The Ten Biggest Lies in Audio.

Για να μην πάρω τσάμπα δόξα, να πω ότι το βασίστηκα σε μια "συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ" που κυκλοφορούσε στο ίντερνετ πριν κανα-δυο χρόνια...:smile:

Χρειαζόμαστε: 1 ζευγάρι καλώδια ηχείων ατερμάτιστα, 1 ζευγάρι πλαστικά καλώδια απλώματος τερματισμένα με
wbt, 1 ζευγάρι ηχεία, 1 μπουκάλι Johnnie Walker.

Δοκιμάζουμε το Johnnie Walker για να ελέγξουμε την ποιότητα. Παίρνουμε το ένα καλώδιο ηχείων και δοκιμάζουμε το ουίσκι ξανά. Για να βεβαιωθούμε για την σταθερή του γεύση, γεμίζουμε ακόμα ένα ποτηράκι και πίνουμε. Επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε τον έναν πόλο στο συν και τον άλλο στο πλην. Ακολουθούμε προσεκτικά τη διαρομή μέχρι τον ενισχυτή. Τεντώνουμε το καλώδιο και δοκιμάζουμε αν έρχεται το ηχείο. Βεβαιωνόμαστε ότι το ουίσκι είναι ακόμα εντάξει. Καλού κακού δοκιμάζουμε και τη γεύση του καλώδιου. Παίρνουμε έναν δίσκο βινυλίου και κοιτάμε αν χωράει να περάσει στο πορτάκι του πλέιερ. Αν κολήσει στο μαραφέτι του πλέιερ, ξύνουμε με ένα τσακαβίδι. Δοκιμάζουμε το ουίσκι γιατί είναι σημαντικό σ’ αυτή τη φάση. Μετά, τυλίγουμε τα καλώδια απλώματος γύρω μας. Ή κάτι τέτοιο. Μπορούμε να βάλουμ και πωθ το λένε. Ποιόθ ενδιαφέρεται. Τώρα παίρνουμε το θηλεχοντρόλ και ελέθουμε το ουίκι. Προθθέθτουμε ένα μικρό κίτρινο κροκόδειλο. Ανάφουμε τον ενιχιτή τθου 350 βαθμούθ. Θραβάμε τα καλώδια και ό,τι βρούμε μπροθτά μς. Πατάμε τα μακκθιλάρια με κάτι που ζουλιέται και κσαπλώνουμε. Δεν κζεχνάμε να ελέγκχουμε το ουίκι και φατάμε
play. Όταν κθυπνήθουμε παίνουμε τηλέφωνο τον CostaCoyiaνα πυομε τι ακουθαμε.
:adore::flipout: :flipout::flipout::flipout::flipout::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::adore::adore:
moz-screenshot.jpg

Οκ, το είδαμε κι αυτό. Άτομα που μέχρι χτες δεν ήξεραν ούτε καν τί είναι η δυναμική περιοχή, αποκαλούν τον Aczel ηλίθιο ξερόλα. Λοιπόν, δεν θέλω να σας χαλάσω το επίπεδο της κουβέντα σας, κουβεντιάστε όπως νομίζετε. Αν σας χάλασα το ηχητικό σας νιρβάνα, σας ζητώ συγγνώμη. Όποιος θελήσει να κουβεντιάσει σοβαρά, ξέρει πού θα με βρει.

Οκ, το είδαμε κι αυτό. Άτομα που μέχρι χτες δεν ήξεραν ούτε καν τί είναι η δυναμική περιοχή, αποκαλούν τον Aczel ηλίθιο ξερόλα. Λοιπόν, δεν θέλω να σας χαλάσω το επίπεδο της κουβέντα σας, κουβεντιάστε όπως νομίζετε. Αν σας χάλασα το ηχητικό σας νιρβάνα, σας ζητώ συγγνώμη. Όποιος θελήσει να κουβεντιάσει σοβαρά, ξέρει πού θα με βρει.

Κανένα πρόβλημα...
Ας συζητήσουν με σένα που θεωρείς τη δυναμική περιοχή ένα και το αυτό με το λόγο σήματος προς θόρυβο Ω μεγάλε γκουρού...

Σε ένα βιβλίο της σχολής μου στο τέλος του προλόγου παραθέτει τρία ρητά:

"Η απόλυτη αλήθεια είναι μια ασυμπτωτική φιλοδοξία του ανθρώπου."

"Το προϊόν των γνώσεων είναι η άυξηση των αμφιβολιών."

"Ακατόρθωτη είναι η ακρίβεια, γι'αυτό κι ασυγχώρετο το ύφος το πομπικό της
βεβαιότητας - ο θεός να μας φυλάει."

