Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Βρε, τό' χουμε ξανασυζητήσει αυτό.

Το αν κάτι είναι τελικά "βίωμα" ή "πλάνη" εξαρτάται από το αποτέλεσμα όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακρυπρόθεσμα.

Παράδειγμα. Αν έχεις ανυπόφορους πόνους και πας σε 10 γιατρούς, κάνεις μύριες εξετάσεις και δε σου βρίσκει κανείς την αίτια (για να σε γιατρέψει), και με τη προσευχή αλλά και με τη συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας ησυχάσεις δια παντός, μόνο μία εξήγηση υπάρχει...
Ανθυποβολη. Ετσι εκοψε ο πατερας μου το τσιγαρο. Πιο συγκεκριμενα, τον βελονισμο... Δεν ηξερε να παει στην εκκλησια πρωτα. Ειναι και θρησκος...

Αρά παίζει η τριπλέτα "βίωμα", "πλάνη", "ανθυποβολή / placebo". Εντάξει με πείσατε... :)

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Θα παρακαλούσα να επανέλθουμε στη συζήτηση χωρίς ειρωνείες

Τι ειπα εγω .... ο αμειλικτος τιμωρος της εντροπιας :proud:

Aταξια, μεσα στο νημα, δεν υφισταται ! ..... Γκαραντι ! :p

Mάνο ,δε νομίζω κανένας να στερήθηκε του δικαιώματος του να εκφράσει την άποψη του .

Λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι:

έχετε δίκιο και ότι δεν υπάρχει Θεός / θεοί / κόλαση / Παράδεισος / δαίμονες / διάβολος,

είστε ικανοποιημένοι / επαναπαυμένοι με το γεγονός ότι, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας σας (δεν είστε παιδιά πλέον :) ), σε κάποια χρόνια - μάλλον λιγότερα απ' αυτά που έχετε ζήσει - θα "αναχωρήσετε" από τον μάταιο τούτο κόσμο? :)

αυθυποβολη ειναι η λεξη παιδια.
Σταυρο δε το λεω για να σε πεισω.
Απλα σου λεω οτι υπαρχει και η αλλη περιπτωση,που ειναι και απτη,κι οχι υπερβατικη.

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Mάνο, δε νομίζω κανένας να στερήθηκε του δικαιώματος του να εκφράσει την άποψη του .

Πως σοβαρευεις ετσι βρε Πετρο ? Δεν το πα γιαυτο.
Ηθελα μια φορα να σε απολαυσω off duty (οχι συντονιστη κατηγοριας)
να "εντροπιαζεσαι" για καποιο θεμα. Αυτο ηταν ολο.

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

αυθυποβολη ειναι η λεξη παιδια.
Σταυρο δε το λεω για να σε πεισω.
Απλα σου λεω οτι υπαρχει και η αλλη περιπτωση,που ειναι και απτη,κι οχι υπερβατικη.

Όπως λες, υπάρχει η απτή - η πιο πιθανή - και υπάρχει η υπερβατική - η (πολύ) λιγότερο πιθανή περίπτωση.

Όπως επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποια πράγματα να έχουμε μάθει να τα βλέπουμε λάθος, χωρίς να αισθανόμαστε καν την "δεδομένη" ορθότητά τους...

έχετε δίκιο και ότι δεν υπάρχει Θεός / θεοί / κόλαση / Παράδεισος / δαίμονες / διάβολος,

είστε ικανοποιημένοι / επαναπαυμένοι με το γεγονός ότι, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας σας (δεν είστε παιδιά πλέον :) ), σε κάποια χρόνια - μάλλον λιγότερα απ' αυτά που έχετε ζήσει - θα "αναχωρήσετε" από τον μάταιο τούτο κόσμο? :)

Καταρχην, εχω γραψει (και δεν θα σταματησω να το γραφω μεχρι να το αντιληφθειτε) οτι ΔΕΝ ειμαι αθεος.
Ειμαι αθρησκος. Θεωρω οτι δεν εχει κανενα νοημα να λατρευεις και να υπακους εντολες ενος οντος ...
που απλα δεν τις χρειαζεται. ΚΑΝΕΙΣ το θελημα του ακομα και οταν του εναντιωνεσαι. Ακομα και οταν
εισαι αδιαφορος ..... παλι το θελημα του κανεις. ΔΕΝ μπορεις να αποφυγεις να κανεις το θελημα του.

Τωρα ....
το να πεις οτι εισαι Αθεος πρεπει 1) να ορισεις επακριβως τι ειναι Θεος (εδω γελαμε κλαιγοντας) και
2) να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει Θεος (με την εννοια της Αρχης των Παντων, οχι μονο του παροντος
συμπαντος και νομοτελειας).

Οποτε, εχουμε χιλιοοοοοοοοοοομετρα να διαννυσουμε (οχι αστεια) .... :p

Α ναι .... το προσπερασα. Εχεις δικιο.

Λιγο πριν κλεισω τα ματια, η στιγμη αυτη μαλλον θα ειναι η τραγικοτερη της ζωης μου, και δεν νομιζω να υπαρχει κατι
που θα απαλυνει την τραγικοτητα. Ομως .... κατι ελαχιστως ενθαρυντικο ισως ειναι το πως εζησα την ζωη μου μεχρι
να κλεισω τα ματια. ΟΧΙ το οτι τα εκλεισα.

