Θέλω λάστιχα!

θα έλεγα σε κάθε περίπτωση να αγοράσεις φρέσκα
επίσης να έχεις άλλο σετ γιά χειμώνα καλοκάρι.
Το καλοκάρι να παρκάρεις το αμάξι μιά από δώ και μιά απο εκεί στον ήλιο.
Με τη λογική αυτή θα πάρεις δυό ζευγάρια, χειμώνα, καλοκαίρι
και μπορείς να βγάλεις αν όχι 4 άντε 3.5 διπλές σαιζόν.
Τώρα, το δικό μου φόραγε από τη μάνα του και φοράει turanza κοινώς Ε330 αν δεν κάνω λάθος, που είναι σκληρά και εξαιρετικά βαβουρατζίδικα, αλλά γενικά καλά γιά μένα που δεν οδηγώ ζόρικα.
Χειμωνιάτικο έχω το fulda kristal supremo (πάντα σε 205) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Η σύζυγος έχει αντίστοιχα χειμωνιάτικο kleber krisalp επίσης πολύ καλό, και τώρα αν δεν κάνω λάθος έβαλε dunlop κάτι...
Γενικά η άποψή μου είναι ότι σε λάστιχο σειράς πχ energy όλες οι επώνυμες είναι ίδιες, δηλ. michelin, fulda, kleber, conti, uni, bri, dunlop, goodyear...
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ίσως το ίδιο στα λάστιχα απαιτήσεων σειρά H V κλπ
Τα kleber τέλος μην τα φοβηθείς. Είναι michelin...
Τώρα κάτι barum, cormoran κλπ γιά 70-120 ευρώ στο σετ απόφυγέ τα...
Εκτός αν είσαι σπίτι γραφείο με έως 100-110, που είσαι πάνω κάτω....

α
και μιά φορά έκανα την κοτσάνα να βάλω στο xsara τότε, αντί γιά σειρά Τ την Η...
Πλήρωσα δεν ξέρω πόσα παραπάνω, κάπου 130-140%, αργούσαν να ζεσταθούνε το πρωί και ιδίως χειμώνα και ποτέ δεν έτρεχα πάνω από 130 οπότε τζάμπα. Ασε που μιά φορά που έκοψα ένα, έπρεπε να παραγγείλω γιατί κανένας δεν κρατάει στοκ στις διαστάσεις αυτές Η...

Γενικά....φρέσκο ! - και μανίσιο.
διότι τα μεταξωτά εσώρουχα....

Last edited:
Παν χειμερινά δεν βάζω στον πέζουλα.
Έβαλα πέρσι στο φιεστάκι (αν και δεν έριξε νιφάδα...) και θα έχω αυτό για τα δύσκολα καθώς γουστάρω ελαφρύ αμαξάκι στα χιόνια (το σπρώχνεις ευκολότερα!)
Πάντως τα turanza όντως είναι σαματατζίδικα, περισσότερο από τα energy, αλλά αυτά που έχω σαν πλαστελίνη συμπεριφέρθηκαν εξ' αρχής!

Κανά τέστ τρέχει πουθενά στο διαδίκτυο???

Κι εγώ στο μικρό (Colt 1.3) είμαι σχετικά ικανοποιημένος με τα μαμίσια Turanza (195/55/15). Θα τα αλλάξω αυτό τον μήνα και σκεφτόμουν να δοκιμάσω τα Toyo Proxes.

Έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα Toyo ?

Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

Παν χειμερινά δεν βάζω στον πέζουλα.
Έβαλα πέρσι στο φιεστάκι (αν και δεν έριξε νιφάδα...) και θα έχω αυτό για τα δύσκολα καθώς γουστάρω ελαφρύ αμαξάκι στα χιόνια (το σπρώχνεις ευκολότερα!)
Πάντως τα turanza όντως είναι σαματατζίδικα, περισσότερο από τα energy, αλλά αυτά που έχω σαν πλαστελίνη συμπεριφέρθηκαν εξ' αρχής!

Κανά τέστ τρέχει πουθενά στο διαδίκτυο???

γιαννη τελικα τι οδηγηση κανης;

το πατας καθολου σε καμια στροφη η μες την πολη εισαι συνεχεια;

Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

Κι εγώ στο μικρό (Colt 1.3) είμαι σχετικά ικανοποιημένος με τα μαμίσια Turanza (195/55/15). Θα τα αλλάξω αυτό τον μήνα και σκεφτόμουν να δοκιμάσω τα Toyo Proxes.

Έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα Toyo ?

ναι...το ένα ήταν θεόστραβο και δεν ερχόταν ούτε με ζυγοστάθμιση, είναι σκληρά και σπινιάρουν εύκολα. Στο βρεγμένο είναι κάπως καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα ξαναβάλω! dunlop και παλι dunlop.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

ναι...το ένα ήταν θεόστραβο και δεν ερχόταν ούτε με ζυγοστάθμιση, είναι σκληρά και σπινιάρουν εύκολα. Στο βρεγμένο είναι κάπως καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τα ξαναβάλω! dunlop και παλι dunlop.

Έκτακτα .. με βλέπω να πειραματίζομαι με fulda ή continental.

Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

Το μόνο στραβό των fulda είναι τα λίγο μαλακά μάγουλα που θέλουν προσοχή σε κράσπεδα, κατά τα άλλα άψογα!

σε αυτό τον τομέα τα continental conti sport contact που φορούσα ήταν σαφώς χειρότερα. Μου έσκασε πλαϊνό σε λακουβίτσα με 40 χιλιόμετρα.

Και όσον αφορά τα κράσπεδα, αυτό ισχύει για όλα τα λάστιχα!

Re: Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

σε αυτό τον τομέα τα continental conti sport contact που φορούσα ήταν σαφώς χειρότερα. Μου έσκασε πλαϊνό σε λακουβίτσα με 40 χιλιόμετρα.

Και όσον αφορά τα κράσπεδα, αυτό ισχύει για όλα τα λάστιχα!

Ακριβώς εκεί όλα τα λάστιχα, υποφέρουν εκτός από κάτι παλιά Goodyear all wheather που είχα πριν απο καμμιά 15 αριά που δεν καταλαβαίνε τίποτε.

Στο Tucson έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα τα Bridgestone (60-40) 215-65-16.
Εμφανησιακά είναι όμορφα (λίγο πιο άγρια από τα εργοστασιακά) και στο δρόμο νιώθω ότι είναι περισσότερο μαλακά.

Επαναφερω το θεμα μιας και ηρθε η ωρα για τα δικα μου, μετα απο 50000 χλμ.

Προς το παρον, εχω αυτα τα παλιο ραν φλατ, τα οποια και δεν ξαναθελω.

Εκτος απο μισλεν (αυτα εχω) σκεφτομαι τα παρακατω 3:

Continental SportContact 3

Goodyear F1 - Assymetric

Dunlop SportMaxx

Οι τιμες των 3 αυτων ειναι παραπλησιες, 100 ακριβοτερο το goodyear απο τα continental και dunlop.

Για τα Goodyear & Dunlop, μου δινου 2 χρονια εγγυηση οτι σε περιπτωση σπασιματος, γινεται αντικατασταση χωρις χρεωση (δεν μου ειναι απαραιτητη προυποθεση για την αγορα τους)

Ενω ημουν πολυ κοντα στα continental, μου ειπανε οτι ειναι αρκετα ευπαθη σε σχεδη με τα goodyear.

Καμια γνωμη παρακαλω ??

Υγ. για run flat μαλλον δεν το συζηταμε καθολου. Σωστα?

Επαναφερω το θεμα μιας και ηρθε η ωρα για τα δικα μου, μετα απο 50000 χλμ.

Προς το παρον, εχω αυτα τα παλιο ραν φλατ, τα οποια και δεν ξαναθελω.

Εκτος απο μισλεν (αυτα εχω) σκεφτομαι τα παρακατω 3:

Continental SportContact 3

Goodyear F1 - Assymetric

Dunlop SportMaxx

Οι τιμες των 3 αυτων ειναι παραπλησιες, 100 ακριβοτερο το goodyear απο τα continental και dunlop.

Για τα Goodyear & Dunlop, μου δινου 2 χρονια εγγυηση οτι σε περιπτωση σπασιματος, γινεται αντικατασταση χωρις χρεωση (δεν μου ειναι απαραιτητη προυποθεση για την αγορα τους)

Ενω ημουν πολυ κοντα στα continental, μου ειπανε οτι ειναι αρκετα ευπαθη σε σχεδη με τα goodyear.

Καμια γνωμη παρακαλω ??

Υγ. για run flat μαλλον δεν το συζηταμε καθολου. Σωστα?

Tα run flat, να τα αποφύγεις, θα σου πρότεινα τα continental.-bye-

Ξερεις / εχεις ακουσει αν οντως ειναι (σε σχεση με τα αλλες επιλογες) ευπαθη?

Μιλαμε για 35 αρι προφιλ ... :violent-smiley-030:

Ξερεις / εχεις ακουσει αν οντως ειναι (σε σχεση με τα αλλες επιλογες) ευπαθη?

Μιλαμε για 35 αρι προφιλ ... :violent-smiley-030:

Δεν είμαι σίγουρος, θα ρωτήσω, ομως νομίζω ότι για γερμανικό προϊόν το ευπαθή το βλέπω λίγο δύσκολο.

Για ρωτα και πες.
"Ευπαθη" σε σχεση με τα αλλα 2, τα οποια επισης ειναι γερμανικα

35άρι προφίλ;

Από... σφραγίσματα πως πάς;:help:

Εγώ και η γυναίκα μου πάντα Bridgestone ακριβώς γιατί δεν λιώνουν αμέσως (όπως κάτι Michelin).

Μόνο που θέλουν καλό ζέσταμα για να αρχίσουν να στρίβουν.

BTW, τι διάσταση είναι ακριβώς τα ελαστικά σου Ntinos;

Ντίνο έχε υπόψη ότι τα Dunlop πιάνουν τη σωστή θερμοκρασία πιο γρήγορα από τα άλλα 2, τα goodyear γενικώς είναι πιο σκληρά...

ετσι ελεγα και εγω αλλα αυτα τα goodyear ειναι αρκετα μαλακα, περισοτερο απο τα μισλεν που εχω τωρα, τα οποια ζεσταινονται σχετικα γρηγορα.