ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Χαθηκες βρέ και χάσαμε κάποιες πολύ ωραίες συζητήσεις.

Έχω ξεκινήσει πολλά προσωπικά project. Λέσχη ανάγνωσης, ραδιοφωνική εκπομπή, bookcrossing, πρωτάθλημα scrabble και έτσι δε μου εμενε πολύς χρόνος. Σιγά σιγά καθώς δρομολογούνται θα μπαίνω πιο συχνά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Σε πιους ακριβώς αναφέρεσαι και με ποιον τρόπο τρομοκρατούν;

Αναφέρομαι κυρίως σέ ομάδες Δημοσιογράφων,Διανοουμένων και λίγων Επιστημόνων,πού απαξιώνουν τον Πιστό θεωρώντας τον ως Κατώτερο Ον.
Και φυσικά οπισθοδρομικό.
Αυτή η στάση ,κατ´εμέ,ασκεί Μορφή Τρομοκρατίας.
Σε αυτούς τούς Κύκλους αν κάποιος δηλώσει Πιστός λοιδωρείται a priori..
Και φυσικά δεν ξεχνώ Κοσμικά Καθεστώτα πού απαγόρεψαν με την Βια και την Τρομοκρατία κάθε εκδήλωση Θρησκευτικής Πίστης.
Και είναι προφανές πώς η Πίστη δέν ξεριζώνεται μέ Διατάγματα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο άθεος , ως απολύτως προσκολλημένος στην υλική και εφήμερη πλευρά της ύπαρξης του αδυνατεί να βρεί νόημα πέραν του εαυτού του .

Φίλε δημήτρη τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν μπορεί ένας αθεος να προσκοληθεί σε μία άλλη ιδέα και όχι μόνο στον εαυτό του?

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Ο άθεος , ως απολύτως προσκολλημένος στην υλική και εφήμερη πλευρά της ύπαρξης του αδυνατεί να βρεί νόημα πέραν του εαυτού του .

Ουδέν ανακριβέστερον αυτού.
Αν υποννοείς ότι προσκολλημένοι όντες στο υλικό και εφήμερο όπως μάλλον απαξιωτικά περιγράφεις έχουν περιπέσει σε πνευματικό αδιέξοδο δεν θα συμφωνήσω. Το θέμα είναι πώς βρίσκει καθένας την εσωτερική του ισορροπία.
Αν υποννοείς ότι λόγω της παραπάνω προσκόλλησης διάγουν βίο ''αμαρτωλό'' και ''ανήθικο'' πάλι έχεις λάθος. Υπάρχουν γύρω μας πάμπολλοι ''πιστοί'' διάγοντες τρισχειρότερο βίο.
Αν πάλι υποννοείς ότι ο προβληματισμός περί της ύπαρξης (ή και η απόρριψη) κάποιας ανώτερης ρυθμιστικής δύναμης αποτελεί απόδειξη για μειωμένη πνευματικότητα (ας μου επιτραπεί η λέξη) και αυτό δεν ισχύει.

Last edited:
Εγώ το βλέπω πάντως από τελείως διαφορετική σκοπιά , την οποίαν και θα ήθελα να εισάγω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση σας μιά και υπακούει σε μια άλλη λογική .

Είχα διαβάσει προ ετών σε μια εφημερίδα - γι αυτό και δεν το θυμάμαι πολύ καλά αλλά απλώς αποδίδω το νόημα προς χάριν της συζήτησης - ότι ισλαμιστές πουλούσαν το νεφρό τους για να μαζέψουν χρήματα για τον αγώνα και τους ιερούς σκοπούς του ενάντια στον εχθρό . Για έναν άθεο , δυτικό , ορθολογιστή αυτή είναι μια απόδειξη φανατισμού και παραλογισμού . Αντίθετα εμένα με είχε συγκλονίσει η αυταπάρνηση και η θυσία τμήματος του εαυτού για κάτι που πίστευαν ως ανώτερο από την ίδια τους την ύπαρξη .