Και ευτυχως ακομα .... εχω τα ματια ανοικτα. Παλευω μεσα απο πλανες και ανεπαρκειες να αυξησω τον οριζοντα μου
και ισως να κανω λιγο καλο στους συνανθρωπους μου (οχι σε ολους, αλλα αυτους που επιλεγω εγω). Δεν ειναι πολυ
μεγαλειωδες αυτο που κανω, αλλα δεν ειναι και ενα τιποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Όπως λες, υπάρχει η απτή - η πιο πιθανή - και υπάρχει η υπερβατική - η (πολύ) λιγότερο πιθανή περίπτωση.

Όπως επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποια πράγματα να έχουμε μάθει να τα βλέπουμε λάθος, χωρίς να αισθανόμαστε καν την "δεδομένη" ορθότητά τους...

αι γεια σου!
Αυτο λεω και γω.
Και μαλιστα ειναι και πιο πιθανο αυτος που πιστευει στο υπερβατικο να εκτιμησει λαθος,απ'οτι αυτος που δεν πιστευει.

Ικανοποιημενος οχι. Συμβιβασμένος ναι. Γι αυτο και προσπαθώ να κανω παραγωγική την ζωή μου. Μια ειναι . Μην την σπαταλάω σε Ευχολόγια και πνευματικές ανησυχίες. Κανεις δεν θα με θυμάται , ουτε συγγενείς μου, μετα απο τέσσερις γενιές . Τουλάχιστον ας αφησω κατι που ισως μείνει ως ανάμνηση , οχι του προσώπου μου, αλλα των πράξεων μου.

Σε ικανοποιεί δηλαδή αυτή η αποφυγή του αναπόφευκτου?

Ποια αποφυγη ? Εγραψα εγω πουθενα για αποφυγη ? Ο θανατος ειναι τραγικος
... οποιος και αν τον βιωνει και οπως και αν τον βιωνει. Εσυ, εγω, ολοι ....

Προσπαθω να επικεντρωθω στο τωρα, στο τι κανω με την ζωη μου τωρα .... οσο μπορω.
Βιωνω κατι φευγαλεες τρομαρες μες στο μυαλο, οταν επισκεπτομαι νοσοκομεια (οπως προσφατα)
και βλεπω αυτους που βρισκονται στο τοτε (το δικο μου τοτε) και δεν μπορω να πω οτι ηρεμει η
ψυχουλα μου. Με τιποτα δεν μπορω να το πω.

Ομως, αν ειναι να πεθανω .... ας πεθανω ΜΙΑ φορα ..... και οχι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (μεχρι τοτε).

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Καταρχην, εχω γραψει (και δεν θα σταματησω να το γραφω μεχρι να το αντιληφθειτε) οτι ΔΕΝ ειμαι αθεος.
Ειμαι αθρησκος. Θεωρω οτι δεν εχει κανενα νοημα να λατρευεις και να υπακους εντολες ενος οντος ...
που απλα δεν τις χρειαζεται. ΚΑΝΕΙΣ το θελημα του ακομα και οταν του εναντιωνεσαι. Ακομα και οταν
εισαι αδιαφορος ..... παλι το θελημα του κανεις. ΔΕΝ μπορεις να αποφυγεις να κανεις το θελημα του.

Τωρα ....
το να πεις οτι εισαι Αθεος πρεπει 1) να ορισεις επακριβως τι ειναι Θεος (εδω γελαμε κλαιγοντας) και
2) να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει Θεος (με την εννοια της Αρχης των Παντων, οχι μονο του παροντος
συμπαντος και νομοτελειας).

Οποτε, εχουμε χιλιοοοοοοοοοοομετρα να διαννυσουμε (οχι αστεια) .... :p

Συμφωνώ

Ο θάνατος είναι ευλογία για το ανθρώπινο είδος. Φαντάζεστε μια κατάσταση αθανασίας ? Ολοι θα μετατρεπόμασταν σε ζόμπις... Η αθανασία για να θεωρηθεί αγαθό, απαιτεί άλλο επίπεδο ύπαρξης και νοημοσύνης...

Ναι ... ειναι ευλογια για τους επερχομενους του ειδους .... αλλα δεν ειναι καθολου για τους απερχομενους.
Οπτικη γωνια θα μου πεις (και θα χεις και δικιο) .... η ανθρωποτητα συνεχιζει, μονο εσυ φευγεις !

Αν υπήρχε το μυστικό της αθανασίας, ποιός θα ήθελε να το βρεί και να ζει για πάντα? Ποιός θα ήθελε να βλέπει τους αγαπημένους του ανθρώπους, τους έρωτές του να γερνούν και να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και αυτός να ξέρει οτι θα είναι εκεί να τα ζει ξανά και ξανά... Εδώ γνωστός μου με μεγάλη αγάπη στα σκυλιά, μετα τον θάνατο του τελευταίου σκύλου, είπε δεν ξαναπαίρνει γιατι δεν αντέχει κάθε λίγα χρόνια να χάνει ένα μέλος της οικογένειας...
Τα μικρά πράγματα που ομορφαίνουν την ζωή να χάνουν την αξία τους μπροστα στον ωκεανό της αθανασίας και γίνονται λεπτομέρειες που μπορούν να αναπληρωθούν "αύριο"...

Ασε, δεν θα πάρω... :)

Nα κι αυτό...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.