ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Πάντως ιστορικιστής δεν είμαι. Δεν πολυγουστάρω τον Πλάτωνα.

Με τον Θουκυδίδη τά βρίσκω πιό καλά.
Τουλάχιστον αυτός καταλαβαίνει πώς τό Ανθρώπινο Ον δέν είναι ´Αθώα Περιστερά´.Και ούτε πιστεύει πώς θα γίνει ποτέ...
Θεωρεί τούς ανθρώπους περίπου ίδιους,αλλά ταυτόχρονα πιστεύει πώς ο σεβασμός πρός τον άλλον εμπεριέχει και ένα στοιχείο φόβου.Από το να εξευμενίζεις προτίμησε να αποτρέπεις, γιά να ζείς ειρηνικά.

Καί κάτι πού κάποτε μέ ευρισκε παντελώς αντίθετο..Αλλά πιά Οχι.

´Καί μετά καινότητας μέν λόγου απατάσθε Αριστοι,μετα δεδοκιμασμένου δέ μή ξυνέπεσθαι εθέλειν,δούλοι όντες τών Αιεί ατόπων...´Γ 38.5..

´Ειστε οι πρώτοι και καλύτεροι στό να γοητεύεσετε με καινούρια σχήματα λόγου και στό ν´αντιδράτε σέ δοκιμασμένα επιχειρήματα.Είστε Δούλοι κάθε Παραδοξολογίας´..
Οι ´Νεωτεριστές´δηλαδή Δούλοι τής Ουτοπίας..
Η Ουτοπία και η Γοητεία πού προκαλεί ,μάλλον κακό έχει κάνει στόν Κόσμο τελικά.

Last edited:
Δυστυχώς, έλειπα τις τελευταίες πέντε ώρες και δεν μπόρεσα να παρέμβω γρηγορότερα. Εκτιμώ, ότι γίνεται μια ωραία κουβέντα, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο εντός φόρουμ βάσει Κανονισμών. Θα μπορούσα ν' απαντήσω σε όλα όσα γράφει ο φίλος Δημήτρης, με τα οποία διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια, αλλά δεν θα το κάνω. Φυσικά έχουν γραφεί τεράστιες ανακρίβειες, κατά τη γνώμη μου, στο θέμα του Χριστιανισμού, θεολογίας κ.λ.π. Μακάρι να μας δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να τα λέγαμε από κοντά.

Γνωρίζω ότι σας τη ''σπάω'', αλλά, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί μια τέτοια κουβέντα και να μένουν αναπάντητα, τουλάχιστον από τη μεριά μου, όλα αυτά τα θέματα που έθιξε ο Δημήτρης. Φυσικά δεν θα σβηστεί κανένα μήνυμα που έχει γραφεί έως τώρα. Παρακαλώ πολύ, όμως, βάσει Κανονισμών, αλλά και off topic γενικότερα, μιας και το θέμα είναι το Ισλάμ να συνεχίσουμε επί του θέματος και να μην επανέλθουμε σε όλα όσα εθίγησαν, διότι καλοί οι μονόλογοι και τα εύκολα συμπεράσματα, αλλά τα νομίσματα έχουν πάντα δύο όψεις.

Δημήτρη, πίστεψέ με, μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διαβάζω αυτά που γράφεις και να μην μπορώ να σου απαντήσω. Θα σε παρακαλέσω, λοιπόν, να σεβαστείς αυτήν την ''τεχνική'' δυσκολία και να μην συνεχίσεις περαιτέρω. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη θέση ενός ανθρώπου που διαφωνεί σχεδόν στο 100% όσων γράφεις, μπορεί ν' αντιπαραθέσει δεκάδες επιχειρημάτων και αντιλογίας, αλλά δεσμεύεται από μια συγκεκριμένη κατάσταση.....

Ευχαριστώ πολύ.

Δυστυχώς, έλειπα τις τελευταίες πέντε ώρες και δεν μπόρεσα να παρέμβω γρηγορότερα. Εκτιμώ, ότι γίνεται μια ωραία κουβέντα, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο εντός φόρουμ βάσει Κανονισμών. Θα μπορούσα ν' απαντήσω σε όλα όσα γράφει ο φίλος Δημήτρης, με τα οποία διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια, αλλά δεν θα το κάνω. Φυσικά έχουν γραφεί τεράστιες ανακρίβειες, κατά τη γνώμη μου, στο θέμα του Χριστιανισμού, θεολογίας κ.λ.π. Μακάρι να μας δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να τα λέγαμε από κοντά.

Γνωρίζω ότι σας τη ''σπάω'', αλλά, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί μια τέτοια κουβέντα και να μένουν αναπάντητα, τουλάχιστον από τη μεριά μου, όλα αυτά τα θέματα που έθιξε ο Δημήτρης. Φυσικά δεν θα σβηστεί κανένα μήνυμα που έχει γραφεί έως τώρα. Παρακαλώ πολύ, όμως, βάσει Κανονισμών, αλλά και off topic γενικότερα, μιας και το θέμα είναι το Ισλάμ να συνεχίσουμε επί του θέματος και να μην επανέλθουμε σε όλα όσα εθίγησαν, διότι καλοί οι μονόλογοι και τα εύκολα συμπεράσματα, αλλά τα νομίσματα έχουν πάντα δύο όψεις.

Δημήτρη, πίστεψέ με, μου είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διαβάζω αυτά που γράφεις και να μην μπορώ να σου απαντήσω. Θα σε παρακαλέσω, λοιπόν, να σεβαστείς αυτήν την ''τεχνική'' δυσκολία και να μην συνεχίσεις περαιτέρω. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη θέση ενός ανθρώπου που διαφωνεί σχεδόν στο 100% όσων γράφεις, μπορεί ν' αντιπαραθέσει δεκάδες επιχειρημάτων και αντιλογίας, αλλά δεσμεύεται από μια συγκεκριμένη κατάσταση.....

Ευχαριστώ πολύ.

Σεβαστό.

Re: Απάντηση: ΘΕΜΑ : ΙΣΛΑΜ

Θα μπορούσα ν' απαντήσω σε όλα όσα γράφει ο φίλος Δημήτρης, με τα οποία διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και πλάγια, αλλά δεν θα το κάνω. Φυσικά έχουν γραφεί τεράστιες ανακρίβειες, κατά τη γνώμη μου, στο θέμα του Χριστιανισμού, θεολογίας κ.λ.π. Μακάρι να μας δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να τα λέγαμε από κοντά.

Μα γιατί???

Μπορούμε να πάρουμε τα δικαιώματα του ριμέικ, να βγάλουμε και κάνα φράγκο........

Η Σταύρωση ΙΙ..........:Banane0:

Επίσης αν θεωρείς ότι κάποια από αυτά που έγραψα θίγουν τα μέλη του forum σου δίνω την άδεια να τα σβήσεις κατα επιλογή δική σου. Απλά απόλαυσα την κουβέντα με τους υπόλοιπους.

Επίσης αν θεωρείς ότι κάτι από αυτά που έγραψα θίγουν τα μέλη του forum σου δίνω την άδεια να τα σβήσεις κατα επιλογή δική σου.

Όχι, όπως είπα, τίποτα δεν θα σβηστεί. Δεν είμαι άνθρωπος του σβησίματος, είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Όταν, λοιπόν, για τους λόγους που εξήγησα δεν μπορώ να συμμετάσχω, ιδίως σε θέματα τεράστιας σημασίας, όπως είναι τα θέματα Πίστης ή του προσώπου του Ιησού, φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πως είμαι αυτή τη στιγμή....:violent-smiley-011::violent-smiley-011::violent-smiley-011:

Η Συζήτηση περί Ισλάμ αναγκαστικά συμπεριλαμβάνει και άλλες Θρησκείες..
Και η κουβέντα με αφορμή το Ισλάμ έγινε.
Καί ασφαλώς Γιάννη ,κανείς δεν αμφιβάλλει ,πώς πέρα απο ένας Αντικειμενικός Διαχειριστής πού αποδεδειγμένα είσαι,ότι έχεις και τίς προσωπικές σου Απόψεις,πού θάχαν πολύ ενδιαφέρον,καί θα συνέβαλλαν στον διάλογο,ο οποίος δέν παρεκτράπηκε ούτε στιγμή.
Σεβόμενος αυτό πού λές γιά off-topic,θά πρότεινα άν είναι εφικτό,να μεταφερθούν τά μηνύματα σέ άλλο Ξεχωριστό Νήμα.

Όχι, όπως είπα, τίποτα δεν θα σβηστεί. Δεν είμαι άνθρωπος του σβησίματος, είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Όταν, λοιπόν, για τους λόγους που εξήγησα δεν μπορώ να συμμετάσχω, ιδίως σε θέματα τεράστιας σημασίας, όπως είναι τα θέματα Πίστης ή του προσώπου του Ιησού, φαντάζομαι, καταλαβαίνεις πως είμαι αυτή τη στιγμή....:violent-smiley-011::violent-smiley-011::violent-smiley-011:

Μιάς και εγώ έλλειπα, αλλά και επειδή τώρα πάω για ύπνο, μια ερώτηση, δεν μπορούμε να το συζητήσουμε καν το θέμα ή μπορούμε σε άλλο thread??

Καί ασφαλώς Γιάννη ,κανείς δεν αμφιβάλλει ,πώς πέρα απο ένας Αντικειμενικός Διαχειριστής πού αποδεδειγμένα είσαι,ότι έχεις και τίς προσωπικές σου Απόψεις,πού θάχαν πολύ ενδιαφέρον,καί θα συνέβαλλαν στον διάλογο,ο οποίος δέν παρεκτράπηκε ούτε στιγμή.
Σεβόμενος αυτό πού λές γιά off-topic,θά πρότεινα άν είναι εφικτό,να μεταφερθούν τά μηνύματα σέ άλλο Ξεχωριστό Νήμα.

Πάλι με πρόλαβες........:furious3:

Ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα μου καταλαβαίνω ότι το ύφος ήταν λίγο υπερβολικό και πως θα μπορούσα να αποφύγω τα περι "Σαδομαζοχισμού", τα οποία κατανοώ ότι μπορεί να έθιξαν ευαίσθητες χορδές. Απλά από τη δικιά μου οπτική δεν ήταν προσβλητικά αλλά καταλαβαίνω πως σε ανθρώπους που έχουν την πίστη πολύ ψηλά στις αξίες τους μπορούν να εκληφθούν έτσι. Εκτιμώ αφάνταστα τη στάση του Γιάννη και την ψυχραιμία που επέδειξε τη ζηλεύω πραγματικά γιατί έχω δει πως αντιδρούν άλλοι σε τέτοια πράγματα.

Γιάννη δέξου την ειλικρινή συγγνώμη μου. Δε γράφω ποτέ για να εξοργίσω ή να στεναχωρήσω ανθρώπους. Απλά προσπαθώ να εξωτερικεύσω πράγματα που με τρώνε μέσα μου.

Ανοίγω νέα θέμα συζήτησης ειλικρινά χωρίς ίχνος υστεροβουλίας με θέμα το αν πρέπει να υπάρχουν θέματα ταμπού όχι μέσα στο forum, αλλα γενικότερα σε δημόσιο διάλογο.

Δεν διαφωνώ στο ότι δεν παρεκτράπηκε, διότι αν είχε παρεκτραπεί και αναγκαζόμουν να σβήσω μηνύματα, άντε μετά να έπειθα όλο τον κόσμο ότι δεν είμαι της σχολής Λουκά...

Όμως, βάσει Κανονισμού ''Ιδίως, απαγορεύονται αυστηρά:

Ι) Οι αμιγώς θρησκευτικές, κομματικές συζητήσεις ή εθνικές αντιπαραθέσεις καθώς και η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα.''
δεν μπορώ να μεταφέρω τη συζήτηση σε ξεχωριστό νήμα για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι προφανής (απαγόρευση). Ο δεύτερος είναι ο λόγος που γράφτηκε η συγκεκριμένη διάταξη και τον κατανοώ απόλυτα. Σε μια κουβέντα δια ζώσης, για τέτοια λεπτά ζητήματα, μια ''παρεξήγηση'' μπορεί να λυθεί σε μερικά δευτερόλεπτα. Μια τέτοια κουβέντα μέσα στο φόρουμ μπορεί να βάλει ''φωτιά'' για δεκάδες σελίδες, εξαιτίας παρανοήσεων, ταυτόχρονης συμμετοχής πολλών ανθρώπων, ''δεν εννοούσα εκείνο, αλλά το άλλο'' κ.ο.κ. Με λίγα λόγια, η εν λόγω διάταξη δεν φανερώνει αδυναμία δυνατότητας διαλόγου, γι' αυτό και απαγορεύει, αλλά ''τεχνική'' δυσκολία συμμετοχής που σ' ένα τετ α τετ δεν υπάρχει...

Ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα μου καταλαβαίνω ότι το ύφος ήταν λίγο υπερβολικό και πως θα μπορούσα να αποφύγω τα περι "Σαδομαζοχισμού", τα οποία κατανοώ ότι μπορεί να έθιξαν ευαίσθητες χορδές. Απλά από τη δικιά μου οπτική δεν ήταν προσβλητικά αλλά καταλαβαίνω πως σε ανθρώπους που έχουν την πίστη πολύ ψηλά στις αξίες τους μπορούν να εκληφθούν έτσι. Εκτιμώ αφάνταστα τη στάση του Γιάννη και την ψυχραιμία που επέδειξε τη ζηλεύω πραγματικά γιατί έχω δει πως αντιδρούν άλλοι σε τέτοια πράγματα.

Γιάννη δέξου την ειλικρινή συγγνώμη μου. Δε γράφω ποτέ για να εξοργίσω ή να στεναχωρήσω ανθρώπους. Απλά προσπαθώ να εξωτερικεύσω πράγματα που με τρώνε μέσα μου.

Ανοίγω νέα θέμα συζήτησης ειλικρινά χωρίς ίχνος υστεροβουλίας με θέμα το αν πρέπει να υπάρχουν θέματα ταμπού όχι μέσα στο forum, αλλα γενικότερα σε δημόσιο διάλογο.

Δημήτρη, ούτε να συζητάς για συγγνώμες και λοιπά. Το μόνο που δέχομαι είναι η ειλικρίνειά σου, όπου, επ' αυτής δεν έχω καμμία αμφιβολία. Όντως, τέτοια θέματα τα κουβαλάμε όλοι- άλλος λίγο, άλλος πολύ- μέσα μας...

Όσο για τα θέματα ταμπού που γράφεις, νομίζω, απάντησα σε προηγούμενο ποστ για ποιο λόγο υπάρχουν τέτοιου είδους διατάξεις μέσα στον Κανονισμό. Άλλη συζήτηση για Θεούς γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο και άλλη σ' ένα φόρουμ με δεκάδες συμμετέχοντες, εκατοντάδες απόψεις και τεχνικές δυσκολίες ομαλής συμμετοχής...

Συγχαρητήρια για αυτόν τον πολύ καλό διάλογο!!!!!!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εύγε!!!!!!!

Mr.Συντονιστή μας τα χάλασες λίγο αλλά είναι κατανοητοί οι λόγοι...

Καλησπέρα καί από μένα...
Ομολογώ πώς παρακολούθησα τήν συζήτηση μέχρι ενός ορισμένου σημείου θέλοντας συνεχώς νά παρέμβω, αλλά λόγω τού γρήγορου ρυθμού τών πόστ αποφάσισα νά κλείσω καί νά επανέλθω αργότερα πού θά υπήρχε μεγαλύτερη άνεση σχολιασμού, περισσότερη ηρεμία από μέρους μου καί λιγότερη διάθεση γιά χρήση τού report post..
Τό θέμα ευτυχώς η δυστυχώς έκλεισε βάσει κανονισμού αλλά οί εντυπώσεις μένουν..
Ό Σπύρος προσπάθησε νά συμμαζέψει τά ασυμάζευτα αλλά γνώμη μου είναι πώς κάποια πόστ πρέπει νά διαγραφούν (μαζί μέ τό δικό μου) αφού δέν μπορούν πιά νά τύχουν καί άλλων απαντήσεων.

Μέ εκτίμηση πρός όλους όσους εξέφρασαν τήν άποψή τους
Λεωνίδας

Είδατε τι καλό που ήταν το 7,2% του ΛΑ.Ο.Σ. !!!

Ο προκόπης παυλόπουλος εκεί που ευχαριστούσε πριν από μερικά χρόνια τους μετανάστες που διάλεξαν την χώρα μας ως τόπο διαμονής (!!!) τώρα συζητάει για κέντρα υποδοχής και επαναπροώθησης στις χώρες τους!

Ο έτερος κωλκοτούμπας ο γιωργάκης έγραψε σε άρθρο σε χθεσινή εφημερίδα ότι πρέπει να πέσει στο 0% η λαθρομετανάστευσή!!!!!!! Ποιός ο γιωργάκης!!! Αν είναι δυνατόν!!!!!!

Ο πάγκαλος σε συνέντευξή του μιλάει για αυστηρή επιτήρηση των συνόρων!!!

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν!
Αν είχε μείνει ο ΛΑ.Ο.Σ. στο 3% κανείς δεν θα ασχολείτο και όλοι θα κοιμούνταν τον "ύπνο του δικαίου" όπως έκαναν τόσα χρόνια τώρα...