The Ten Biggest Lies in Audio.

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Ελα ν' ακούσεις τα ηχεία μου με και χωρίς διπλοκαλωδίωση.-bye-

Γιατί να είναι περίεργο;Εχει να κάνει με το κροσσάρισμα κάθε ηχείου κι επομένως πως διεγείρονται-οδηγούνται αρτιότερα οι μονάδες του.

Για τα χρυσά αυτιά θα συμφωνήσω.Χρυσά είναι μόνο τα δικά μας.

Για τα καλώδια έτσι νόμιζα κι εγώ.Οταν πάρεις τα ηχεία που ξέρω,ότι σου αρέσουν κι ακούς την "τρίχα να πέφτει" τα ξαναλέμε.
Δηλαδή μετα τον ενισχυτή ακολουθεί παθητικό cross over απο το οποίο φεύγουν οι HF/LF χωριστά για τις μονάδες των ηχείων???
Γιατί αυτό δεν το αρνείται...
Εγώ καταλαβαίνω ότι λέει ότι δεν έχει νόημα η διπλοκαλωδίωση όπου φεύγουν όλες οι συχνότητες από την έξοδο του ενισχυτή με διαφορετικά καλώδια για LF/HF. Τότε παρακάμπτεται το crossover των ηχείων???

Tο "standard, run-of-the mill cable", κοινώς το συνηθισμένο καλωδιο της κουλούρας, εύκολα χάνει απο ένα καλώδιο ηχείων.

Αυτό ακριβώς σε ρωτάω. Γιατί το standard run-of-the-mill καλώδιο ηχείων "εύκολα χάνει" από ένα "καλώδιο ηχείων";

Διόρθωση... καλώδιο ηχείων = καλό καλώδιο ηχείων

Επι του θέματος, δεν το έχω ψάξει ποσοτικά. Εχω δοκιμάσει αρκετά καλώδια "της κουλούρας" σε σχέση με φθηνα Ixos και Nordost στα, επίσης φθηνά, ηχεία μου. Η μέρα με την νύχτα ήταν.

Επι της διπλοκαλωδίωσης έχεις να πεις τιποτα, ή θα το ρίξουμε πάλι στα καλώδια;

Δείτε κι'αυτό...

"Should a speaker system or an amplifier be reviewed like a restaurant, or like an engineering design?

Compare this:
The mussels were a little rubbery in texture, but the Chablis sauce was beautifully herbed. My companion ordered the trout, which I also tasted and found seductively mesquite-perfumed though slightly underdone. The accompanying asparagus tips were lightly drizzled with an amusing vinaigrette.

With this:
The highs were somewhat chalky, but the upper midrange was wonderfully liquid, and there was palpable air around the woodwinds. The lower mids had satisfactory bloom; the bass, however, could have benefited from a little more rhythm and pace. Front-to-back depth yielded a Row G perspective.

Enter The Audio Critic. Unlike other audiophile magazines that feature equipment reviews, we don’t do them restaurant-style. We wouldn’t dream of declaring that component A sounds better than B without having performed carefully controlled double-blind listening tests side by side, at levels matched within ±0.1 dB. We consider casual, sequential, “freeform” listening evaluations to be of very limited value."

Διόρθωση... καλώδιο ηχείων = καλό καλώδιο ηχείων

Επι του θέματος, δεν το έχω ψάξει ποσοτικά. Εχω δοκιμάσει αρκετά καλώδια "της κουλούρας" σε σχέση με φθηνα Ixos και Nordost στα, επίσης φθηνά, ηχεία μου. Η μέρα με την νύχτα ήταν.

Επι της διπλοκαλωδίωσης έχεις να πεις τιποτα, ή θα το ρίξουμε πάλι στα καλώδια;

Δηλαδή, απλώς άκουσες ένα καλώδιο της κουλούρας με φθηνα Ixos και Nordost, και ήταν η μέρα με τη νύχτα επειδή έτσι άκουσες. Καλά κατάλαβα;

Για ξαναδιάβασε...

Λες πως έχεις δοκιμάσει. Πώς τα δοκίμασες. Τα άκουσες τυφλά, τα άκουσες φανερά, τα δάγκωσες ή τα τέντωσες να δεις αν είναι γερά; Τί διάολο τα έκανες; Επιτέλους εξήγησε τί εννοείς. Την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα;

Καλά μην νομίζεις,ότι διάβασα όλο το δεκάλογο.Στα πεταχτά.

Μου έχει μείνει μια προκατάληψη με τους Νο+λόγους απο τα θρησκευτικά.

Λες πως έχεις δοκιμάσει. Πώς τα δοκίμασες. Τα άκουσες τυφλά, τα άκουσες φανερά, τα δάγκωσες ή τα τέντωσες να δεις αν είναι γερά; Τί διάολο τα έκανες; Επιτέλους εξήγησε τί εννοείς. Την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα;

Να εξηγήσω τι; Χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να βαλεις δυο καλώδια σ'ενα σύστημα και να τα ακούσεις; Είπα οτι πήρα αρκετα καλώδια της κουλούρας(Teleimpex, αν θελεις και την μαρκα), και τα δοκίμασα χωρίς blind test σε σχέση με Ixos και Nordost που είχα. Η διαφορά ήταν ολοφάνερη.

Μόνο με διπλό ΑΒΧ τέστ.:flipout:

Τώρα πόσοι ξέρουν(απ' όσους τα επικαλούνται) τι ακριβώς είναι και τι-πόσες αυστηρές προυποθέσεις έχει η επιστημονικά ορθή διεκπεραίωσή του,είναι μιά άλλη ιστορία.

Tότε ποιός είναι ο σωστός τρόπος?

Χρειαζόμαστε: 1 ζευγάρι καλώδια ηχείων ατερμάτιστα, 1 ζευγάρι πλαστικά καλώδια απλώματος τερματισμένα με
wbt, 1 ζευγάρι ηχεία, 1 μπουκάλι Johnnie Walker.

Δοκιμάζουμε το Johnnie Walker για να ελέγξουμε την ποιότητα. Παίρνουμε το ένα καλώδιο ηχείων και δοκιμάζουμε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθούμε για την σταθερή του γεύση, γεμίζουμε ακόμα ένα ποτηράκι και πίνουμε. Επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε τον έναν πόλο στο συν και τον άλλο στο πλην. Ακολουθούμε προσεκτικά τη διαρομή μέχρι τον ενισχυτή. Τεντώνουμε το καλώδιο και δοκιμάζουμε αν έρχεται το ηχείο. Βεβαιωνόμαστε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Καλού κακού δοκιμάζουμε και τη γεύση του καλώδιου. Παίρνουμε έναν δίσκο βινυλίου και κοιτάμε αν χωράει να περάσει στο πορτάκι του πλέιερ. Αν κολήσει στο μαραφέτι του πλέιερ, ξύνουμε με ένα τσακαβίδι. Δοκιμάζουμε το ουίσκι γιατί είναι σημαντικό σ’ αυτή τη φάση. Μετά, τυλίγουμε τα καλώδια απλώματος γύρω μας. Ή κάτι τέτοιο. Μπορούμε να βάλουμ και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται. Τώρα παίρνουμε το θηλεχοντρόλ και ελέθουμε το ουίκι. Προθθέθτουμε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Ανάφουμε τον ενιχιτή τθου 350 βαθμούθ. Θραβάμε τα καλώδια και ό,τι βρούμε μπροθτά μς. Πατάμε τα μακκθιλάρια με κάτι που ζουλιέται και κσαπλώνουμε. Δεν κζεχνάμε να ελέγκχουμε το ουίκι και φατάμε
play. Όταν κθυπνήθουμε παίνουμε τηλέφωνο τον CostaCoyiaνα πυομε τι ακουθαμε.

