The revival of vinyl !!!!!!!!!

Κανόνισε, θα σε καρφώσω στον καναδό ότι εκφράζεσαι έτσι για τα Lenco και μετά δε σε ξεπλένει όλη η Ανατολική Μεσόγειος:flipout:
Οταν ηταν εδω του χαρισα ενα Heybrook protractor που εψαχνε.
Ελπιζω να το θυμηθει και να δειξει ελεος :flipout::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Αλήθεια Αιμίλιε, το κάθε Cd player δεν έχει το δικό του ηχόχρωμα;
........αλοιως ολα θα ακουγονταν το ιδιο.

...........καπως ετσι ηταν και η αρχικη υποσχεση του "perfect music forever"...............δεν θυμαμαι πριν ποσες δεκαετιες..............

"ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"!!! μας είχαν πει το 1983.
Αυτό το *τέλειο* από τότε διαρκώς βελτιώνεται .... και κάθε βελτίωση ανακοινώνεται ότι πλησιάζει ή ακούγεται **σαν** αναλογικό!!!!
Οι νόμοι της φύσης λένε ότι κάτι που είναι τέλειο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και δεν επιδέχεται καμία βελτίωση. Λ.Σ.

Αυτό το *τέλειο* από τότε διαρκώς βελτιώνεται .... και κάθε βελτίωση ανακοινώνεται ότι πλησιάζει ή ακούγεται **σαν** αναλογικό!!!!
Οι νόμοι της φύσης λένε ότι κάτι που είναι τέλειο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και δεν επιδέχεται καμία βελτίωση. Λ.Σ.

το τέλειος ήχος για πάντα αφορούσε στο γεγονός ότι το cd δεν υφίσταται φθορά από την συσκευή όσες φορές και να αναπαραχθεί

ξέρω πολλούς που κάνουν οικονομία στο πόσες φορές θα ακούσουν ένα δίσκο η ακόμα και πόσες ώρες και ποιες μέρες θα ανοίγουν το λαμπατο τους σύστημα

Άκουσα μια φορά έναν tuner του 70 και μου φάνηκε "ζωντανός" επειδή μου θύμισε το ράδιο που άκουγα μικρός. Άσχετα αν δεν μπορούσε να παίξει τα άκρα, ήταν ζεστός, μεσαίος, μουσικός και λοιπές μπούρδες.
Όπως είχε πει ο Σταματάκος, μας αρέσει αυτό που έχουμε μάθει να ακούμε.

το τέλειος ήχος για πάντα αφορούσε στο γεγονός ότι το cd δεν υφίσταται φθορά από την συσκευή όσες φορές και να αναπαραχθεί

ξέρω πολλούς που κάνουν οικονομία στο πόσες φορές θα ακούσουν ένα δίσκο η ακόμα και πόσες ώρες και ποιες μέρες θα ανοίγουν το λαμπατο τους σύστημα

Παρακαλω οχι παλι διαμαχη βινυλιου vs Cd...Εχει γινει κατ' επαναληψη
η κουβεντα στο παρελθον και το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο..

Το καθε μεσον εχει τους φανατικους του οπαδους.

Παρακαλω οχι παλι διαμαχη βινυλιου vs Cd...Εχει γινει κατ' επαναληψη
η κουβεντα στο παρελθον και το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο..

Το καθε μεσον εχει τους φανατικους του οπαδους.

Παντως ,προς το παρον, δεν μπορεις να πεις, εχει πλακα η κουβεντα. Μη σου πω μου ειχε λειψει και λιγο.

Οι "μπηχτες" εκατερωθεν ειναι ωραιες, ουτε τσακωμοι ουτε τιποτα.

Αχχχχχ που ειναι εκεινες οι εποχες που σφαζοταν παληκαρια (σκεφτομαι τη σκηνη σαν την ταινια του Βεγγου με τις δυο κινηματογραφικες εταιρειες στην παραλια, μονο που τα οπλα θα ειναι CD, Βινυλια, προτρακτορες... )

:flipout::flipout::flipout:

Άκουσα μια φορά έναν tuner του 70 και μου φάνηκε "ζωντανός" επειδή μου θύμισε το ράδιο που άκουγα μικρός. Άσχετα αν δεν μπορούσε να παίξει τα άκρα, ήταν ζεστός, μεσαίος, μουσικός και λοιπές μπούρδες.
Όπως είχε πει ο Σταματάκος, μας αρέσει αυτό που έχουμε μάθει να ακούμε.

Με βαση αυτη την παρατηρηση του Δημητρη...

