THE ‘OFFICIAL’ POWER DVD 8 (ULTRA) THREAD

Αναβάθμιση σε PowerDVD ULtra full version. Αξίζει;

Στο καινούργιο μου HTPC έχω βάλει το γνωστό Combo Drive της LG GGW-20L, το οποίο συνοδεύεται από το software της Cyberlink, που περιέχει και την "ελαφρά" έκδοση του PowerDVD 8.

Σκεφτομαι να την αναβαθμίσω σε Ultra full version. Έχω τις εξής ερωτήσεις:

1) Η Νέα version λέγεται πως αναπαράγει όλα τα σύγχρονα formats ήχου. Το κάνει; Και αν ναι, θα περνάει ο πολυκάναλος ήχος αναλογικά από τις εξόδους της Auzentech Meridian, που συνυπάρχει κι αυτή στο HTPC?

2) Αναπαράγει 1080p/24? Και αν ναι, πώς (δηλ. πολύ καλά, καλά, απλώς ικανοποιητικά, άσχημα);

3) Η πλήρης έκδοση στο site της Cyberlink κοστίζει $ 99.99. Ξέρει κανένας πόσο στοιχίζει η αναβάθμιση από την light στην full version?

4) Τελικά αξίζει τον κόπο?

Ευχαριστώ

Re: Αναβάθμιση σε PowerDVD ULtra full version. Αξίζει;

Στο καινούργιο μου HTPC έχω βάλει το γνωστό Combo Drive της LG GGW-20L, το οποίο συνοδεύεται από το software της Cyberlink, που περιέχει και την "ελαφρά" έκδοση του PowerDVD 8.

1) Η Νέα version λέγεται πως αναπαράγει όλα τα σύγχρονα formats ήχου. Το κάνει; Και αν ναι, θα περνάει ο πολυκάναλος ήχος αναλογικά από τις εξόδους της Auzentech Meridian, που συνυπάρχει κι αυτή στο HTPC?

2) Αναπαράγει 1080p/24? Και αν ναι, πώς (δηλ. πολύ καλά, καλά, απλώς ικανοποιητικά, άσχημα);

3) Η πλήρης έκδοση στο site της Cyberlink κοστίζει $ 99.99. Ξέρει κανένας πόσο στοιχίζει η αναβάθμιση από την light στην full version?

Ευχαριστώ

1) ΝΑΙ
2) ΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ.
3) ΠΕΡΙΠΟΥ 57-65 e ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ
4) ΝΑΙ .
5) Περίμενε όμως να σου απαντήσουν και οι ποιό ψαγμένοι , πάντως η ταπεινές μου απόψεις είναι οι παραπάνω.-bye-

Re: THE ‛OFFICIAL’ POWER DVD 8 (ULTRA) THREAD

Νομίζω όμως ότι έχει "θεματάκι" με τους νέους catalyst 8.6. Οπότε αν έχεις ΑΤΙ κάρτα...
Καλύτερα να δοκιμάσεις την trial πάντως πριν αγοράσεις. Νομίζω ότι αντιστοιχεί στην pro έκδοση!

Ευχαριστώ
1. Ναι (τα εχουμε γραψει αναλυτικα στο παρον θεμα)

2. Δεν ειναι θεμα player αλλα συνεργασιας / κλειδωματος vga - μεσου προβολης

3. Τα λεει στο site της Cyberlink

4. Ναι, αν σε ενδιαφερει το DTS HD MA vs DTS CORE (τα εχουμε γραψει αναλυτικα στο παρον θεμα).

Εχε υποψιν παντως οτι το 8 δεν παιζει hd dvd (χωρις ''χερι'' τουλαχιστον) και οτι παιζει μονο iso και οχι ''χυμα'' από τον δισκο.

1. Ναι (τα εχουμε γραψει αναλυτικα στο παρον θεμα)
ΟΚ, ευχαριστώ, απλά δεν είχα το χρόνο να διαβάσω και τις 13 σελίδες του thread.

