Θέλω λάστιχα!

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,646
Βέροια
Μετά από 49,000 χ.λ.μ ο πέζουλάς μου θέλει λάστιχα.
Τώρα φορά τα μανίσια μισλέν 195/65-15.
Ένα λάστιχο που δεν μου έκανε ιδιαίτερο κλίκ.
(Βέβαια και το αμάξι δεν μου έκανε ιδιαίτερο κλίκ πέρα των χώρων και της άνεσης ταξιδιού)
Το κυριότερο προσόν του έλαστικού αυτού είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου κύλισης.
Κατά τα άλλα αδιάφορο.
Θα ήθελα προτάσεις από εμπειρίες σας για ανάλογα ελαστικά στο συγκεκριμμένο αμάξι (307 1,6 λίτρα).
Επίσης αν κρίνεται σκόπιμη μία αλλαγή μεγέθους, δηλ. 205/60-15.

Ακόμα θα ήθελα ένα σχόλιο για το παρακάτω σκεπτικό μου:
Υπάρχουν λάστιχα στην αγορά κυρίως ανατολικής προέλευσης (π.χ BARUM)
Συνήθως έχουν την μισή τιμή από άλλα "επώνυμα".
Με το σκεπτικό ότι έναν σετ no name ελαστικών κοστίζει 250 ευρώ και έναν επώνυμο σετ περί τα 350-400 ευρώ, μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω φθηνά και να τα αλλάζω κάθε χρόνο από το να βάλω ακριβά και να τα αλλάζω κάθε 2????
Η λογική λέει ότι άλλο το πέλμα που διύνησε 20000 χ.λ.μ και άλλο των 40000 χ.λ.μ.
Τι λέτε?

Το φθηνό είναι και ακριβό φίλε Γιάννη, συμφωνώ για την λογική!!!
Βάλε επώνυμο και μάλλιστα κάποιο που να δίνει και κάποιες εγγυήσεις.

Επειδή το λάστιχο είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με τον δρόμο, καλό θα ήταν να μην κάνουμε ...τσιγκουνιές!

Θα σε συμβούλευα να μην φύγεις από τα specifications του κατασκευαστή και να τοποθετήσεις λάστιχα ίδιας διάστασης ώστε να μην αλλάξεις την γεωμετρία του αυτοκινήτου.

Στο focuσελι μου, είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος απο τα Dunlop SP Sport 01. Τρομερό λάστιχο αλλά με σχετικά γρήγορη φθορά. Ειδικά στα πρώτα 15-20000 χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο δεν έλεγε να ξεκολλήσει απο το δρόμο. Τωρα φορεσα κάτι toyo τα οποία είναι μέτρια σε όλα τα σημεία τους, εκτός της φθοράς ...8 μήνες και φαίνονται ακόμα καινούργια!

Επειδή το λάστιχο είναι το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με τον δρόμο, καλό θα ήταν να μην κάνουμε ...τσιγκουνιές!

Θα σε συμβούλευα να μην φύγεις από τα specifications του κατασκευαστή και να τοποθετήσεις λάστιχα ίδιας διάστασης ώστε να μην αλλάξεις την γεωμετρία του αυτοκινήτου.

+1

Χρόνια πολλά πεζάκιας, έχω δοκιμάσει πολλά ελαστικά, αυτά που έκαναν την διαφορά ήταν τα uniroyal και τα yokohama (αθόρυβα) που είχαν και την καλύτερη απόδοση (θέλουν λίγο ζέσταμα όμως), μην ξεχνάς ότι έχεις Peugeot, αυτοκίνητο με ιδιαίτερο στήσιμο και εξαιρετικές αναρτήσεις !!! ... και φυσικά στην ίδια διάσταση !!!

Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

Στο focuσελι μου, είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος απο τα Dunlop SP Sport 01. Τρομερό λάστιχο αλλά με σχετικά γρήγορη φθορά. Ειδικά στα πρώτα 15-20000 χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο δεν έλεγε να ξεκολλήσει απο το δρόμο. Τωρα φορεσα κάτι toyo τα οποία είναι μέτρια σε όλα τα σημεία τους, εκτός της φθοράς ...8 μήνες και φαίνονται ακόμα καινούργια!

Ευχαριστημενος με τα Dunlop? Παραξενο. Οταν ειχα αγορασει το αμαξι μου (megane) ειχε απο την μανα του Dunlop. Στο πρωτο γερο φρεναρισμα (πριν κανει το πρωτο σερβις ακομα το αμαξι, δηλαδη καινουργια) σκιστηκαν μεχρι και τα λινα του λαστιχου. Το ειχα συζητησει και με φιλο που τα ειχε και αυτος ηταν απογοητευμενος. Χαλια λαστιχο για μενα. Μολις εβαλα πανω τα micelin καταλαβα οτι απεκτησα και λαστιχο.

Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

Ευχαριστημενος με τα Dunlop? Παραξενο. Οταν ειχα αγορασει το αμαξι μου (megane) ειχε απο την μανα του Dunlop. Στο πρωτο γερο φρεναρισμα (πριν κανει το πρωτο σερβις ακομα το αμαξι, δηλαδη καινουργια) σκιστηκαν μεχρι και τα λινα του λαστιχου. Το ειχα συζητησει και με φιλο που τα ειχε και αυτος ηταν απογοητευμενος. Χαλια λαστιχο για μενα. Μολις εβαλα πανω τα micelin καταλαβα οτι απεκτησα και λαστιχο.

