The Ten Biggest Lies in Audio.

ΟΧΙ ΛΟΥΚΑ Α´λλο λέει ο placebo. Oti to hd βάσει προδιαγραφών είναι παρα μα παρα πολύ καλό.Συμφωνώ.Αν δεν του μαμήσουν την μάνα όπως έκαναν στο dvd, sacd,cd , ε τότε μπορούμε να περιμένουμε σοβαρή ποιότητα.
Αλλοιώς κλαύτα χαράλαμπε.

Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

Κατά πόσο το hd είναι πραγματικά υλικό του στούντιο αυτό είναι υπό συζήτηση.
Ένα βινύλιο ή ένα sacd, ή dvd, ή dvd-a φτιαγμένα από την πρωτότυπη ταινία με λαμπάτο εξοπλισμό και χωρίς καμία απολύτως επέμβαση, συμπίεση κλπ. στη μεταφορά από κάποιον όπως π.χ. ο B.Grundman, είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος και να ξέρει τί αγοράζει. Για τα διάφορα hd επέτρεψέ με να έχω επιφυλάξεις. Δεν νομίζω να μας πουλάν ή να μας δίνουν τζάμπα οι εταιρείες τα mastertapes μέσω των downloads. Θα ήμουν πολύ αφελής για να το πιστέψω. Έτσι θα γινόταν πολύ εύκολα και η αντιγραφή και η παράνομη παραγωγή. Μας δίνουν κάτι είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν αλλά σίγουρα όχι ατόφια τα mastertapes. Αυτό θα ήταν πολύ διακιδυνευμένο.
Προσωπικά θα ήθελα να έχω κάτι στα χέρια μου όπως ένα βιβλίο που θα το είχα σε πραγματική μορφή και ποτέ δεν θα διάβαζα από μία οθώνη ένα ολόκληρο βιβλίο. Λ.Σ.

Δηλαδή Λουκά εννοείς οτι οι εταιρίες "χειροτερεύουν" σκόπιμα τα μάστερ που πουλάνε για να μην κατεβάζουμε το πρωτότυπο? Για όνομα!!!!
Αντιθέτα στην παραγωγή αναλογικών πολυκαναλικών του παρελθόντος η διαδικασία ήταν αναγκαστικά απωλεστική. Διότι τα πολλά αναλογικά κανάλια τα μιξάριζες δηλαδή στην ουσία τα αντέγραφες αναλογικά στο μάστερ. Άρα το μάστερ ήταν κατ'ανάγκην αναλογικό αντίγραφο (με DOLBY A και στο πολυκάναλο και στο μάστερ). Στις κλασσικές στέρεο παραγωγές, χωρίς πολυκάναλο, μετά το μοντάζ στην πρωτότυπη αναλογική μάστερ ταινία, έκαναν ένα αναλογικό αντίγραφο γιατί φοβόντουσαν να κόψουν βινύλιο από μία χιλιοκολλημένη ταινία. Επίσης όταν π.χ οι Γερμανοί, Ιταλοί κλπ. ήθελαν να κόψουν βινύλιο από μιά Αμερικάνικη παραγωγή, μην φαντάζεσαι οτι τους έστελναν το πρώτο μάστερ, αντίγραφο έπαιρναν. Για να μην αναφέρω την ελληνική αθλιότητα του '70 να κόβουν βινύλιο από βινύλιο σε ένα άθλιο πικάπ.
Όσον αφορά στο θέμα του "βιβλίου" που αναφέρεις, με software των 30 ευρω φτιάχνεις, με το HD υλικό που κατέβασες, ένα DVD video και το παίζεις από ένα απλό DVD player αν θέλεις να έχεις δισκάκι και όχι virtual υλικό.
Ζητώ συγνώμη που επανέρχομαι σε χιλιοειπωμένα πράγματα αλλά απλά δεν αντέχω την παραπληροφόρηση.
Και ας τα έλεγαν αυτά νεώτεροι που δεν ξέρουν όχι κι εμείς οι παλιοί και γνωρίζοντες.

