The Odyssey (2026)

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    26
Ξέρεις πόσοι τέτοιοι κρετίνοι υπάρχουν; Και (φυσικά) καμία σχέση δεν έχει αυτό με οικονομικούς λόγους, είναι απλά εθισμένοι στη σαβούρα.

Τα μεγάλα και σπουδαία τραγούδια δεν τα ακούς σε μονοφωνικό ηχειάκι παραλίας, γιατί είναι χάλια. Δε σου είπα να κάνεις benchmarking, ούτε αλλάζει η 9η Μahler μεταξύ Sony και Mark Levinson, αλλά ο ηχολήπτης έφτιαξε κάτι σε 2 κανάλια, και από σεβασμό και μόνο πρέπει να το ακούσεις κάπου (περίπου έστω) όπως το έφτιαξε. Το ίδιο και τις ταινίες. Είτε είναι υπερπαραγωγές large format του Νόλαν, είτε τηλεταινίες 4Κ με RED, οφείλεις να τις δεις με έναν τρόπο που να είναι πιστός στο πρωτότυπο.

Δεν σου είπα να πηγαίνεις πάντα στην IMAX κλπ, αλλά προσωπικά τα σινεμά που δεν έχουν επενδύσει καθόλου σε εικόνα και ήχο δεν τα υποστηρίζω ούτε με 1 ευρώ πλέον, αφού αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού σε αυτό ακριβώς το οποίο επέλεξαν να υπηρετούν. Ένα στοιχειώδες σύστημα surround και ένας συμπαθητικός προβολέας δεν κοστίζουν πια κάτι φοβερό. Είναι θέμα mentality και μόνο.
αλλο πραγμα ειπα...κ ημουν σαφεστατος κ ξεκαθαρος, γι αυτο εβαλα κ τιμες κ ορισα το ειδος της τεχνολογιας...δεν εγραψα ουτε για μονοφονικο των 5 ευρω στην παραλια, ουτε για θεαση σε κινητο των 5-6 ιντσων...η επικληση σας στην βαση συγκρισης ακραιων τεχνολογιων,,και στην βαση πραγματων που δεν εγραψα, ειναι ατοπος..το γραμμα κ το πνευμα της θεσης μου δεν εχει καμμια σχσεση με το ''μονοφωνικο των 3 ευρωστην παραλια vs Mark Levinson''

Το ζητούμενο παντως (για τον θεατή και όχι τον κριτικό) ειναι η εμπειρία και όχι η κριτική.....
διαφωνω ριζικα....θεαση. ακροαση κ κριτικη , ειναι ενιαιον συνολον.. τριας η δυας ομοουσιος κ αχωριστος..πλεον αυτων, αλλο καλλιτεχνικη ουσια, αλλο τεχνολογικη προσληψη..το μεσο οριζει την πιστοτητα της βιωματικης εμπειριας, κ οχι την αξια του εργου τεχνης..η τεχνολογια ενισχυσει την εμπειρια, αλλα δεν δημιουργει ουσια κ περιεχομενο κ ιδεες εκει που δεν υπαρχουν

και τα περι κρετινων τα αντιπαρερχομαι.. ατοπος χαρακτηρισμος--προς οιονδηποτε κ αν απευθυνεται..να ειμεθα ευγενεις

ολα ειναι θεμα οπτικης..τα μεγαλα τραγουδια ειναι μεγαλα κ σπουδαια τραγουδια ειτε τα ακους σε στερεοφωνικο των 300- 500 ευρω ειτε σε στερεοφωνικο των 5000 η 10000 ευρω..ομοιως κ οι τανιες,,ειτε τις βλεπεις στην 50αρα του σπιτιου σου ειτε σε βινεοπροβολεα στο σπτιι, ειτε σε ΙΜΑΧ..το μονο που αλλαζει ειναι η εμπειρια, επιζητας να δεις η να ακουσεις με την καλυτερη δυνατη τεχνολογια, λογικον κ επιθυμητον, ομως δεν θα κρινω απ αυτο αν το τραγουδι ειναι μετριο καλο η υπερχοχο η αν η ταινια ειναι καλη, μεγαλη, διαχρονικη η κακη
Nα με συμπαθάς, αλλά σε 50αρα τηλεόραση δεν απολαμβάνεις ταινία, απλά την βλέπεις και πας παρακάτω. Επισης κάποιες ταινίες θέλουν συγκεκριμένο τρόπο για να τις απολαύσεις σε όλο το μεγαλείο τους, θέλουν ξεκάθαρα οπτικά μέσα για να απλώσουν τις δυνατότητες τους κλπ. Ε η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από αυτές..θες καλό προβολικό μέσο με καλό ηχοσύστημα για να την απολαύσεις. Αν είναι να δεις μια τέτοια ταινία σε 50αρα άστο, υπάρχει και το Netflix για να χαζεύεις.

Μια χαρά φτηνό είναι το σινεμά ακόμα και το IMAX, και σχετικά φτηνά είναι σήμερα για σπίτι ένας προβολέας και ένα απλό ηχοσύστημα έστω και με 2 surround ηχεία και 1 απλό subwoofer. Εδώ δίνουμε χιλιάρικα για κινητά που τα αλλάζουμε και κάθε χρόνο. Θα επενδύσεις στο σπίτι σου 2Κ και με αυτά μια χαρά στήνεις ένα αρχικό αξιοπρεπέστατο συστήματα για να απολαύσεις μια ταινία και να μην κάθεσαι σε μια 50αρα. Δεν μιλάμε να δώσεις χιλιάρικα και μια περιουσία, αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται έστω και λίγο για καλό σινεμά οφείλει στον εαυτό έστω του 3-4 φορές τον χρόνο να δει κάποιες ‘’μεγάλες’’ ταινίες στο IMAX και να επενδύσει ένα ποσό όχι μεγάλο για να φτιάξει με πανι και προβολέα ένα σύστημα στο σπίτι του.

Π.Χ. Θερινούς κινηματογράφους πάω σπάνια, είναι σχεδόν όλοι άθλιοι, πάω μόνο για την παρέα, να ρουφήξω καμιά μπυρα με την παντόφλα μετά την παραλία και να δω καμιά χαζό ταινία να περάσει η ώρα.

Last edited:
Nα με συμπαθάς, αλλά σε 50αρα τηλεόραση δεν απολαμβάνεις ταινία, απλά την βλέπεις και πας παρακάτω. Επισης κάποιες ταινίες θέλουν συγκεκριμένο τρόπο για να τις απολαύσεις σε όλο το μεγαλείο τους, θέλουν ξεκάθαρα οπτικά μέσα για να απλώσουν τις δυνατότητες τους κλπ. Ε η συγκεκριμένη ταινία είναι μια από αυτές..θες καλό προβολικό μέσο με καλό ηχοσύστημα για να την απολαύσεις. Αν είναι να δεις μια τέτοια ταινία σε 50αρα άστο, υπάρχει και το Netflix για να χαζεύεις.

Μια χαρά φτηνό είναι το σινεμά ακόμα και το IMAX, και σχετικά φτηνά είναι σήμερα για σπίτι ένας προβολέας και ένα απλό ηχοσύστημα έστω και με 2 surround ηχεία και 1 απλό subwoofer. Εδώ δίνουμε χιλιάρικα για κινητά που τα αλλάζουμε και κάθε χρόνο. Θα επενδύσεις στο σπίτι σου 2Κ και με αυτά μια χαρά στήνεις ένα αρχικό αξιοπρεπέστατο συστήματα για να απολαύσεις μια ταινία και να μην κάθεσαι σε μια 50αρα.
με συγχωρειτε, καλον ειναι να αντιλαμβανομεθα, το πνευμα του ποστ,, κ την ουσια του λογου,,κατα την αποψιν μου, οταν σε ενα κειμενο, επιλεγουμε αποσπασματικως, λεξεις η φρασεις προς αντιλογον, αυτο λεγεται σοφιστεια η δικανικος λογος, κ ο διαλογος δεν οδηγει πουθενα,..υποθετω οτι συμφωνειτε επομενως με την θεσιν μου, εφ οσον η τηλεορασις συνοδευεται με ηχοσυστημα 2 surround ηχεία και 1 απλό subwoofer....

ως εκ τουτου δεν εχω να προσθεσω αλλο τι..

Last edited:
με συγχωρειτε, καλον ειναι να αντιλαμβανομεθα, το πνευμα του ποστ,, κ την ουσια του λογου,,κατα την αποψιν μου, οταν σε ενα κειμενο, επιλεγουμε αποσπασματικως, λεξεις η φρασεις προς αντιλογον, αυτο λεγεται σοφιστεια η δικανικος λογος, κ ο διαλογος δεν οδηγει πουθενα,..ως εκ τουτου δεν εχω να προσθεσω αλλο τι
Αντιλήφθηκα τι ήθελες να πεις, απλά δεν συμφωνώ….για να επικεντρωθώ μόνο στις ταινίες, θεωρώ ότι μια ταινία για να την απολαύσεις, και όχι να βελτιώσεις την εμπειρία, πρέπει να έχεις κάποια minimum standards. Εφόσον φυσικά ενδιαφέρεσαι σοβαρό, είσαι συνεφιλ κλπ.

Για να το πω και αλλιώς, και την καλύτερη ταινία του κόσμου να με βάλεις να δω σε μια μικρή οθόνη με κακό ηχοσύστημα δεν θα μου αρέσει, δεν θα την απολαύσω, δεν θα μπορέσω να χαθώ στον κόσμο που έπλασε ο σκηνοθέτης και δεν θα με κυριεύσει και αγκαλιάσει η μουσική της…αποτυχία για μένα….

• Like
Reactions: Deneb
Αντιλήφθηκα τι ήθελες να πεις, απλά δεν συμφωνώ….για να επικεντρωθώ μόνο στις ταινίες, θεωρώ ότι μια ταινία για να την απολαύσεις, και όχι να βελτιώσεις την εμπειρία, πρέπει να έχεις κάποια minimum standards. Εφόσον φυσικά ενδιαφέρεσαι σοβαρό, είσαι συνεφιλ κλπ.

Για να το πω και αλλιώς, και την καλύτερη ταινία του κόσμου να με βάλεις να δω σε μια μικρή οθόνη με κακό ηχοσύστημα δεν θα μου αρέσει, δεν θα την απολαύσω, δεν θα μπορέσω να χαθώ στον κόσμο που έπλασε ο σκηνοθέτης και δεν θα με κυριεύσει και αγκαλιάσει η μουσική της…αποτυχία για μένα….
δια τουτο ακριβως κ ξεκινησα ττην αναρτησιν μου, με το ''ολα ειναι θεμα οπτικης'' που δηλοι ευθεως δυο πραγματα..πρωτον οτι υπαρχει η προσωπικη οπτικη εκαστου εξ ημων, κ κατα δευτερον οτι αναγνωριζω την προσωπικην οπτικην εκαστου, κ επομενως θετω το ζητημα σ αυτην την βαση..αποψεις ανταλλασουμε, κ ετσι μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλον, κ μεσα απο την διαφωνια., πιο πολυ..δεν ειναι προσωπικα τα ζητηματα

Last edited:
  • Like
Reactions: karamela
ολα ειναι θεμα οπτικης..τα μεγαλα τραγουδια ειναι μεγαλα κ σπουδαια τραγουδια ειτε τα ακους σε στερεοφωνικο των 300- 500 ευρω ειτε σε στερεοφωνικο των 5000 η 10000 ευρω..ομοιως κ οι τανιες,,ειτε τις βλεπεις στην 50αρα του σπιτιου σου ειτε σε βινεοπροβολεα στο σπτιι, ειτε σε ΙΜΑΧ..το μονο που αλλαζει ειναι η εμπειρια, επιζητας να δεις η να ακουσεις με την καλυτερη δυνατη τεχνολογια, λογικον κ επιθυμητον, ομως δεν θα κρινω απ αυτο αν το τραγουδι ειναι μετριο καλο η υπερχοχο η αν η ταινια ειναι καλη, μεγαλη, διαχρονικη η κακη
Διαφωνώ κάθετα... Πχ.παλια σιχαινόμουν τη τζαζ. Γιατί; Γιατί την άκουγα σε λάθος μέσα. Στο αυτοκίνητο πχ με ένα παλιό στερεοφωνικό που έπαιζε μπάσα πρίμα.ειτε στα φτηνά ακουστικά μου. Ούτε όργανα ούτε φωνές ούτε διαχωρισμοί. Ένας αχταρμας που προσβαλε τη τζαζ μουσική. Μεγάλα κομμάτια θεμέλιους λίθους της μουσικής. Μέχρι που άρχισα να την ακούω όπως πραγματικά της άξιζε.. το ίδιο συμβαίνει και με το κινηματογράφο...

