Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Δεν ισχύει αυτό BIOS.
Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο?...

Θέλω να πω οτι αν ο θεός είναι παντοδύναμος (όπως είναι κοινή άποψη όσων πιστεύουν στην ύπαρξή του), τότε δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο διάβολος να χαλάει τις δουλειές του - θα τον εξαφάνιζε με μια απλή σκέψη.
Ακόμα κι αν ακολουθήσουμε τα βιβλία, ο θεός θα γνώριζε την πτώση του διαβόλου πριν ακόμα αυτός πάρει ανάποδες και σκεφτεί να εκπέσει απο τους υπόλοιπους αγγέλους.

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

... ο θεός θα γνώριζε την πτώση του διαβόλου πριν ακόμα αυτός πάρει ανάποδες και σκεφτεί να εκπέσει απο τους υπόλοιπους αγγέλους.

ΑΚΡΙΒΩΣ !
Ο απολυτος αρχοντας (και κτιστης) του Χρονου .... δεν γινεται ουτε μια στο τρισεκατομμυριο
να πιαστηκε στο υπνο και προ εκπληξεως. Αυτα ειναι .... για ανθρωποκεντρικες αντιληψεις !!!

Οτι υπαρχει (οχι μονο αγαθο αλλα και πονηρο) ειναι επειδη εκεινος το θελησε και το επετρεψε.
Αλλιως .... ΔΕΝ ειναι θεος. End of discussion ! Aν μπορω να ανεμοπορησω λιγο με την φαντασια μου,
ο Κτιστης των Παντων, λειτουργει περα απο το Καλο και το Κακο. Μπορει να τα πυροδοτησε ολα
αλλα σιγουρα μπορει να λειτουργησει και περα απο αυτα .... αφου .... προϋπηρξε αυτων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Θέλω να πω οτι αν ο θεός είναι παντοδύναμος (όπως είναι κοινή άποψη όσων πιστεύουν στην ύπαρξή του), τότε δεν θα μπορούσε να υπάρξει ο διάβολος να χαλάει τις δουλειές του - θα τον εξαφάνιζε με μια απλή σκέψη.
Ακόμα κι αν ακολουθήσουμε τα βιβλία, ο θεός θα γνώριζε την πτώση του διαβόλου πριν ακόμα αυτός πάρει ανάποδες και σκεφτεί να εκπέσει απο τους υπόλοιπους αγγέλους.

Και ποιός σου είπε ότι ο "χαλάει τις δουλειές του"?
Και ποιός σου είπε ότι ήταν έκπληξη ο ξεπεσμός?
Και εν τέλει ότι δεν υπάρχει λόγος που επιτρέπει την ύπαρξή του?

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

................

Εντελώς όμως.

Δηλαδή τι έπρεπε? να είναι όλα παγωμένα ακίνητα?
Για αυτό είναι η αιωνιότητα όχι ότι περιορίζεται από τον χρόνο.

Πεστα αν και τα χουμε ξαναπει περι "γιγεσθαι".
Βεβαια ειναι φυσικο να εχουν αυτες τις ανησυχιες οι ανθρωποι, αφου απο την μια τεινουν προς το απειρο και το αιωνιο μεσω του ¨Λογου, και απο την αλλη βιωνουν την τριβη και την φθορα μεσα στον κοσμο.

666666666666666666

Now...
Ο %διαβολος% εχει σχεση με τον δημιουργο, χtιστη , αρχιτεκτωνα οπως θελετε πεστε τον, μονο σε αυτον τον κοσμο. Μεσα στο γιγνεσθαι δηλαδη την υπαρξη μες την ροη, υην μεταροπη την τριβη την φθορα το τελος και παλι την αρχη...

Αλλα τι εγινε ; Το νημα ηταν για την συνομοσιολογια ;
Συνομοσιολογικο και ο Θεος ;

LOL

Δεν ξερουμε τι υπαρχει μεσα στην Τελειοτητα/Αιωνιοτητα.
Το οτι κατι ειναι παγωμενο και ακινητο εξαγεται απο την (πιθανη) καταληξη αυτου του συμπαντος.
Το πως θα καταληξει αυτο το συμπαν, ουτε για αστειο δεν υποδεικνυει το ΤΙ ακριβως υπαρχει ΠΕΡΑ απο αυτο.

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω πως σκεφτεται ενας αθεος. Και βγαζω τα βιωματα απ' εξω...

Eγω καταλαβαινω πολυ καλα πως σκεφτεται ενας αθεος παντως αν και ειμαι πιστος.

Θα το φατε στην μαπα .... για μεχρι το 2017.
Και αυτο, μονο αν δεν πορωθω και αλλο με το Rogue One.

Sorry :p ....

Ο νυν διαβολος ηταν ο ωραιοτερος αγγελος που εκμεταλλευομενος το αυτεξουσιο, το οποιο αλλωστε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα καθε δημιουργηματος, σκεφτηκε, προσεξτε σκεφτηκε απλα, οτι θα μπορουσε να ξεπερασει τον Δημιουργο του και αυτοματως αυτος, αλλα και ολοι οι πιστοι του, εξεπεσαν ως αποτελεσμα της αλαζονειας και της υπερηφανειας τους. Εκτοτε μαχεται εναντιον ολων των ορατων και αορατων δημιουργηματων με αμειωτη κακια αλλα και συνεχως αποκτουμενη εμπειρια με το περασμα των χρονων...

Θα το φατε στην μαπα .... για μεχρι το 2017.
Και αυτο, μονο αν δεν πορωθω και αλλο με το Rogue One.

Sorry :p ....

Δεν πας να δεις κανα Σταρ Τρεκ καλυτερα μην κι αλαξεις γνωμη...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Και ποιός σου είπε ότι ο "χαλάει τις δουλειές του"?
Και ποιός σου είπε ότι ήταν έκπληξη ο ξεπεσμός?
Και εν τέλει ότι δεν υπάρχει λόγος που επιτρέπει την ύπαρξή του?

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά η απάντηση δεν με ικανοποιεί.
Οι πιστοί του, ζητούν απο εμένα να πιστέψω σε αυτόν που - κατα την γνώμη τους - σκόπιμα έχει αφήσει τα παραπάνω να συμβούν, όπως σκόπιμα (εντελώς απλά και πρόχειρα παραδείγματα) αφήνει παιδάκια να πεθαίνουν για το τίποτα, ενήλικες να βασανίζονται μια ζωή, απατεώνες κι εγκληματίες να περνούν ζωή χαρισάμενη - με την προοπτική ενός φημολογούμενου παραδείσου.
Δικαίωμά τους, αλλά αν αυτή είναι η απάντηση - δηλαδή οτι "δεν ξέρουμε γιατί ο θεός τα επέτρεψε και τα επιτρέπει" γιατί είναι "άγνωστες οι βουλές του Κυρίου", εγώ θα προσπεράσω και δεν μπορώ να συνεχίσω συζήτηση μαζί τους σε αυτή την βάση... Ζητούν απο εμένα συγκεκριμένες απαντήσεις βάσει επιστήμης για το πως νομίζω οτι φτιάχτηκε ο κόσμος και απο που πηγάζει η όποια αρμονία ή χάος διέπουν το σύμπαν, αλλά αυτοί μου δίνουν τελείως αφηρημένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο νυν διαβολος ηταν ο ωραιοτερος αγγελος που εκμεταλλευομενος το αυτεξουσιο, το οποιο αλλωστε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα καθε δημιουργηματος, σκεφτηκε, προσεξτε σκεφτηκε απλα, οτι θα μπορουσε να ξεπερασει τον Δημιουργο του και αυτοματως αυτος, αλλα και ολοι οι πιστοι του, εξεπεσαν ως αποτελεσμα της αλαζονειας και της υπερηφανειας τους. Εκτοτε μαχεται εναντιον ολων των ορατων και αορατων δημιουργηματων με αμειωτη κακια αλλα και συνεχως αποκτουμενη εμπειρια με το περασμα των χρονων...

Δηλαδή ο παντογνώστης θεός, δεν το γνώριζε οτι θα συμβεί αυτό, την στιγμή που τον έφτιαχνε και του έδινε τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά του ?
Τι συζήτηση κάνουμε τώρα και τι εξήγηση είναι αυτή που δίνεις ? - Και χρονικά υπάρχει ασυμβατότητα σ'αυτό που λες... Ξέπεσε ΜΟΛΙΣ σκέφτηκε οτι μπορούσε να ξεπεράσει τον δημιουργό του - πότε πρόλαβε κι απέκτησε πιστούς αφού δεν το είχε σκεφτεί ακόμα ?
ΟΚ, χαμηλώνουμε την συζήτηση έτσι... :))

Ξεχνας οτι ο Δημιουργος δεν ηταν υποχρεωμενος να "δημιουργησει" αλλα ολα τα εκανε απο αγαπη. Το καθε δημιουργημα ειναι υπευθυνο για τις πραξεις του αφου ειναι ελευθερο να πραξει οπως επιθυμει. Ο Θεος ειναι Παντογνωστης και φυσικα γνωριζει/ προ-βλεπει τα παντα. Και στο κατω κατω δεν μπορει ο ανθρωπος να συλλαβει την παντοδυναμια του Δημιουργου, οπως ενα μηρμυγκι οσο εξυπνο και ναναι, δεν μπορει να ενεργησει οπως και ο πιο ανικανος ανθρωπος...

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ξεχνας οτι ο Δημιουργος δεν ηταν υποχρεωμενος να "δημιουργησει" αλλα ολα τα εκανε απο αγαπη. Το καθε δημιουργημα ειναι υπευθυνο για τις πραξεις του αφου ειναι ελευθερο να πραξει οπως επιθυμει. Ο Θεος ειναι Παντογνωστης και φυσικα γνωριζει/ προ-βλεπει τα παντα. Και στο κατω κατω δεν μπορει ο ανθρωπος να συλλαβει την παντοδυναμια του Δημιουργου, οπως ενα μηρμυγκι οσο εξυπνο και ναναι, δεν μπορει να ενεργησει οπως και ο πιο ανικανος ανθρωπος...

Δεν ξέρουμε αν όλα τα έκανε απο αγάπη - δεν φτιάχνεις ένα "εργαλείο" σαν τον διάβολο και του επιτρέπεις να συνεχίζει να κάνει αυτά που κάνει στους ανθρώπους, (ενώ μπορείς να τον σταματήσεις) αν τους αγαπάς...
Αλλωστε, σύμφωνα με τον Κατακλυσμό, όπου ο θεός είδε οτι ο άνθρωπος - που ήταν "ελευθερος να πραξει οπως επιθυμει" όπως λες - το ξευτίλησε στην αμαρτία, του πήρε το κεφάλι στεγνά και με αγάπη... Ας έκανε το ίδιο και με τον διάβολο...

εντιτ

Ας έκανε το ίδιο και με τον διάβολο... με αγάπη πάντα... :)))

Last edited:

Bios, προσπαθησε να καταλαβεις τι σημαινει αυτεξουσιο και πως αυτο συνδεεται με την αγαπη. Ο ανθρωπος εχει τη δυνατοτητα να φτασει μεχρι και να αγιασει ακομη αν το επιθυμει. Γιατι να αγιασει θα μου πεις...