Για 3.1 σύστημα δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα.
Εντάξει, καλός διαχωρισμός και μπροστινή σκηνή ανέλπιστα μεγάλη κατά πλάτος.
Thumping bass? Μπα... σε ελάχιστες σκηνές. Οριακό; Επίσης το καταλάβαινες ότι αγκομαχούσε. Κρίμα το μέγεθος μπαουλου που είχε το sub.
Αναμενόμενο, έτσι παίζουν τα PA.
Καθαρός ήχος και διάλογοι πάντως.
Για θερινό σινεμά ΟΚ προς καλό. Σε σχέση με κανονική αίθουσα, λειψό. Σε σχέση με το σπίτι... άσε καλύτερα... .
Πάμε στο Έπος. Ψήφισα εξαιρετική. Τέτοια σύνδεση με την αφήγηση την περίμενα, αλλά σε σκηνές όπως εκείνη που έρχεται αντιμέτωπος με τους συμπολεμιστές στον Άδη, στη σκηνή που ζητά να μάθει από τον Τειρεσία τι πρόκειται γίνει, έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Θα παρατηρήσω όμως για όσους έκαναν λόγο για έλλειψη κοιλιών, ισχύει όντως ότι δεν έχει κοιλίες, αλλά η επιστροφή στην Ιθάκη κράτησε λίγο παραπάνω για τα δικά μου γούστα. Τη βρήκα κάπως περισσότερο επεξηγηματική, κάτι που σε εμένα δεν χρειαζόταν.
Πρόκειται για ταινία που ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει καθόλου, δεν έχει ιδέα από το Έπος, θα τη δει ευχάριστα.
Όποιος όμως γνωρίζει έστω και λίγο από αυτό, θα αισθανθεί τη σύνδεση με εκείνα που γνωρίζει, - και τουλάχιστον για εμένα οι σκηνές με τον Τειρεσία (όλη η σεκάνς) τις σειρήνες (ήθελα λίγο παραπάνω ακόμα) και τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, - θα έχει σίγουρο εισιτήριο πρώτης θέσης συνάντησης με τη συλλογική μνήμη, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον καθένα ξεχωριστά μέσα από τη γνωριμία του με το Έπος.
Τα νοήματα ξεδιπλώνονται πολύ πιο εύκολα απ' όσο περίμενα, αυτο γράφει υπέρ του Νόλαν φυσικά, και παρ' όλο που γνωρίζεις τι θα γίνει, παραμένεις καθηλωμένος σε όλα τα 170τόσα λεπτά που διαρκεί η ταινία.
Στο θερινό σινεμά, υπήρξε 10λεπτο διάλειμμα, να ξεφορτωθείς τη μπυριτσα που απόλαυσες στο πρώτο μέρος.
Όσο για τα όσα είχαν γραφτεί και ακουστεί περί γουόουκ ατζέντας, παραχάραξης του έργου του Ομήρου και όσα άλλα γραφικά, είναι ακριβώς αυτό: γραφικά και στη φαντασία όσων απλώς δεν έχουν δει την ταινία.