Έχω ακούσει ότι τα μανίσια λάστιχα δεν είναι ίδια με αυτά που πωλούνται στα καταστήματα (για ίδιο μοντέλο εννοείται).
Τα μανίσια είναι πιο "χαμηλής" ποιότητας.

Νομίζω οτι Peugeot και Michelen θα έκαναν το απόλυτο match!

Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν ξεφεύγουμε απο τις διαστάσεις το κατασκευαστή!

Το ποιο λάστιχο θα επιλέξεις έχει άμεση συνάρτηση με την χρήση του αυτοκινήτου και του τρόπου οδήγησής σου!

Re: Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

Ειχε τα τα SP sport το μαμίσιο???

Παντως είχα τα michelin pilot πριν τα dunlop και ήταν απλά μέτρια. Δεν ξέρω, ίσως έχει και να κάνει πως "κάθονται" σε κάθε τύπο αμαξιού.

Bridgestone ΕR300 195/50/15... Μέχρι στιγμής(με 45.000km) το πέλμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση -έχει πάθει όμως περιμετρική φθορά λόγω ζέστης και ήλιου)...

Θα τα αλλάξω με ίδια τις επόμενες μέρες...

έχω ένα Tucson εδώ και 27 μήνες, με τα εργοστασιακά λάστιχα έχω κάνει 45.000 km. Πιστεύετε πως πρέπει να τα αντικαταστήσω άμεσα ή με παίρνει για κανέναν χρόνο ακόμα?
Καμία πρόταση για λάστιχα?

Τα λάστιχα...:Banane0:παντού έχουν βαρύνουσα σημασία για την ασφάλειά μας...

Πλήρωνε μάστορα και μην τσιγκουνευτείς λεφτά και ναί καλό νάβαζες κάτι φαρδύτερο(στα πλαίσια που επιτρέπει ο κατασκευαστής πάντα).

Tέταρτη χρονιά φέτος με 36,000 χλμ. με τα michelin energy 175/65/14
Τα λάστιχα τα χρησιμοποιώ Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο , καθότι μετά βάζω χειμερινά michelin alpine .
FIAT BRAVA ο ένοχος και ενώ τα δεύτερα κρατάνε πολύ καλά σε χιόνι (λίγο βέβαια) και σε ελαφρός παγωμένο οδόστρωμα , τα πρώτα με έχουν απογοητεύσει .
Μαλακά λάστιχα που καταλαβαίνω στίς στροφές ότι πιέζονται και στο ζεστό οδόστρωμα γλιστράνε.
Η επόμενη επιλογή μου θα είναι Bridgestone . -bye-

Το ήξερα αυτό για 5 χρόνια η 50,000χλμ.
Παρόλα αυτά ότι αναφέρω πιο πάνω ισχύει απο τον πρώτο χρόνο που τα λάστιχα δεν είχαν ούτε 10,000χλμ.
Τέλος καλοκαιριού και είχαν μαλακώσει αρκετά.

Τα λάστιχα πρέπει να τα αλλάζουμε όταν ...πρέπει!

Το πρέπει καθορίζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η ηλικία, το ύψος του πέλματος, οι συνθήκες οδήγησης κτλ. πάντα με γνώμονα την ασφάλειά μας.

Τα 2-3 χρόνια πρέπει να θεωρούνται ως η μέγιστη διάρκεια μιας και από εκεί και πέρα το ελαστικό σκληραίνει και ξεραίνεται ανεξαρτήτως χρήσης και οπτικής εικόνας.

Tέταρτη χρονιά φέτος με 36,000 χλμ. με τα michelin energy 175/65/14
Τα λάστιχα τα χρησιμοποιώ Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο , καθότι μετά βάζω χειμερινά michelin alpine .
FIAT BRAVA ο ένοχος και ενώ τα δεύτερα κρατάνε πολύ καλά σε χιόνι (λίγο βέβαια) και σε ελαφρός παγωμένο οδόστρωμα , τα πρώτα με έχουν απογοητεύσει .
Μαλακά λάστιχα που καταλαβαίνω στίς στροφές ότι πιέζονται και στο ζεστό οδόστρωμα γλιστράνε.
Η επόμενη επιλογή μου θα είναι Bridgestone . -bye-

Kosmus αυτά φορά και ο πέζουλας.
Τα Energy.
Kαι συμπεριφέρθηκαν όπως ακριβώς αναφέρεις!
Γενικά ένα λάστιχο που ουδέποτε εμπιστεύθηκα...

Βασικά έκλινα προς Bridgestone.
Φορά τέτοια το φιεστάκι 1,6 (τuranza 195/50-15) της οικογένειας και το αμάξι παρά τα 30,000 χ.λ.μ εξακολουθεί να είναι ξυράφι!

Bέβαια άλλο αυτοκίνητο, άλλο στήσιμο, άλλο προφίλ.

Για Cleber έχει κανείς άποψη???