The revival of vinyl !!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!

Απο την στιγμη που η μουσικη ηταν διαθεσιμη μονο σε cd,πως να μην πετυγχαινε;Η "αποτυχια" του sacd που ωφειλεται νομιζεις,στο οτι δεν ειναι καλυτερο απο το cd;

όχι απλά εκεί έχουμε και τον πόλεμο των standards, τι πρόκειται να γίνει standard στην αγορά (να θυμίσω τον πόλεμο μεταξύ blue ray και το άλλο standard της toshiba που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει)...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Κυρίως.. Επίσης στην έλλειψη τίτλων.

(για το 99% του αγοραστικού κοινού)

Μαλλον διοτι ειχαν καταλαβει οτι ηταν πολυ νωρις να ξαναδοκιμασουν την τυχη τους λανσαροντας ενα καινουργιο μεσον.

Γι αυτο περιορισαν τους τιτλους.

Αν εβγαζαν την ιδια μουσικη σε cd και sacd,σιγουρα καποιοι θα συνεχιζαν την αγορα των cd's(διοτι οπως σωστα ειπες δεν ενδιαφερονται για την ποιοτητα τοσο) και αλλοι θα αγοραζαν sacd.
Τα κουκια ειναι τα ιδια στο συνολο,αλλα θα επρεπε να ψηνουν σε δυο κατσαρολες :smile: για να καλυψουν την "ζητηση" που θα δημιουργουσαν.

Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

γιατί έτσι δεν λειτουργούν τόσο οι κατασκευαστές όσο και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής μουσικής και ταινιών? πάλι καλά που στο τιμόνι αυτών δεν είναι ρομαντικοί managers, για να μας γυρίσουν ξανά σε ταινίες με μέσο αναπαραγωγής VHS...
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

ελευθερία επιλογής σημαίνει δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πραγμάτων που υπάρχουν σε ίσες ποσότητες . Οχι μόνο οι εταιρίες εξαφάνισαν το βινύλιο εν ριπή οφθαλμού για να προωθήσουν το cd - τόσο για να βγάλουν λεφτά με ένα νέο´φορμα και φυσικά με νέες μηχανές αναπαραγωγής αλλά και για να ξαναπουλήσουν στα κορόϊδα όλο το back catalogue τους - πράγμα που έγινε . Συν τοις άλλοις ας προστεθεί και η πρακτική της ελαχιστοποίησης του κόστους με ανακυκλωμένο βινύλιο , ακάθαρτο και κακής ποιότητας την δεκαετία του 80 και έδεσε το γλυκό .
Ποιός μίλησε για ρομαντικούς managers ; Αρπαχτικά δεν χρειαζόμαστε , που το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι το άδειασμα της τσέπης μας

Δυστυχώς, εκεί φτάσαμε!!! Και άντε να μιλήσεις για συναυλίες ακουστικής μουσικής! Λ.Σ.

Μα γιατί το λες αυτό?
Τόσα πανηγύρια το Δεκαπενταύγουστο δεν επισκέφθηκες κανένα :D

:afro:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!

όχι απλά εκεί έχουμε και τον πόλεμο των standards, τι πρόκειται να γίνει standard στην αγορά (να θυμίσω τον πόλεμο μεταξύ blue ray και το άλλο standard της toshiba που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει)...

Κάποιοι από εμάς έχουν επιλέξει
Flac
FREE lossless audio codec

Αυτή τη φορά δε θα επιτρέψουμε να στήσει το παιχνίδι καμία εταιρία με κλειδώματα.