Ο άθεος , ως απολύτως προσκολλημένος στην υλική και εφήμερη πλευρά της ύπαρξης του αδυνατεί να βρεί νόημα πέραν του εαυτού του . Η άλλη πλευρά , οι σκληροπυρηνικοί φονταμενταλιστές , φανατικοί σκοδατιστές κλπ απαρνούνται το υπέρτατο , για τον άθεο , ορθολογιστή , αγαθό και κάνουν την υπέρβαση . Στην πραγματικότητα είναι η συμπληρωματική πλευρά του "ήρωα" που αδιαφορεί για την ζωή του μπροστά στο γενικότερο και μελλοντικό καλό. Το καλό , βεβαίως επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών .

Το βλέπεις απο την μεριά τού ´Εχθρού´και έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πώς μπαίνεις στην Θέση του..
Αυτό θα βοηθούσε πολύ τον Δυτικό να καταλάβει μερικά πράγματα.
Και σκέφτομαι την απορία στά μάτια τού ´σκληροπυρηνικού´Αφγανού,επί παραδείγματι,άν δεί ποτέ μιά Κυρία εκ Παρισίων να κλαίει με Μαύρο Δάκρυ επειδή τής χάλασε η Louis Vuitton Τσάντα της.................
Δεν είναι μορφή Θρησκείας ο Αγριος Δυτικός Καταναλωτισμός άρα γε..?

μα το υπέρτατο αγαθό είναι , φαντάζομαι , η ανθρώπινη ζωή στην αφηρημένη γενικότητα της . Στην συγκεκριμένη ατομικότητα της προφανώς εκφράζεται με την κάθε ανθρώπινη ζωή ενός εκάστου, άρα είναι ο εαυτός του .

Ο άθεος , ως απολύτως προσκολλημένος στην υλική και εφήμερη πλευρά της ύπαρξης του αδυνατεί να βρεί νόημα πέραν του εαυτού του.

Αυτό το θεωρώ λιγάκι απλουστευμένο συμπέρασμα. Ο άθεος μπορεί να έχει παιδιά (οι Δαρβινιστές ειδικά μπορεί να δώσουν σε αυτά πολύ μεγαλύτερη σημασία από ότι οι πιστοί - βλέπε Εγωιστικό Γονίδιο), φίλους, σύντροφο, συγγενείς. Έχει συναισθήματα και η ηθική του δεν καθορίζεται από το φόβο της τιμωρίας αλλά από τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές αξίες οι οποίες προυπήρχαν των οργανωμένων θρησκειών (μπορεί να υποστηρίξει κανείς για εξελικτικούς λόγους).

Ο άθεος δεν έχει τη μετάνοια για άλλοθι. Η συνείδηση και τα αισθήματα δεν είναι προνόμιο των πιστών. Καταλαβαίνω πως όποιοι πιστεύουν πως η ηθική είναι θεόπνευστη δυσκολεύονται να το καταλάβουν.

Επειδή ακριβώς ο άθεος θεωρεί τη ζωή του εφήμερη, τη βιώνει διαφορετικά από κάποιον που πιστεύει πως έχει συνέχεια στην αιωνιότητα, βασισμένος στις δικές του δυνάμεις (αντιλαμβανόμενος το πεπερασμένο τους) και χωρίς να περιμένει θεία παρέμβαση (κατά την άποψη του με ρεαλισμό).

Μπορεί και να τη βιώνει πιο ολοκλήρωμένα. Ο άθεος δεν πεθαίνει γιατί απλά όπως λέγραφε ο σπουδιαότερος κατα την ταπεινή μου άποψη φιλόσοφος, ο Επίκουρος: "Δεν φοβάμαι το θάνατο γιατί όταν έρθει εγώ δε θα είμαι εδώ". Δε θα δυστυχήσω όταν πεθάνω γιατί δε θα υπάρχω.

Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι πηγαίνουμε προς την ανυπαρξία αν και προήλθαμε από την ανυπαρξία.

