Θέση ακρόασης

Re: θεση ακροασης

αυτο που ξεχασα να πω ειναι πως θα ηθελα μπασο απο 8αρι μεγαφωνο μεχρι τα 35hz.

Λοιπον.
Πρεπει να ζυγισεις τα πραγματα ως εξης:
Α) Δίνεις τα ηχεία και παίρνεις τα μεγαλα της ιδιας σειρας αλλα θα χρειαστείς και ενισχυτή.
Β) Παίρνεις sub και σχεδόν υποχρεωτικά μπλεκεις και με ισοστάθμισης (λεγε με dirac κ.ο.κ.).

B&W αμα πω να παρω πιο μεγαλα....σε αυτες τις απαιτησεις που θελω μαζι με ενισχυτες ξερεις ποσα θα μου φυγουν;

και παλι δεν θα χουν 8αρι μπασο.....απορω γτ βαζουν 6,5.

δεν υπάρχει κάποιος γνωστός σου ή φίλος που να μπορεί να σου δανείσει ένα sub ;( π.χ yamaha με 10)' .....μία 'οσμή' σίγουρα θα την πάρεις !

Με 8αρι έχει σίγουρα η monitor audio σειρα silver κατα προτίμηση. Αλλά και παλι αντίστοιχα λεφτά θα βγει η ιστορία.

ναι και εγω αυτο κοιτουσα monitor audio ή triangle....αλλα απο εχουν συγκεντρωση;αναλυση;

sportteo δεν νομιζω οτι θα παρω αυτο που θελω για τους λογους τους οποιους εξηγησα.

ξερει κανεις εαν σε subwoofer υπαρχει crossover που να το βαζεις πχ να παιζει απο 35hz-50hz?!

πες την αληθεια! δλδ το b&w asw 608 αποκλειστικα απο 35 εως 50?!....γτ βλεπω εχει φιλτρα για να κοβει απο τις χαμηλες.

Απάντηση: θεση ακροασης

Ναι,αποκλειστικά.
Αν δεις πίσω του έχει και επιλογή μέχρι πόσο θα ανεβαίνει (60 αν είδα καλά ) .
Και προσφέρει και επιλογή για την φάση (αντιστροφή ).

Re: Απάντηση: θεση ακροασης

Ναι,αποκλειστικά.
Αν δεις πίσω του έχει και επιλογή μέχρι πόσο θα ανεβαίνει (60 αν είδα καλά ) .
Και προσφέρει και επιλογή για την φάση (αντιστροφή ).

βοηθαμε λιγο :)
το volume ειναι να παιζει οσο δυνατα θες....αρα αμα ανεβαζω απο τον ενισχυτη δεν επιρεαζεται σωστα;
το volume speakers τι κανει?! μπορω να βαλω και εκει αλλα 2 ηχεια και να παιζουν και αυτα. και εαν θα παιζουν σε suround?!

Τελος το κυριοτερο που με ενδιαφερει ειναι για το low pass...αυτο ειναι ποσο χαμηλα θα φθανει σωστα;εαν ναι τοτε το ποσο ψηλα που θα φθανει απο που το ρυθμίζεις;

Την ένταση θα την ρυθμίσεις μια φορά εκεί που θεωρήσεις πως κάνει σωστό blending (πόσο μεγάλη κουβέντα αλλά τέλος πάντων ) με τα άλλα ηχεία σου κι από κει και πέρα θα αυξομειώνει μόνη της όταν θα αυξομειώνεις και τα άλλα ηχεία από το ποτ του ενισχυτή σου
Το volume speaker μόνο για αν συνδέσεις από τα ηχεία αντί από το preout (γίνεται κι έτσι )
Αυτό θα σε απασχολούσε αν δεν είχες ενισχυτικό με preout,τώρα θα συνδέσεις από εκεί και θα είσαι οκ.

Το lowpass είναι αυτό που λέει η λέξη.Κόβει τα ψηλά κι αφήνει τα χαμηλά.
Η ρύθμιση που βλέπεις πίσω είναι για μέχρι πόσο ψηλά θα κόβει,χαμηλά προφανώς θα πηγαίνει όσο μπορεί,εκεί δεν έχεις δυνατότητα να κόψεις.
20 κύκλους πάει πχ χαμηλά;Αν ρυθμίσεις στους 60 το ρυθμιστικό,θα πηγαίνει 20-60.

α οποτε βαζω pre out του sub ομως ετσι;....γτ εχει και ενα αλλο pre out πισω στον ενισχυτη!!! Και χαμηλα δεν γινεται να κοψει ε;μαλιστα....κριμα....

εσυ μια και εισαι του μπασου απο οτι θυμαμαι....τι μου συμβουλευεις; να το παρω; :) ή να αλλαξω ηχεια;.....επισης για να καταλαβω πισω λεει sub 1 και sub 2! οποτε θα παιζει τα οργανα μονο του δεξια ή του αριστερα; θα χανω καποια;

Δεν είμαι του μπάσου όπως το εννοείς,είμαι του όγκου,έχει διαφορά.
Και ναι,αν έχω καταλάβει τι θέλεις πας για ηχεία και μοιραία και για ενισχυτικό.

Οικονομικά όμως αυτό πάει ψηλά,οπότε κοιτάς και το sub.
Που λέει τέτοιο πράγμα για sub 1-2 κι εγώ δεν το βλέπω στο manual;

ναι και εγω ογκο εννοω....οχι να ακουω γκαπα γκουπα.εννοω στον ενισχυτη εχει τετοια εξοδο....

λες να μην παιξει σωστα με sub?!

Δανείσου από κάποιον φίλο σου κανα δεκάρι και δοκίμασε. Πάντως για να ματσάρεις ηχεία με sub για να παίξουν όπως ηχεία με μεγάλα woofer, απαιτεί και γνώσεις και hardware για μετρήσεις και cross-άρισμα (umik, mini dsp κ.λ.π.) ή και software όπως το dirac. Οπότε καλύτερα μην μπλέκεις....

Ελπίζω πως όλο και κάποιος θα το δει και θα με βοηθήσει με μετρήσεις και τέστ. :)

Nα σου μετρήσουν το χώρο σου; πώς θα γίνει αυτό ,μέσω ιντερνετ ;
Νομίζω ότι σου τα είπαν πολύ σωστά και ο Σωκ και ο Γιώργος .
Εχεις ένα σχετικά μεγάλο χώρο και θέλεις να τον <γεμίσεις> με μικρά ηχεία βάσης ,αυτό δε γίνεται παρά μόνο με την χρήση sub ,οπότε εκεί ανακύπτουν άλλα προβλήματα
Προσωπικά πρίν χρόνια είχα πάρει δανεικό για μερικές μέρες ένα sub από τον Στέργιο ,το δοκίμασα με τα 805 ,αλλά δε μου <κάθισε> το αποτέλεσμα ,θα δοκίμαζα ξανά sub μόνο άν ήταν σερβοελεγχόμενο [πού δεν είναι καθόλου φθηνά]