Απόδειξη το blue ray. Xωρίς επιθετική διαφήμιση , χωρίς να εξαφανίσουν το απλό DVD , χωρίς να δημιουργήσουν δηλαδή μια ακόμη τεχνητή ανάγκη , το BR δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν. Πάτε σε ένα video club και θα εκπλαγείτε από τους ανθρώπους που παίρνουν BR από τις προθήκες κι όταν ο υπάλληλος τους υποδεικνύει ευγενικά τι είναι , ρωτάνε με αληθινή απορία " Τι είναι αυτό ; Και πως δηλαδή δεν παίζει στο dvd μου ; " .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

ελευθερία επιλογής σημαίνει δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πραγμάτων που υπάρχουν σε ίσες ποσότητες . Οχι μόνο οι εταιρίες εξαφάνισαν το βινύλιο εν ριπή οφθαλμού για να προωθήσουν το cd - τόσο για να βγάλουν λεφτά με ένα νέο´φορμα και φυσικά με νέες μηχανές αναπαραγωγής αλλά και για να ξαναπουλήσουν στα κορόϊδα όλο το back catalogue τους - πράγμα που έγινε . Συν τοις άλλοις ας προστεθεί και η πρακτική της ελαχιστοποίησης του κόστους με ανακυκλωμένο βινύλιο , ακάθαρτο και κακής ποιότητας την δεκαετία του 80 και έδεσε το γλυκό .
Ποιός μίλησε για ρομαντικούς managers ; Αρπαχτικά δεν χρειαζόμαστε , που το μόνο στο οποίο στοχεύουν είναι το άδειασμα της τσέπης μας

1. ανέκαθεν η μουσική βιομηχανία όπως και κάθε βιομηχανία και εταιρεία έχουν σκοπό το κέρδος.. αυτό γίνονταν και όταν υπήρχε το βινύλιο
2. Η ψηφιακή εποχή, αποτελούσε το αμέσως επόμενο στάδιο όσον αφορά, την κατεύθυνση της μουσικής βιομηχανίας, άρα θα πρέπει να θεωρηται φυσική εξέλιξη.
3. ο ψηφιακός ήχος άνοιξε την πόρτα για καινοτομίες, σε συσκευές όπως π.χ. mp3 players, που κέρδισαν το νεανικό κοινό και όχι μόνο
4. με τη λογική σου, δεν θα έπρεπε να υπήρχε εξέλιξη.
5. έχεις το δικαίωμα της επιλογής, για το εαν επιθυμείς να συμμετέχεις στην ψηφιακή εποχή ή όχι...
6. ο αναλογικος ηχος τελειωσε, οπως τελειωσε και η αναλογικη τηλεοραση..

Απόδειξη το blue ray. Xωρίς επιθετική διαφήμιση , χωρίς να εξαφανίσουν το απλό DVD , χωρίς να δημιουργήσουν δηλαδή μια ακόμη τεχνητή ανάγκη , το BR δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν. Πάτε σε ένα video club και θα εκπλαγείτε από τους ανθρώπους που παίρνουν BR από τις προθήκες κι όταν ο υπάλληλος τους υποδεικνύει ευγενικά τι είναι , ρωτάνε με αληθινή απορία " Τι είναι αυτό ; Και πως δηλαδή δεν παίζει στο dvd μου ; " .

Όταν ο πολύς κόσμος βλέπει σε 32-40 ίντσες από τα 4 μέτρα, λογικό είναι να μην τον ενδιαφέρει το BD.. Δεν έχει σοβαρή διαφορά στην εικόνα σε σχέση με ένα DVD!

Ακριβώς ίδια περίπτωση με τα SACD...

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

κανεις λαθος, το blue ray δεν περπατησε λογο πειρατειας (downloading),διαφορετικα το dvd θα ηταν ηδη παρελθον οπως και ειναι, αφου οθ περισσοτεροι 'κατεβαζουν'...δεν ειναι τυχαιο το φορουμ που φιλοξενει τοσους ανθρωπους που ψαχνονται για htpc..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

