- 23 June 2006
- 10,240
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο απλό (και για όλες τις συχνότητες) . Προϋποθέτει απόλυτη συμμετρία χώρου και συσκευών και sweet spot, διαφορετικά ο ήχος η εστίαση και φυσικα η φωνή τραβάει …σασί.
(παραδείγματος χάριν το δικό μου δωμάτιο έχει ΜΙΑ θέση ακρόασης- στη διπλανή μου πολυθρόνα ο ήχος δεν ακούγεται )
Σίγουρα βέβαια για τη near field ακρόαση που είναι και το παρόν θέμα το πρόβλημα είναι εξ ορισμού επουσιώδες.
Πάντως μην αποκλείεις να σου αρέσει περισσότερο η near field επειδή δεν «δουλεύει» (κάπου) καλά το παραπάνω .
Μπα, όλες αυτές τις προυποθέσεις τις τηρώ, γιατί ο χώρος είναι αποκλειστικά για το σύστημα... και έχω ακλόνητη εικόνα και στα 3,5 μέτρα με την φωνή (όταν είναι εκεί γραμμένη) στο απόλυτο κέντρο ... απλά έχω ενθουσιασθεί μάλλον γιατί στην nearfield χάνεται η ''βρωμιά'' των ανακλάσεων, χωρίς όμως να χάνεται και οτιδήποτε άλλο βασικό, όπως παλαιότερα -λανθασμένα ; - πίστευα ...
Δες και μια πρόσφατη φωτο : http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-αρχή?p=1056626214&viewfull=1#post1056626214