Θέση ακρόασης

Re: θεση ακροασης

και μια βραδινη offtopic ανησυχια....

το οτι τσιμπαω απο τον ενισχυτη τα μπασα....τι να σημαινει;.....ηχεια; ενισχυτης; ή ντακ;

Μου φαινεται να βρω κανενα αλλο να ντακ να δοκιμασω......να δω πως θα παιξει. Γτ δεν γινεται να παιζω απο cd player και να παιζει καλυτερα....ε δεν γινεται!

νομίζω ότι σου ειπώθηκε τουλάχιστον 3-4 φορές από διαφορετικούς ανθρώπους.
Το ντακ σου είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από τα άλλα πράγματα που έχεις.

Κοινώς έχεις ένα γκολφάκι (δε σου λεω φεράρι) που για κάποιο λόγο του φοράς 4 λάστιχα ρεζέρβα ανάγκης.
Και έρχεσαι και ρωτάς και ξαναρωτάς. Μήπως να πετάξω το γκολφάκι και να δοκιμάσω ένα ζάσταβα?

μπορεί να σου ακούγεται τραβηγμένο αλλά ίσως μόνο έτσι το καταλάβεις.

το cd μπορεί να παίζει πάντα για τα αυτιά σου καλύτερα επειδή κάποια διεθνής συμπαιγνία παίζεται και τυχαίνει να το ακούς ένα ή δυό κλικ καλύτερα.
Αλλά αυτό μόνο και μόνο επειδή το υπόλοιπο σύστημα θαβει το ντακ σου.

Και ειλικρινά αν ποτέ θέλεις να το ξεφορτωθείς για να πάρεις δεν ξέρω τι, πές μου.

ενταξει θα σου πω :)

εαν αλλαξω ενισχυτη θα σωθει πιστευεις καπως το πραγμα;

Last edited:
Απάντηση: θεση ακροασης

Το ότι τσιμπάς τα μπάσα στον ενισχυτή το μόνο που σημαίνει είναι ότι κάποια στιγμή μπορεί να τον πάρεις στο χέρι.
Το δεύτερο που μπορεί να σημαίνει είναι πως η τοποθέτηση ηχείων,κλπ είναι λάθος,μπορεί να έχει ακυρώσεις/στάσιμα/κλπ λόγω χώρου,μπορεί να περιμένεις από ένα δίδρομο ηχείο να κάνει πράγματα που δεν μπορεί και πολλά άλλα.

Αυτό που δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση είναι να φταίει το ντακ.

μαλιστα....δλδ καλυτερα να πειραξω το eq απο το να πειραζω τα μπασα απο τον ενισχυτη?! που μπορω να βρω ετοιμα eq presents για το foobar?!

Το eq το δουλεύουμε πάντα μειώνοντας όχι αυξάνοντας.
Θέλεις πχ να δώσεις 0.5-1db στους εξήντα;Μειώνεις όλα τα υπόλοιπα.
Φυσικά αναλόγως του τύπου του eq και της χρήσης ενδέχεται να κάνεις χάλια όλα τα άλλα,να έχεις προβλήματα φάσης,κλπ.

Η συμβουλή μου είναι να μην πειράζεις με eq εκτός και ξέρεις ακριβώς τι κάνεις (και το "ακριβώς" θέλει βιβλίο,μακάρι να ήταν απλό ) .

Καλύτερα είναι να μην πειράζεις τίποτα αλλά απότι φαίνεται αυτό δε γίνεται :P
Το σημαντικό είναι να μην δίνεις προς τα πάνω τα μπάσα αλλά να πηγαίνεις προς τα κάτω τα μεσαία και τα πρίμα.

Εγώ λέω να το αλλάξεις το dac (έχεις και τον υπερηχά υποψήφιο αγοραστή) μόνο και μόνο για να σου φύγει η περιέργεια.
Το ιδανικό είναι η περιέργεια να ικανοποιηθεί με κάποιο demo χωρίς δέσμευση αγοράς.
Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί στην Αθήνα? Κανείς δε δίνει demo για ακρόαση στο σπίτι να πάρει ένα άλλο dac ο άνθρωπος και να ακούσει?

Απάντηση: Re: θεση ακροασης

Καλύτερα είναι να μην πειράζεις τίποτα αλλά απότι φαίνεται αυτό δε γίνεται :P
Το σημαντικό είναι να μην δίνεις προς τα πάνω τα μπάσα αλλά να πηγαίνεις προς τα κάτω τα μεσαία και τα πρίμα.

Εγώ λέω να το αλλάξεις το dac (έχεις και τον υπερηχά υποψήφιο αγοραστή) μόνο και μόνο για να σου φύγει η περιέργεια.
Το ιδανικό είναι η περιέργεια να ικανοποιηθεί με κάποιο demo χωρίς δέσμευση αγοράς.
Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί στην Αθήνα? Κανείς δε δίνει demo για ακρόαση στο σπίτι να πάρει ένα άλλο dac ο άνθρωπος και να ακούσει?

Ο Εκτορας ,όχι ο υπέρηχας

Απάντηση: Re: θεση ακροασης

Νομίζω η λύση στο πρόβλημα σου είναι αυτή:
Ηχεία: Cerwin Vega XLS 215
Ενισχυτής Crown PA

το 50% από αυτό το έχω!