1. ανέκαθεν η μουσική βιομηχανία όπως και κάθε βιομηχανία και εταιρεία έχουν σκοπό το κέρδος.. αυτό γίνονταν και όταν υπήρχε το βινύλιο
2. Η ψηφιακή εποχή, αποτελούσε το αμέσως επόμενο στάδιο όσον αφορά, την κατεύθυνση της μουσικής βιομηχανίας, άρα θα πρέπει να θεωρηται φυσική εξέλιξη.
3. ο ψηφιακός ήχος άνοιξε την πόρτα για καινοτομίες, σε συσκευές όπως π.χ. mp3 players, που κέρδισαν το νεανικό κοινό και όχι μόνο
4. με τη λογική σου, δεν θα έπρεπε να υπήρχε εξέλιξη.
5. έχεις το δικαίωμα της επιλογής, για το εαν επιθυμείς να συμμετέχεις στην ψηφιακή εποχή ή όχι...
6. ο αναλογικος ηχος τελειωσε, οπως τελειωσε και η αναλογικη τηλεοραση..

Αν και αδιάφορο για σένα και ορισμένους τής ίδιας σχολής σκέψης , για πολλούς άλλους η εξέλιξη δεν είναι αυτή καθ αυτή η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό . Τις ίδιες αηδίες μου σέρβιραν αναλογικώ τω τρόπω τις ίδιες μου σερβίρουν και ψηφιακά . Εκτός των άλλων το μέσο διαμορφώνει το περιεχόμενο , οπότε και αναγκαστικά υφίσταμαι και την μαλακία και των όσων με την εκμετάλευση της ψηφιακής τεχνολογίας , φτιάχνουν ταινίες ( πχ) άνευ περιεχομένου που στηρίζονται μόνο στο εφφέ και στην ψηφιακή τεχνολογία ( ουδέποτε μια καλή ταινία χρειάστηκε την τεχνολογία για να εκφράσει όραμα ) .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Αν και αδιάφορο για σένα και ορισμένους τής ίδιας σχολής σκέψης , για πολλούς άλλους η εξέλιξη δεν είναι αυτή καθ αυτή η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό . Τις ίδιες αηδίες μου σέρβιραν αναλογικώ τω τρόπω τις ίδιες μου σερβίρουν και ψηφιακά . Εκτός των άλλων το μέσο διαμορφώνει το περιεχόμενο , οπότε και αναγκαστικά υφίσταμαι και την μαλακία και των όσων με την εκμετάλευση της ψηφιακής τεχνολογίας , φτιάχνουν ταινίες ( πχ) άνευ περιεχομένου που στηρίζονται μόνο στο εφφέ και στην ψηφιακή τεχνολογία ( ουδέποτε μια καλή ταινία χρειάστηκε την τεχνολογία για να εκφράσει όραμα ) .

ωραία έχεις το δικαίωμα επιλογής, και της ψηφιακής μουσικής, και επεξεργασίας που υφίσταται πλέον πιο εύκολα απ οτι επι βινυλίου εποχής... επίσης σήμερα μπορεί κανείς να ηχογραφήσει στο pc του τραγούδια και να τα ανεβάσει στο youtobe και να γίνει γνωστός (π.χ. kaizer chiefs, the streets κλπ). Επίσης σε ταινίες το avatar αποτέλεσε ορόσημο για τις 3D Τηλεοράσεις...

:flipout:
φωνογραφικός ειναι αρα μετράει, εχουν βαλει μεσα και βελονα (πανακι ξεχασαν)

Περιλαμβάνει και εικόνα ο δίσκος, εκτός από ήχο... :D

Όχι στον ήχο.. Είναι γενικά εξέλιξη. ;)

Υπενθυμίζω ότι τελικά ο ήχος ενδιαφέρει ένα ασήμαντο ποσοστό της αγοράς..

Eξαρτάται από ποιά σκοπιά βλέπει κανείς το θέμα...