Last edited:
δεν θέλω αντιπαράθεση .. αλλά σας ορκίζομαι ότι ποτέ μου δεν έχω ακούσει κανένα πικάπ να πιάνει αναφορικό ήχο χωρίς φανφάρες φουσκώματα και χρωματισμούς , για μένα και το ipod παίζει πιο σωστά και ξεκούραστα ..
ΑΣ μην επεκταθούμε άλλο δεν έχει νόημα άλλωστε ο καθείς έχει τα κριτήρια του η απλά τα γούστα του .

Μαλλον βρε Βασιλη δεν εχεις ακουσει σωστα στημενο πικαπ, δεν εξηγειται αλλιως. Οποτε θελεις και εισαι κοντα πολυ ευχαριστως να κανουμε αλλη μια προσπαθεια.-bye-

1+1 κάνουν δύο.

Τα περισσότερα αναλογικά βινύλια ακούγοντα καλύτερα από τα cd. Tα sacd που φτιάχτηκαν από το master tape γεφύρωσαν λίγο το χάσμα.

Το hd είναι 5 κλάσεις πάνω γιατί πολύ απλά είναι το υλικό του studio. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό ή είναι κολλημένος ή χαμηλής νοημοσύνης.

Απλά πράγματα.

το πως αναπαραγεται αυτο στο σπιτι σου ομως εχει μεγαλη σημασια. Δηλαδη ειναι ικανα τα ψηφιακα να βγαλουν ακριβως αυτο που ελαβαν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

το πως αναπαραγεται αυτο στο σπιτι σου ομως εχει μεγαλη σημασια. Δηλαδη ειναι ικανα τα ψηφιακα να βγαλουν ακριβως αυτο που ελαβαν?

To θέμα είναι ότι ακούς αυτό που άκουγε και ο ηχολήπτης (από την πηγή τουλάχιστον).

Κατά πόσο το hd είναι πραγματικά υλικό του στούντιο αυτό είναι υπό συζήτηση.
Ένα βινύλιο ή ένα sacd, ή dvd, ή dvd-a φτιαγμένα από την πρωτότυπη ταινία με λαμπάτο εξοπλισμό και χωρίς καμία απολύτως επέμβαση, συμπίεση κλπ. στη μεταφορά από κάποιον όπως π.χ. ο B.Grundman, είναι κάτι για το οποίο μπορεί να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος και να ξέρει τί αγοράζει. Για τα διάφορα hd επέτρεψέ με να έχω επιφυλάξεις. Δεν νομίζω να μας πουλάν ή να μας δίνουν τζάμπα οι εταιρείες τα mastertapes μέσω των downloads. Θα ήμουν πολύ αφελής για να το πιστέψω. Έτσι θα γινόταν πολύ εύκολα και η αντιγραφή και η παράνομη παραγωγή. Μας δίνουν κάτι είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν αλλά σίγουρα όχι ατόφια τα mastertapes. Αυτό θα ήταν πολύ διακιδυνευμένο.
Προσωπικά θα ήθελα να έχω κάτι στα χέρια μου όπως ένα βιβλίο που θα το είχα σε πραγματική μορφή και ποτέ δεν θα διάβαζα από μία οθώνη ένα ολόκληρο βιβλίο. Λ.Σ.

Καλημέρα Λ.Σ.,

Και εγώ από όσο καταλαβαίνω ορισμένες παραγωγές ‛hd’ γίνονται από μετατροπή sacd -> 24/96 ή και χειρότερα.
Αλλά υπάρχουν και μια χαρά HD μετατροπές από (master) tapes.
Μάλιστα αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεταχτεί και ορισμένες εταιρίες που φαίνεται να ασχολούνται σοβαρά. Δεν ξέρω τι γράφει το gramophone… αλλά εάν είδατε τα records to die for πια περιλαμβάνουν hd ηχογραφήσεις…

Αλήθεια έχετε δοκιμάσει κάποια από τις ηχογραφήσεις που προτείνει και ο THEMILOC?

Πάντως ακόμα και τα σημερινά HD λογικά θα βελτιωθούν με την έλευση καλύτερων συστημάτων / εξοπλισμού κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Ten Biggest Lies in Audio.