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

έγραφε ο σπουδιαότερος κατα την ταπεινή μου άποψη φιλόσοφος, ο Επίκουρος: "Δεν φοβάμαι το θάνατο γιατί όταν έρθει εγώ δε θα είμαι εδώ". Δε θα δυστυχήσω όταν πεθάνω γιατί δε θα υπάρχω.

Προσυπογράφω!

Το βλέπεις απο την μεριά τού ´Εχθρού´και έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πώς μπαίνεις στην Θέση του..
Αυτό θα βοηθούσε πολύ τον Δυτικό να καταλάβει μερικά πράγματα.
Και σκέφτομαι την απορία στά μάτια τού ´σκληροπυρηνικού´Αφγανού,επί παραδείγματι,άν δεί ποτέ μιά Κυρία εκ Παρισίων να κλαίει με Μαύρο Δάκρυ επειδή τής χάλασε η Louis Vuitton Τσάντα της.................
Δεν είναι μορφή Θρησκείας ο Αγριος Δυτικός Καταναλωτισμός άρα γε..?

Πως δεν είναι. Τα πολυκαταστήματα είναι οι ναοί, οι παπάδες οι πωλητές, τα εμπορεύματα οι εικόνες και τα λεφτά τα λεφτά.

Άλλως τε μπορεί να πει κανείς ότι και η εκκλησία είναι το μέρος που πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και συγκρίνουμε ποιος φοράει πιο ωραία ρούχα....:ADFADF1:

Δημήτρη η Πίστη πού καταλαγιάζει τον Φοβο τού Θανάτου,δέν κάνει Κακό.
Και δεν νομίζω πώς ο Πιστός ή ο Αθεος έχουν διαφορετική Στάση και Ποιότητα Ζωής..
Εξαιρώ τούς φανατικούς τών Παραχριστιανικών Οργανώσεων,αλλά αυτοί ειναι Μειοψηφία.
Ο Δυτικός Ανθρωπος αγαπάει τόσο πολύ τό ´Εξατομικευμένο Σαρκίο´του,πού δέν 'βλέπει´τον διπλανό του.
Προσωπικά δεν θεωρώ ούτε τούς Αθεους,ούτε τούς Θρησκευόμενους, Προνομιούχους είτε μπροστά στην Ζωή,είτε στον Θάνατο..
Θάλεγα μάλιστα πώς μερικοί Πιστοί ´αναχωρούν´πιό Ηρεμοι..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Μερικές διαφορές που μπορώ να σκεφτώ: ο Αθεισμός δεν είναι θρησκεία, δεν έχει ιερατείο, ναούς, δε χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και δεν έχει σκοτώσει κόσμο για να επιβληθεί ως ιδεολογία.

Ο Αθεισμός δεν τρομοκρατεί κανέναν ότι θα τον βασανίζει αιώνια αν δε συμφωνεί με τις αρχές του.

Βασικά δε γνωρίζω αν πρέπει να χαρακτηρίζουμε ιδεολογία την άρνηση κάποιων ανθρώπων να πιστέψουν μη διαψεύσιμες ή μη αποδείξιμες προτάσεις.

Φιλε μου πραγματικα αθεοι δεν υφιστανται απλως δινουν αλλο περιεχομενο στη λεξη θεος απο οτι οι κλασσικες θρησκειες.
Ο Θεος ειναι μεσα μας, ειναι η εκφραση της υπερβασης του εγω με την αγαπη, ειναι η αρμονια με τον κοσμο ειναι σε τελικη αναλυση οι προσωπικες μας επιλογες (η ελευθερια επιλογης ετσι) στη ζωη μας ή καλο αντι του κακου πιο απλα. Η μονη θρησκεια που προσεγγιζει σωστα αυτη την ουσια ειναι η Ορθοδοξια (προσεξε οχι ο κληρος της Ανατολικης Εκκλησιας στο περασμα των αιωνων ως και σημερα που στρεβλωνει μαλλον σκοπιμα για ιδιοτελεις σκοπους το πραγματικο νοημα της Ορθοδοξιας). Ο Καθολικισμος φανταζεται τον Θεο ως πνευμα-επιβολης- εκτος του ανθρωπου , το ιδιο και το Ισλαμ, ο Βουδισμος , ο Ιουδαισμος (πολυ εκδικητικος εκει ο Θεος), ο Ινδουισμος κοκ. Αυτο δεν σημαινει οτι καθε μια απο αυτες τις θρησκειες δεν εχει παιξει επιτυχως τον ρολο του ψυχοθεραπευτη ως τωρα. Και δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχει γεωγραφικη κατανομη ιστορικα των θρησκειων σε συναφεια με συγκεκριμενους τυπους πολιτισμων. Ετσι το θεμα ειναι οτι καθε θρησκεια εμπεριεχει μεσα της αναλογα με την φιλοσοφικη δομη της τον "κωδικα" εκφρασης της στην καθημερα ζωη των ανθρωπων και στις πραξεις τους. Δεν εξεταζουμε την χρησιμοποιηση των θρησκειων για ιδιοτελεις σκοπους στο περασμα της ιστοριας, γινεται πολυπλοκο το πραγμα ετσι. Εξεταζουμε τη θρησκεια αυτη καθ' αυτη ποιο πολιτισμικο μοντελο προαγει. Και το θεμα ειναι οτι το Ισλαμ προαγει μη επιθυμητο (για εμας που βιωνουμε τον υπαρχοντα πολιτισμο μας) μοντελο πολιτισμου. Και ερχομαστε στο θεμα μας που ειναι οτι η αθροα μεταναστευση μουσουλμανων που οδηγει σε κυριαρχια ( αν συνεχιστει το στατιστικο μοντελο που υπαρχει ως σημερα) αριθμητικη αρα και σε αλλαγη του πολιτισμικου status quo. Αυτο πιστευω δεν ειναι επιθυμητο απο κανεναν. Και δεν ειναι μονο το θεμα της θρησκειας αλλα και της γλωσσας. Για παραδειγμα μετα απο 100 χρονια αν σε αυτο τον τοπο υπαρχουν 5 εκατ. Ελληνοφωνοι και 15 εκατ. αραβοφωνοι ποια θα ειναι η επισημη γλωσσα της χωρας?

Το θεμα της τρομοκρατιας πιστευω ειναι διαφορετικο. Οι ισλαμικες τρομοκρατικες επιθεσεις ειναι (προς το παρον ) ποσοστο σε σχεση με το ιστορικο ακροδεξιων ή ακροαριστερων τρομοκρατικων ενεργειων στον κοσμο. Πιστευω ομως οτι ειναι θρησκεια που ευκολα "στρεβλωνεται" και οδηγει τους πιστους της σε ακραιες συμπεριφορες και αυτο υποδηλωνει ελαττωματικη δομη και περιεχομενο τουλαχιστον στην ερμηνεια απο τους διαφορους καθοδηγητες.

Το θεμα του ναζισμου και της ιστορικης αναλυσης του ειναι τεραστιο θεμα για να αναλυθει ως off topic.

Επισης να τονισω οτι ειμαι υπερ της ευγονικης οσον αφορα την εξαλλειψη κληρονομικων νοσηματων σε νοητικα υποδεεστερους ανθρωπους που δεν δυνανται να συνεργαστουν για την αποφυγη μεταδοσης αυτων. Αυτο βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με την δημιουργια "υπερανθρωπων".

Επισης να συμπληρωσω οτι τον Ναπολεοντα η ιστορια τον βαφτισε Μεγα. Αρα δεν ειναι απλη η αναλυση του ρολου του στην ιστορια της Ευρωπης.

Πως δεν είναι. Τα πολυκαταστήματα είναι οι ναοί, οι παπάδες οι πωλητές, τα εμπορεύματα οι εικόνες και τα λεφτά τα λεφτά.

Άλλως τε μπορεί να πει κανείς ότι και η εκκλησία είναι το μέρος που πηγαίνουμε κάθε Κυριακή και συγκρίνουμε ποιος φοράει πιο ωραία ρούχα....:ADFADF1:

Μένεις στο φαίνεσθαι μιάς καθαρά Εκκοσμικευμένης Εκκλησίας που έχει μετατρέψει την Πίστη σε Ιδεολογία.
Για αρκετό όμως Κόσμο η Πίστη δεν ταυτίζεται μέ Αρχιεπισκόπους και Δεσποτάδες..
Και γι´αυτον τον κόσμο ,προσωπικά δεν λέω κουβέντα και ούτε προτίθεμαι να τού αλλάξω Γνώμη.
Αλλως τε αν και Μη-Χριστιανός προτιμώ την Μ.Εβδομάδα απο ένα Επιστημονικό Συνέδριο...................Μέ κάνει Πλουσιότερο σέ Γνώση και Συναίσθημα.

Δημήτρη η Πίστη πού καταλαγιάζει τον Φοβο τού Θανάτου,δέν κάνει Κακό.
Και δεν νομίζω πώς ο Πιστός ή ο Αθεος έχουν διαφορετική Στάση και Ποιότητα Ζωής..

Δηλαδή κάποιος που έχει ως αρχή να περιμένει τη θεία παρέμβαση για να πετύχει επαγγελματικά ή για να γίνει καλά αντί να δουλέψει σκληρά και αντί να πάει στο γιατρό έχει ίδια στάση και ποιότητα ζωής με κάποιον που δεν περιμένει από τη θεία παρέμβαση;

Μένεις στο φαίνεσθαι μιάς καθαρά Εκκοσμικευμένης Εκκλησίας που έχει μετατρέψει την Πίστη σε Ιδεολογία.
Για αρκετό όμως Κόσμο η Πίστη δεν ταυτίζεται μέ Αρχιεπισκόπους και Δεσποτάδες..
Και γι´αυτον τον κόσμο ,προσωπικά δεν λέω κουβέντα και ούτε προτίθεμαι να τού αλλάξω Γνώμη.
Αλλως τε αν και Μη-Χριστιανός προτιμώ την Μ.Εβδομάδα απο ένα Επιστημονικό Συνέδριο...................Μέ κάνει Πλουσιότερο σέ Γνώση και Συναίσθημα.

Το ότι η βυζαντινή μουσική και τα λιβάνια και η ιστορία του Χριστού μας γεμίζει συναισθήματα δεν το αμφισβητώ. Εμένα τώρα μου προξενεί ότι και να βλέπω το Φάντασμα της Όπερας στο Λονδίνο. Επειδή βέβαια το βλέπω ως τέχνη και φολκλορ. Ο Χριστιανός σίγουρα το βιώνει αλλιώς και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί κάποτε ήμουν.

Τώρα για τη γνώση δεν το καταλαβαίνω θα πρέπει να μου το εξηγήσεις.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό νόημα της Πίστης στο Χριστιανισμό; Εκφράζεται από κάποια συγκεκριμένα κείμενα; Απο ποιά;

Αυτά τα κείμενα είναι αυτούσια παραγωγή της Χριστιανικής φιλοσοφίας ή δανείστηκαν από προγενέστερα;

Δηλαδή κάποιος που έχει ως αρχή να περιμένει τη θεία παρέμβαση για να πετύχει επαγγελματικά ή για να γίνει καλά αντί να δουλέψει σκληρά και αντί να πάει στο γιατρό έχει ίδια στάση και ποιότητα ζωής με κάποιον που δεν περιμένει από τη θεία παρέμβαση;

Καλά έχεις δεί πουθενά στην Ελλάδα,στην Μεσόγειο ή οπουδήποτε αλλού αυτό πού λές??
Πουθενά στον Σύγχρονο Κοσμο(πού έχει εκατομύρια Χριστιανούς)δεν γινεται κάτι τετοιο.
Και υπάρχει και σημαντικό τμήμα τού Μουσουλμανικού Κόσμου επίσης ανάλογο.
Κατατάσσεις τούς Πιστούς εξ´ορισμού σε Κατώτερη Θέση.
Ενώ μιλάς για μικρές μειοψηφίες Φανατικών που κάνουν κάτι τετοιο,τούς βάζεις όλους στο ιδιο τσουβάλι..
Και εγώ ξέρω Χορτοφάγους φανατικούς πού ταϊζουν το παιδί τους ελλειπέστατα...

