Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Κακώς κάνεις "give up", αλλά αν επιμένεις... :)

Μα, μόλις μου είπες ότι δεν έχει νόημα να γράφω,ότι και να σου πούνε εσύ θα πιστεύεις ότι νομίζεις. Οποτε;

Κώστα δεν καταλαβαίνω τι λες. Δεν σου είπα κάτι τέτοιο.

Ανέκαθεν ο καθένας μας πιστεύει ότι νομίζει.

Αλλά στο bold σου δεν τόνισες ολόκληρη την φράση αλλά μόνο το τμήμα της που σε ανάγκασε σε άρνηση - απόρριψη.

Πιστεύω ότι σε κάποια πράγματα είσαι πολύ απόλυτος και τα πάντα θέλεις να τα εξηγείς με τη λογική αλλά οπωσδήποτε και με υπαρκτές σοβαρές αποδείξεις.

Που μπορεί να μην υπάρχουν. Οπότε μπορεί να δίνει ο καθένας τη δική του πιθανή εκδοχή.

Παρακαλώ, συνέχισε... :)

Σταυρο, οποιος διατυπώνει μια υπόθεση φέρνει και το βάρος της απόδειξης, αγγλιστί, "the burden of proof". Κοινώς, αν υποστηρίζεις ότι η Hillary Κλίντον συμμετέχει σε κύκλο παιδεραστών πρέπει να έχεις και κάποια απόδειξη η έστω ένδειξη. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα λέει ακριβώς αυτό, ότι μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα ίχνος στοιχείου, πέρα από το menu μιας πιτσαρίας! Η Κλίντον και ο πιτσαδόρος δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν την αθωότητα τους, και δεν είναι επιχείρημα το "το κουκουλώσανε".

Λαθος :) .Oπως ειναι πασιγνωστο στους... συνομωσιολαγνικους κυκλους , η μεγαλυτερη συνομωσια ειναι αυτη που εχει ως σκοπο να σε πεισει οτι δεν υπαρχουν συνομωσιες .Αρα ολοι ειναι ενοχοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου,αρα το <αντικειμενο> (sic) που βρισκεται στο στοχαστρο των συνομωσιολογων φερει την ευθυνη της αποδειξης,οφειλει να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας :))

Κώστα δεν καταλαβαίνω τι λες. Δεν σου είπα κάτι τέτοιο.

Ανέκαθεν ο καθένας μας πιστεύει ότι νομίζει.

Εδώ διαφωνούμε, σε μερικά πράγματα δε μπορείς να πιστεύεις ότι σου καπνίσει.

Αλλά στο bold σου δεν τόνισες ολόκληρη την φράση αλλά μόνο το τμήμα της που σε ανάγκασε σε άρνηση - απόρριψη.

Πιστεύω ότι σε κάποια πράγματα είσαι πολύ απόλυτος και τα πάντα θέλεις να τα εξηγείς με τη λογική αλλά οπωσδήποτε και με υπαρκτές σοβαρές αποδείξεις.

Που μπορεί να μην υπάρχουν. Οπότε μπορεί να δίνει ο καθένας τη δική του πιθανή εκδοχή.

Όπου δεν υπάρχουν αποδείξεις πιστεύουμε ότι θέλουμε. Και λέμε οποιον δε γουστάρουμε παιδεραστή, ανώμαλο κλπ. OK. Ότι πεις. Αλλα, αλήθεια. Εσύ, μπορείς να αποδείξεις ότι ΔΕΝ είσαι κάτι; ας πούμε Serial Killer;

Παρακαλώ, συνέχισε... :)

Ευχαριστώ, επίσης.

...Εδώ διαφωνούμε, σε μερικά πράγματα δε μπορείς να πιστεύεις ότι σου καπνίσει.

Παράδειγμα? Δηλαδή απαγορεύεται ας πούμε να πιστεύω στο Χριστό?

"Και λέμε οποιον δε γουστάρουμε παιδεραστή, ανώμαλο κλπ. OK. Ότι πεις."

Αλήθεια, πότε το είπα αυτό?

Αλλα, αλήθεια. Εσύ, μπορείς να αποδείξεις ότι ΔΕΝ είσαι κάτι; ας πούμε Serial Killer;

Αν σου δείξω φωτογραφία μου θα βγάλεις συμπέρασμα? :)

Να μας δειξει η cia και το επιτελειο του στρατου ας πουμε τι κρυβεται στην area 51 να βγαλουμε συμπερασματα μονοι μας ...:)

Επειδη αρεσει ο ορθολογισμος σε πολλα μελη του φορουμ (και ευτυχως ! ) ας βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα, πριν σπευσουμε να σωσουμε (η οχι) τον στρατιωτη Χιλαρυ.

