The revival of vinyl !!!!!!!!!

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Με τοσα ΟΤ να τολμησω και εγω να ρωτησω κατι που αφορα "resurrection" παλιου πικαπ (για να μπω στο revival του βινυλιου)?
Εχω ενα παλιο (15ετιας Dual) που ζητημα αν εχει 50 ωρες λειτουργιας γιατι καθοτανε στο πατρικο (το ειχα παρει και καλα για τις διακοπες!!).
θελει καμμια αλλαγη ιμαντα ή τιποτα αλλο?
εμενα παντως καλα μου ακουγεται

Αν ακούγεται καλά σε εσένα μήν πειράξεις τίποτε. :ernaehrung004:
Πάντως θα έπαιζε καλύτερα αν του έβαζες μιά φρέσκια Ortofon ή κάποια αντίστοιχη

Με τοσα ΟΤ να τολμησω και εγω να ρωτησω κατι που αφορα "resurrection" παλιου πικαπ (για να μπω στο revival του βινυλιου)?
Εχω ενα παλιο (15ετιας Dual) που ζητημα αν εχει 50 ωρες λειτουργιας γιατι καθοτανε στο πατρικο (το ειχα παρει και καλα για τις διακοπες!!).
θελει καμμια αλλαγη ιμαντα ή τιποτα αλλο?
εμενα παντως καλα μου ακουγεται
Καινουργιο ιμαντα,λαδι στο πηγαδι και αν η βελονα εχει προβλημα με το λαστιχο της αναρτησης αλλαξε την.Τιποτα αλλο.

Χθες που σουρουπωνε, εχω αραξει στο μπαλκονι του δωματιου που νοικιαζω στην Αντολικη Κρητη και χαζευω την θαλασσα.
Στο τραπεζακι διπλα μου ενας καφες, ο καπνος μου και ενα ζευγαρι κυαλυα που προοριζονται κυριως για αστροπαρατηρηση (η αστροπαρατηρηση ειναι μια αλλη αγαπη που εχω, για την οποια εχω ξοδεψει κυριως χρονο κ σχεδον καθολου χρημα).
Περιμενα λοιπον να σκοτεινιασει για τα καλα για να επιδωθω στο κυνηγι αστρικων σμηνων στον αστερισμο του Σκορπιου, οταν παρατηρησα ενα μικρο ιστιοφορο να μπανει στον κολπο της Κατω Ζακρου.
Αμεσως πιανω τα κυαλυα κ παρατηρω το σκαφος. Ηταν ενα παλιο ξυλινο 6 το πολυ 7 μετρων κ πανω του υπηρχε ενα ζευγαρι ηλικειωμενων τουριστων.
Τους ζηλεψα!!! Και πως μου ηρθε εκεινη την ωρα και ειπα μεσα μου ´´καλη φαση αλλα αστροπαρατηρηση σε σκαφος δεν μπορει να γινεί μιας και κουναει εστω κ λιγο´´.
Και εκει επεσε σαν κεραμιδα στο κεφαλι μου το εξης:
Ουτε πικαπ μπορει να λειτουργησει σωστα σε σκαφος (καπετανιε μου, για αυτο δεν εχεις πικαπ ε?).
Βρηκα την bug-αρα του βινυλιου!!! Θελει στερεο εδαφος για να αποδωσει.
Κ να ηταν μονο η θαλασσα να παει στο διαολο. Αλλα υπαρχει κ ο αερας. Δεν νομιζω να εχω δει ιδιωτικο jet με πικαπ.
Ενταξη ποσοι απο εμας εχουν ιστιοφορο η ιδιωτικο jet.
Ελα μου ομως που ουτε στο αμαξι μπορεις να ακουσεις βινυλιο.
Νομιζω οτι το post αυτο θα μεινει στην ιστορια ως η ταφοπλακα του βινυλιου.

Καλημερα σε ολους!

Ελα μου ομως που ουτε στο αμαξι μπορεις να ακουσεις βινυλιο.

