The revival of vinyl !!!!!!!!!

Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Υπάρχουν, κυρίως ευρωπαικές εταιρείες, που βγάζουν βινύλια χρησιμοποιώντας σαν πηγή cd παρακαλώ. Λ.Σ.

και εγώ επαναλαμβάνω υπάρχουν cd που βγαίνουν με πηγή βινύλια....
και σίγουρα δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς απώλεια master....(πχ Columbia).

Τί ισχύει εκεί?

Οι εταιρείες που αναφέρεις χρησιμοποιούν αναλογικες ταινίες, ιδίως η Classic records [που δυστυχώς δεν σου αρέσει] τις εντελώς πρώτες και η χάραξη της μήτρας γίνεται με λαμπάτο εξοπλισμό. Δεν έχουν βγει ποτέ καλύτεροι δίσκοι, αν μπορώ να γίνω πιστευτός γιατί έχω οικονομικό συμφέρον. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν.
Υπάρχουν, κυρίως ευρωπαικές εταιρείες, που βγάζουν βινύλια χρησιμοποιώντας σαν πηγή cd παρακαλώ. Λ.Σ.

Μήπως μπορείτε να μας πείτε και για τις Sundazed & Speakers Corner εάν κάνουν την ίδια δουλειά;

ευχαριστώ

Οτι εχω ακουσει απο Classic ιδιως στο ροκ δεν μ'αρεσε (σε αντιθεση με τη Mofi)...(εχω παρει το Who's Next και το μετανειωσα).Στη Τζαζ ειναι καλυτερα τα πραγματα...Μιλαω καθαρα για τον ηχο.
Παντως ταπεινη μου αποψη ειναι οτι οι Γιαπωνεζοι σε βινυλια εποχης (και χωρις να ειναι 180 ή 200 γρ.) ειναι απαιχτοι...

Οτι εχω ακουσει απο Classic ιδιως στο ροκ δεν (σε αντιθεση με τη Mofi)...(εχω παρει το Who's Next και το μετανειωσα).Στη Τζαζ ειναι καλυτερα τα πραγματα...Μιλαω καθαρα για τον ηχο.
Παντως ταπεινη μου αποψη ειναι οτι οι Γιαπωνεζοι σε βινυλια εποχης (και χωρις να ειναι 180 ή 200 γρ.) ειναι απαιχτοι...

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Τί ισχύει εκεί?

Εχω και εγω την ιδια απορια...

Οτι εχω ακουσει απο Classic ιδιως στο ροκ δεν μ'αρεσε (σε αντιθεση με τη Mofi)...(εχω παρει το Who's Next και το μετανειωσα).Στη Τζαζ ειναι καλυτερα τα πραγματα...Μιλαω καθαρα για τον ηχο.

Εχω μερικα παλια Γιαπωνεζικα pressings και συμφωνω απολυτα.Καταπληκτικα.

Πάνε οι κουτσουλιές...Θα ακολουθήσουν και τα πουλάκια, αν συνεχίσουν..

εμ ετσι οπως το πας θα το δεις και το πουλακι :worshippy:

[youtube]TdaL4TgBieg[/youtube]

Για τη Speakers Corner και εγω εχω την εντυπωση οτι δεν κοροιδευει.Στην κλασσικη οι εκδοσεις της ειναι εξαιρετικες.
Απο Sundazed εχω παρει ενα δισκο των Sonics και ενα του Sly και ακουγονται πολυ καλοι αλλα δεν ξερω τι ριμαστερ χρησιμοποιει...

Last edited:
Παντως απο τα τζαζ κ την κλασσικη της Classic Records ειμαι υπερευχαριστημενος!

Τοσο, οσο απο κανενα αλλο μεσο.

και τα speakers corner για την τιμη τους ειναι εξαιρετικα.

Επισης κορυφαια , στο ιδιο επισης με της Classic θεωρω της Analogue Productions

Τί ισχύει εκεί?

Την εχω ακουσει αυτη την ιστορια για βινυλια που η υπαρξη τους ειναι κατι σαν αυτη του μυθικου μονοκερου
Bootlegs του κερατα, δε νομιζεις?

