Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Αποκλείεις το ενδεχόμενο να είναι ανεξίθρησκοι;

Για φαντασου ... και κατι που συμφωνουμε ! :laugh:

(μην επαναληφθει ... ει δυνατον :smash: .... καταρρεει η συμπαντικη ταξη :proud:)

Last edited:

Έχει λυθεί σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες και αυτό το θέμα με τις εκτρωσεις....
Και φυσικά δεν είναι δολοφονίες. Είναι προσβλητικό αυτό που γράφεις, γιατί χαρακτηρίζει ως δολοφόνους χιλιάδες γυναίκες, πολλές από τις οποίες μπορεί και να μας διαβάζουν.

Έχει λυθεί σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες και αυτό το θέμα με τις εκτρωσεις....
Και φυσικά δεν είναι δολοφονίες. Είναι προσβλητικό αυτό που γράφεις, γιατί χαρακτηρίζει ως δολοφόνους χιλιάδες γυναίκες, πολλές από τις οποίες μπορεί και να μας διαβάζουν.

Νομικά έχει "λυθεί", ηθικά όμως??

Ή ότι είναι "νόμιμον είναι και ηθικό"? :)

Το ηθικό θέμα είναι προσωπικό εκάστου. Στον βαθμό που είναι συλλογικό - κοινωνικό, αντικατοπτρίζεται στην νομοθεσία.
Οπότε άκυρος ο χαρακτηρισμός δολοφονία, καθότι νομικός.

Νομικά έχει "λυθεί", ηθικά όμως??
Hθικα θα λυθει ... οταν χαπι υπογονιμοτητας θα παιρνει ο αντρας. :proud:
Ο οποιος δεν μασαει τιποτα. :flipout: Σεξ για το σεξ και μονο σεξ.
Καμια ωριμοτητα και ευθυνη.

Αλλιως, μην περιμενετε τιποτα :p

Kαλα ... δεν ειπα οτι κατι τετοιο θα συμβει αυριο.
Οταν πειραζεις την φυση σε τοσο βασικο/θεμελιωδες επιπεδο
ενδεχεται να μην εισαι καρπερος ... ακομα και οταν το θελησεις.

Αλλα καποια στιγμη ... θα φτασουμε εκει.
Ειναι αδυνατον να μην φτασουμε. :p

Η μεγαλύτερη συνωμοσία που έχει υπάρξει στην ανθρωπότητα είναι το ψέμα της ύπαρξης Θεού, θεών, απόδειξη αυτού είναι ότι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι δεν θα υπήρχε η νοητική κατασκευή θεού.

Αδυνατούν να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι κάθε ένας είναι κατασκεύασμα της νόησης των ανθρώπων που τον περιβάλουν. Πολύ λίγοι μπορούν να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος είναι ένα προγραματιζόμενο hardware και software που μοναδικό σκοπό έχει την διατήρηση του είδους του. Και δίνει θεική υπόσταση στην διατήρηση του είδους του για να ενισχύσει όσο μπορεί αυτό τον σκοπό. Για αυτό κατά τους αιώνες οι θρησκείες καταρρέουν και αντικαθίστανται με άλλες για να διατηρείται σε κάθε εποχή αυτή η δύναμη.

Πως θα επιχειρηματολογούσε κάποιος αν μεταφερόταν σε μια άλλη εποχή υπερ θεού; Απλά με τα αρχέγονα επιχειρήματα πίστης σε κάτι που είναι ανώτερο και ηθικό κλπ κλπ κλπ....

Η μεγαλύτερη συνωμοσία που έχει υπάρξει στην ανθρωπότητα είναι το ψέμα της ύπαρξης Θεού, θεών, απόδειξη αυτού είναι ότι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι δεν θα υπήρχε η νοητική κατασκευή θεού.

Αδυνατούν να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι κάθε ένας είναι κατασκεύασμα της νόησης των ανθρώπων που τον περιβάλουν. Πολύ λίγοι μπορούν να καταλάβουν ότι ένας άνθρωπος είναι ένα προγραματιζόμενο hardware και software που μοναδικό σκοπό έχει την διατήρηση του είδους του. Και δίνει θεική υπόσταση στην διατήρηση του είδους του για να ενισχύσει όσο μπορεί αυτό τον σκοπό. Για αυτό κατά τους αιώνες οι θρησκείες καταρρέουν και αντικαθίστανται με άλλες για να διατηρείται σε κάθε εποχή αυτή η δύναμη.

