Θέλω λάστιχα!

Τα Cleber είναι γαλλικής προέλευσης.
Έβγαζε παλαιότερα εξαιρετικά λάστιχα.
Είχα φορέσει τέτοια σε ένα R19 1.4 και ειλικρινά ποτέ μου δεν ξαναφόρεσα λάστιχα σαν εκείνο.
Και τα λάστιχα που πέρασαν από τα χέρια μου δεν ήταν και λίγα:
Μισλεν, Γκουντγίαρ, Ντανλοπ, Γιοκοχάμα, Σέμπεριτ, Γιουνιρόγιαλ, Τόγιο, Σουμιτόμο.
Ή εταιρία αγοράσθηκε πριν μερικά χρόνια από την Michelin αλλά εξακολουθεί να διαθέτει τις δικές της σειρές ελαστικών.
Αλλά δεν ξέρω πλέον τι καπνό φουμάρει καθώς δεν πολυκυκλοφορούν...

Γιάννη την εβδομάδα που έβαλα τα energy , ένας φίλος έβαλε τα cleber και δεν είδε διαφορά με τα energy που είχε πρίν .

Εγώ φοβόμουν να ρισκάρω και προτίμησα (τρομάρα μου ) το επώνυμο .

γιαννη ξεχνα τις θυγατρικες.

βαλε michelin pilot η continental sport contact.

κατα προτιμηση continental και φροντισε με δεικτη ταχυτητας V για να ειναι καπως σκληρο το πλαινο του αλλα να ζεσταινεται και σχετικα γρηγορα.

μην W και δεν ζεσταινεται με τιποτα.

υ.γ. το energy ειναι H.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

Ειχε τα τα SP sport το μαμίσιο???

Παντως είχα τα michelin pilot πριν τα dunlop και ήταν απλά μέτρια. Δεν ξέρω, ίσως έχει και να κάνει πως "κάθονται" σε κάθε τύπο αμαξιού.

Σέ κάποια αντικατάσταση ελαστικών στό αυτοκίνητο μου , ακουσα τήν προτροπή τού καταστηματάρχη κι εβαλα Dunlop SP9000 , μέ κάπου 300 κάι ευρώ διαφορά (φθηνότερα) από τά Bridgestone Pole Position SO3 , τά οποία είχα κάι ημουν απόλυτα ευχαριστημένος πλήν τού αυξημένου θορύβου κύλισης σέ σχέση μέ παλαιότερα Michelin. Ενας λόγος πού τά προτίμησα ηταν καί ο χαμηλότερος θόρυβος βασει των τέστς. ΟΜΩΣ από τά πρώτα πεντακόσια χιλιόμετρα καί μετά το αυτοκίνητο τραβούσε δεξιά σέ ταχύτητες άνω των 120 χλμ. Αρχισαν οι ευθυγραμμίσεις κάι κόντρα ευθυγραμμίσεις καί ξανά μανά ευθυγραμμίσεις σέ παμπολλα συνεργεία ( αν καί ολοι ΔΕΝ εβρισκαν ΤΙΠΟΤΑ στό αυτοκίνητο ) ωσπου κάποια στιγμή ειχα τη "φαεινή ιδέα" νά αλλάξω τά εμπρός ελαστικά ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ. Τό τράβηγμα εδειξε πρόσκαιρα ( γιά καμια 200ρια χλμ ) νά ελατώνεται μέχρι πού εξαλείφθηκε , ΑΛΛΑ σε αλλα 200 περίπου εμφανίστικε απο την ΑΛΛΗ πλευρά αυτή τή φορά.......
Γιά νά μή τό "κουράζω" αλλο τό θέμα , καταλήγω λέγοντας οτι τά Dunlop SP9000 επεστράφησαν στό φίλο καταστηματάρχη κάι αντικατασταθηκαν μέ αλλα Uniroyal (μέτρια σέ ολα τους ) μιάς καί οπως διαπιστώθηκε καί το παραδέχτηκε καί ο ίδιος , είχαν στρεβλωμένους σκελετούς πράγμα σύνηθες για Dunlop........
AYTA.........

Last edited:
Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

γιαννη ξεχνα τις θυγατρικες.

βαλε michelin pilot η continental sport contact.

κατα προτιμηση continental και φροντισε με δεικτη ταχυτητας V για να ειναι καπως σκληρο το πλαινο του αλλα να ζεσταινεται και σχετικα γρηγορα.

μην W και δεν ζεσταινεται με τιποτα.

υ.γ. το energy ειναι H.

Continental σε δικό μου αυτοκίνητο εβγαλαν μόλις καί μετά βίας 20000 χλμ. Μετά εγιναν "χρεπια".......

To simantiko, einai na einai "freska".
Opoioa telika apofasiseis, na koitaxeis ekei pou grafoun anaglyfa "DOT" kai dipla exoun 3 numbers, na einai oso dynaton to megalytero
eg. to 207 means oti to lastixo ftiaxtike tin 20th week of 2007. To 287, tin 28th week, kok.

Vehicle tires have a 4-year validity period from their Date of Manufacture (DOM). Thereafter, the tire expires and may burst whilst in use. How to find out whether your tire has expired? Check for a stamp like this: (*2603*) There is an asterisk at the beginning and at the end of this serial number. The first two numbers 2 6 will tell which week of the year has it been manufactured.
NB: One year has 52 weeks. The last two numbers represent the year of make. Therefore, *2603* shows that the said tire is manufactured in the 26th week of the year 2003. *2699* this shows that the tire is made in the 26th week of 1999.

tire2.jpg

‛4002’ means DOM is Week 40 of year 2002.

Αστεράκια δεν υπάρχουν στα 4 τελευταία ψηφία και τα λάστιχα τα φόρεσα τελευταία εβδομάδα μαίου του 2004 .

Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

Λοιπόν τι καταλαβαίνετε από τα παρακάτω ?

DOT HC P5 062 X 0304

MICHELEN, κατασκευασμένο στην Victoria, Ισπανία την 3η εβδομάδα του 2004

Το συγκεκριμένο λάστιχο είναι παλιό και δεν προτείνεται να το φορέσεις. 2 χρόνια MAX!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

MICHELEN, κατασκευασμένο στην Victoria, Ισπανία την 3η εβδομάδα του 2004

Το συγκεκριμένο λάστιχο είναι παλιό και δεν προτείνεται να το φορέσεις. 2 χρόνια MAX!

-bye-

http://www.harriger.com/tiremakers.htm

και αφορα τα 2 πρωτα γραμματα-νουμερα μετα το DOT ([SIZE=-1] DOT: United States Department of Transportation )
[/SIZE]
.....other numbers or letters contained within the DOT code are used by the tyre manufacturers to identify tyre size, construction and pattern etc.

Κάτι Continental premium contact που είχα μου έκαναν καμιά 30000 χιλιόμετρα.

Είναι πολύ μαλακά λάστιχα και φθείρονται γρήγορα.
Στο βρεγμένο όμως δεν είχαν αντίπαλο.

Τώρα έχω τα Goodyear HydraGrip. Πολύ καλό λάστιχο, αν και τα Continental μου άρεσαν περισσότερο.

Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

sfortis , όταν λες 2 χρόνια max τι εννοείς ?

Υ.Γ. Αντώνη έγραψες !!!

Εννοώ ,να μην αγοράζουμε λάστιχα 2ετίας ή και πιο πολύ. Μιας και κανείς δεν τα κοιτάει αυτά, μερικοί λαστιχάδες αγοράζουν παλιά λάστιχα σε ειδικότατες τιμές και τα σπρώχνουν πολυ normal τιμες!