Αμφισβητεί κανείς ότι ο 16χρονος του 2011 απολαμβάνει πολύ καλύτερη ποιότητα ακούγωντας τα mp3 του από αυτό:

27139.jpeg

απ' ό,τι ο αντίστοιχος 16χρονος της δεκαετίας του '60-'70 που άκουγε τα βινύλιά του από αυτό;

yellowphilipsplayer6.jpg

δεν ειναι μονο η ποιοτητα ηχου αλλα ολη η φιλοσοφια της φορητοτητας, smart phones, mp3 players, PC, media players, blue ray players, compact mini hifi που παιζουν mp3s και ζητημα φορητοτητας... επισης ο ηχος δεν πειραζει τον 16αρη, αφου με αυτο μεγαλωνει και το θεωρει δεδομενο... απλα αλλαξανε οι εποχες και οι καταναλωτικες συνηθειες... ειναι μια αγορα δομημενη, που ειτε το το θελουμε ειτε οχι δεν αλλαζει για να γυρισουμε στο αναλογικο... επισης να προσθεσω και να επαναλαβω ποσες εταιρειες τυπου: yamaha, onkyo, maratz και αλλες high end θα κλεισουν, αν δεν περασουν στην ψυφιακη εποχη και ιοθετησουν καταναλωτικες συμπεριφορες στο μελλον, αφου οι 16ρηδες μεγαλωσουν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Επίσης σε ταινίες το avatar αποτέλεσε ορόσημο για τις 3D Τηλεοράσεις...

για τον κινηματογραφο βεβαια,ως τεχνη,ουτε λογος.Και αυτο θελει να πει ο by proxy..

Eμένα μου αρέσει που η αγάπη των μουσικόφιλων κυρίως παλιών αλλα και νέων είναι αρκετή για να συντηρεί την μικρή αλλα καθόλου ευκααφρόνητη αγορά του βινυλίου η οποία όπως και το νήμα αναφέρει έχει και ανοδικές τάσεις!.

Φυσικά και το μέλλον είναι ψηφιακό και όσο η τεχνολογία αυτή φτηναίνει θα εδίναι και λαμπρό. Θέλω όμως να έχω την δυνατότητα της επιλογής να απολαμβάνω ήχο και απο τα εξαιρετικά βινύλια που έχω τα οποία έχουν και μια τάση να αυξάνονται και μου αρέσει που επειδή ακριβώς η αγορά τους είναι πια μικρή και υψηλών απαιτήσεων έχω πρόσβαση σε κατα κόρον πολύ καλύτερης ποιότητας υλικό απο τα 80'ς πχ που το βινύλιο ήταν ακόμα μέσον μαζικής κατανάλωσης.

Παρακολουθώ τις εξελίξεις στα ψηφιακά με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον και διαπιστώνω οτι πιά "θαύματα" γίνονται δυνατά και για εμάς τους κοινούς θνητούς (δηλαδή στο ένα με τρία χιλιάρικα) όμως παράλληλα απολαμβάνω εξίσου για να μην πώ πολλές φορές καλύτερη ποιότητα απο τα βινύλια μου και επαναλαμβάνω χαίρομαι που υπάρχει αγορά που υποστηρίζει αυτού του είδους την αναπαραγωγή με τα τόσα καλά (ήχος-τελετουργία κλπ) και τα τόσα δύσκολα η κακά (πολύπλοκες ρυθμίσεις-πρωτόγονες ευκολίες-κόστος).

Η βιομηχανία έχει τους τρόπους της να επιβιώνει και σίγουρα οι εταιρίες θα προσαρμοστούν με σύνεση και ζήλο στο κάθε παρόν και μέλλον όπως αλλωστε έχουν αποδείξει.

Οι εποχές της κάθε mega αρπαχτής έχουν τελειώσει και μάλλον αυτή η εποχή της "εξέλιξης με το έτσι θέλω" τους γύρισε μπούμερανγ γιαυτό και οι φίλοι που κυνηγούν την τεχνολογία ας μην βιάζονται να πάρουν το φτυάρι και να θάψουν κάθε λογής δισκάκια. Η αγορά του Audio αρρηκτα δεμένη μετην κλινικά νεκρή πιά μουσική βιομηχανία έχει εξελιχθεί σε κανονικότατο myth buster ..δείτε πχ τι γίνεται με το φαινομενικά απαρχαιωμένο βινύλιο που ξαναζεί μέρες δόξας (έστω και μικρότερης) αφου το θαψαμε και το κλάψαμε καμία χιλιοστή φορά απο το 1982.

