Θεωρίες συνωμοσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Re: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Ε όχι και Lavazza οι Rothschild...εδώ εμείς παίρνουμε καναν μονοποικιλιακό αραιά και που...

Lavazza ειμαι εγω, οχι οι Ροτσιλντ :flipout:

Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

... στην ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ αλαζονεια και ηδονη που προσφερει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι εχεις την ΙΣΧΥ να καταστρεψεις ζωες εκατομμυριων ανθρωπων.

Καταρχην, ειναι ηδονη (εστω και αρρωστημενη) η δεν ειναι ?

Χωρις ιχνος ειρωνειας, αυτα τα διαβαζεις και αλλου/τα πιστευουν και αλλοι, ή ταχεις σκεφτει μονος σου;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Moνος μου.

Ομως εχω διαβασει καποια πραγματα που με υποψιαζουν οτι ισως να συμβαινουν αυτα.

Το θεμα (ομως) ειμαι εγω (και ο τροπος που σκεφτομαι) ? ... η οτι οντως υπαρχουν τετοιες αλαζονειες ?

Moνος μου.

Ομως εχω διαβασει καποια πραγματα που με υποψιαζουν οτι ισως να συμβαινουν αυτα.

Το θεμα (ομως) ειμαι εγω (και ο τροπος που σκεφτομαι) ? ... η οτι οντως υπαρχουν τετοιες αλαζονειες ?

Οκ θενξ.

Σε τοπικ με συνομωσιες ειμαστε, αν οι θεωριες σου συμπλεουν με καποιου αλλου, θα εμφανιστει.

Οκ θενξ.

Σε τοπικ με συνομωσιες ειμαστε, αν οι θεωριες σου συμπλεουν με καποιου αλλου, θα εμφανιστει.

Μα δεν λεει καμμια "θεωρια".
Μια θεωρια ακομα κι αν ειναι λανθασμενη χρειαζεται να βασιζεται σε καποια δεδωμενα. Τα οποια στην συνεχεια θα αποδειχτουν σωστα η λανθασμενα στον συνδυασμο τους, στην εμπλοκη τους.

Δυστυχως για μενα ...
αυτος ο τελαλης ο Λιακοπουλος συμπεριελαβε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορει να θεωρηθει γκριζα περιοχη
και την εκανε θεωρια. Ειναι δυνατον .... ποτε .... να ασχοληθεις με μια γκριζα περιοχη χωρις
να υποψιασεις καποιους οτι αναπαραγεις καποια απο τις εκατονταδες θεωριες του Λιακοπουλου ?
Ειναι σαν καποιος να πυροβολει σε καθε περιοχη του ουρανου (με αποκλιση 1 μοιρας μονο)
και να πυροβολεις και εσυ. Πως θα αποδειξεις οτι η δικη σου σφαιρα πετυχε την μπεκατσα ?

Ομως δεν με ενδιαφερει ! Ξερεις γιατι ? Γιατι μετα απο δεκα χρονια εδω μεσα εχω την χαμηλοτερη
των εκτιμησεων ως φαντασμενος. Το οποιο σιγουρα ειναι ασχημο ... αλλα ειναι και πλεονεκτημα ... !
Προχωραμε (η, μαλλον, προχωραω ....)

Lesson 101 στην διαστρωματωση "εκει ψηλα" ... γιατι δεν ειναι ΟΛΟΙ το ιδιο !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απλα πραγματακια (γιατι στην πολυπλοκοτητα δεν ειμαι καθολου καλος !)
Income diversity και dilluted ownership ... εικαζω οτι ειναι η κεντρικη ιδεα !

Μα δεν λεει καμμια "θεωρια".
Μια θεωρια ακομα κι αν ειναι λανθασμενη χρειαζεται να βασιζεται σε καποια δεδωμενα. Τα οποια στην συνεχεια θα αποδειχτουν σωστα η λανθασμενα στον συνδυασμο τους, στην εμπλοκη τους.

Μια χαρα θεωρια ειναι. Ελλιπης και λανθασμενη ομως.

Nα ξεκαθαρίσουμε κάτι; Η έλλειψη "αδειάσειστων" στοιχείων για την τεκμηρίωση μιας θεωρίας συνομωσίας, δε συνεπάγεται αυτομάτως και επιβεβαίωση των "mainstream" πεποιθήσεων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Μια χαρα θεωρια ειναι. Ελλιπης και λανθασμενη ομως.

Toσο λανθασμενη .... που ενω ο κοσμος εχει ενα παγκοσμιο ΑΕΠ 142 τρις (2019) ...
δεν μπορει να απεμπλακει απο ενα συντριπτικα αμοιβαιο χρεος 255 τρις (παλι 2019).

Αλλα οπως ειπα .... ειμαι πολυ ευκολος συνομιλητης .... γιατι εχω ΜΗΔΕΝ πτυχια
ωστε να κατανοησω το ανωθι θαυμα !

... στην ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ αλαζονεια και ηδονη που προσφερει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ οτι εχεις την ΙΣΧΥ να καταστρεψεις ζωες εκατομμυριων ανθρωπων.

Καταρχην, ειναι ηδονη (εστω και αρρωστημενη) η δεν ειναι ?.

Σε αυτη τη θεωρια αναφερομαι. Λανθασμενη και κατηγοριας "ο,τι ναναι", εκτος αν μας αναφερεις στοιχεια.

Nα ξεκαθαρίσουμε κάτι; Η έλλειψη "αδειάσειστων" στοιχείων για την τεκμηρίωση μιας θεωρίας συνομωσίας, δε συνεπάγεται αυτομάτως και επιβεβαίωση των "mainstream" πεποιθήσεων.

Σωστό!

Η απουσία απόδειξης δεν αποδεικνύει το αντίθετο.

Έχουμε όμως και το Occam's razor.

Και αυτό μας σώζει από παράδοξα και ένα σκασμό πλάνες.

Άσε που αυτός που κάνει έναν ισχυρισμό, αυτός είναι που πρέπει να τον αποδείξει.

Σωστά Χρήστο.. Όπως όμως γνωρίζεις πολύ καλά στην επιστημονική μεθοδολογία μετρούν οι αποδείξεις, όχι η προφανής λογική.. Η οποία ας πούμε έλεγε πως το φως είναι μπαλάκια..

Το παράδοξο του Μένωνος όμως?

"Και πως θα εξετάσεις Σωκράτη αυτό που δεν γνωρίζεις? Τι θα παρουσιάσεις σαν αντικείμενο της έρευνας? και αν το βρεις πως θα ξέρεις ότι ήταν αυτό που δεν γνώριζες? "

EDIT: ΟΚ παίζω τώρα. Εδώ δεν μιλάμε για ιδέες αλλά για συγκεκριμένα γεγονότα. Η απόδειξή τους λοιπόν είναι κεφαλαιώδης για να γίνει ο ισχυρισμόις συμπέρασμα. Μέχρι τότε παραμένει ισχυρισμός (πολύ αδύναμος μάλιστα γιατί έχουμε και τον Occam) και καλά θα κάνουν άπαντες να μην τον σερβίρουν ωσάν γεγονός.

Μεγάλη κουβέντα το "δε γνωρίζω" αδερφέ.. Κουβέντα που οι ακαδημαϊκοί τη συχαίνονται όπως ο διάολος το λιβάνι.. Μην ξαναπούμε τώρα για Χορδές γιατί θα ξύσουμε πολύ βαθειές πληγές.. όσο αποδείχθηκε ο αιθέρας αποδείχθηκαν και αυτές. Και βασικά ο αιθέρας makes more sense..

Άμα ψάξεις μαθαίνεις. Άμα ψάχνουν πολλοί μαθαίνουν ακόμα πιο γρήγορα. Εξάλλου κανένα θέμα δεν είναι παντελώς άγνωστο, τόσες χιλιετίες προόδου έχουν συμβάλει το λιθαράκι τους.

Α, τον Petit τον ήξερα από τα κοσμολογικά του. Μάλιστα στο διδακτορικό μου γράφω πράγματα που αργότερα είδα ότι τον απασχολούσαν και αυτόν εκείνη την εποχή. Δεν ξέρω γιατί τον έχουν παραγκωίσει τόσο στην έρευνα, αλλά δεν νομίζω ότι φταίνε οι κοσμολογικές του ιδέες, κυκλοφορούν πολύ πιο ανορθόδοξες. Τώρα που είδα με τι άλλο ασχολείται, καταλαβαίνω γιατί δεν το πέρνουν στα σοβαρά.

Toσο λανθασμενη .... που ενω ο κοσμος εχει ενα παγκοσμιο ΑΕΠ 142 τρις (2019) ...
δεν μπορει να απεμπλακει απο ενα συντριπτικα αμοιβαιο χρεος 255 τρις (παλι 2019).

Αλλα οπως ειπα .... ειμαι πολυ ευκολος συνομιλητης .... γιατι εχω ΜΗΔΕΝ πτυχια
ωστε να κατανοησω το ανωθι θαυμα !
Είναι πιο απλό απ' όσο νομίζεις. Το χρέος θα εξοφληθεί στο μέλλον. Σε 5, 10, 20 ποιος ξέρει σε πόσα χρόνια.
Είναι σαν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Πάντα θα χρωστάς τον επόμενο λογαριασμό όταν έρθει.
Το ζητούμενο είναι να πληρώνεις τον τρέχοντα λογαριασμό. Οι υπόλοιποι στο μέλλον.
Αυτό με τα πτυχία, το φέρνεις πολύ βαρέως. Το έλεγες και παλιότερα. Αν όντως το θεωρείς τόσο μεγάλο θέμα, γιατί δεν γράφεσαι σε κάποιο μάθημα του ανοικτού Πανεπιστημίου? Έχω 4 άτομα στο στενό μου περιβάλλον που πήραν πτυχίο από εκεί. Το πιο πρόσφατο μια ξαδέλφη μου, ξεκινησε μόλις πήρα σύνταξη και τελειώνει μου λέει φέτος.
Υπερτιμημένο πράγμα τα πτυχία. Είδα κι ένα έξυπνο πρόσφατα. Ξεκινάς με αριθμητική, άλγεβρα, διαφορικό λογισμό και πολυδιάστατες εξισώσεις, για να χρησιμοποιείς Excel όταν πιάσεις δουλειά.
Το ξαναβρήκα
coutingevolution-768x766.jpg

Last edited:

Σε αυτη τη θεωρια αναφερομαι. Λανθασμενη και κατηγοριας "ο,τι ναναι", εκτος αν μας αναφερεις στοιχεια.

Nα αποδειξω τι ?
Οτι η εξουσια πανω στις ζωες αμετρητων φουκαραδων ειναι απο τις μεγαλυτερες ηδονες ?
Δυστυχως ΔΕΝ ειμαι τοσο πλουσιος και διεστραμμενος για να την εχω βιωσει.
Ομως ... μια ματια στην ιστορια να ριξεις ... οι αποικιοκρατες πως εβλεπαν τους γηγενεις ?
Ως ισοτιμα ανθρωπινα οντα ? Πως τους μεταχειριζονταν ? Ως αυτεξουσιους λαους ?

Στην σημερινη κοινωνια, εχω την εντυπωση, οτι τα χρωματα δερματος δεν λενε τιποτα.
Διαθετεις 1 δις $ ως networth ... ΔΕΝ ανηκεις στους γηγενεις ! Δεν διαθετεις ... ΑΝΗΚΕΙΣ.
Αλλα αυτη ειναι η δικια μου εκτιμηση επι του θεματος (σε ενα νημα που λεγεται "Θεωριες κατι")

Είναι πιο απλό απ' όσο νομίζεις. Το χρέος θα εξοφληθεί στο μέλλον. Σε 5, 10, 20 ποιος ξέρει σε πόσα χρόνια.
Είναι σαν το λογαριασμό της ΔΕΗ. Πάντα θα χρωστάς τον επόμενο λογαριασμό όταν έρθει.
Το ζητούμενο είναι να πληρώνεις τον τρέχοντα λογαριασμό. Οι υπόλοιποι στο μέλλον.

Απλο ... και ΑΡΡΩΣΤΟ (το συστημα). Και δεν ξεχρεωνει ο δανειζομενος (σε Ν χρονια).
Γιατι πρεπει ενα παιδι που ΔΕΝ εχει ακομα γεννηθει ... να χρωσταει 30.000 ευρω ?
Και αν για καποιους δεν ειναι θηριωδες ποσο ... γιατι το προδικαζουμε σε κατι ΑΓΕΝΝΗΤΟ ?
Φιλε Στελλιο .... δεν υπαρχει διαβολικοτερη συλληψη απο την μετακυλλιση χρεους στο μελλον.
Γιατι δεν ειναι στο μελλον (σε μια απροσωπη εννοια) .... ειναι πανω σε αγεννητα πλασματα !

Υποδουλωνεις .... αγεννητη ανθρωποτητα (η μερος αυτης) .... ειναι ΤΟΣΟ απλο.

Οποιος δεν μπορεσε να ξεπληρωσει χρεος (και αναφερομαι σε ατομα-ιδιωτες-επιχειρηματιες-τραπεζιτες-δημαγωγους)
δημευεται η περιουσια του (εδω γελαμε, πως να δημευτει οταν 32 τρις min βρισκονται σε φορολογικους παραδεισους)
και μπαινει και φυλακη. Η υπολοιπη κοινωνια και λαος ... συνεχιζει κανονικα. ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ πανω απο το κεφαλι του.
Απλα εχει χασει η τραπεζα (μετοχοι), που η δουλεια της ειναι να ΨΑΧΝΕΙ πριν δανεισει (ισολογισμους, business plans, κλπ).
Το ξερετε, το ξερουμε, το ξερουν ... οτι ΑΥΤΗ ειναι η μοναδικη ηθικη που επιτρεπει μια κοινωνια να παραμενει υγιης
και να συνεχιζει. Ειναι τοσο αυταποδεικτο. Οτιδηποτε αλλο ειναι παραλογικη.

Οσον αφορα τραπεζες ...
απο την στιγμη που αποδευσμευτηκε η συσχετιση χρυσου (σε ραβδους) με τραπεζικα διαθεσιμα ... δεν υπηρχε
κανενας ενδοιασμος για το που θα οδηγουμασταν. Μην ματαιοπονουμε. Επρεπε ο κοσμος ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
(με υπερδανεισμους) για να κρατηθει η συνοχη των κοινωνιων. Δεν θα μιλησω καν για πανωτοκισμους.

Ομως επειδη ολα αυτα απτονται ΚΑΙ πολιτικων πεποιθησεων (ενω ουσιαστικα ειναι σκετα μαθηματικα)
θα σε παρακαλεσω, να το κλεισουμε εδω .... για να μην κλειδωθει ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ το νημα.
Θα θελα, εδω μεσα ... να συζητησουμε μονο τα πιο πυροβολημενα (απο πλευρας ελλειψης αδιασειστων στοιχειων)
ωστε να παραμεινουμε εκτος πολιτικων ιδεολογιων .... θελει να με βοηθησεις και εσυ ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θεωρίες συνομωσίας - το αγαπημένο καταφύγιο των Ελλήνων

Nα αποδειξω τι ?Οτι η εξουσια πανω στις ζωες αμετρητων φουκαραδων ειναι απο τις μεγαλυτερες ηδονες ?Δυστυχως ΔΕΝ ειμαι τοσο πλουσιος και διεστραμμενος για να την εχω βιωσει.Ομως ... μια ματια στην ιστορια να ριξεις ... οι αποικιοκρατες πως εβλεπαν τους γηγενεις ?Ως ισοτιμα ανθρωπινα οντα ? Πως τους μεταχειριζονταν ? Ως αυτεξουσιους λαους ?Στην σημερινη κοινωνια, εχω την εντυπωση, οτι τα χρωματα δερματος δεν λενε τιποτα.Διαθετεις 1 δις $ ως networth ... ΔΕΝ ανηκεις στους γηγενεις ! Δεν διαθετεις ... ΑΝΗΚΕΙΣ.Αλλα αυτη ειναι η δικια μου εκτιμηση επι του θεματος (σε ενα νημα που λεγεται "Θεωριες κατι")

Oλα αυτα δεν ειναι αποδειξη, αλωστε δεν χρειαζεται αποδειξη γιατι τοτε δεν θα επροκειτω για συνομωσιολογια.
Αλλα δεν ειναι ουτε καν ενδειξη κατιτις. Ειναι απλα δικες σου προβολες, δικων σου συναισθηματων η απωθημενων.
Ετσι οπως εσυ τα φανταζεσαι η σου ερχονται.

Αφου δεν εχεις βιωσει οπως λες στην δευτερη φραση πως δηλωνεις οτι ειναι ηδωνη στην πρωτη ;
Η το εχεις βιωσει η το ξερεις και το λες η οχι οποτε δεν αναγγελεις κατι σαν να το ξερεις ενω δεν ξερεις.

Και ολα τα διαφορα επειτα μιζεραμπιλισμου (φουκαραδες, ηθαγενεις, αυτεξουσιοι λαοι κλπ...) που δεν εχουν καμμια σχεση.Συγνωμη δηλαδη αλλα αν μιλαμε για συνομωσιες η συνομωσιολογιες στο νημα να το ξερουμε, η αν μιλαμε του "τι αισθανεται ο καθενας για να πει τι αισθανεται" γιατι ετσι του αρεσει.

Εσυ τωρας δινεις σιωπηρο συνθημα να ρθει καποιος admin να με "μαζεψει" ? ....

Αγραμματος ειμαι και ΔΕΝ εχω σπουδασει καποια λογικη της επιχειρηματολογιας.
Ενα Λυκειο τελειωσα (με 16 γενικο) ... εχω το δικαιωμα να συνεχιζω με αρλουμπες
και μη-αποδειξεις ? Η δεν εχω ? Σε ποιο νημα βρισκομαστε ?

Η να αφησω χωρο σε σενα ? Να λειψω ? ....