Αυτο που προτεινω ειναι ενας συλλογισμος του καθενος συμφωνα με δεδωμενα, και εαν αυτα μπαινουν σε καποια λογικη η οχι, για να φτιαξουν αυτο που λεμε ενα "συστημα" ( μην βιαστειτε να χλευασετε την λεξη επειδη την ακουτε συχνα στα χειλη των αναρχοαπλυτων που σπανε και καινε στην χωρα σας). Μια συστηματικη σκεψη που διαμορφωνει και κανει αποδεκτη μια πραγματικοτητα.

Τωρα για τον πιτσαδορο δειτε και το λινκ του Ανεθερον κατι μπορει να σας πει, σε ενα πρωτο βαθμο ασχετα με την εναρετη Χιλαρυ. Οπως επισης και για το Ποντεστα.
Οταν θα πουμε οτι αυτο δεν αποδικνυει τιποτα για τους Κλιντον και δεν φταινε αυτοι ποιους συναναστρεφνται (πραγμα λογικο) μετα θα συνδεσουμε και τα αλλα κομματια του παζλ.

Παντως το ξεκινημα της σκεψης του καθενα, επαναλαμβανω το ξεκινημα, πρεπει να ειναι το εξεις...Τι ειναι συνομωσια ; Στην καταληξη που βλεπουμε στον κοσμο μας υπαρχει περιπτωση να ειναι δημιουργημα καποιας συνομωσιας η απλα τυχαιες επιλογες...

Σκεφτειτε κατι απλο, πολυ απλο, σε πρωτη φαση, πως πολλοι απο εσας, κατι που πριν μερικα χρονια καποια πραγματα ηταν αυτονοητα για σας, σημερα αμφισβητουνται η ακομα καλυτερα, αυτο πυ ειναι αυτονοητο ειναι η αντιθεση τους. Και το λαμβανετε ντε φακτο. Πως εγινε αυτο στην παροδο 15-20 χρονων ;

Η πρωτη ευκολη απαντηση ειναι " Οριμασατε" "Ειδατε τον κοσμο" "μορφωθηκατε" "μαθατε περισσοτερα πραγματα" ....

Ειναι ομως ετσι ;

Ας διαλογιστει πρωτα ο καθενας ως προς τον εαυτο του και αυτα που δεχεται σημερα, και μετα συζηταμε για τα αλλα κομματια που θα διασυνδεθουν για να δουμε εαν ειναι κατι πραγματικα οργανωμενο ( = συνομωσια ) εναντιων τινος, Η οχι....

Να προσθεσω κατι, εαν υπαρχει "συνομωσια" καπου καπως, το επιχειρημα κατ εξοχη συνομοσιολογικο οτι "δεν υπαρχει συνομωσια", ειναι μονο ενα πρωτο βημα, που λογικα καθε συνομωσια θα γνωριζε ως τετοιο. Το νηπιαγωγειο θα ελεγα...Η κυρια εισδοχη μια συνωμωτικης σκεψης δεν θα ηταν δεν υπαρχι συνομωσια, (γιατι πως θα δικαιολογουσαν κατι που αργα η γρηγορα θα εβγαινε στην φορα, οπως το απο το 1954 ελεγαν οτι "κατι" δεν υπαρχει και απο το 2009 εκδιδουν και καταλογους συμμετοχων απλο παραδειγμα), η κυρια εισδοχη συνομωτικου επιχειρηματος ειναι οτι ΥΠΑΡΧΟΥΝ συνομωσιες και μαλιστα πολλες....

Επ αυτου ριξτε μια ματια και στο ποστ που ειχα κανει στην κατηγορια "πολιτισμος" για τον σημαντικο συγγραφεα Μωρις Νταντεκ, που εφυγε απο την ζωη προσφατα, και το τελευταιο του βιβλιο επιανε ακριβως αυτο το θεμα.

Ο καθενας λοιπον συμφωνα με την λογικη του και την συνειδηση του ας κανει την δικη του introspection, και στην συνεχεια το ξανασυζηταμε. Πρωτα απ'ολα ΑΝ υπαρχει καποια συνομωσια στον πλανητη. Δηλαδη παγκοσμια. Και υστερα ισως να σας μιλησω και για το τραστ της Λουσυ που ξεκινησε στις αρχες του 20ου αι. και διαφορα αλλα συναφη και καλοπροαιρετα...:antlers:

...Εδώ διαφωνούμε, σε μερικά πράγματα δε μπορείς να πιστεύεις ότι σου καπνίσει.

Παράδειγμα? Δηλαδή απαγορεύεται ας πούμε να πιστεύω στο Χριστό?

Ίδιο πράγμα είναι η θρησκευτική πιστη με την παιδεραστία στην πιτσαρία;

"Και λέμε οποιον δε γουστάρουμε παιδεραστή, ανώμαλο κλπ. OK. Ότι πεις."

Αλήθεια, πότε το είπα αυτό?

Δεν το είπες;

Αλλα, αλήθεια. Εσύ, μπορείς να αποδείξεις ότι ΔΕΝ είσαι κάτι; ας πούμε Serial Killer;

Αν σου δείξω φωτογραφία μου θα βγάλεις συμπέρασμα? :)

Έχω βγάλει ήδη. Έχεις για avatar τον Τέσλα. Αυτός ήταν σύγχρονος του Τζακ του Αντεροβγάλτη και ζούσε στο Λονδίνο την εποχή που δρούσε ο εν λόγω. Επίσης ήταν Σέρβος, και φαντάζομαι θα γνωρίζεις την πλούσια παράδοση των Βαλκανίων σε Βρυκόλακες, αιμοσταγείς δολοφόνους κλπ όπως ο γνωστός Ρουμάνος Vlad Τεπές. Ο νοών νοείτο...

:BDGBGDB55:

Να μας δειξει η cia και το επιτελειο του στρατου ας πουμε τι κρυβεται στην area 51 να βγαλουμε συμπερασματα μονοι μας ...:)

Ask Hilary...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω βγάλει ήδη. Έχεις για avatar τον Τέσλα. Αυτός ήταν σύγχρονος του Τζακ του Αντεροβγάλτη και ζούσε στο Λονδίνο την εποχή που δρούσε ο εν λόγω. Επίσης ήταν Σέρβος, και φαντάζομαι θα γνωρίζεις την πλούσια παράδοση των Βαλκανίων σε Βρυκόλακες, αιμοσταγείς δολοφόνους κλπ όπως ο γνωστός Ρουμάνος Vlad Τεπές. Ο νοών νοείτο...

:BDGBGDB55:

Γερμανικό χιούμορ είναι αυτό? Πάει, χάλασες... :)

Εφυγαν απο κει .... :p .... πηγαν αλλου !

Ask Hilary...

Μην με τσιτωνεις τωρα.Ενταξει ειναι ..γνωστο οτι ειναι τατσι μιτσι κοτσι με το στρατιωτικο κατεστημενο , αλλα εχει αδεια προσβασης τοσο υψηλη που φθανει ,μεχρι την area 51 ??

Ask Hilary...

Γερμανικό χιούμορ είναι αυτό? Πάει, χάλασες... :)

Χιούμορ-ksexioumor, απόδειξε μου ότι έχω άδικο, αν μπορείς.:beee:

Καλά δεν πιστεύω στα μάτια μου!

Από το πολύ σωστό "όποιος κάνει ένα ισχυρισμό έχει και το βάρος της απόδειξής του" περάσαμε με τη μια στο "αφού ο κόσμος είναι πανάθλιος, η μή ύπαρξη αποδείξεων δεν σημαίνει τίποτε".

Καλά θα μας τρελάνετε οι συνομωσιολόγοι?!?!?! τόσες χιλιετίες μαχών για ορθολογισμό και ανθρώπινα δικαιώματα τα διαγράφετε τόσο εύκολα?
Να σας ρωτήσω λοιπόν ευθέως:
Αν κατηγορήσω εγώ κάποιον από εσάς ότι είναι το Α ή το Β φριχτό πράγμα τότε αρκεί η κατηγορία και το γεγονός ότι ο κόσμος είναι άθλιος για να σας καταδικάσουμε????
Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι κάνετε το κόσμο 1000 φορές πιο άθλιο?

Και όχι, δεν είναι το ίδιο να λες "πιστεύω στον τάδε Θεό, δεν έχω το δικαίωμα? (εννοεί χωρίς να χρειάζεται να αποδείξω κάτι" με το να κατηγορώ ανθρώπους για εγκλήματα.

Απορώ!

Και όχι CR δεν γίνεται απόδειξη "ενώνοντας" αυθαίρετα κομμάτια του puzzle. Ποιού puzzle? Αυτού που έσπευσες να δεχτείς πριν περάσεις το παραμικρό από το τεστ της λογικής?
Στη Γαλλία ζεις, για την υπόθεση Ντρέυφους δεν έχεις ακούσει? Ζεις στη χώρα του ορθολογισμού και γράφεις αυτά τα πράγματα?

Ξέρετε τι είναι το 4chan? Έχετε την παραμικρή ιδέα?
έχετε δει τι γράφουν εκεί? και τι ανεβαζουν γενικότερα?

Και ναι... κοτζάμ σκάνδαλο με σατανισμούς, ανθρωποθυσίες, κανιβαλισμούς και παιδεραστίες και δεν έχει παρουσιαστεί ΕΝΑ (1) θύμα τόσο καιρό και θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε την ιστορία σαν αλήθεια?
Και να βγάζουμε την αμφισβήτηση προβληματική?
Έλεος!

Μη ψάχνετε παρακάτω... όταν οι αόριστες κατηγορίες (μόνο τέτοιες υπάρχουν μέχρις στιγμής) αρκούν για να βγουν συμπεράσματα για ανθρώπους τότε δεν χρειάζονται σκοτεινά κέντρα...το κακό έχει ήδη νικήσει....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

το οτι ειχαν εκλογες και η δυσφημηση ειναι μερος της προεκλογικης εκστρατειας,σας λεει κατι ή οχι;

Συμφωνω με τον Χρηστο.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα, η συλλογιστική σου έχει πρόβλημα... :)

Ο Τέσλα αποκλείεται να ήταν βρυκόλακας ή αιμοσταγής δολοφόνος διότι αυτές οι άρρωστες "ασχολίες" απαιτούν καθημερινή και νυχτερινή αφοσίωση... :)

Σαν καρκίνος στο ζώδιο, ο Τέσλα ήταν εγωκεντρικός και εργασιομανής, δουλεύοντας πολλές φορές ολόκληρο το 24ωρο αφιερωμένος στο μοναδικό του πάθος που ήταν οι πρωτοποριακές εφευρέσεις.

Πολλές φορές χαρακτηρίστηκε δε "τρελός" τόσο για τις εμμονές του σε άγνωστες για την εποχή τεχνολογικές μεθόδους αλλά και για τις δηλώσεις του που αφορούσαν κάποια από τα πειράματά του.

Πέθανε μόνος στο δωμάτιό του ασχολούμενος με το πάθος του ενώ έξω από τη πόρτα είχε βάλει την επιγραφή «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ».

Όπως βλέπεις που καιρός για άλλα πάθη... :)

το οτι ειχαν εκλογες και η δυσφημηση ειναι μερος της προεκλογικης εκστρατειας,σας λεει κατι ή οχι;

Αμε...

Αλλά και η Χίλαρυ επέλεξε να αυτοδυσφημιστεί με το να το παίζει "Αλσχάϊμερ" και "κουτσή" σε διάφορες συνεντεύξεις. Τώρα είναι μια χαρά... :)

Μπερδεμένα τα πράγματα.

αφου μπλεξαμε και τα ζωδια στην εξισωση Σταυρο,νομιζω οτι ειναι πλεον πασιφανες οτι ο Τεσλα δεν ειναι βρικολακας.

..
Καλά θα μας τρελάνετε οι συνομωσιολόγοι?!?!?!

Ελπίζω να μη βάζεις και μένα μέσα. Εγώ είμαι δόκιμος συνομωσιολόγος.

Αν κατηγορήσω εγώ κάποιον από εσάς ότι είναι το Α ή το Β φριχτό πράγμα τότε αρκεί η κατηγορία και το γεγονός ότι ο κόσμος είναι άθλιος για να σας καταδικάσουμε????

Αυτό το βρίσκω λίγο άστοχο σαν παραλληλισμό. Η δική μου δήλωση είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε και την μη πιθανή στατιστικά (δηλαδή τη μη ορθολογική) εκδοχή.

Και ναι... κοτζάμ σκάνδαλο με σατανισμούς, ανθρωποθυσίες, κανιβαλισμούς και παιδεραστίες και δεν έχει παρουσιαστεί ΕΝΑ (1) θύμα τόσο καιρό και θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε την ιστορία σαν αλήθεια?

Επειδή τέτοια πράγματα συμβαίνουν σήμερα κατά κόρον, ναι, βάζουμε ένα "ερωτηματικό". Αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είναι και η αλήθεια λόγω της εξουσίας και του ιστορικού που έχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

αφου μπλεξαμε και τα ζωδια στην εξισωση Σταυρο,νομιζω οτι ειναι πλεον πασιφανες οτι ο Τεσλα δεν ειναι βρικολακας.

Δε φταίω εγώ. Ο Κώστας μου έβγαλε γλώσσα... :)

Η αναφορά σε ζώδια απαγορεύεται εκ του <κανονισμού>
Μη αρχίσετε με ψάρια ,λιοντάρια ,κατσίκες κλπ,κπ γιατί ....