To θέμα είναι ότι ακούς αυτό που άκουγε και ο ηχολήπτης (από την πηγή τουλάχιστον).

αυτο που λεω οτι ακομη και η πηγη ειναι τοσο καλη ωστε να μην αλλιωνει?

No 1 (επειδή βλέπω να βγαίνει μεγάλο)

άκουγες? ήταν παλιό υλικό αναλογικό ή σύγχρονη
ψηφιακή παραγωγή?
Απλά για να καταλάβω.
Θ.Ζ.

Δοκιμάστηκαν το Dark side of the moon σε SACD VS βινύλιο, το Abraxas και το Hope του Massekela σε CD VS βινύλιο... :)

Ρε συ Θέμη, δεν το αξίζουν να ασχολείσαι μαζί τους! Μη χαλάς το συκώτι σου...

Ακόμη περιμένω απάντηση... -bye-

- Έχετε ακούσει ένα σπουδαίο ηχείο, που συγχρόνως σας αρέσει πολύ και:

1. Σας το έκανε απαράδεκτο το τρανζίστορ σε σχέση με λάμπα?

Απαράδεκτο όχι, αλλά το να δώσει άλλα πράγματα το τρανζίστορ και άλλα η λάμπα ναι...
Για μένα το κορυφαίο value for money αδελφάκι των 40αριών μου είναι ο Copland για τις χροιές και τα ηχοχρώματα που δίνει και ο ATC SIA150 για το drive, τα δυναμικά του και το χαμηλό του...

2. Κάνατε εμμετό με κάποιο καλώδιο, ενώ ένα άλλο σας πήγε στους ουρανούς?

Yup...
Στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον το The First δεν κολάει με τίποτα ενώ το Heimdall έρχεται και κουμπώνει τέλεια... Όχι ότι το ένα είναι καλό ή το άλλο κακό, απλά είναι καθαρά θέμα ματσαρίσματος! Με έναν σκληρό ενισχυτή είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο...

3. Το ακούσατε με "άστρωτες" κολλήσεις στα καλώδια και το απορίψατε? ή σας απογείωσε η διπλοκαλωδίωση?

Ω ναι... Η κόλληση θέλει 2 ημέρες για να στρώσει... Πιο πριν απλά δεν ακούγεται. Αλλά για να το ακούσεις αυτό πρέπει να φτιάξεις μόνος σου interconnect...

4. Ξέροντας όλοι ότι τα ηχεία θέλουν πράγματι αρκετό στρώσιμο, έχετε γνώση
οτι σε μια έκθεση ή σε ένα μαγαζί, έχετε ακούσει τις περισσότερες φορές άστρωτα ηχεία γιατί απλά δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ χρόνος να στρώσουν παίζοντας καθημερινά 10λεπτα σε επιδείξεις πελατών?

Το 40άρι που ήρθε για demo σπίτι μου έπαιζε καλύτερα από το καινούργιο...
Από την άλλη, αυτό που έχω σπίτι μου αυτή τη στιγμή, το οποίο έκανε ένα χρόνο για να στρώσει παίζει σαφώς καλύτερα και από το demo... :)

5. Σκεφθήκατε σοβαρά τι ποσοστό διαφοράς στην απόδοσή τους κάνει ο χώρος που τα ακούτε σε σχέση με τα ποσοστά διαφορών στα καλώδια, λάμπες, κολλήσεις, ματζούνια, CD, βινύλια κλπ?

Πολύ μεγαλύτερο και από τα ίδια τα ηχεία...
Και όσο τα ηχεία χρησιμοποιούν το χώρο για να παίξουν τόσο μεγαλύτερη η διαφορά! Ένας λόγος που δεν πάω σε panel αν και μου αρέσει ο ήχος τους...

6. Έχετε καταλάβει πόση διαφορά κάνει στην αξιολόγηση και την αρέσκεια η εκάστοτε ψυχική σας διάθεση σε σχέση με την διαφορά καλωδίων?