Μάλλον δεν είσαι αρκετά παλιός ώστε να γνωρίζεις το πικάπ που είχαν σχεδόν όλα τα ταξί την δεκαετία '60 για μικρούς 45άρηδες. Πήδαγε λίγο στις λακούβες είν' αλήθεια αλλά ο Καζαντζίδης κι ο Γαβαλάς τους συντρόφευε στις κούρσες.

Attachments

• Car record player.jpg
    Car record player.jpg
    73.9 KB · Views: 36
Θυμάμαι κάποια στιγμή παλιά (πριν 15 - 20 χρόνια..) στο εξοχικό μου, είχα στήσει το σύστημα σε ένα σημείο που έκανε ρεύμα..

Μια μέρα λοιπόν που είχε πολύ αέρα, εκεί που έπαιζε το βινύλιο, φυσάει απότομα και κουνάει τον βραχίωνα σχεδόν κατά όλο το μήκος του δίσκου!

Φαντάζεστε τη φρίκη μου.. :D

Καλή η αμπελοφιλοσοφία φίλτατοι παίδες κάθε χρόνο περί βινυλίου. Να το δούμε και λίγο διαφορετικά.
Όι στατιστικές που προανεφέρθησαν ανωτέρω είναι αποκαλυπτικές τόσο για την ανθρωπογεωγραφία των καταναλωτών -ακροατών δίσκων όσο και για τις τάσεις της αγοράς όσον αφορά την κοπή νέων βινυλίων.
Όντως ως φετίχ θα έχει πάντοτε για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια το μικρό -και πιστό - αγοραστικό του κοινό.
Ο ίδιος είμαι 34 χρόνων, αποκτήσας περί τα 2.500 βινύλια και περί τους 1.000 σύμπακτους δίσκους (cd). Αγοράζω δε, τόσο παλαιές αυθεντικές κόπιες όσο και νέα συγκροτήματα. Οπότε...
Και μην ξεχνάτε: Το βινύλιο είναι ρομαντισμός. Μου είναι παντελώς αδιάφορα όσα κατά τα άλλα ευπροσηγόρως αναφέρει ο κύριος Θέμης. Ο ρομαντισμός και το χούι ή έστω η ψυχολογική ανάγκη διαφοροποιήσεως από τους "άλλους", την ... "πλέμπα" (όπως ονομάζει το σύμπλεγμα εκάστου την "μάζα) είναι ισχυρός παράγων που πάντοτε θα έλκει κάποιους. Ας το δούμε πχ όπως οι καλλιτέχνες ή οι "καλλιτέχνες" έλκονται καθώς και εξυπηρετούνται φυσικά από ουτοπικά κελεύσματα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, έστω πεπαλαιωμένα, αλλά... "νεανίζοντα σφριγηλά και -κατά τον αστικό μύθο-πάντοτε επίκαιρα".
Και δεν παίζεις με τέτοια πράγματα.
Πάντως οι λάτρεις του ψηφιακού ήχου (με τον οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλα δεν τρελλαίνομαι κιόλας) εφόσον γουστάρουν Hi end ας το φιλοσοφήσουν καλλίτερα. Γιατί και το hi end φετίχ καθίσταται εν τελική αναλύσει. Άρα όμοιος ομοίως αεί πελάζει και αγοράζει...

Το βινύλιο επιστρέφει και στην Reference Recordings! Half speed mastering, 200gr, (αλλά όχι full analog :flipout:)

attachment.php

Ιδού και το λινκ

Δε νομίζω ότι θα πάρω βέβαια. Για τις υποτονικές ερμηνείες του Eiji Oue καλό είναι και το HDCD:flipout:

Attachments

• Picture 1.jpg
    Picture 1.jpg
    57.9 KB · Views: 74
Θυμάμαι κάποια στιγμή παλιά (πριν 15 - 20 χρόνια..) στο εξοχικό μου, είχα στήσει το σύστημα σε ένα σημείο που έκανε ρεύμα..

Μια μέρα λοιπόν που είχε πολύ αέρα, εκεί που έπαιζε το βινύλιο, φυσάει απότομα και κουνάει τον βραχίωνα σχεδόν κατά όλο το μήκος του δίσκου!