Το πρώτο δεν ξέρω σε ποιον ανήκει.
Τα δύο τελευταία υποθέτω πως είναι σε ελεύθερη μετάφραση (με ή χωρίς εισαγωγικά) του συγγραφέα.
Κι αυτά σε ένα εισαγωγικό σύγγραμμα για αγωγούς, ημιαγωγούς, μονωτικά υλικά κτλ.

Επειδή όμως σε κάποιους πραγματικά αρέσει να παίζουν την κολοκυθιά και ας την λένε σε άλλους...

Λες πως έχεις δοκιμάσει. Πώς τα δοκίμασες. Τα άκουσες τυφλά, τα άκουσες φανερά, τα δάγκωσες ή τα τέντωσες να δεις αν είναι γερά; Τί διάολο τα έκανες; Επιτέλους εξήγησε τί εννοείς. Την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα;

Για πες μας το σωστό τρόπο...
Αν απαντήσεις με υπεκφυγές, μασουλήματα και αστειάκια θεωρώ ότι απλά δεν τον γνωρίζεις.

Επίσης:
1) Ποιά καλώδια δοκίμασες και σε τι σύστημα.
2) Ποιο πικάπ σύγκρινες με ποιο ψηφιακό και με ποιό τρόπο.
3) Ποιόν λαμπάτο ενισχυτή σύγκρινες με ποιόν τρανζιστοράτο και με ποιόν τρόπο.
4) Με ποιό τρόπο έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι συσκευές δεν στρώνουν και δεν ζεσταίνονται.
5) Ποιόν τρόπο διπλοκαλωδίωσης χρησιμοποίησες, σε τι ενισχυτή, σε τι ηχεία και με τι καλώδιο για να καταλήξεις στο ότι δεν υπάρχει διαφορά.

Για να αφήσουμε τα εξυπνακίστικα και να πάμε λίγο σε χειροπιαστά πράγματα μήπως δούμε και εμείς το φως μας βρε αδερφέ!

Κι άν υπήρχαν κι άλλοι μάρτυρες,γιατί το placebo παραμονεύει:flipout:

Εχει πλάκα,ότι αυτόν τον καιρό γίνεται ντόρος με τα πιουριφιέρς ενός έλληνα.Φυσικά σαν "ιδέα",δεν πρόκειται για κάτι νέο-πιθανά το υλικό να είναι διαφορετικό.Επί χρόνια,πολλοί γνωστοί,που τα χαρακτήριζαν ένα ακόμα,απο τα "biggest lies",τώρα ακούν...διαφορές!!!

Μερικοί άλλοι:flipout::flipout::flipout:δεν λένε κουβέντα τώρα...

Προσωπικά δεν έχω αποψη,γιατί δεν τα έχω "ακούσει" τι κάνουν στο σύστημά μου.

Last edited:
Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Κι άν υπήρχαν κι άλλοι μάρτυρες,γιατί το placebo παραμονεύει:flipout:

Νομίζω ότι αυτό εννοείται...
Αλλιώς και εγώ μπορώ να πω ότι άκουσα τα Grand Utopia σε κόντρα με τα B&W Solid και δεν υπήρξε διαφορά...
Εχθές έβαλα σε κόντρα το βινύλιό με SACD και το esoteric ακόμη κλαίει...
Μιλάμε για διαφορές που μόνο κουφός δεν ακούει!
Θα μου πουν να το αποδείξω με σχεδιαγράμματα και ξερούς μαθηματικούς τύπους; Απλά δεν με ενδιαφέρει! Ας αγοράσουν ένα Digital να παίζουν στη γωνία μόνοι τους...

Κανένα πρόβλημα...
Ας συζητήσουν με σένα που θεωρείς τη δυναμική περιοχή ένα και το αυτό με το λόγο σήματος προς θόρυβο Ω μεγάλε γκουρού...

Audio
Audio engineers often use dynamic range to describe the ratio of the amplitude of the loudest possible undistorted sine wave to the rms noise amplitude, say of a microphone or loudspeaker.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_range#Dynamic_range_and_human_perception

Signal-to-noise ratio is closely related to the concept of dynamic range, where dynamic range measures the ratio between noise and the greatest un-distorted signal on a channel. SNR measures the ratio between noise and an arbitrary signal on the channel, not necessarily the most powerful signal possible.
http://en.wikipedia.org/wiki/Signal-to-noise_ratio#Electrical_SNR_and_acoustics

Εσείς θέλετε να με κάνετε με το ζόρι, να πάω στα σεμινάρια του Κώστα.

Είπα, δεν πάω... αν και είχα σκεφτεί να του χρέωνα μια φιλική τιμή.