• Like
Reactions: karamela
Διαφωνώ κάθετα... Πχ.παλια σιχαινόμουν τη τζαζ. Γιατί; Γιατί την άκουγα σε λάθος μέσα. Στο αυτοκίνητο πχ με ένα παλιό στερεοφωνικό που έπαιζε μπάσα πρίμα.ειτε στα φτηνά ακουστικά μου. Ούτε όργανα ούτε φωνές ούτε διαχωρισμοί. Ένας αχταρμας που προσβαλε τη τζαζ μουσική. Μεγάλα κομμάτια θεμέλιους λίθους της μουσικής. Μέχρι που άρχισα να την ακούω όπως πραγματικά της άξιζε.. το ίδιο συμβαίνει και με το κινηματογράφο...
εγω απλα εγραψα πως τραγουδια κ μουσικη σαν αυτα που αναφερετε''' Μεγάλα κομμάτια θεμέλιους λίθους της μουσικής'' ΕΙΝΑΙ μεγαλα τραγουδια κ ΕΙΝΑΙ μεγαλη μουσικη, de facto κ εξ αντικειμενου,, αντικειμενικη πραγματικοτης..πλεον αυτων , γραφω πως επιζητειται απο τον ακροατη η θεατη η μεγαλυτερη δυνατην εμπειρια δια της καλυτερης δυνατης τεχνολογιας, κ οτι αυτο το θεωρω κ λογικον κ επιθυμητον,-προσθετω κ ευκταιον..δεν αντιλαμβανομαι που διαφωνουμε...οπως κ να τα ακουω, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..μια γρηγορη ματια στην ιστορια της τζαζ, την βοηθεια του γραμμοφωνου κ του ραδιοφωνου στην εξαπλωσιν της, αρκει. -μεχρι το 1950-60 κ 70, σε τι ακουγαν?- για να αποδειξει αυτα που λεω..δεν δεχομαι πως επρεπε να εμφανιστουν στερεοφωνικα συστηματα υψηλοτατης πιστοτητας για να μιλησω για το μεγαλειον της τζαζ

Last edited:
εγω απλα εγραψα πως τραγουδια κ μουσικη σαν αυτα που αναφερετε''' Μεγάλα κομμάτια θεμέλιους λίθους της μουσικής'' ΕΙΝΑΙ μεγαλα τραγουδια κ ΕΙΝΑΙ μεγαλη μουσικη, de facto κ εξ αντικειμενου,, αντικειμενικη πραγματικοτης..πλεον αυτων , γραφω πως επιζητειται απο τον ακροατη η θεατη η μεγαλυτερη δυνατην εμπειρια δια της καλυτερης δυνατης τεχνολογιας, κ οτι αυτο το θεωρω κ λογικον κ επιθυμητον,-προσθετω κ ευκταιον..δεν αντιλαμβανομαι που διαφωνουμε...οπως κ να τα ακουω, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..
Θα σου πω που διαφωνούμε….ενα απλό παράδειγμα….ειχα δει το τελευταίο Avatar στην IMAX σε 3D στην ταινία είχα βάλει ένα 8….πριν λίγο καιρό την ξαναείδα με τα παιδιά από το Disney σε Oled 77αρα και με καλό σχετικά ηχοσύστημα….με το ζόρι ένα 6 θα του έβαζα, έως και με κούρασε……..χειροτέρεψε η ταινία? Προφανώς όχι, αλλά μια τέτοια ταινία δεν μπορείς να την απολαύσεις σε μια τηλεόραση, δεν γίνεται, οπότε χάνεται και το νόημα. Γενικά όσες ταινίες βλέπω στο σινεμά πάντα παίρνουν 1-2 βαθμούς παραπάνω από εμένα…στο σπιτι σχεδόν πάντα κατεβάζω βαθμολογίες….το ίδιο και στην μουσική….κομματια που μου πέρασαν αδιάφορα όταν τα άκουσα στο αμάξι ή σε κακό ηχοσύστημα, μόλις τα ξανακούσω σε κάτι ποιοτικό, αλλάζω άμεσα γνώμη και ανακαλύπτω ακούσματα, όργανα κλπ. Που δεν είχα προσέξει καν ότι υπήρχαν….ακομα και απλά μπιτακια να ακούσεις, το ίδιο είναι να τα ακούς από ενα απλό ηχείακι, το ίδιο από ένα καλό ηχοσύστημα με Subs που σε κάνουν να νιώθεις το μπάσο και το ρυθμό μέσα στο στομάχι σου? Δεν αλλάζει απλά η εμπειρία, αλλά αλλάζει και το ίδιο το άκουσμα και η ταινία.

Βέβαια λίγο πολυ αυτό γράφεις και εσύ, με άλλο πιο χαλαρό τρόπο!