2. Δεν ειναι θεμα player αλλα συνεργασιας / κλειδωματος vga - μεσου προβολης
Αν το καταλαβαίνω καλά, αυτό σημαίνει πως αν η κάρτα γραφικών μπορεί να περάσει την ανάλυση, είναι HDCP compatible, το προβολικό είναι κι αυτό HDCP compatible και μπορεί να αναπαράγει 1080p/24, τότε δεν τίθεται θέμα, σωστά; Με την ευκαιρία, να πω πως μιλάω για την Sapphire ATI HD3870 512MB και για τον JVC DLA-RS2 (το δίδυμο αδελφάκι του HD100 στην κατηγορία των προϊόντων pro της JVC). Ελπίζω να συνεργάζονται.

3. Τα λεει στο site της Cyberlink

Ευχαριστώ, το βρήκα ήδη.

4. Ναι, αν σε ενδιαφερει το DTS HD MA vs DTS CORE (τα εχουμε γραψει αναλυτικα στο παρον θεμα).

Ασφαλώς και με ενδιαφέρει.

Εχε υποψιν παντως οτι το 8 δεν παιζει hd dvd (χωρις ''χερι'' τουλαχιστον) και οτι παιζει μονο iso και οχι ''χυμα'' από τον δισκο.

Γιατί όμως στην αρχική οθόνη του PowerDVD Ultra, μόλις ξεκινάς το πρόγραμμα, εμφανίζεται το λογότυπο του HD-DVD, δίπλα σ' αυτό του Blu-Ray?

Όσο για το "χέρι" έχεις δίκιο, κάπου πήρε το μάτι μου μιαν αναφορά σ' αυτό στο αμερικάνικο AVSforum, αλλά εκεί μιλάνε για κάποιο patch. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;

Last edited:

Αν το καταλαβαίνω καλά, αυτό σημαίνει πως αν η κάρτα γραφικών μπορεί να περάσει την ανάλυση, είναι HDCP compatible, το προβολικό είναι κι αυτό HDCP compatible και μπορεί να αναπαράγει 1080p/24, τότε δεν τίθεται θέμα, σωστά; Με την ευκαιρία, να πω πως μιλάω για την Sapphire ATI HD3870 512MB και για τον JVC DLA-RS2 (το δίδυμο αδελφάκι του HD100 στην κατηγορία των προϊόντων pro της JVC). Ελπίζω να συνεργάζονται.
Είναι θέμα κλειδώματος συχνότητας vga / προβολέα.

Με την 3870 και την βοήθεια του Powestrip, θα είσαι ΟΚ και ακριβώς στα 23.976.
Γιατί όμως στην αρχική οθόνη του PowerDVD Ultra, μόλις ξεκινάς το πρόγραμμα, εμφανίζεται το λογότυπο του HD-DVD, δίπλα σ' αυτό του Blu-Ray?
Δεν θυμάμαι αν το κάνει αλλά ότι δεν παίζει HD DVD είναι σίγουρο.

Όσο για το patch, δεν έχεις, επίσης, παρά να ψάξεις λίγο παραπίσω στο παρόν thread.

UPDATE V.1830

http://www.cyberlink.com/multi/download/dl_patch_619_1_ENU.html

Improved features:

Certified for playback of AVCREC content.
Certified for playback of BD Live content.
Supports dual video stream acceleration for NVIDIA and ATI graphics.

Issues fixed in this release:

Resolved video jumps forward 4 -5 seconds after resuming Blu-ray Disc playback.
Resolved video is distorted for 1 second.
Resolved BD Live issue, enabling playback of downloaded content.
Resolved BD Live playback issues for the Blu-ray Disc title "Transformers".
Resolved playback issues for the Blu-ray Disc title "Good Luck Chuck".

spcav διάβασα και τις 13 σελίδες και θέλω απλά μια επιβεβαίωση:

Έχω την X-Meridian με αναλογική σύνδεση 7.1 στον AV που παίρνει LPCM από αυτή. Όταν πάιζω δηλαδή DTS HS Master Audio, LPCM και τα λοιπά δεν γίνεται κανένα Downsampling και παίρνω τον ήχο 100% όπως θα τον παίρνω και μέ το PS3? Που ακριβώς μπορώ να επιβεβαιώσω αυτή την πληροφορία μιας και μου φαίνεται απίστευτο αν πλέον παίτνουμε το 100% του HD ήχου με αυτόν τον τρόπο.