Γιατί νομίζεις άνοιξα δύο μπουκάλια Gewurztraminer την Παρασκευή; :flipout:

Και ακόμη, μιλώντας για ψηφιακές παραγωγές-γιατί αυτές ακούμε από το '80 και μετά-πόσες φορές δώσατε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ακούσει σωστά μία ψηφιακή παραγωγή σε 24/96 σε σχέση με την ίδια σε βινύλιο και δεν καταλάβατε οτι το βινύλιο έχει λόγο ύπαρξης και μας αρέσει λόγω των παλιών αναλογικών παραγωγών ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ?

Δοκιμή 24/96 VS βινύλιο δεν έχω κάνει...
Μιλάω για CD/SACD VS βινύλιο όπου εκεί πέφτει το γέλιο της αρκούδας!
Αλλά το σπίτι είναι ανοιχτό... -bye-

No 1 (επειδή βλέπω να βγαίνει μεγάλο)

Δοκιμάστηκαν το Dark side of the moon σε SACD VS βινύλιο, το Abraxas και το Hope του Massekela σε CD VS βινύλιο... :)

Για τα υπόλοιπα δεν έχω άμεση άποψη… αλλά το Dark Side of the Moon SACD που γνωρίζω είναι remix και δεν έχει το ίδιο ‛περιεχόμενο’ με παλαιότερους δίσκους :AFADF0:

Ναι αλλά από δυναμική περιοχή πρέπει να έσκιζε... :violent-smiley-030: :flipout:

Α ναι... :flipout:
Όταν γυρίζω από το βινύλιο στο CD είναι σαν να κλείνω τα όργανα σε μια ψαροκασέλα και να ασφυκτιούν να παίξουν...

ρε παιδιά που είναi ο coyias oeo

Κάνει δοκιμές σε καλώδια ρεύματος για να απαντήσει στις ερωτήσεις μου... :flipout:

Πάντως ακόμα και τα σημερινά HD λογικά θα βελτιωθούν με την έλευση καλύτερων συστημάτων / εξοπλισμού κ.ο.κ.

Δεν αντιλέγω...
Δοκιμές έκανα με υλικό που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας...
Άμα είναι η τεχνολογία να μας κάνει να αγοράζουμε τη μία συσκευή πίσω από την άλλη για να φτάσουμε κάποια στιγμή να ακούμε τον ήχο που βγάζει το βινύλιο τότε κάτι δεν πάει καλά...

Μετά το CD αγοράσαμε SACD... Αμέσως μετά θα χρειαστούμε ένα καλό media player με ένα πολύ καλό DAC που να ανεβαίνει στα 24/96 τουλάχιστον...
Επίσης αγοράσαμε τους ίδιους δίσκους σε βινύλιο, σε CD, σε SACD και τέλος θα τους κατεβάσουμε από το internet...
Γιατί;
Για να ακούσουμε επιτέλους τον ήχο που μπορούσαμε να ακούσουμε από τότε που είχαμε βινύλια... Ίσως και λίγο καλύτερο...

Βρε μήπως είμαστε οι μακάκες του Λαζόπουλου; :flipout:

Για τα υπόλοιπα δεν έχω άμεση άποψη… αλλά το Dark Side of the Moon SACD που γνωρίζω είναι remix και δεν έχει το ίδιο ‛περιεχόμενο’ με παλαιότερους δίσκους :AFADF0:

Οκ λοιπόν...
Μία αρχαία Ελληνική χιλιοπαιγμένη κόπια έχει καλύτερη παραγωγή από το remixed super duper SACD του 30th anniversary...
Το εύρος σκηνής, η φυσικότητα του ήχου, η ροή, τα δυναμικά, όλα αυτά ήταν επιλογή του μεταγενέστερου παραγωγού να κοπούν...
Δεν βοηθάς... Πάλι μακάκας νοιώθω που αγόρασα το SACD... :flipout:

Απάντηση: Re: The Ten Biggest Lies in Audio.

Α ναι... :flipout:
Όταν γυρίζω από το βινύλιο στο CD είναι σαν να κλείνω τα όργανα σε μια ψαροκασέλα και να ασφυκτιούν να παίξουν...