Το πρωτο πραγμα που αγορασα με το χαρτζηλικι μου 11 ετων, το 1978 ηταν μια κασσετα του Elvis, το τρομερο Rocking days το οποιο νομιζω ειχε κυκλοφορησει στον ενα χρονο μετα τον θανατο του (παρεπιπτοντως κανενας δεν θυμηθηκε προ 3 ημερων την επετειο που απωλεσαμε τον βασιλεα...).
Εκτοτε και για πολλα χρονια με συνοδευαν κασσετες αγορασμενες απο καταστηματα ή φτιαγμενες απο φιλους λογω ανυπαρκτων οικονομικων δυνατοτητων. Ελαχιστοι δισκοι στην εφηβεια...μετα cd.
Αργοτερα επεσα με τα μουτρα στο βινυλιο. Εφθασα στο σημειο να μην θεωρω οτι ευχαριστιεμαι στο μεγιστο βαθμο τη μουσικη αν δεν ηταν απο βινυλιο. Οταν λοιπον αγοαρασα και μπομπινοφωνο αγαπησα εκ νεου τον ηχο της κασετας. Εδω σιγουρα ηταν μνημες και οικειοτητα. Ο ηχος μου μιλησε παρολα τα εγγενη ελαττωματα του μεσου. Ηταν ενας δικος μου ηχος. Και ετσι εχω αυτη τη στιγμη 3 μπομπινοφωνα και αρκετες μπομπινες.
Δεν ειναι ομως μονο αυτο. Δεν ειναι μονο η οικειοτητα και η ψυχολογια του αναλογικου μεσου. Υπαρχει ενας πλουτος ηχητικος που απουσιαζει απο το ψηφιακο μεσο. Αδιαφορω για τα παρασιτα και τα προβληματα των αναλογικων μεσων αναπαραγωγης. Η ακροαση μουσικης ειναι καθαρα ψυχολογικη διαδικασια. Και το αναλογικο μεσο συνεισφερει σε αυτο. Αρα μουσικη αυτη καθαυτη, καταλληλη διαθεση και οτι συνεισφερει στην απολαυση της μουσικης. Απο εκει και περα η αγορα εχει προβλεψει κατι καλο για ολους.

Σταυρο I can see your point, εγω όμως θα σου πω για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, ότι το ψηφιακο ως τελειότερο για μένα μέσο, έχει περισσότερες απαιτήσεις για να ακουστεί όπως πρέπει....σηζητηση να κάνουμε έτσι, εξαλλου είπα απο την αρχή ότι έχω ακούσει εξαιρετικούς πραγματικά ήχους και απο τα δυο (στο ίδιο σύστημα κάποιες φορές). ..:ernaehrung004:

Last edited:

Σταυρο I can see your point, εγω όμως θα σου πω για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, ότι το ψηφιακο ως τελειότερο για μένα μέσο, έχει περισσότερες απαιτήσεις για να ακουστεί όπως πρέπει....σηζητηση να κάνουμε έτσι, εξαλλου είπα απο την αρχή ότι έχω ακούσει εξαιρετικούς πραγματικά ήχους και απο τα δυο (στο ίδιο σύστημα κάποιες φορές). ..:ernaehrung004:
Μιχαλη το σιγουρο ειναι οτι εκει που την παταμε ολοι ειναι οτι μερικες φορες γινομαστε μηχανολατρες και ξεχναμε την μουσικη.
Παρεπιπτοντως σε περιμενω για το dvd.

Αυτό το τελευταίο είναι σπάνιο, εγώ το έχω ζήσει μόνο στο σύστημα του economides. Συνήθως κάθε σύστημα κλίνει είτε προς το αναλογικό είτε προς το ψηφιακό, αν και έχεις δίκιο ότι το αποτέλεσμα μπορεί και στις δύο περιπτώσεις να είναι εξαιρετικό.

Φίλε Κώστα όχι μόνο παιζαν και τα δυο εξαιρετικά αλλα μάλιστα έπαιζαν και αρκετά (σχετικά πάντα) παραπλήσια...σε state of the art σύστημα (το λέω για να προλάβω αυτούς που θα ισχυριστουν ότι το σύστημα δεν ήταν επαρκές)! Ισορροπημένο σύστημα, το ίδιο και ο πηγές ανεξάρτητα αν ήταν διαφορετικής προσέγγισης!

Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής
ολα αυτά τα μεγάλα ιντερνετικά μαγαζιά που πουλάν βινύλια 180g
οι εταιρείες που πουλάν πικάπ -κεφαλές-phono κλπ αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ
και ολοι αυτοί οι λοξοί που αγοράζουν πικάπ
γιατί υπάρχουν ακόμα ??????
αφου το cd-τα flac αρχεία κλπ είναι καλύτερα???
μπας και τελικά δεν είναι????

Φίλε Κώστα όχι μόνο παιζαν και τα δυο εξαιρετικά αλλα μάλιστα έπαιζαν και αρκετά (σχετικά πάντα) παραπλήσια...σε state of the art σύστημα (το λέω για να προλάβω αυτούς που θα ισχυριστουν ότι το σύστημα δεν ήταν επαρκές)! Ισορροπημένο σύστημα, το ίδιο και ο πηγές ανεξάρτητα αν ήταν διαφορετικής προσέγγισης!

Τώρα μας φώτισες!!!!!
ΓΡΑΦΕΙΣ
Ισορροπημένο σύστημα, το ίδιο και ο πηγές ανεξάρτητα αν ήταν διαφορετικής προσέγγισης

Καλά απο την ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
κατάλαβες κάτι????
το πως προσεγγίζει το cd την μουσική
και το πως την προσεγγίζει το πικάπ??