promotion , 200 εκτ κέρδος προ φόρων για την universal . Ενώ η Οδύσσεια είχε 250 και 150 αντίστοιχα κόστος.

Τα σινεμά παίρνουν από το 50 έως 70% των εισπράξεων. Κίνα μάλιστα έχω διαβάσει και 75%

Για την ταμπακιέρα δεν απαντάτε ποτέ όμως.
Γιατι να μπουμε στον κόπο? οτι έγραψες για μενα (που ουτε καν ασχολήθηκα μαζί σου) και τον Δημήτρη (τι στόλισμα του έκανες?) ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, θα έχουν αυτά που πιστεύεις εσύ για την ταινία και απαιτείς απάντηση μετά απ οσα έσυρες?
Next!

Έχει σημασία το box office ;
Αν βγάλει τα δεκαπλάσια θα μου αρέσει ξαφνικά;
Ή αν πατώσει θα σταματήσει να αρέσει σε όσους τους άρεσε; 🤔

Έχει σημασία το box office ;
Αν βγάλει τα δεκαπλάσια θα μου αρέσει ξαφνικά;
Ή αν πατώσει θα σταματήσει να αρέσει σε όσους τους άρεσε; 🤔
Εχει περισσότερη σημασία από τις ατέλειωτες αερολογίες και παραληρήματα που διαβάζουμε εδώ μέσα, αφορά έστω την ταινία γιατί κάποιοι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για ταινία και σχολιάζουμε ΜΟΝΟ ό,τι αφορά την ταινία και τίποτα άλλο.

Θέλει ακόμη για τα έξοδα. Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα καλύψει τα 700.

Για να σου δώσω παράδειγμα. Το Oppenheimer έβγαλε με 980 εκτ εισπράξεις και αρχικό budget 100 εκτ παραγωγή και 100 promotion , 200 εκτ κέρδος προ φόρων για την universal . Ενώ η Οδύσσεια είχε 250 και 150 αντίστοιχα κόστος.

Τα σινεμά παίρνουν από το 50 έως 70% των εισπράξεων. Κίνα μάλιστα έχω διαβάσει και 75%
Πιθανό να θέλει ακόμα λίγα, αλλά από τον καταιγιστικό ρυθμό που βγάζει λεφτά είναι θέμα ημερών, πραγματικά απίστευτα μικρή πτώση εισιτηρίων το δεύτερο ΣΚ. Σπάνια βλέπουμε κάτι τέτοιο…το ξαναλέω 640εκ μέσα σε δέκα μέρες…είναι τρομερό νούμερο και έχω περιέργεια να δω που θα φτάσει, οι αίθουσες ΙΜΑΧ παγκοσμίως συνεχίζουν να είναι οι περισσότερες σχεδόν sold out για πολλές εβδομάδες ακόμα…ήδη υπάρχουν άρθρα που ανεβάζουν το συνολικό ποσό που θα κλείσει η ταινία σε 1,4-1.6δις από το 1-1,2δις που έλεγαν στην αρχή.

Εγώ που έβαλα ότι είναι κακή είμαι δεξιός;
Κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα! :rolleyes:

Και που το ξέρουμε ότι δεν είσαι τούρκος πράκτορας που ψήφισε ότι η ταινία είναι κακή γιατί δεν έχει αναφορές στον ανατολίτη ποιητή Ομέρ και την πολιτιστική κληρονομιά του Τσανάκαλε; :LOL:
Για να μην πω ότι από πίσω κρύβεται ατζέντα προώθησης του ελληνικού και σικελικού τουρισμού.

Όχι, απάντα αν μπορείς... :ROFLMAO:

• Haha
Reactions: klamia71
Αν και εκτιμώ τον τρόπο που γράφεις, εδώ θα διαφωνήσω κάθετα.

Δεν χρειάζεται καμια ταινία για να ποδηγετησει τις μάζες από εκείνους που θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν για τους σκοπούς τους.
Μπορεί πολύ άνετα να ποδηγετηθουν οι μάζες από την ανάποδη ατζέντα ή οποια ατζέντα με αφορμή μια ταινία.

Θες παράδειγμα με τη συγκεκριμένη ταινία του Νόλαν ή να το αφήσω για αργότερα;

Η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει κόκκινο πάντως.
""Μπορεί πολύ άνετα να ποδηγετηθουν οι μάζες από την ανάποδη ατζέντα ή οποια ατζέντα με αφορμή μια ταινία.""

αυτο ακριβως..συμφωνω απολυτως..εγω δεν εβαλα ζητημα προς ποια κατευθυνση..κ βεβαιως αυτο γινεται - με εργαλειο και τις ταινιες..αλλωστε η τεχνη η οποιαδηποτε τεχνη και κινηματογραφος-7η τεχνη- δεν ειναι ποτε αφηρημενη κ ουδετερη..εχει αποψη κ περνα μυνηματα..κ οφειλει να το κανει..

Εχει περισσότερη σημασία από τις ατέλειωτες αερολογίες και παραληρήματα που διαβάζουμε εδώ μέσα, αφορά έστω την ταινία γιατί κάποιοι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι μιλάμε για ταινία και σχολιάζουμε ΜΟΝΟ ό,τι αφορά την ταινία και τίποτα άλλο.

Πιθανό να θέλει ακόμα λίγα, αλλά από τον καταιγιστικό ρυθμό που βγάζει λεφτά είναι θέμα ημερών, πραγματικά απίστευτα μικρή πτώση εισιτηρίων το δεύτερο ΣΚ. Σπάνια βλέπουμε κάτι τέτοιο…το ξαναλέω 640εκ μέσα σε δέκα μέρες…είναι τρομερό νούμερο και έχω περιέργεια να δω που θα φτάσει, οι αίθουσες ΙΜΑΧ παγκοσμίως συνεχίζουν να είναι οι περισσότερες σχεδόν sold out για πολλές εβδομάδες ακόμα…ήδη υπάρχουν άρθρα που ανεβάζουν το συνολικό ποσό που θα κλείσει η ταινία σε 1,4-1.6δις από το 1-1,2δις που έλεγαν στην αρχή.
Πάντως διάβαζα ότι ο Νολαν έχει ένα ποσοστό επι των κερδών από το πρώτο δολάριο και αυτό περιορίζει τα κέρδη των Studio . Μόνο για το Oppenheimer πήρε επιπλέον 100 εκτ από τις εισπράξεις. Όσο κόστισε όλη η ταινία...

""Μπορεί πολύ άνετα να ποδηγετηθουν οι μάζες από την ανάποδη ατζέντα ή οποια ατζέντα με αφορμή μια ταινία.""

αυτο ακριβως..συμφωνω απολυτως..εγω δεν εβαλα ζητημα προς ποια κατευθυνση..κ βεβαιως αυτο γινεται - με εργαλειο και τις ταινιες..αλλωστε η τεχνη η οποιαδηποτε τεχνη και κινηματογραφος-7η τεχνη- δεν ειναι ποτε αφηρημενη κ ουδετερη..εχει αποψη κ περνα μυνηματα..κ οφειλει να το κανει..

Επειδή το μόνο που έχω δει από τους αντιδραστικούς είναι δίκη προθέσεων, ας αφήσουμε την ιστορία να το κρίνει αυτό.

To "υποκριτής" μπορώ να το αντέξω, το "θρασύδειλος" το ίδιο, αλλά όχι και αριστερός!!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Φίλε μου να'σαι καλά, γέλασα με την ψυχή μου..

Άκου αριστερός.. :D

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φίλε να με συμπαθάς, αλλά τι εκθέσεις είναι αυτές? Μόνο σε αυτή την σελίδα 85 έγραψες 3 μηνύματα που μου ήρθε εγκεφαλικό και λιγο που προσπάθησα να τα διαβάσω (δεν τα καταφερα) άκρη δεν έβγαλα, λιγο από ολα, έχωσες και κομματικά μέσα, πρόσβαλες, ειρωνεύτηκες και κυρίως ελάχιστα αφορά την ταινία που σε αυτό το νήμα βρίσκεσαι…αν δεν σου άρεσε η ταινία μπράβο σου, δικαίωμα σου, αλλά τέτοια επίθεση και εκθέσεις ιδεών δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα και τι προσφέρει στο όλο νήμα.
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το πρόβλημα, είναι γιατί είσαι μέρος του. Κατά τα άλλα εμένα ρωτούν την ηλικία μου. Μήπως θέλετε να στα γράψω με emoji ? θα μου κάνει ταχύρυθμα ο Δημητρακούδης. Ακόμα ένας που αντί να απαντήσει, έκανε πως δεν κατάλαβε. Έχετε σπάσει τα κοντέρ προβλεψιμότητας.

Και τι ειναι η Γουιλσον δηλαδη ?
Η wilson είναι αυτή της οποίας η μετάφραση της Οδύσσειας χρησιμοποιήθηκε από τον Νόλαν.
Και στην ταίνια του, ταινία του οι διάλογοι έχασαν διπλά. (για αυτούς που δεν προτιμούν τέτοιου είδους διαλόγους).
Η μετάφραση της wilson όπου επέλεξε συνειδητά να αποφύγει την αρχαΐζουσα, πομπώδη ή εξεζητημένη γλώσσα, οδήγησε στη χρήση υπερβολικά απλών ή και σύγχρονων καθημερινών εκφράσεων. Η οποία με τη σειρά της, οδήγησε τον Νόλαν να δημιουργήσει ένα σενάριο και διαλόγους που ακούγονται πολύ καθημερινοί, με εκφράσεις που δεν συνάδουν σε μια επική ταινία. Σε βγάζουν εκτός κλίματος.