Μπορεί και να τη βιώνει πιο ολοκλήρωμένα. Ο άθεος δεν πεθαίνει γιατί απλά όπως λέγραφε ο σπουδιαότερος κατα την ταπεινή μου άποψη φιλόσοφος, ο Επίκουρος: "Δεν φοβάμαι το θάνατο γιατί όταν έρθει εγώ δε θα είμαι εδώ". Δε θα δυστυχήσω όταν πεθάνω γιατί δε θα υπάρχω.

Μα ο άνθρωπος δημιούργησε ΚΗΠΟ. Πώς είναι δυνατόν να σε αντιληφθούν έτσι οι αυλικοί, ειδολολάτρες ?

Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι πηγαίνουμε προς την ανυπαρξία αν και προήλθαμε από την ανυπαρξία.

και οι ποιός θα λάβει πρώτος την θεία κοινωνία. Κάτι σαν εκατό μέτρα μετεμποδίων...

Για αρκετό όμως Κόσμο (1) η Πίστη δεν ταυτίζεται μέ Αρχιεπισκόπους και Δεσποτάδες..

(1) Σπύρο για πόσο κόσμο? 1%, 10% 50% 100%?
Μ´πως έλειπε κανένας από την κηδεία του Χριστόδουλου? (κρατάω αρχεία).

(2) Αλοίμονο αν προσπαθούσαμε να αλλάξουμε γνώμες.
Απλά να μην προκαλούμε με την "αγιοσύνη μας" και την "ευλάβειά μας" και προπαντως να μην κρίνουμε τους αλλόθρησκους ώς άπιστους ή καθυστερημένους.

Το ότι η βυζαντινή μουσική και τα λιβάνια και η ιστορία του Χριστού μας γεμίζει συναισθήματα δεν το αμφισβητώ. Εμένα τώρα μου προξενεί ότι και να βλέπω το Φάντασμα της Όπερας στο Λονδίνο. Επειδή βέβαια το βλέπω ως τέχνη και φολκλορ. Ο Χριστιανός σίγουρα το βιώνει αλλιώς και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί κάποτε ήμουν.

Τώρα για τη γνώση δεν το καταλαβαίνω θα πρέπει να μου το εξηγήσεις.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό νόημα της Πίστης στο Χριστιανισμό; Εκφράζεται από κάποια συγκεκριμένα κείμενα; Απο ποιά;

Αυτά τα κείμενα είναι αυτούσια παραγωγή της Χριστιανικής φιλοσοφίας ή δανείστηκαν από προγενέστερα;

Η αναπαράσταση τού Θείου(ανθρωπίνου κατ´εμέ) Δράματος (πού έχει σαφή στοιχεία Αρχαιας Τραγωδίας)και ή έννοια τής Θυσίας για τον Συνάνθρωπο(έννοια που τεινει να ξεχαστεί παντελώς)προσφέρει ουσιαστικότερη Γνώση απο τούς Μπουφέδες ενος Επιστημονικού Συνεδρίου..
Το φολκλόρ βρισκεται στο δευτερο..
Και σε παραπέμπω στά εξαιρετικά βιβλία-μυθιστορήματα τού David Lodge που βρίθουν Ειρωνείας γιά τούς Βρεττανούς Πανεπιστημιακούς που περιφέρουν τίς Εργασίες τους ανά τον κόσμο.
Changing Places: A Tale of Two Campuses — 1975
How Far Can You Go? — 1980
Kαι ο Lodge ειναι Αθεος.

Last edited:
και οι ποιός θα λάβει πρώτος την θεία κοινωνία. Κάτι σαν εκατό μέτρα μετεμποδίων...

(1) Σπύρο για πόσο κόσμο? 1%, 10% 50% 100%?
Μ´πως έλειπε κανένας από την κηδεία του Χριστόδουλου? (κρατάω αρχεία).

πάμπολλοι έλειπαν.