Αν είναι έτσι γιατί να παρώ μια από τις καινούριες κάρτες ήχου με HDMI 1.3? Θα βάλω 4 καλύτερα opamps στην Meridian και τέρμα. Η μια λύση bitstreaming ήταν σαφώς καλύτερη π.χ. με τον Onkyo 905.

Καταρχην,στην περιπτωση μας (συνδεση 5.1-7.1) όταν λεμε lpcm εννοούμε βασικα ψηφιακο ηχο (μεσω hdmi).

Όπως γραφουμε και παραπανω, η παρουσα εκδοση του pdvd (όπως ολες μεχρι τωρα) κανει downsampling τα παντα σε 48/16.

Οποτε, αναλογα τον δισκο βεβαια (αν δλδ είναι γραμμενος σε πανω από 48/16), κατι χανουμε (θεωρητικα βεβαια γιατι το αν η διαφορα είναι ακουστη είναι άλλη ιστορια).

Με την νεα εκδοση του pdvd που αναμενεται ʽπακετοʼ με την νεα Auzentech 1.3 δεν θα εχουμε πλεον downsampling.

Τωρα αν αυτό θα γινεται μονο λογω bitstream ή θα ʽπαιζειʼ και με ʽαπληʼ lpcm εξοδο είναι κατι που δεν ξερουμε ακομα (αν και λογικά το κοβω μονο να παιζει σε bitstream λογω Protected Audio Playback System (PAPS)).

Επισης δεν ξερουμε καν αν αυτη η εκδοση του pdvd θα ειναι διαθεσιμη γενικα η θα πηγαινει πακετο μονο με την auzentech.

Αν παιζει και σε απλο lpcm ειμαστε παλι στο 100% και είναι θεμα απλως αναλογικων σταδιων καρτας ηχου vs ενισχυτη.

Στην περιπτωση αυτή (όταν και αν παιξει δλδ το pdvd χωρις downsampling και μεσω lpcm) μια καρτα πχ της ati 4000, θα μεταφερει το 100% του ηχου ψηφιακα στον ενισχυτη.

Αντιστοιχα ισχυουν για την νεα καρτα ηχου 1.3 της asus και το tmt (μπορεις να τσεκαρεις τα σχετικα θεματα στην κατηγορια hardware).

To τι κανει τωρα το ps3 είναι άλλη ιστορια. Bitstream δεν δινει παντως ενώ και 100% σωστη μετατροπη σε lpcm επισης , απ ότι εχω διαβασει, δεν παιζει (ειδικα σε dts ma).

Last edited:

Το θέμα με το AACS encryption έχει καταντήσει σχεδόν αστείο.

Ενώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να το σπάσει και να τραβήξει τα οποιαδήποτε audio streams για πλάκα, οι εταιρείες εξακολουθούν να προσπαθούν να προστατέψουν αυτά τα streams ενώ ακόμα βρίσκονται μέσα στο PC!

Ο κόσμος το'χει τούμπανο κει εμείς κρυφό καμάρι...

@ Ντιμης

Ίσως είναι απλώς θέμα νομικό / τυπικό και όχι προφανώς ουσιαστικό.

@ Argi

Αν εννοείς το HDMI X-Tension, ποτέ δεν ήταν σαφές τι ακριβώς θα κάνει.

Το βασικότερο πάντως είναι ότι κάτι μου λέει ότι δεν θα εμφανιστεί ποτέ και ότι απλώς ‛αντικαταστάθηκε’ από την νέα κάρτα.

Επειδή λοιπόν για άλλη μια φορά τα θέλει ό κ....ς τους έχω μια απορία απλά γιατί δεν το έχω ψάξει. Έστω ότι θέλω όλα μου τα blu-ray σε σκληρούς δίσκους. Παίρνω το original το κάνω rip και μετά με κάποιο editing πρόγραμμα το μετατρέπω χωρίς συμπίεση (TB φθηνά έχουμε) σε κάποιο ανθρώπινο φορμα που βολευει.

Με τον ήχο όμως τι γίνεται??? Έχει βγεί πρόγραμμα που να κάνει ectract το DTS HD MA σε LPCM?

Γιατί βασικά μόνο DTS Core βλέπω στα MKVs.