θέλω βοήθεια

Και εξακολουθείς και προτείνεις μοντέλα ως καλύτερα value for money, που και μικρότερα είναι και ακριβότερα κατά 80 -100 !
Και όταν σε ρωτάμε γιατί είναι καλύτερες μας λές έχουν καλύτερο μαύρο και καλύτερη αντίθεση!
Μας δίνεις τα review για τα μοντέλα που προτείνεις αλλά όχι για αυτην με την οποια τα συγκρίνεις!
Άρα πως μιλάς με στοιχεία και τεκμιριώνεις τις απόψεις σου εσύ;
Έτσι αφθαίρετα.....

Παιδιά να ρωτήσω κάτι????
οι τηλεοράσεις led σε σχέση με τις plasma έχουν συγκεκριμένη γωνία θέασης???

Sony-KDL-46HX729-viewingangle.jpg

Μπλε+Κοκκινο -> LCD (=LED)
Πρασινο+Μωβ -> πλασμα

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του χώρου που προσπαθούν να βοηθήσουν
κατάλαβα κάποια πράγματα γιά τις καινουργιες τηλεοράσεις

σαν αποτέλεσμα θα έλεγα

οτι με ενδιαφέρει μία τηλεόραση με πολλή καλή εικόνα -δεν λέω κορυφαία γιατί ισως ειναι ....ακριβή γιά εμένα ....στις 46''
γιά απ ευθείας θέαση
Δεν με ενδιαφέρουν άμεσα τα παιχνίδια των smart tv και το 3d
το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι τα 1500 ευρώ
βοήθεια

με δεδομένο ότι δεν σε ενδιαφέρει το 3d και τα μπλιμπλίκια στην τηλεόραση (smart tv) με μια πανασονικ 46g30 θα είσαι απόλυτα καλυμένος χωρίς να χρειάζεται να χαλάσεις 1500 ευρώ. αν φυσικά σε ενδιαφέρει η πλάσμα. σε led πρέπει να πάς αναγκαστικά σε 3d. value for money κατά την γνώμη μου είναι η samsung 46d6530 ενώ άριστες εντυπώσεις μου έχει αφήσει και η sony 46ex720.

Εντάξει Γιώργο διαφωνούμε απόλυτα και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε την κουβέντα περι του θέματος .

Εσυ την είδες την d5000;

Την u30;

Έχω u10 και st30 στην διάθεση μου καθημερινα.

Ναι, τις έχω δει και μάλιστα σε αντιπαράθεση. Δυστυχώς η U30 έχει πολύ φωτεινό μαύρο.

Και οι 2 τηλεοράσεις που έχεις, δεν συγκρίνονται με αυτό που θα δει κάποιος που θα αγοράσει πανασόνικ που δεν έχει neo plasma panel. Η ST έχει νεο-πλάσμα (άρα συγκρίνεται με GT/VT), και η U10 ήταν ειδική περίπτωση (G10 με άλλο κωδικό).

Οπότε το να κρίνεις υποδεέστερα μοντέλα με την απόδοση που βλέπεις στα ακριβά, δεν είναι δόκιμο. Φυσικά ούτε το να γενικεύεις (το οποίο είναι πάντα λάθος, όπου και αν γίνεται).

Την u30 εχω φίλε μου!
Όταν λες με στοιχεία να τα καταθέτεις κιόλας!
Δεν μπορείς να λες ότι έχει καλύτερο ansi η μία τηλεόραση, να δίνεις έναμ αριθμό για την μια και για την άλλη όχι!
Διαφορετικά και εσύ μιλάς αόριστα και κάνεις αυτό που κράζεις τους άλλους!

Εγώ δεν είπα ότι η U30 είναι καλή. Καλό είναι τα στοιχεία αυτά να τα ζητήσεις από όσους υποστηρίζουν ότι είναι καλή τηλεόραση.

Εγώ δεν την έχω να την μετρήσω, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι μιλάμε για τηλεόραση με στάθμη μαύρου > 0.06 cd/m2, και ANSI αντίθεση < 1000:1.

Ελπίζω στους φίλους σου να προτείνεις τις εν λόγω σαρανταρες και όχι πλάσμα.

Απλά πρόσεχε μην δούνε σε κανά σπίτι καμία πανασονικ γιατί είναι βαριές άμα στις φερουνε κολαρο!!