Πως θα επιχειρηματολογούσε κάποιος αν μεταφερόταν σε μια άλλη εποχή υπερ θεού; Απλά με τα αρχέγονα επιχειρήματα πίστης σε κάτι που είναι ανώτερο και ηθικό κλπ κλπ κλπ....

Για πολυ συνομοσιολογο σε βλεπω :flipout: :flipout: :flipout:

Μα .... μπορουν να συνεχισουν να υπαρχουν οι αξιες .... αλλα χωρις να εκπορευονται απο κατι υπερφυσικο.
Τι ηταν δηλαδη ολη η ιστορια με την Αρχαια Ελλαδα. Ανεκδοτο ? Οι τυποι ειχαν τοσο ελευθερη σκεψη που
αφιερωσαν ειδικο αγαλμα για τον αγνωστο θεο (και βεβαια αλλο πραγμα του τι σημαινε θεος για εκεινη
την εποχη .... και αλλο σημερα. ο θεος τοτε ηταν περισσοτερο ενας superman παρα μια ακαταληπτη αρχη.).

Ευχαριστούμε cyclist για το συλλογισμό σου. Εύχομαι με όλη μου τη καρδιά να αναθεωρήσεις στο μέλλον...

Βρε Σταυρο ... τι μου ευχεσαι ?
Κατι που μου πηρε τριαντα και πλεον χρονια να κατανοησω και απεξαρτηθω ?
Ειναι δυνατον να θελω να γυρισω πισω στον φοβο και την ανελευθερια ?

Τι μου ευχεσαι φιλε μου ?

Υστεροπληκτρον : Sorry, τωρα ειδα το cyclist ... δεν ισχυει το ποστ μου !
Λαθη ειμαστε, λαθη κανουμε :p

Ευχαριστούμε cyclist για το συλλογισμό σου. Εύχομαι με όλη μου τη καρδιά να αναθεωρήσεις στο μέλλον...

Και γιατί να μην ευχηθώ και εγώ το ίδιο για εσένα; Εσύ πιστεύεις ότι σε έφτιαξε ο θεός, εγώ έχω κάτι πολύ πιο χειροπιαστό, είμαι δημιούργημα των ανθρώπων της σκέψης τους και της ενέργειας τους. Είναι τόσο απλό χειροπιαστό αποδεδειγμένο μπρος στα μάτια μου από όλες τις επιστήμες.

Γιατί να μην ευχηθώ εγώ για εσένα ή μάλλον καλύτερα να σου ζητήσω να μελετήσεις επιστημονικά και να καταλάβεις ότι ο θεός σου είναι ένα δημιούργημα της σκέψης των ανθρώπων;

Όταν όμως σου λέω εγώ ότι είσαι βιαστικός μου παρεξηγείσαι! :D

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και γιατί να μην ευχηθώ και εγώ το ίδιο για εσένα; Εσύ πιστεύεις ότι σε έφτιαξε ο θεός, εγώ έχω κάτι πολύ πιο χειροπιαστό, είμαι δημιούργημα των ανθρώπων της σκέψης τους και της ενέργειας τους. Είναι τόσο απλό χειροπιαστό αποδεδειγμένο μπρος στα μάτια μου από όλες τις επιστήμες.

Γιατί να μην ευχηθώ εγώ για εσένα ή μάλλον καλύτερα να σου ζητήσω να μελετήσεις επιστημονικά και να καταλάβεις ότι ο θεός σου είναι ένα δημιούργημα της σκέψης των ανθρώπων;

Βρε παιδιά ευχηθείτε ότι θέλετε!
Λογαριασμό και για τις ευχές θα δίνουμε τώρα? :D

E τοτε να ευχηθω κατι που μαλλον δυναμιτιζει τον τεχνοκρατικο χαρακτηρα και υφος του φορουμ .... :p

o4haQaY.gif

ANTE ...... γιατι ουκ εν τω πολλω το ευ ! Τα πραγματα ειναι απλα (οσο δεν παιρνει !)

Βρε Σταυρο ... τι μου ευχεσαι ?
Κατι που μου πηρε τριαντα και πλεον χρονια να κατανοησω και απεξαρτηθω ?
Ειναι δυνατον να θελω να γυρισω πισω στον φοβο και την ανελευθερια ?

Τι μου ευχεσαι φιλε μου ?

Υστεροπληκτρον : Sorry, τωρα ειδα το cyclist ... δεν ισχυει το ποστ μου !
Λαθη ειμαστε, λαθη κανουμε :p

Βλεπεις...καταληγεις μετα 30 χρονια σκεψης λες...
Μπορει και να ειναι λαθος η καταληξη σου. Με λαθος δεδωμενα εξ'αρχης.

Ξεκινατε ( εσυ ο συκλιστ κλπ) με προσωπικα συμπερασματα και τα παρουσιαζετε σαν στοιχεια αποδειξεις κλπ...
Το ιερατειο, η συνομωσια αυτοι που θελησαν να υποταξουν τους μπηξε και υτοι που πλανησε τους δηξε κλπ...
Με τι στοιχεια ;
Γιαυτο σου ειπα...Ποιοι Ποτε Πως ; Πως συνδεονται μεταξυ τους, τι ειπαν κλπ...

Με λιγα λογια ο καθενας πεταει μιια αερολογια του τυπου "παραμυθια ειναι για να φοβομαστε"...και αερα πατερα...
Εγω δεν φοβαμαι, εσυ αν φοβοσουν ειναι αλλο θεμα. Ολοι οι Χριστιανοι που γνωριζω δεν φοβουνται. Και οχι μονο δεν φοβουνται αλλα ριχνουν γαντι στον φοβο οσο δεν μπορεις να το διανοηθεις.
Και δεν μπορεις να το διανοηθεις γιατι δεν γνωριζεις.
Εγω που γνωριζω γιατι εχω φιλους που εχουν συμετασχει σε ευαγγελισμο πληθυσμων, που δεν πατα πια κανεις το ποδι του. Και τους βλεπεις να αγκαλιαζουν την πιστη του Χριστου μεσα στους δημιους τους. Και το κανουν και δεν φοβουνται. Τωρα εσυ η αλλοι γιατι φοβοντουσαν και τι με συγχωρεις αλλα ειναι προσωπικο σας θεμα, και οχι θεμα ουτε του Θεου ουτε της εκκλησιας του.

ΥΓ. Αυτο που λες οτι οι αρχαιοι δεν πιστευαν ετσι αλλα ππιτευαν αλλιως κλπ....Μεγαλη ανακριβεια και γενικευση που κυκλοφορει υρεως ακριβως επειδη ειναι ευκολο και γενικευση.
Τι πιστευαν οι αρχαιοι ;;; ΠΟΙΟΙ αρχαιοι (για τους Ελληνες μιλω μην ανυσηχεις δεν στελνω την μπαλα στην Βαβυλωνα η στην Κινα) ; Πιστευαν ολοι το ιδιο και με τον ιδιο τροπο κλπ...

Μεγαλες μπαρουφες ακουμε επι του θεματος απ'οπου εχουν βγει και ολα αυτα τα παγανιστικα ψευδοκινηματα πατρωων θρησκειων.

Λοιπον να τα παιρνουμε σαν δεδωμενα για να κρινουμε τι ; Αφου εξ αρχης δεν εχουμε αντιληψη του τι εννοιωθαν και πιστευαν οι μεν τι οι δε και τι οι παραδε...

Ας λεμε καλυτερα εγω πιστευω πως δεν...ειναι πιο απλο και πιο εγκυρο απο το να κατεβαζουμε αρχαιους, ψυχολογικα βιωματα κλπ...

Ωραίο το animation αλλά ξεπάγιασα... :)

Και για συνεχίσω τη συζήτηση, άκρη στα πνευματικά βγάζει κανείς μόνο με βιώματα που σε μεταμορφώνουν, προς το θετικό βέβαια. Τότε είσαι απόλυτα σίγουρος!

Βρε παιδιά ευχηθείτε ότι θέλετε!
Λογαριασμό και για τις ευχές θα δίνουμε τώρα? :D

Να ευχηθω και γω κατι ; Αλλα θα ειναι παγανιστικο...κατι για τις Ερμους κεφαλες :antlers::music-smiley-006::beatnik2::love:

Αντε ετσι "σιδεροκεφαλοι ":viking:

Προτείνω, το συμπλήρωμα "έτσι μου λέει ο λογισμός" πριν από κάθε αυθόρμητη κατάθεση άποψης, όπως πολύ συχνά χρησιμοποιούσε και ο μακαριστός Ά. Παίσιος (προς χάριν ταπεινότητος)...