Μαλλον δεν θα ειχες το καλυμα του πικαπ κλειστο,το tracking force & anti-skating ισως δεν ηταν σωστα ρυθμισμενα.......:flipout::flipout::flipout:

χε χε ...εγώ είχα κουβαλήσει φορητό πικαπ για να ακούω τους δίσκους μου ....στην αυλή . Κι εκεί που άκουγα πανευτυχής γυρίζω και βλέπω τον δίσκο να έχει σχεδόν λιώσει από τον ήλιο και να έχει στραβώσει απίστευτα πάνω στο φορητό πικ απ την ώρα που έπαιζε . :flipout::flipout:

χε χε ...εγώ είχα κουβαλήσει φορητό πικαπ για να ακούω τους δίσκους μου ....στην αυλή . Κι εκεί που άκουγα πανευτυχής γυρίζω και βλέπω τον δίσκο να έχει σχεδόν λιώσει από τον ήλιο και να έχει στραβώσει απίστευτα πάνω στο φορητό πικ απ την ώρα που έπαιζε . :flipout::flipout:
Παλι καλα που δεν στραβωσε και το πικαπ :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: The revival of vinyl !!!!!!!!!

Σε γνωστό μου, στην αυλή του, έχεσε ένα περιστέρι την ώρα που έπαιζε -δεν κάνω πλάκα- Beatles.

Και εσύ και το πικάπ σου λιώνεις στο εξοχικό ε...:flipout:

Καλή η αμπελοφιλοσοφία φίλτατοι παίδες κάθε χρόνο περί βινυλίου. Να το δούμε και λίγο διαφορετικά.
Όι στατιστικές που προανεφέρθησαν ανωτέρω είναι αποκαλυπτικές τόσο για την ανθρωπογεωγραφία των καταναλωτών -ακροατών δίσκων όσο και για τις τάσεις της αγοράς όσον αφορά την κοπή νέων βινυλίων.
Όντως ως φετίχ θα έχει πάντοτε για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια το μικρό -και πιστό - αγοραστικό του κοινό.
Ο ίδιος είμαι 34 χρόνων, αποκτήσας περί τα 2.500 βινύλια και περί τους 1.000 σύμπακτους δίσκους (cd). Αγοράζω δε, τόσο παλαιές αυθεντικές κόπιες όσο και νέα συγκροτήματα. Οπότε...
Και μην ξεχνάτε: Το βινύλιο είναι ρομαντισμός. Μου είναι παντελώς αδιάφορα όσα κατά τα άλλα ευπροσηγόρως αναφέρει ο κύριος Θέμης. Ο ρομαντισμός και το χούι ή έστω η ψυχολογική ανάγκη διαφοροποιήσεως από τους "άλλους", την ... "πλέμπα" (όπως ονομάζει το σύμπλεγμα εκάστου την "μάζα) είναι ισχυρός παράγων που πάντοτε θα έλκει κάποιους. Ας το δούμε πχ όπως οι καλλιτέχνες ή οι "καλλιτέχνες" έλκονται καθώς και εξυπηρετούνται φυσικά από ουτοπικά κελεύσματα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, έστω πεπαλαιωμένα, αλλά... "νεανίζοντα σφριγηλά και -κατά τον αστικό μύθο-πάντοτε επίκαιρα".
Και δεν παίζεις με τέτοια πράγματα.
Πάντως οι λάτρεις του ψηφιακού ήχου (με τον οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλα δεν τρελλαίνομαι κιόλας) εφόσον γουστάρουν Hi end ας το φιλοσοφήσουν καλλίτερα. Γιατί και το hi end φετίχ καθίσταται εν τελική αναλύσει. Άρα όμοιος ομοίως αεί πελάζει και αγοράζει...

Αμπελοφιλοσοφία-ρομαντισμός-χούι-φετίχ, όλα καλά και ωραία "νεανίζοντα και σφριγηλά", αγαπητέ μου Νεοπτόλεμε.