Δυστυχώς πρότεινα την U30 στον πατέρα φίλου, και μόλις πήγα σπίτι μου ζήτησε να την ρυθμίσω για να παίξει καλύτερα. Αλλά με τόσο φωτεινό μαύρο, η επίπεδη και άτονη εικόνα δεν έρχονταν με τίποτα.
Συνέβη ακριβώς το αντίθετο, και ένιωσα και πολύ άβολα που πρότεινα κάτι που τελικά δεν αρέσει. Υπέθεσα ότι θα ήταν τουλάχιστον στο (κακό) επίπεδο της U20, αλλά φαίνεται η μάρκα καταφέρνει να ξεπερνά τον εαυτό της κάθε χρόνο.

Καλά κάνω και δεν προτείνω τηλεοράσεις σε άλλους. Αν μπορούσα να αποφύγω τις προτάσεις σε συγγενείς και καλούς φίλους, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Και εξακολουθείς και προτείνεις μοντέλα ως καλύτερα value for money, που και μικρότερα είναι και ακριβότερα κατά 80 -100 !
Και όταν σε ρωτάμε γιατί είναι καλύτερες μας λές έχουν καλύτερο μαύρο και καλύτερη αντίθεση!
Μας δίνεις τα review για τα μοντέλα που προτείνεις αλλά όχι για αυτην με την οποια τα συγκρίνεις!
Άρα πως μιλάς με στοιχεία και τεκμιριώνεις τις απόψεις σου εσύ;
Έτσι αφθαίρετα.....

Στο είπα ξανά, αυθαίρετη είναι η άποψη που θέλει όλες τις πλάσμα καλές, και συνεπώς την U30 καλή. Αυτοί που το υποστηρίζουν αυτό, θα πρέπει να σου δώσουν τα στοιχεία. Εγώ σου έδωσα στοιχεία για 2 τηλεοράσεις στην ίδια κατηγορία τιμής, που σχετικά αξιοπρεπές site τις προτείνει για αγορά.
Την U30 ποιος την προτείνει;

Η χαμηλή στάθμη μαύρου και η υψηλή ANSI αντίθεση είναι ο θεμέλιος λίθος της εικόνας. Αν δεν έχεις καθαρό καμβά, δεν μπορείς να ζωγραφίσεις καθαρά.

Το ιδιο αυθαίρετη είναι και η δική σου άποψη! Αφού δεν εχεις στοιχεία για την u30!
Άρα και η δική σου και η δική μας είναι εξισου αυθαίρετες απόψεις

Last edited:
Επίσης άλλες tv προτείνεις στο skroutz και άλλα review tv δίνεις;
Είναι οι ίδιες με άλλη ονομασία;
Απλά δε το γνωρίζω για αυτό σε ρωτάω

Η χαμηλή στάθμη μαύρου και η υψηλή ANSI αντίθεση είναι ο θεμέλιος λίθος της εικόνας. Αν δεν έχεις καθαρό καμβά, δεν μπορείς να ζωγραφίσεις καθαρά.

Ναι σωστα εφοσον ομως τηλεοραση βλεπουν συνηθως παραπανω απο ενα ατομα μετραει να εχει υψηλο ANSI και υπο γωνια κατι στο οποιο οι LCD υστερουν.

Επισης το ANSI πρεπει να συνοδευεται απο σωστη καμπυλη gamma αλλιως ο καμβας δειχνει αλλο πινακα απο αυτον που θα επρεπε.

Τέλος θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μπορεί οι τηλεοράσεις που προτείνεις να είναο όντως καλύτερες!
Αυτό που λέω όμως είναι ότι χωρίς review της u30 δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα σε στις συγκρίσεις με τις 2 tv!

Παντως ανεξαρτητα απο μετρησεις το κυριοτερο που μας νοιαζει και πως δειχνει μια τηλεοραση συνολικα και τουλαχιστον στο καταστημα που την ειδα η U30 εδειχνε πολυ πιο καλυτερα απο πολυ ακριβοτερες και πολυ διαφημισμενες απο τους κατοχους τους τηλεορασεις.

Εκτος και του αρεσει καποιου αντι για προσωπα ανθρωπων να βλεπει ενα συνολο απο κουκιδες που κινουνται.

Βρε Γιώργο δηλαδή η κίνηση η γωνία θέασης η χρωματικη απόδοση το scaling δεν μετράνε; Για να μην πω την τιμη που υπο νορμαλ συνθήκες η σαμυ έχει τουλάχιστον 100 ευρω πάνω και πρέπει να παίξει με αλλα μοντέλα.

Επίσης δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις τόσο κακο το μαύρο της u30. Έχεις όργανα και γνώσεις, κανε μια μέτρηση.

Κάτι βασικό : απο shadow detail και κρασαρισμα πως παει η σαμυ ρυθμισμενη να δείχνει σκοτεινό μαύρο; Μήπως χάνει η μάνα το παιδί όπως στις περισσότερες LCD ;