Απλά να μην προκαλούμε με την "αγιοσύνη μας" και την "ευλάβειά μας" και προπαντως να μην κρίνουμε τους αλλόθρησκους ώς άπιστους ή καθυστερημένους.
Συμφωνώ,αλλά πρέπει να ισχύει και το αντίθετο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Και ερχομαστε στο θεμα μας που ειναι οτι η αθροα μεταναστευση μουσουλμανων που οδηγει σε κυριαρχια ( αν συνεχιστει το στατιστικο μοντελο που υπαρχει ως σημερα) αριθμητικη αρα και σε αλλαγη του πολιτισμικου status quo. Αυτο πιστευω δεν ειναι επιθυμητο απο κανεναν. Και δεν ειναι μονο το θεμα της θρησκειας αλλα και της γλωσσας. Για παραδειγμα μετα απο 100 χρονια αν σε αυτο τον τοπο υπαρχουν 5 εκατ. Ελληνοφωνοι και 15 εκατ. αραβοφωνοι ποια θα ειναι η επισημη γλωσσα της χωρας?

Εγώ καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο δε μας "συμφέρει" ως έθνος. Και όσο και να θέλω να αυτοαποκαλούμαι προοδευτικός δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο ή ξένοιαστο. αν και πολλές φορές με τρώει η ιδέα, ποια ηθική προτιμάει να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα και τον εμφύλιο πόλεμο, αν μπορούμε να τους σώσουμε με τις όποιες εθνικές συνέπειες. Το πρόβλημα το δημιουργούν αυτοί που θέλουν να έχουν φθηνά εργατικά χέρια μέσα και έξω από την Ευρώπη και να χαράσσουν πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και τις κοινωνίες για να κέχουν 20 αυτοκίνητα αντί 5 στη συλογή τους.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έχουν τα ίδια δικαιώματα για καλύτερη ζωή με μας. Και πως αν δεν πεινούσαν και δε δεινοπαθούσαν στην πατρίδα τους δε θα αναγκάζονταν να φύγουν ποτέ από εκει. Δε μπορώ να καταλάβω πως αυτή η αντιμετώπιση συνάδει με τις Χριστιανικές αξίες για τις οποίες κομπάζουν οι Έλληνες Χριστιανοί ως δείγμα του πολιτισμού τους και του ανώτερου πνεύματος τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Εγώ καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο δε μας "συμφέρει" ως έθνος. Και όσο και να θέλω να αυτοαποκαλούμαι προοδευτικός δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο ή ξένοιαστο. αν και πολλές φορές με τρώει η ιδέα, ποια ηθική προτιμάει να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα και τον εμφύλιο πόλεμο, αν μπορούμε να τους σώσουμε με τις όποιες εθνικές συνέπειες. Το πρόβλημα το δημιουργούν αυτοί που θέλουν να έχουν φθηνά εργατικά χέρια μέσα και έξω από την Ευρώπη και να χαράσσουν πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον και τις κοινωνίες για να κέχουν 20 αυτοκίνητα αντί 5 στη συλογή τους.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως οι μετανάστες είναι άνθρωποι που έχουν τα ίδια δικαιώματα για καλύτερη ζωή με μας. Και πως αν δεν πεινούσαν και δε δεινοπαθούσαν στην πατρίδα τους δε θα αναγκάζονταν να φύγουν ποτέ από εκει. Δε μπορώ να καταλάβω πως αυτή η αντιμετώπιση συνάδει με τις Χριστιανικές αξίες για τις οποίες κομπάζουν οι Έλληνες Χριστιανοί ως δείγμα του πολιτισμού τους και του ανώτερου πνεύματος τους.

Δεν διαφωνω για το ποιοι προκαλουν το προβλημα.

Ειναι φιλανθρωπια η υποστηριξη των αναξιοπαθουντων βεβαιως. Το να σβησει η χωρα ομως ομως δεν ειναι φιλανθρωπια ειναι αυτοκτονια. Δεν νομιζω οτι θελει κανεις αυτο.