Θεόθ! :flipout:

Κόψε κάτι βρε Tzimisce!!

Οκ... να αρχίσω να κόβω... Και επειδή παρατηρώ ότι σε πολλούς αρέσει αυτό το ύφος...

1) The cable lie...
Τα καλώδια δημιουργούν διαφορές στον ήχο. Όπως παίζει ρόλο η ποιότητα του τρανζίστορ από το οποίο περνάει το ρεύμα μας έτσι και αυτά, από τη στιγμή που περνάει το σήμα από μέσα δημιουργούν διαφορές!
Όποιος δεν ακούει διαφορές από αλλαγές καλωδίων ηχείων και interconnect είναι κουφός.

2) The vacuum tube lie
Τι να πω; Ξανά!
Όποιος δεν ακούει διαφορές ανάμεσα σε τρανζίστορς και λυχνία είναι κουφός!

3) The antidigital lie
Το βινύλιο σαν μέσον έχει καλύτερο ήχο από το CD. .-
Το TOP ψηφιακό player κόντρα με το TOP αναλογικό player δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και μιλάω για κόντρα βινυλίου με SACD!
Σε δύο συστήματα ίδιας τιμής το βινύλιο είναι κλάσεις ανώτερο από το CD!
Όποιος δεν το ακούει είναι κουφός!

4) The Listening Test Lie
This is bullshit!
Ένα μήλο με ένα πεπόνι έχει σαφή διαφορά διαφορά στη γεύση.
Σε ABX και όπως το περιγράφει ο τύπος εγώ μπορώ να σε κάνω να τα μπερδέψεις!
Άρα ο τύπος είναι ένας ηλίθιος ξερόλας!

5) The feedback lie
Δεν υπάρχει μόνο το 1 ή το 0. Υπάρχει και το μέτρο! Δεν μπορείς να μου αποδείξεις ότι σαν θερμοκρασία οι 40 βαθμοί Κελσίου είναι τέλεια βγάζοντάς με γυμνό στο χιόνι! Υπάρχουν και οι 20 βαθμοί όπου είναι πολύ καλύτεροι.
Ο τύπος είναι απλά ένας ηλίθιος φανφάρας!

6) The burn in lie
Οι συσκευές ζεσταίνονται, όπως επίσης και στρώνουν!
Όποιος δεν το έχει ακούσει είναι κουφός!

7) The biwiring lie
Η διπλοκαλωδίωση πολλές φορές φέρνει διαφορές στον ήχο όπου ανάλογα με το σύστημα μιλάμε για μικρές εώς μεγάλες διαφορές.
Αν αυτός είναι κουφός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!

8), 9), 10... ουφ βαρέθηκα...
Sorry, δεν κόβω τίποτα... Απλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ο τύπος είναι ένας ηλίθιος κουφός ξερόλας φανφάρας...

Επίσης βαρέθηκα να βλέπω να εκφέρουν γνώμη άτομα που δεν έχουν κάνει δοκιμές και μιλάνε χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη εμπειρία σχετικά με αυτά που προσπαθούν να αποδείξουν...
Βαρέθηκα να το παίζω ευγενικός και να είμαι συγκρατημένος στις απόψεις μου όταν βλέπω χείμαρους βλακείας να τρέχουν στο forum από κουφούς...

Κύριοι, ακούστε με τα αφτιάκια σας και αφήστε τα τεχνοκρατικά.
Δεν ακούμε μουσική με παλμογράφους και με κατσαβίδια!
Το πως και το γιατί ακούγεται κάτι κάπως ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
ΔΕΝ θα ασχοληθώ με την κατασκευή audio εξαρτημάτων.
Όταν βάζω κάτι στο σύστημά μου και μου αρέσει κάθομαι και ακούω τα αγαπημένα μου βινύλια/CD! Δεν το ξεκοιλιάζω να μάθω το γιατί!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ! ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ!