Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μιχάλη, τόσο δύσκολο είναι να πιστέψεις ότι αυτό που γράφω αποτελεί αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό? Νομίζεις ότι με ενδιαφέρει εμένα αν ο άλλος βρίσκει σωστή αυτή τη δήλωση? Δικαίωμά του...

Αυτό που λες δεν είναι άποψη, δεν είναι "πιστεύω" αλλά "πίστη" με τη θρησκευτική έννοια.

Ταπεινή μου άποψη είναι λοιπόν ότι τέτοιου τύπου δηλώσεις "πίστης" δεν αφορούν τρίτους, παρά μόνο εμάς τους ίδιους γιατί ακριβώς σε ζητήματα πίστης δεν μπορεί να γίνει καμία μα καμία κουβέντα. Αν κάνουμε συζήτηση οι δυό μας με αυτή τη "μεθοδολογία", εγώ θα καταλήξω ότι εσύ είσαι θρησκόληπτος και συ θα καταλήξεις ότι εγώ είμαι άπιστος.

Μηδέν εις το πηλίκο δηλαδή.

Αν το θέμα της συζήτησης ήταν εξαρχής κάποια καυτά ερωτήματα που αφορούν τη πίστη - δες πόσες σελίδες αναλώθηκαν στο νήμα περί αυτού, και όχι μόνο από μένα - πολύ ευχαρίστως να προσπαθήσω να δώσω τις δικές μου απαντήσεις με "επιχειρήματα".

Όταν είσαι τόσο αρνητικός με μία συγκεκριμένη δήλωση-άποψη, τι κουβέντα να ανοίξουμε?

....
....
... σφαχτείτε χωρίς φόβο.

Σεβαστές οι απόψεις σου, σεβαστά και τα όσα πιστεύεις.
Πρόσεξε όμως μην ξεφύγεις πάλι τόσο άσχημα όσο με αυτό.
Την καταλαβαίνεις ελπίζω τη διαφορά.

Έχεις προειδοποιηθεί.

Για το αν πατησαμε στο φεγγαρι δεν χωραει αμφιβολια. Πατησαμε. Το θεμα που με απασχολει ειναι αν οντως πατησαμε τοτε ή αργοτερα , σε ενα κυνηγι εντυπωσεων μεταξυ Ρωσων και αμερικανων για την κατακτηση του διαστηματος. Παντα με προβληματιζε η σκηνη που η ατρακτος του Νιλ Αρμστρονγκ καθως απογειωνεται απο την σεληνη η καμερα ακολουθει την εκτοξευση και την ανοδο της ατρακτου με κινηματογραφικο τροπο. Μπορει και να εχει απαντηθει τεχνικα απο την NASA. Δεν το εχω ψαξει.

ΥΓ Το εψαξα και οι σκηνες που εβλεπα δεν ηταν απο το Apollo 11 αλλα απο μεταγενεστερες αποστολες. Radiocontrolled καμερα απο την Γη με μερικα δευτερολεπτα καθυστερηση και προυποθεση σωστο "παρκαρισμα" της καμερα απο τους αστροναυτες για να γινει σωστα η ληψη :chinscratch:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το σωστο Video
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

@cyclist, το πρόβλημα είναι ο φανατισμός κι όχι η πίστη.
Θα μπορούσα να αναφέρω μερικές σφαγές του προηγούμενου αιώνα που γίνανε στο όνομα της πολιτικής αυθεντίας και στην απόλυτη γνώση της απόλυτης αλήθειας που οι ιδεολογίες αυτές πρέσβευαν.
Ερυθροί Χμερ πχ.
http://www.koutipandoras.gr/article/erythroi-hmer-otan-i-friki-kai-aima-epnixan-enan-lao

Last edited:

Eγω παρατηρω ενα πραγμα...οτι ενας πιστος Χριστιανος (Σταυροςς Τρυπης) εκθετει τις αποψεις του και κυρησσει την πιστη του με τροπο ευθυ, μεσα στα πλαισια ελευθεριας λογου, και ο μη πιστος, τα παιρνει εξ ισου κατευθειαν στο κρανιο, μα κατ'ευθειαν λεμε, μεχρι σημειου να γλιστρησει λογια αλλου που ο συνομιλητης του δεν εχει πει.

Αυτο σε ενα αλλο επιπεδο, μου θυμιζει αρχη κατατονικης καταστασης, μαζι με ενα παρορμητικο θυμο που κανει ισως χωρις να το καταλαβαινει, αναφορα σε μια "δεισιδαιμονια του μεσσαιωνα" οπως θα λεγαν καποιοι το φαινομενο αυτης της εξαγριωσης μπροστα στην απλη μαρτυρια στο Ονομα του Κυριου (Και εγω, σαν αντιδραστικος και δεισιδαιμων, θα το ονομαζα αλλιως: μια απαρχη δαιμονισμου).

Το καποιος να οριεται στην ιδεα οτι ο αλλος μπορει να πιστευει στον Ενσαρκομενο Λογο και να προσπαθει να κατεβασει οτιδηποτε σαν επιχειρημα ενντιον...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!! Ακουσων-Ακουσων
Δεν ειναι βεβαια κατι περιεργο ουτε πρωτοφανες. Ειναι πολυ ευρυ και τακτικο φαινομενο και παει αυξανοντας αλλα μερες που ειναι να θυμισουμε, περνοντας απο μια φραση την εισαγωγη του πιο μεγαλου κειμενου που εχει γραφτει στην Ιστορια: "Το φως λαμπει μεσα στα σκοταδια, και τα σκοταδια δεν μπορουν καθολου να το σταματησουν...."

Τελικα μετα απο ολο αυτο το offtopic ερχομαστε στην ουσια του νηματος ! "Η συνομωσια του σκοτους απεναντι στο Φως...αγαπημενο καταφυγιο των Νεο-Ελληνων ;"

Ευρωσθε

Οταν φτανουμε στα ορια του προσυλητισμου η εστω του κυρηγματος μην ζηταμε και ρεστα...
Καλο θα ηταν να γινει ενα νημα μεταξυ χριστιανων να τα λετε για να μην εκτροχιαζεται καθε αλλο νημα με προφητειες παισιους κλπ

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eδω το νημα ειναι ηδη εκτροχιαστικο και παιδικη χαρα...Το λεει και ο τιτλος.
Οποιος σοβαροφανης φοβαται μηνυματα προσυλητισμου ας μην καταδεχτει να μπει σε ενα "συνομοσιολογικο"...γιατι ως γνωστον ο Χριστιανισμος ειναι η μεγαλη συνομωσια της ανθρωποτητας, το οποιον του λαου που τον απροσανατολιζει απο τα ιδια του τα συμφεροντα, την Υλιστικη αληθεια, και που τον αποτρεπει απο τα ορθα μαρξιστικα ιδεωδη...Ετσι δεν ειναι ;

Αρα κατ αυτους βρισκομαστε στο σωστο νημα.

Αρα ας μη ζηταμε τα ρεστα κι απ'την αλλη πλευρα ;

Επιπλεον ποιος φερνει καθε φορα το θεμα επι ταπητος ; κανας χριστιανος ;;; ...Για ψαξετε το λιγο...θα δειτε οτι οχι.

Οπως ελεγε και ο Μιχαηλ Παλαιολογος, "Ειμαστε παντα ετοιμοι να δωσουμε λογο για την πιστη μας "

Οκ. Συμφωνω. Ας ενταξουμε και τις θρησκειες στις συνωμοσιες, μια χαρα ταιριαζει.

Οποιος σοβαροφανης φοβαται μηνυματα προσυλητισμου ας μην καταδεχτει να μπει σε ενα "συνομοσιολογικο"...γιατι ως γνωστον ο Χριστιανισμος ειναι η μεγαλη συνομωσια της ανθρωποτητας, το οποιον του λαου που τον απροσανατολιζει απο τα ιδια του τα συμφεροντα, την Υλιστικη αληθεια, και που τον αποτρεπει απο τα ορθα μαρξιστικα ιδεωδη...Ετσι δεν ειναι ;

Επιπλεον ποιος φερνει καθε φορα το θεμα επι ταπητος ; κανας χριστιανος ;;; ...Για ψαξετε το λιγο...θα δειτε οτι οχι.

Οπως ελεγε και ο Μιχαηλ Παλαιολογος, "Ειμαστε παντα ετοιμοι να δωσουμε λογο για την πιστη μας "
Μονο που κανεις δεν σας το ζητησε...
Νομιζεις οτι καποιος αθεος ενδιαφερεται ; Νομιζεις οτι δινω βαση στα λογια ψευδοπροφητων και εμπορικων αγιων; Ξερεις ποτε γινεται ενοχλητικο; Οταν ο καθε πιστος αρχιζει να ασκει κριτικη για την σταση ζωης του καθε μη-πιστου. Οταν αρχιζει να μιλαει για χαμμενες ψυχες και για ωρα της κρισης . Οταν προσπαθει να με πείσει οτι τα λογια του ταδε ή επειδη το εγραψε καποιος σε ενα βιβλιο της πιστης του ειναι η μοναδικη αληθεια κλπ Ναι ωραια. Ειναι η μοναδικη αληθεοια για καποιον της πιστης του. Αυτα θα ενδιεφεραν καποιον πιστο που εχει αμαρτησει ( χασει τον στοχο του, αυτη ειναι η εννοια της λεξης ) . Τι τον νοιαζει πχ Αν φαω κρεας την μεγαλη Παρασκευη; Ειμαι χριστιανος και κανω αμαρτια; Πως μου ασκει κριτικη; Ομως εγινε σαλος το προηγουμενο πασχα με το "φανερο δειπνο". Λες και εγινε για πρωτη φορα... Ειμαι χριστιανος και πρεπει να τιμαω και να σεβομαι τους αγιους του; Απο που και ως που;

Απάντηση: Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Οκ. Συμφωνω. Ας ενταξουμε και τις θρησκειες στις συνωμοσιες, μια χαρα ταιριαζει.

Σιγά μην είναι η Πανάθα συνωμοσία...το πολύ πολύ να είναι οι παλιόγαυροι!!:Banane0:

Παρατήρησα σε άλλα νήματα ότι εσύ συγκεκριμένα αναφέρεσαι σε ανθρώπους που έχουν κάνει τρομοκρατικά χτυπήματα με απαξιωτικές εκφράσεις όπως τοξικο σκουπιδι, σκουπίδι, υπάνθρωποι και άλλα διάφορα. Το λιγότερο με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, και αρέσκεσαι να παρακολουθείς αιματηρά videos που αναρτά τo ISIS.

Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείς το όνομα του χριστιανισμού για να περνάς τέτοια μηνύματα.

Δεν ξέρω βρε παιδιά κάποιος που φωνάζει είμαι πιστός χριστιανός ταυτόχρονα στο άλλο νήμα πετάει ένα τοξικό σκουπίδι λιγότερο για τον θάνατο ενός άλλου ανθρώπου (πιθανόν είναι ο εγκληματίας της επίθεσης στην Γερμανία) . Και ποιός από εδώ μέσα ψάχνει να δει βιντεο του isis.

Να ζήσω μια ρημάδα ζωή αλλα να την ζήσω για να επικροτώ θανάτους; Δηλαδή τόσο παρωπίδες; Ένας φανατικός πιστός ήταν αυτός δεν χρειάζεται να τον υβρίσεις. Είναι ιδεολογικός σου, πολιτιστικός,πολιτικός αντίπαλος, αποδόμησε την πίστη του, αποδόμησε την πολιτιστική ταυτότητά του. Αποδόμησε την πολιτική του.

Παρατήρησα σε άλλα νήματα ότι εσύ συγκεκριμένα αναφέρεσαι σε ανθρώπους που έχουν κάνει τρομοκρατικά χτυπήματα με απαξιωτικές εκφράσεις όπως τοξικο σκουπιδι, σκουπίδι, υπάνθρωποι και άλλα διάφορα. Το λιγότερο με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, και αρέσκεσαι να παρακολουθείς αιματηρά videos που αναρτά τo ISIS......

Το λεω το δηλωνω και το βροντοφωναζω για αυτα τα τοξικα σκουπιδια. Και δηλωνω οτι μονο ενας τροπος αντιμετωπισης υπαρχει απεναντ σε αυτα. Η απολυτη και αμεση εξοντωση τους.

Τωρα για τα θεματα συμβατοτητας δογματος....αστο στους ειδικους.

Για να προλάβω συγχύσεις και στενοχώριες μέρες που είναι, θα σας παρακαλέσω όλους να δώσετε προσοχή:

Είστε ελεύθεροι να εκθέτετε ις απόψεις σας, τα πιστεύω σας, την γνώμη σας.
Οτι γράφει ο καθένας αφορά μόνο τον ίδιο.
Να ξέρετε όμως ότι ο σεβασμός οφείλεται και είναι υποχρεωτικός απέναντι στον συνάνθρωπο.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: Άλλο ο άνθρωπος, Άλλο οι ιδέες, η πίστη, οι σκέψεις κ.λπ αφηρημένα.
Αυτό σημαίνει ότι γράφοντας την γνώμη σας ελεύθερα αποδέχεστε ότι και ο άλλος ελεύθερα μπορεί να την κριτικάρει ή να μη την σεβαστεί.
Αν συμφωνείτε, όλα καλά, συνεχίστε ακάθεκτοι.
Αν έχετε πρόβλημα τότε καλύτερα να σωπάσετε.

Επίσης μην ξεχάσετε ότι δεν επιτρέπεται να προσωποποιήσετε την αντίθεσή σας: αυτός που διαφωνεί μαζί σας έχει ακριβώς την ίδια αξία με εσάς.
Αυτόν λοιπόν (όχι τη γνώμη του) θα τον σεβαστείτε.

Επιπλεον ποιος φερνει καθε φορα το θεμα επι ταπητος ; κανας χριστιανος ;;; ....

Μωαμεθανος το φερνει ! :marchmellow: ..... σε μουα :proud:

(Γεια σας :proud: .... που ειναι ο Λακης ? :smash: .... αγαλλιω και υπομενω :worshippy: )

Last edited:

Mεχρι να ρθει το φιλαρακι μου .... :proud:

Συνταρακτικα νεα >
https://www.scribd.com/doc/293595313/Endor-Holocaust-Question

http://www.iflscience.com/space/death-star-iis-destruction-may-have-doomed-ewoks-say-scientists/

Η συνομωσια των συνομωσιων ! :proud:

Και μια καλησπερα σε κεινη την ψυχουλα ....
Ο Γβ€ ΓŽΒΉΓŽΒ»ΓŽΒ±ΓΒΓŽΒ¬ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€š ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€š.png
.... που στομα εχει και μιλια δεν εχει -bye-

Last edited:

Μωαμεθανος το φερνει ! :marchmellow: ..... σε μουα :proud:

(Γεια σας :proud: .... που ειναι ο Λακης ? :smash: .... αγαλλιω και υπομενω :worshippy: )

Εχω παρατηρησει οτι εσυ εισαι το ζιζανιο στον χωρο...:smash:

Ζιζανειεις ασυστολα...:award:

Δημιουργικη αλογομυγα :proud: .... (θελω να πιστευω !)

Παντως (να πουμε και κατι σοβαρο) ...
ενεκα χριστιανικης κουλτουρας αφηνομαι ζιζανιειν ασυστολως.
Σιγουρα οχι ενεκα μουσουλμανικης.

Το αναγνωριζω αυτο ! -bye-