βρε αν ήταν λίγο πιο όμορφα θα τα είχα πάρει εδώ και χρόνια αλλά...

Θανάση,αν το δούμε σε συνδυασμό με το άλλο νήμα,όπου ο Νίκος λέει πως προσθέτει μπάσα για να ακούει,θα του πρότεινες το 503;
Από όσα έχετε πει κάτω είναι ουδέτερο,έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.

Re: Απάντηση: θεση ακροασης

Θανάση,αν το δούμε σε συνδυασμό με το άλλο νήμα,όπου ο Νίκος λέει πως προσθέτει μπάσα για να ακούει,θα του πρότεινες το 503;
Από όσα έχετε πει κάτω είναι ουδέτερο,έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον.

Άσε δε μιλάω για καλώδια.
Θεωρώ ότι το στοκ είναι αυτό που είναι και τέλος.
Υπό αυτή την προυπόθεση ναι, είναι ισορροπημένο χαμηλά με έμφαση στις μεσαίες.
Από την άλλη με λίγο σπρώξιμο με το κατάλληλο καλώδιο είχε κάνει για πρώτη φορά όπως δήλωσε ο υπερηχάς το γνωστό σύστημα πάνω στο οποίο κάνουμε τις ακροάσεις μας να αποκτήσει μπάσο.

Το Ayazi είναι πιο "αυθόρμητα" μπασάτο αν το πάμε Α-Β.

Ο nickvas σε κάποια φάση μου ζήτησε να ακούσει το teac και μακάρι να γινότανε αλλά είμαι Θεσσαλονίκη και μου είναι πολύ ψυχοφθόρο να το στείλω με ΚΤΕΛ κ.ο.κ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προσωπική μου άποψη ως προς το ifi είναι ότι είναι ένας πολύ καλός ΦΟΡΗΤΟΣ συνδυασμός dac και ενισχυτή ακουστικών.
Πάνω σε κυρίως σύστημα παίζει καλά αλλά μεχρι ένα σημείο. Και προσωπικά ο ήχος του δεν είναι του γούστου μου.
Από εκεί και πέρα ο φίλος με το χώρο που έχει και με τα γούστα που έχω καταλάβει (όσο έχω καταλάβει δηλαδή και νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσει διεξοδικά τι ακούει και με τι συγκρίνει και εντοπίζει τα διάφορα προβλήματα) μάλλον κακώς έχει πάει σε ηχεία βάσης.

Και από το συγκεκριμένο σεταπ, δε βλέπω να παίρνει αυτό που θέλει αλλάζοντας ένα και μόνο κομμάτι.

Σε ευχαριστώ για τις απαντησεις σου κ για τον τροπο που προσπαθεις να με καταλαβεις. Εαν βαλω το ποντεσιομετρο του μπασου ωρα 3 μου ειναι αρκετο. Αρχιζει να ζωηρευουν τα χαμηλα..... Απλα δεν καταλαβαινω γτ αυτο ειναι λαθος εφοσον το εχει ο ενισχυτης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aπο κει κσι περα ακουω τα παντα σχεδον....εντεχνα, ροκ, ποπ.... Ατμοσφαιρικα στυλ schiler.... Jazz στυλ sade. Απο ελληνικα ακουω παλι εντεχνα τσαλιγοπουλου αλεξιου... Παριο... Αλλα και επιλεχτικα απο τα μοντερνα.

Δεν είναι λάθος ούτε και πρόκειται να πάρεις τον ενισχυτή στο χέρι , πείραξε το όσο θέλεις. Για αυτό το έβαλε ο κατασκευαστής. Επίσης αν δεν έχεις μπάσο όσο και να χαμηλώσεις τα πρίμα μπάσο δεν θα ακούσεις αν δεν δώσεις γκάζι στο μπάσο. Τώρα το τι φταίει είναι μεγάλη κουβέντα. Θύμισε μας αν θέλεις το σύστημα.

οχι αμα εχω το μπασο ωρα 3 ειμαι καλα.μ αρεσει....και δεν θελω κατι αλλο προς το παρων.

B&w 685 s2,nad 326bee,ifi micro + iusb 3.0 nano.

Δεν είναι λάθος ούτε και πρόκειται να πάρεις τον ενισχυτή στο χέρι , πείραξε το όσο θέλεις. Για αυτό το έβαλε ο κατασκευαστής. Επίσης αν δεν έχεις μπάσο όσο και να χαμηλώσεις τα πρίμα μπάσο δεν θα ακούσεις αν δεν δώσεις γκάζι στο μπάσο. Τώρα το τι φταίει είναι μεγάλη κουβέντα. Θύμισε μας αν θέλεις το σύστημα.

Απλα αν ο ενισχυτής αρχίζει να τσιμπάει σκληραδα παραμόρφωσης στις 1 η ωρα ας πούμε, με το μπάσο
τσιταρισμενο θα αρχίσει στις 12.
Και αν ενθουσιασμένος το γυρίσει κανεις στις 2 η ωρα όλο και κάτι θα αρπάξει.