θέλω βοήθεια

Δεν εχω καμια αντιπαθεια ουτε για την Philips ουτε για την Funai , Finlux κτλ.

Απλως δεν θα αγοραζα ποτε μια μαρκα που δεν εχει ονομα στην αγορα ως καλη και που βεβαια υστερει σε εικονα.

Αν καποτε η Philips φτασει πχ. την LG μπορει να το σκεφτω.

Δεν εχω καμια αντιπαθεια ουτε για την Philips ουτε για την Funai , Finlux κτλ.

Απλως δεν θα αγοραζα ποτε μια μαρκα που δεν εχει ονομα στην αγορα ως καλη και που βεβαια υστερει σε εικονα.

Αν καποτε η Philips φτασει πχ. την LG μπορει να το σκεφτω.

Τότε τεκμηρίωσε την άποψη σου ότι η 9705 ή η σίνεμα είναι επιπέδου οποιουδήποτε μοντέλου των εταιριών που αναφέρεις, για να δούμε πόσο νήμα είχε η τοποθέτησή σου.

Δεν είναι 2 μέρες που έγραψες στο φόρουμ ότι οι philips χαλάνε και έχουν χαμηλή αξιοπιστία. Και μάλιστα σε ένα νήμα που σχετίζεται με μια 9732 του 2007 που παίζει ακόμα, ενώ μια W κάποιου γνωστού σου δεν έσβησε τρίτο κεράκι...

Για να μην θυμηθώ το νήμα της πανασόνικ με τα άσχετα για την philips και την Κίνα, που άρχισαν να αναρωτιούνται οι συμμετέχοντας αν οι πανασόνικ φτιάχνονταν στην Κίνα (λες και θα άλλαζε κάτι αν φτιάχνονταν στην Κίνα)...

Αν δεν έχεις αντιπάθεια για την Philips και την Κίνα, ο τρόπος που εκφράζεσαι σε αδικεί, γιατί εγώ καταλαβαίνω τα ακριβώς αντίθετα.

Τα αντικειμενικα δεδομενα ειναι τα εξης:

1- Αγορασαν το τμημα των τηλεορασεων της Philips οι Κινεζοι της TPV?

NAI

2- Πεφτει καθε χρονο σε ποσοστο της αγορας και αριθμο πωλησεων η Philips?

ΝΑΙ

3- Ειναι κατω σε πωλησεις απο Samsung , LG ,Sony , Panasonic?

NAI

4- Στο περυσινο συγκριτικο του AVclub τηλεοραση Philips LED πηρε 1 (ΜΙΑ) ψηφο εναντι 57 (ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ) αλλων δυο τηλεορασεων αλλων εταιρειων?

ΝΑΙ

5- Ειναι σωστο να προτεινουμε σαν αγορα τηλεοραση (9705) που συμφωνα με το 98% οσων την ειδαν (57/58) δεν την εκριναν αρκετα καλη?

ΟΧΙ

4- Στο περυσινο συγκριτικο του AVclub τηλεοραση Philips LED πηρε 1 (ΜΙΑ) ψηφο εναντι 57 (ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ) αλλων δυο τηλεορασεων αλλων εταιρειων?

ΝΑΙ

To ότι ήρθε τελευταία σε προτίμηση ανάμεσα στην 9G KURO και την VT20, δεν σημαίνει όμως ότι η τηλεόραση είναι για τα μπάζα, Γιάννη...

Αν κάποιος συγκρίνει μία Ferrari, μία Porsche και μία Lamborghini, αυτή που θα βγει τελευταία από τις τρεις, δεν σημαίνει ότι θα είναι χειρότερη από ένα Hyundai Atos... :D

Νομίζω η ένσταση του Γιάννη βρίσκεται στο γεγονός ότι η Φιλιπς προσπαθεί να εξαργυρωσει το ένδοξο παρελθόν της και να πλασαριστεί ως κορυφαία και premium μάρκα χωρίς πλέον να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Νομίζω η ένσταση του Γιάννη βρίσκεται στο γεγονός ότι η Φιλιπς προσπαθεί να εξαργυρωσει το ένδοξο παρελθόν της και να πλασαριστεί ως κορυφαία και premium μάρκα χωρίς πλέον να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Το "δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο" είναι σχετικό. Παραμένει η μοναδική μάρκα που βγάζει direct led με local dimming στην Ελληνική αγορά.
Το να λέμε ότι οι Philips χαλάνε, οι Philips παίζουν σαν funai, οι Philips είναι κινέζικες, κλπ., αν δεν εμφανίζονται στοιχεία και λέγονται στον αέρα, είναι εμπάθεια, όχι τοποθέτηση.

Εγώ διαφωνώ με το ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Αν κάποιος συγκρίνει μία Ferrari, μία Porsche και μία Lamborghini, αυτή που θα βγει τελευταία από τις τρεις, δεν σημαίνει ότι θα είναι χειρότερη από ένα Hyundai Atos... :D

Aν συγκρινει την Porsche , την Ferrari και το Atos σιγουρα θα βρεθει 1 στους 58 να ψηφισει και το Atos.:flipout:

Εγώ διαφωνώ με το ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Σιγουρα το να εισαι αναμεσα στις 3 πρωτες σε πωλησεις στην Ελλαδα με πανω απο 20% και μεσα σε 5 χρινια να πιασεις πατο με κατω απο 5% της αγορας χρειαζεται ιδιαιτερη προσπαθεια.