Πάντως εγώ βλέπω ότι ακόμα και η Speakers Corner παραδέχεται ότι το βινύλιο έχει γίνει ξανά της μόδας:

During the course of the present vinyl hype, many others have jumped on the bandwagon in the hope of securing a corner of the market. Very often they are not so ethical and use every imaginable source to master from: CDs, LPs, digital files, MP3s – or employed existant tools from the 80s and 90s for manufacturing.

(το bold δικό μου)

Την εχω ακουσει αυτη την ιστορια για βινυλια που η υπαρξη τους ειναι κατι σαν αυτη του μυθικου μονοκερου
Bootlegs του κερατα, δε νομιζεις?

μα δεν μιλάω για bootlegs.
Μιλάω για κανονικό ρεπερτόριο.
Αυτή τη στιγμή μου έρχονται δυό πρόχειρα στο μυαλό μου που άκουγα πρόσφατα...

Blood Sweat & Tears - Live and Improvised (Columbia 1977 νομίζω)
Santana McLaughlin - Love devotion surrender (Columbia 1973).
και τα δυό είναι remaster το πρώτο δεκαετίας 90 και το άλλο 2000.
Αμφότερα είναι από βινύλιο.
Ακούς κανονικά την προπορεία του λάκερ...

μα δεν μιλάω για bootlegs.
Μιλάω για κανονικό ρεπερτόριο.
Αυτή τη στιγμή μου έρχονται δυό πρόχειρα στο μυαλό μου που άκουγα πρόσφατα...

Blood Sweat & Tears - Live and Improvised (Columbia 1977 νομίζω)
Santana McLaughlin - Love devotion surrender (Columbia 1973).
και τα δυό είναι remaster το πρώτο δεκαετίας 90 και το άλλο 2000.
Αμφότερα είναι από βινύλιο.
Ακούς κανονικά την προπορεία του λάκερ...

κατσε γιατι εδω εχω θεμα (με τα αυτια μου) !!!
Τo δευτερο το εχω και εγω (μαλλον ιδια εκδοση, αλλα να το τσεκαρω) και δεν παρατηρησα τιποτα το περιεργο
καλα αυτα τα πραγματα δε γινονται ....:flipout:

Αν και είμαστε εκτός θέματος θα δώσω μία απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.
Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν ταινίες και η μοναδική πηγή να είναι ένας δίσκος βινυλίου ή και γραμμοφώνου. Αυτό το έχει κάνει σε ελάχιστες περιπτώσεις η Mosaic records του Κουσκουνά στις εκδόσεις με κουτιά πολλών δίσκων όπου μπορεί να υπάρχουν ένα-δύο κομμάτια μόνο, που έχουν γίνει αναγκαστικά έτσι.
Τα Γιαπωνέζικα βινύλια είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί καλά μπορεί και όχι.
Η Speakers Corner είναι μια από τις εταιρείες που κάποτε όταν έλαβα τα πρώτα δείγματα και μετά από συγκρίσεις, απέρριψα και δεν αντιπροσωπεύω.
Καποιοι δίσκοι Τζαζ είναι καλοί, του κλασικούς τους θεωρώ μέτριους.
Τον πήχυ στις επανεκδόσεις τον σήκωσε πολύ ψηλά η Classic records πριν από 16 χρόνια και τον κράτησε πολύ ψηλά.
Γενικά οι αμερικανικές εταιρείες είναι σε άλλη κλάση. Στην ευρώπη δεν χρησιμοποιούν λαμπάτα μηχανήματα και ίσως όχι πάντα αυθεντικές ταινίες ηχογράφησης που έχουν και τον καλύτερρο ήχο. Υπάρχουν εταιρείες που κόβουν βινύλιο ακόμη και από cd.
Είναι φορές που διατηρώ στη δισκοθήκη μου τέτοιους δίσκους μόνο για συγκριση. Μου λέει ένας πελάτης κάποτε: κ. Στεφανίδη παίζει και κοντραμπάσο!!!!
Ήταν το Saxophone Colosus του Sonny Rollins, 4 όργανα έπαιζαν!!!!
Αυτοί οι δίσκοι είναι λίγο φτηνότεροι, δηλ. κατά πολύ ακριβότεροι από τους αμερικάνικούς με δασμούς + μεταφορικά κλπ. έξοδα.
Είναι πολλές οι φορές που κρίνω με ασφάλεια το σύστημα κάποιου ή τα γούστα του όταν μου λέει ποιοι από τους δίσκους των εταιρειών επανεκδόσεων του αρέσουν και ποιοι όχι. Ξέρω πώς ακούγονται οι δίσκοι και συμπεραίνω πώς παίζει το σύστημά του.
Το σπουδαιότερο από όλα είναι να ξέρει κανείς να κάνει σωστά τη δουλία του και σας λέω με βεβαιότητα ότι όλοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν δίσκους. Λ.Σ.

Last edited:

κατσε γιατι εδω εχω θεμα (με τα αυτια μου) !!!
Τo δευτερο το εχω και εγω (μαλλον ιδια εκδοση, αλλα να το τσεκαρω) και δεν παρατηρησα τιποτα το περιεργο
καλα αυτα τα πραγματα δε γινονται ....:flipout:

γίνονται κανονικότατα.
Αν έχεις εκείνο με τα δυό Bonus tracks, τσέκαρέ το.

attachment.php

Στο πρώτο love supreme μετά το πρώτο μισό λεπτό εκεί που σβήνουν οι κιθάρες και πρίν μπεί το ριφ του μπάσου, μισό δευτερόλεπτο πριν, το προ-ακούς....

Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν ταινίες και η μοναδική πηγή να είναι ένας δίσκος βινυλίου ή και γραμμοφώνου. Αυτό το έχει κάνει σε ελάχιστες περιπτώσεις η Mosaic records του Κουσκουνά στις εκδόσεις με κουτιά πολλών δίσκων όπου μπορεί να υπάρχουν ένα-δύο κομμάτια μόνο, που έχουν γίνει αναγκαστικά έτσι.
Η Speakers Corner είναι μια από τις εταιρείες που κάποτε όταν έλαβα τα πρώτα δείγματα και μετά από συγκρίσεις, απέρριψα και δεν αντιπροσωπεύω.
Τον πήχυ στις επανεκδόσεις τον σήκωσε πολύ ψηλά η Classic records πριν από 16 χρόνια και τον κράτησε πολύ ψηλά.
Γενικά οι αμερικανικές εταιρείες είναι σε άλλη κλάση. Στην ευρώπη δεν χρησιμοποιούν λαμπάτα μηχανήματα και ίσως όχι πάντα αυθεντικές ταινίες ηχογράφησης που έχουν και τον καλύτερρο ήχο. Υπάρχουν εταιρείες που κόβουν βινύλιο ακόμη και από cd.
Είναι φορές που διατηρώ στη δισκοθήκη μου τέτοιους δίσκους μόνο για συγκριση. Μου λέει ένας πελάτης κάποτε: κ. Στεφανίδη παίζει και κοντραμπάσο!!!!
Αυτοί οι δίσκοι είναι λίγο φτηνότεροι, δηλ. κατά πολύ ακριβότεροι από τους αμερικάνικούς με δασμούς + μεταφορικά κλπ. έξοδα.
Είναι πολλές οι φορές που κρίνω με ασφάλεια το σύστημα κάποιου ή τα γούστα του όταν μου λέει ποιοι από τους δίσκους των εταιρειών επανεκδόσεων του αρέσουν και ποιοι όχι. Ξέρω πώς ακούγονται οι δίσκοι και συμπεραίνω πώς παίζει το σύστημά του.
Το σπουδαιότερο από όλα είναι να ξέρει κανείς να κάνει σωστά τη δουλία του και σας λέω με βεβαιότητα ότι όλοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν δίσκους. Λ.Σ.

Sundazed???

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Α

Ηταν θεμα ηχητικου γουστου η απορριψη ή επειδη δεν τηρουν αυτα που λενε?

δηλαδή, ποιοι από του δίσκους των εταιριών που κάνουν επανεκδόσεις πρέπει να μας αρέσουν για να κρίνετε με ασφάλεια ότι έχουμε καλό σύστημα?