Άμα είναι η τεχνολογία να μας κάνει να αγοράζουμε τη μία συσκευή πίσω από την άλλη για να φτάσουμε κάποια στιγμή να ακούμε τον ήχο που βγάζει το βινύλιο τότε κάτι δεν πάει καλά...

Μετά το CD αγοράσαμε SACD... Αμέσως μετά θα χρειαστούμε ένα καλό media player με ένα πολύ καλό DAC που να ανεβαίνει στα 24/96 τουλάχιστον...
Επίσης αγοράσαμε τους ίδιους δίσκους σε βινύλιο, σε CD, σε SACD και τέλος θα τους κατεβάσουμε από το internet...
Γιατί;
Για να ακούσουμε επιτέλους τον ήχο που μπορούσαμε να ακούσουμε από τότε που είχαμε βινύλια... Ίσως και λίγο καλύτερο...

Βρε μήπως είμαστε οι μακάκες του Λαζόπουλου; :flipout:

πεστα...
η πλακα ειναι οτι sacd κοπια του dark side... ειναι χειροτερη ηχητικα απο το απλο cd της mobile fidelity...

καλα Παναγιωτη επεσε το γελιο της αρκουδας προχθες, στον Μιχαλη. Πριν κατεβασουμε τα 2 μπουκαλια κρασι οταν ακομη μπορουσαμε να διακρινουμε διαφορες:flipout:, απλα το πικαπ επαιζε με το esoteric οπως η γατα με το ποντικι. Εκανε χαβαλε μαζι του...

και ειχα μια ελπιδα οτι το esoteric θα κραταγε τη σημαια ψηλα...
μαλλον εφταιγε το κρασι...
αλλη φορα δοκιμαστε ιρλανδεζικο ουισκι,bushmills κατα προτιμηση.
αυξανει το ευρος της δυναμικης περιοχης του cd και δινει μια γλυκα στα μεσουψηλα...
αλλιως παρτε ενα naim cd player να δειτε το φως.παλιοβινυλιακηδες

Πλάκα έχει ένα τόσο παλιό και συζητημένο θέμα, να δίνει ακόμα τροφή για σχόλια.
Δυστυχώς πάει πάλι στην γνωστή κόντρα....."το πάτησε" - "το άκουσες από καλό πικάπ ; " - "χαχαχα" - "ναι του Μήτσου το πικάπ...." - "Ζωντανό σου λέω !!!". κτλ.

Και το λέει το άρθρο....., τον 10ό μύθο, τον διάβασε κανείς ;

Υ.Γ.
(Επειδή θα με ρωτήσουν κάποιοι,
γράφω σήμερα ενώ το Σαβ-κο άκουσα 44 δίσκους, αγόρασα 25 και άκουγα ζωντανή μουσική 8+κάτι ώρες)

Υ.Γ.
(Επειδή θα με ρωτήσουν κάποιοι,
γράφω σήμερα ενώ το Σαβ-κο άκουσα 44 δίσκους, αγόρασα 25 και άκουγα ζωντανή μουσική 8+κάτι ώρες)

Εμ γιαυτό δεν βγάζεις καλά συμπεράσματα . Δεν κοιμήθηκες καλά γιατί είναι ζήτημα αν σου περίσσεψαν 9 ώρες το Σ/Κ για να φας , να κοιμηθείς , να κάνεις διάφορα άλλα απαραίτητα , οπότε με 3 ώρες ύπνο τι σωστό συμπερασμα να βγάλεις ; :flipout::flipout::flipout:

Εμ γιαυτό δεν βγάζεις καλά συμπεράσματα . Δεν κοιμήθηκες καλά γιατί είναι ζήτημα αν σου περίσσεψαν 9 ώρες το Σ/Κ για να φας , να κοιμηθείς , να κάνεις διάφορα άλλα απαραίτητα , οπότε με 3 ώρες ύπνο τι σωστό συμπερασμα να βγάλεις ; :flipout::flipout::flipout:
:flipout: για να δεις τι τραβάμε.., ώστε να αποκτήσουμε εμπειρία. :flipout: