Θέλω λάστιχα!

Απάντηση: Re: Θέλω λάστιχα!

μήπως πήρες κινητό, αντί γιά λάστιχο ?

Πού να έγραφε και TROJAN, ο άνθρωπος :flipout:

##

Από ελαστκά δεν θα συνιστούσα τα Yokohama C.drive που τα βρίσκω σε όλα "μέτρια", αλλά και τα Michelin PilotExalto2 που είναι φανταστικά, αλλά μόνο στα πρώτα 10.000χλμ:guitarist:

και του χρόνου φουντούνια ρε παιδιά !

υ.γ να με πάρει και να με σηκώσει αν κατάλαβα τι ειπώθηκε στα τελευταία post.

:grinning-smiley-043

παιδια ασχετο αλλα αν βαλω 18" και μικρινω προφιλ θα σερνομαι?
θα ειμαι πολυ πιο αργος?
αληθευει οτι το βαρος των ζαντων επι 3 ειναι δηλαδη σαν να ζυγηζει το αμαξι 120 κιλα παραπανω?
αν αληθευει βγαζω τις 17" και βαζω 15" να παω ταπα?

Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

παιδια ασχετο αλλα αν βαλω 18" και μικρινω προφιλ θα σερνομαι?
θα ειμαι πολυ πιο αργος?
αληθευει οτι το βαρος των ζαντων επι 3 ειναι δηλαδη σαν να ζυγηζει το αμαξι 120 κιλα παραπανω?
αν αληθευει βγαζω τις 17" και βαζω 15" να παω ταπα?

εσύ να κάτσεις στα αυγά σου και να αφήσεις πάνω στο τουτού αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής..... δεν έχεις ανάγκη για λιώσιμο.....:grandpa:

κύριοι
δεν είμαι ειδικός αλλά κατάλαβα μόλις αυτό που λέγεται ότι κάθε φόρουμ για την ειδικότητά του...
όπως λοιπόν αλλού πρέπει να διαβάζει κανείς για κινητά
εδώ μέσα για audio-video
έτσι και για το παρόν θέμα...
9 σελίδες και δεν διάβασα πουθενά τα αυτονόητα:
άλλη η ποιότητα της κάθε εταιρίας σε κάθε σειρά της
σε άλλο κοινό -και όχημα- απευθύνεται
άλλα χαρακτηριστικά δίνει στην οδήγηση
σε κάποια οχήματα ταιριάζουν περισσότερο κάποια λάστιχα
στον τρόπο οδήγησης του καθενός ταιριάζουν άλλα
τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας στο λάστιχο-'οπως διάκεια, σπορτιφ συμπεριφορά, οικονομία κτλ.
τι χρήματα θέλει να δώσει κανείς και που να κινηθεί-στο μέσο όρο, στην κορυφή της κατηγορίας κτλ.

έτσι λοιπόν δεν υπάρχει η καλή εταιρία και η κακή εταιρία
υπάρχει το καλό λάστιχο πάντα υπό το πρίσμα των προτεραιοτήτων που θέτει ο οδηγός του
.

...'ετσι λοιπόν για να απαντήσουμε στο ερώτημα του φίλου που θέλει λάστιχα
για 1600αρι οικογενειακό πρέπει να δούμε την μεσαία ως σπορτιφ κατηγορία στις 15'' και να ρωτήσουμε τις ανάγκες του, που αν κατάλαβα καλά είναι η "ασφαλής" οδήγηση.
ψάχνωντας λάστιχα κι εγώ κατέληξα ότι τα καλύτερα για τα παραπάνω είναι τα Continental sport contact 2 για σπορτιφ, & Τα premium contact μαζί με κάτι michelin για την μέση κατηγορία. περίπου 460 η τετράδα με διάρκεια 42.000 χλμ τα conti και κάτι λιγότερο τα μισλεν

Last edited:
ερωτσηση sos
αν καποιος βαλει στην ιδια ζαντα που περνει 195/40/16
205/40/16 τι κερδιζει και το χανει?

απο το 40% του 195 πας στο 40% του 205 όσο αφορά το ύψος..

σκέψου λίγο τι αλλαγές θα επιφέρει στις διαστάσεις του ελαστικού και νομίζω οτι θα καταλάβεις.

δεν καταλαβαινω,
συμφωνα με την φυσικη η πιεση που ασκειται ειναι ανεξαρτητη της επιφανιας
γιατι λοιπον μερικοι βαζουν φαρδυτερα και νομιζουν οτι ειναι αγωνιστικοι?
το 205 δεν θα αυξησει λιγο το συνολικο βαρος του τροχου?
αυτο δεν ειναι αρνητικο?

οι φαρδύτερες διαστάσεις έχουν και τα καλά τους και τα άσχημα τους.

πχ είναι δεδομένο οτι θα έχεις καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό.
όπως επίσης είναι δεδομένο οτι στο βρεγμένο θα είσαι χειρότερα.

όμως,
κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του "ιδανικές" διαστάσεις ζαντών και ελαστικών και οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο μετά απο ενδελεχή έρευνα .

ένας γενικός κανόνας λέει οτι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε ποτέ απο την αρχική διάμετρο που μας δίνει λάστιχο + ζάντα.

άρα, μπορείς εύκολα να σκεφτείς οτι αν απο τα 195-40-16 πας στα 205-40-16 αυτό αυτόματα σημαίνει οτι έχεις αλλάξει την ισορροπία του αυτοκινήτου σου.

διαλέγοντας ένα φαρδύτερο ελαστικό, θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις και το ύψος του.

είναι θέμα ισορροπίας.

νομιζω κατι καταλαβα
απο την αλλη ομως απο 195 σε 205 ειναι πολυ μικρη διαφορα

νομιζω κατι καταλαβα
απο την αλλη ομως απο 195 σε 205 ειναι πολυ μικρη διαφορα

μπορεί να σου κάνει το αυτοκίνητο πιο "απόλυτο" σε κράτημα αλλά θα χάσεις σε επιδόσεις και κατανάλωση....

άστο όπως είναι

δεν καταλαβαινω,
συμφωνα με την φυσικη η πιεση που ασκειται ειναι ανεξαρτητη της επιφανιας
γιατι λοιπον μερικοι βαζουν φαρδυτερα και νομιζουν οτι ειναι αγωνιστικοι?
το 205 δεν θα αυξησει λιγο το συνολικο βαρος του τροχου?
αυτο δεν ειναι αρνητικο?

Η πίεση που ασκείται είναι αντιστρόφως ανάλογη της επιφάνειας, λέει η φυσική.

Σε μεγαλύτερο πλάτος ελαστικού, κερδίζεις ίσως σε επιδόσεις, αλλά χάνεις σε πρόσφυση.

Johny μεγαλώνει κατά 1.42% η διάμετρος της ρόδας σου με τα 205/40-16. Αν βάλεις 205/35-16 μικραίνει κατά 2.14%. Ο εμπειρικός κανόνας λέει ότι δεν πρέπει να αλλάζουμε περισσότερο από 2.5% τη διάμετρο της ρόδας.
Επίσης πρέπει να σκεπτόμαστε και πόσο κόβει το τιμόνι μας, γιατί αρκετοί μεγάλωσαν το πλάτος του ελαστικού και μετά κατάλαβαν ότι σε τέρμα στρίψιμο του τιμονιού η ρόδα έβρισκε στο θόλο.
Όσο για τα λάστιχα θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον jopar. Είδα τοποθετήσεις του στυλ τα michelin είναι καλύτερα από τα bridgestone. Αυτή η πρόταση δε λέει τίποτα, αφού δεν ορίζουμε το μοντέλο της κάθε εταιρίας. Και προφανώς διαφορετικά μοντέλα διαφορετικών εταιριών μπορεί να καλύπτουν διαφορετικά μεγέθη. Στην πράξη έχουμε δει το ίδια ακριβώς λάστιχο, στην ίδια διάσταση με 2 διαφορετικούς δείκτες ταχύτητας να συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά στο ίδιο όχημα (είναι πολλές οι περιπτώσεις που το ίδιο λάστιχο βγαίνει ταυτόχρονα σε Η και V ή σε V και W).

Εγώ θα πρότεινα στον άλλο Γιάννη τo continental premiumcontact2 που βγαίνει στην 195/65-15 και είναι ένα πολύ καλό all around λάστιχο. Το έχω βάλει στο οικογενειακό 406 δύο φορές συνεχόμενες. Βγαίνει με δείκτη ταχύτητας Η και V και θα σου πρότεινα τον Η μιας και το λάστιχο θα ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα, εκτός αν οδηγείς συχνά για μεγάλες αποστάσεις στην εθνική με 180-200.

Ο "αλλος" Γιαννης πρεπει να εχει αλλαξει λαστιχα εδω και καμια 10ρια μηνες παντως....
-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλω λάστιχα!

ναι αυτο...αν δηλαδη σε πατησει μια χοντρη με λεπτο τακουνι ειναι σαν να σε πατα αεροπλανο......-bye-
Η πίεση που ασκείται είναι αντιστρόφως ανάλογη της επιφάνειας, λέει η φυσική.

Σε μεγαλύτερο πλάτος ελαστικού, κερδίζεις ίσως σε επιδόσεις, αλλά χάνεις σε πρόσφυση.