Last edited:
Aν συγκρινει την Porsche , την Ferrari και το Atos σιγουρα θα βρεθει 1 στους 58 να ψηφισει και το Atos.:flipout:

E, ναι... Κι αν βάζαμε LG LCD στο συγκριτικό, κάποιος θα βρισκόταν να την ψηφίσει... :p

Αλλά επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο τηλεόρασης LCD της LG (επειδή αναφέρθηκε παραπάνω) που να είναι ανώτερο ή έστω ισάξιο σε εικόνα με την 9705. Tα κατώτερα μοντέλα της Philips βέβαια, είναι άλλη ιστορία...

Πως δεν υπαρχει.

LG LEX8 (nanoLED)

Στο Saturn που την ειδα επαιζε πολυ καλυτερα απο την 9705.

Αλλωστε κοστιζει και αρκετα παραπανω (διπλασια τιμη) οποτε λογικο ειναι.

Δες την και σε σκοτεινό χώρο... ;)

Αν και στο Saturn ακόμα, απορώ πως σου φάνηκε πολύ καλύτερη... Χειρότερο interpolation έχει, μικρότερη φωτεινότητα, χειρότερο μαύρο με ανοιχτά τα LED, χειρότερη γωνία θέασης και περισσότερες αντανακλάσεις... :nounder:

Last edited:
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση, αντικειμενικά και αμερόληπτα. Απ'τη στιγμή που εμπιστέυεστε σ'αυτό το θέμα τα νούμερα των πωλήσεων και πως ο κόσμος απορρίπτει Philips λόγω κακής ποιότητας, γιατί δε κάνετε το ίδιο και στις πωλήσεις LCD έναντι plasma?
Εκεί γιατί ξαφνικά ο κόσμος γίνεται χαζός και αγοράζει LCD?:nounder:

Και μετά μιλάμε για τον αν υπάρχει εμπάθεια... :flipout:

Yperion πόσο μετρά σε σκακιέρα η LG που αγωνίζεσαι να βγάλεις καλύτερη;

Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει ποσο "μετραει".

Το θεμα ειναι η συνολικη εικονα και οχι ανουσια νουμερα.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση, αντικειμενικά και αμερόληπτα. Απ'τη στιγμή που εμπιστέυεστε σ'αυτό το θέμα τα νούμερα των πωλήσεων και πως ο κόσμος απορρίπτει Philips λόγω κακής ποιότητας, γιατί δε κάνετε το ίδιο και στις πωλήσεις LCD έναντι plasma?
Εκεί γιατί ξαφνικά ο κόσμος γίνεται χαζός και αγοράζει LCD?:nounder:

Μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα. LCD βγαινουν απο τις 19" και πανω και βγαζουν και 100 τουλαχιστον εταιρειες.

Πλασμα βγαινουν 42" και πανω απο 3 μολις εταιρειες.

Last edited:
Στο Saturn που την ειδα επαιζε πολυ καλυτερα απο την 9705.

Αλλωστε κοστιζει και αρκετα παραπανω (διπλασια τιμη) οποτε λογικο ειναι.

Χμ, πολύ λογική:

Όταν εγώ λέω για φθηνές πανασόνικ, και ότι παίζουν σημαντικά χειρότερα από τις ακριβές, είμαι ψωνισμένος γιατί υποστηρίζω τις "ακριβές".
Τώρα η τιμή της LG είναι επιχείρημα για την ανωτερότητά της;

Μετά, το έχω ξαναπεί ότι το Saturn έχει φωτεινούς χώρους. Πώς κατάλαβες ότι είναι καλύτερη εκεί; Πως μπορείς να εκτιμήσεις το μαύρο;

Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει ποσο "μετραει".

Το θεμα ειναι η συνολικη εικονα και οχι ανουσια νουμερα.

Νομίζω ότι πήρα μερικά κιλά τώρα στις διακοπές. Τι λες, να ανέβω στην ζυγαριά, ή να έρθω να μου ρίξεις μια ματιά και να μου πεις πόσα κιλά είμαι;

Νομίζω ότι πήρα μερικά κιλά τώρα στις διακοπές. Τι λες, να ανέβω στην ζυγαριά, ή να έρθω να μου ρίξεις μια ματιά και να μου πεις πόσα κιλά είμαι;

Ασχετο παραδειγμα παντελως.

Αλλο η μαζα αλλωστε και αλλο ο ογκος (βασικη Φυσικη Δημοτικου).

Αν συγκρίνουμε δηλαδή τις πωλήσεις TV 40-42 ιντσών για παράδειγμα ενός έτους, που είναι όμοια πράγματα, υπερτερούν οι plasma? Δε νομίζω παιδιά, πες πως είναι θέμα marketing που πάει ο κόσμος σε LCD να τελειώνουμε.
Και κατά δεύτερο 3-4 μάρκες αγοράζει ο κόσμος στη Ελλάδα, τις επώνυμες, αυτές που βγάζουν και LCD και plasma. Τώρα οι 100 που βρέθηκαν, τουλάχιστον μάλιστα, τί να πω...

Ακριβως οπως τα λες ειναι , ο κοσμος στην Ελλαδα αγοραζει 4 επωνυμες μαρκες.

Δηλαδη Samsung , LG , Sony , Panasonic.

Παγκοσμιως ομως υπαρχουν πανω απο 100 μαρκες για LCD , θα σου αναφερω ως παραδειγμα την Vizio που στην Αμερικη ειναι πρωτη σε πωλησεις. Τετοιες "τοπικες" μαρκες υπαρχουν σε πολλες αγορες και εμεις δεν τις εχουμε ακουσει καν.

Για ριξε μια ματια εδω...

http://www.alibaba.com/showroom/lcd-tv.html