Αν εσύ που κάθε δύο μηνύματα γράφεις να σταματήσουμε να μιλάμε για αρχαία, για νοήματα κλπ,και να μιλήσουμε για την ταινία τι ακριβώς θες δηλαδη να συζητηθεί. ? Αν η πανοπλία έχει γαλβανιζέ λαμαρίνα, πόσο κουραστική είναι μια ΙΜΑΧ κάμερα να τη σέρνεις πέρα δώθε στις λήψεις. ? Αυτά τα οποία πραγματεύεται μια ταινία, δεν σε αφορούν ? Τι φράση "τι ήθελε να πει ο ποιητής" την ξέρεις ?

Σε ρωταμε ποσο χρονων εισαι γιατι καταφευγεις σε χαρακτηρισμους μελων αρα δεν εχεις κανεναν αυτοελεγχο προσωπικοτητας και εναν θυμο που ειναι ας πουμε της εφηβειας και εχεις και εναν συντηρητισμο με τα woke που δειχνει αλλες καταστασεις.

Με τετοιο εντονο υφος να σου πω οτι διαβασα εντελως επιφανειακα τα πονηματα που εγραψες.

Αρνουμαι δηλαδη να τα παρω και σοβαρα αναγνωριζοντας ειτε μεγαλη ταραχη ειτε κακες προτεραιοτητες.

υγ

Μια ερωτηση ομως : Ποσο περιπου ετων εισαι ? Εισαι γονιος ?
Εξήγησε λίγο στο κοινό, τι εννοείς όταν λες πως διάβασες εντελώς επιφανειακά αυτά που έγραψα. Πως το κατάφερες αυτό ? Με τι μεθοδολογία. ? Και γιατί να με ενδιαφέρει η τοποθέτησή σου πως αρνείσαι να τα πάρεις στα σοβαρά. Εγώ δεν παίρνω κανένα σου μήνυμα στα σοβαρά ποτέ. Αμπαούμπλας είσαι , που επαναλαμβάνεις μανιωδώς πως η δική σου άποψη έχει μεγαλύτερη σημασία γιατί είσαι σχετικός με το επάγγελμα. (όταν η κουβέντα γίνεται για τις ταινίες) Τι έχεις να επιδείξεις δηλαδή. ?

Υ.Γ.
Ποτέ δεν απαντώ σε προσωπικές απαντήσεις πριν το πρώτο ραντεβού.

----------------

Ούτε ένας, ούτε ένας δεν τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά. Θεωρείτε ή όχι τοξικό τον όμηρο ? Θεωρείτε ή όχι πως η δύση διακατέχεται από μια πατριαρχική δομή που οφείλει να αλλάξει ? Θεωρείτε ή όχι πως ότι η ταινία φτιάχτηκε μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα φεμινιστικής οπτικής ?

Απαντήστε πρώτα στην ουσία και ύστερα πάμε και στα ειρωνικά χαμογελάκια με emoji και στα μηνύματα φτιαγμένα από A.I. (ΦΡΑΠΕ σπόντα σε εσένα ήταν, βγάλε τις dash γραμμές να μην καρφώνεσαι τουλάχιστον).
Λες και υπήρχε περίπτωση ο καραμέλας και 2-3 άλλοι, να καθήσουν να δουν τα βίντεο που αναφέρουν ποια είναι τα ουσιαστικά νοήματα. Αφου είπαμε καλέ, ακούγεσαι τοξικός και αλλόφρων οπότε ούτε τα μηνύματα σου θα διαβάσουμε, ούτε τα βίντεο θα δούμε, έτσι θα σε κρίνουμε, στο πόδι. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Θα σας έλεγα τώρα να μην με κρίνετε πριν δείτε τα βίντεο, αλλά ούτε αυτό το αστείο δεν θα πιάσετε.

Σε ρωταμε ποσο χρονων εισαι γιατι καταφευγεις σε χαρακτηρισμους μελων αρα δεν εχεις κανεναν αυτοελεγχο προσωπικοτητας και εναν θυμο που ειναι ας πουμε της εφηβειας και εχεις και εναν συντηρητισμο με τα woke που δειχνει αλλες καταστασεις.
την ψυχανάλυση κράτησέ την για τον εαυτό σου. Δεν με ρωτήσατε, ΕΣΥ ρώτησες. Και δεν έχω χάσει κάνενα απολύτως έλεγχο, ούτε είμαι θυμωμένος.
Απλώς σας λέω πως είστε υποκριτές , που ποτέ δεν απαντάτε επί της ουσίας. Και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα, όχι σε όλους.

Status
Not open for further replies.