:flipout:

Last edited:
Θεόθ! :flipout:

Οκ... να αρχίσω να κόβω... Και επειδή παρατηρώ ότι σε πολλούς αρέσει αυτό το ύφος...

1) The cable lie...
Τα καλώδια δημιουργούν διαφορές στον ήχο. Όπως παίζει ρόλο η ποιότητα του τρανζίστορ από το οποίο περνάει το ρεύμα μας έτσι και αυτά, από τη στιγμή που περνάει το σήμα από μέσα δημιουργούν διαφορές!
Όποιος δεν ακούει διαφορές από αλλαγές καλωδίων ηχείων και interconnect είναι κουφός.

2) The vacuum tube lie
Τι να πω; Ξανά!
Όποιος δεν ακούει διαφορές ανάμεσα σε τρανζίστορς και λυχνία είναι κουφός!

3) The antidigital lie
Το βινύλιο σαν μέσον έχει καλύτερο ήχο από το CD. .-
Το TOP ψηφιακό player κόντρα με το TOP αναλογικό player δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και μιλάω για κόντρα βινυλίου με SACD!
Σε δύο συστήματα ίδιας τιμής το βινύλιο είναι κλάσεις ανώτερο από το CD!
Όποιος δεν το ακούει είναι κουφός!

4) The Listening Test Lie
This is bullshit!
Ένα μήλο με ένα πεπόνι έχει σαφή διαφορά διαφορά στη γεύση.
Σε ABX και όπως το περιγράφει ο τύπος εγώ μπορώ να σε κάνω να τα μπερδέψεις!
Άρα ο τύπος είναι ένας ηλίθιος ξερόλας!

5) The feedback lie
Δεν υπάρχει μόνο το 1 ή το 0. Υπάρχει και το μέτρο! Δεν μπορείς να μου αποδείξεις ότι σαν θερμοκρασία οι 40 βαθμοί Κελσίου είναι τέλεια βγάζοντάς με γυμνό στο χιόνι! Υπάρχουν και οι 20 βαθμοί όπου είναι πολύ καλύτεροι.
Ο τύπος είναι απλά ένας ηλίθιος φανφάρας!

6) The burn in lie
Οι συσκευές ζεσταίνονται, όπως επίσης και στρώνουν!
Όποιος δεν το έχει ακούσει είναι κουφός!

7) The biwiring lie
Η διπλοκαλωδίωση πολλές φορές φέρνει διαφορές στον ήχο όπου ανάλογα με το σύστημα μιλάμε για μικρές εώς μεγάλες διαφορές.
Αν αυτός είναι κουφός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!

8), 9), 10... ουφ βαρέθηκα...
Sorry, δεν κόβω τίποτα... Απλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ο τύπος είναι ένας ηλίθιος κουφός ξερόλας φανφάρας...

Επίσης βαρέθηκα να βλέπω να εκφέρουν γνώμη άτομα που δεν έχουν κάνει δοκιμές και μιλάνε χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη εμπειρία σχετικά με αυτά που προσπαθούν να αποδείξουν...
Βαρέθηκα να το παίζω ευγενικός και να είμαι συγκρατημένος στις απόψεις μου όταν βλέπω χείμαρους βλακείας να τρέχουν στο forum από κουφούς...

Κύριοι, ακούστε με τα αφτιάκια σας και αφήστε τα τεχνοκρατικά.
Δεν ακούμε μουσική με παλμογράφους και με κατσαβίδια!
Το πως και το γιατί ακούγεται κάτι κάπως ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
ΔΕΝ θα ασχοληθώ με την κατασκευή audio εξαρτημάτων.
Όταν βάζω κάτι στο σύστημά μου και μου αρέσει κάθομαι και ακούω τα αγαπημένα μου βινύλια/CD! Δεν το ξεκοιλιάζω να μάθω το γιατί!

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ! ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ!
:a0210:

Εχει πλάκα,ότι αυτόν τον καιρό γίνεται ντόρος με τα πιουριφιέρς ενός έλληνα.Φυσικά σαν "ιδέα",δεν πρόκειται για κάτι νέο-πιθανά το υλικό να είναι διαφορετικό.Επί χρόνια,πολλοί γνωστοί,που τα χαρακτήριζαν ένα ακόμα,απο τα "biggest lies",τώρα ακούν...διαφορές!!!

Μερικοί άλλοι:flipout::flipout::flipout:δεν λένε κουβέντα τώρα...

Προσωπικά δεν έχω αποψη,γιατί δεν τα έχω "ακούσει" τι κάνουν στο σύστημά μου.

Κάτι σαν αυτά.

http://www.avisolation.com/nimbus.html