Last edited:
Eμένα μου αρέσει που η αγάπη των μουσικόφιλων κυρίως παλιών αλλα και νέων είναι αρκετή για να συντηρεί την μικρή αλλα καθόλου ευκααφρόνητη αγορά του βινυλίου η οποία όπως και το νήμα αναφέρει έχει και ανοδικές τάσεις!.

Απ'οτι διαβασα,το 2010 πωληθηκαν γυρω στα 2.8 εκατομμυρια βινυλια.Αυτο σημαινει οτι στα καταστηματα που πουλανε βινυλια,θα υπαρχουν στα ραφια ουκ ολιγα εκατομμυρια ακομη.

Αυτη ειναι καθαρη ΖΗΤΗΣΗ.Κι αν παιρνει τις εταιρειες να πουν οχι,ιδου η Ροδος......................

Κανενας δεν αγοραζει βινυλια στην διπλασια τιμη των cd's απο μοδα η για το θεαθηναι.

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

................................
ολη η φιλοσοφια της φορητοτητας, smart phones, mp3 players, PC, media players, blue ray players, compact mini hifi που παιζουν mp3s ......

Μιλάμε για σοβαρή και πραγματική ακρόαση, για βίοση ενός μουσικού γεγονότος και ερμηνείας.
Τί σχέση μπορούν να έχουν όλα τα παραπάνω με αυτό;;;;;;;;;;;;;
Μιλάμε για διαμετρικά εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Η ευκολία της φορητότητας κλπ που μας παρέχουν τα παραπάνω ψηφιακά μέσα ίσως θα επαρκούσαν για να αντικαταστήσουν την φορητότητα της κασέτας, του μικρού κασετόφωνου και του walkman. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την βίοση της αναπαραγόμενης μουσικής από ένα δίσκο βινυλίου. Λ.Σ.

Last edited:
και μία σημείωση ακόμα. Σαφώς και ο διατηρών επιχείρηση ή βιομηχανία ενδιαφέρεται για το κέρδος που είναι όρος και προϋπόθεση sine qua non για την βιωσιμότητα της . Ομως ο Ertegun της Atlantic , ο Αlfred Lion της Blue Note , o Creed Τaylor της Impulse και της CTI είχαν ένα προσωπικό όραμα και διάθεση να κυκλοφορήσουν τους καλλιτέχνες που θεωρούσαν ότι ήταν σημαντικοί , είχαν κάτι να πουνε . Σήμερα ο άγνωστος "χρυσόπαις" manager και απόφοιτος οικονομικών σχολών δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο . Ούτε καν ξέρει το αντικείμενο. Τον ενδιαφέρει μόνο τι πουλάει και τι υποτίθεται ότι ζητάει ο κόσμος ( κάτι σαν τα σκουπίδια της τηλεόρασης ) .

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Μιλάμε για σοβαρή και πραγματική ακρόαση, για βίοση ενός μουσικού γεγονότος και ερμηνείας.
Τί σχέση μπορούν να έχουν όλα τα παραπάνω με αυτό;;;;;;;;;;;;;
Μιλάμε για διαμετρικά εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Η ευκολία της φορητότητας κλπ που μας παρέχουν τα παραπάνω ψηφιακά μέσα ίσως θα επαρκούσαν για να αντικαταστήσουν την φορητότητα της κασέτας, του μικρού κασετόφωνου και του walkman. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την βίοση της αναπαραγόμενης μουσικής από ένα δίσκο βινυλίου. Λ.Σ.

Ελα βρε Λουκά. Φιλοσοφία της φορητότητας και άλλοι νεολογισμοί κενοί περιεχομένου . Το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποβιβάζουν το μουσικό γεγονός σε ένα χαλί συνεχούς μουσικής υπόκρουσης άλλων δραστηριοτήτων .