Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Καλά, από το θέμα έχουμε ξεφύγει εδώ και πολλές απαντήσεις.

Λογικώς το δικαίωμα να καθορίζει κάποιος τους όρους υπό τους οποίους θα τεκνοποιήσει, δικαιολογεί τόσο την επιλογή της όψιμης (ή και καθόλου) τεκνοποιΐας, όσο και του πρώιμου και συνεχιζόμενου γεννοβολήματος. Πρόκειται για διαμετρικώς αντίθετα παραδείγματα ενάσκησης της ίδιας υπαλλακτικής ευχέρειας (του να κάνεις ή να μην κάνεις). Αυτά και δίχως πρόθεση να την πω σε κανέναν.

Και δε νομίζεις ότι το δικαίωμα και το προνόμιο και την υποχρέωση του να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να το κάνει κανείς αφού έχει απολάυσει τα δικαιώματα της εκπαίδευσης, της διανοητικής εξέλιξης κτλ κτλ?

Αλλιώς μήπως το παιδί που θα έρθει στον κόσμο θα είναι δυστυχισμένο άσχετα από το αν θα θηλασει ή όχι?

Να μιλήσω για τα παιδιά στα φανάρια ή και σε αυτά μετράει το αν έχουν θηλάσει ή όχι για τη μετέπειτα ανάπτυξή τους?

θα συνεχίσω να είμαι off topic αλλά έχω μια ερώτηση να κάνω....

πότε και πως είναι δυνατόν να ξέρεις οτι είσαι ώριμος να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πως θα είναι αυτό??

σορρυ για το off topic

Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Και δε νομίζεις ότι το δικαίωμα και το προνόμιο και την υποχρέωση του να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι κάτι που πρέπει να το κάνει κανείς αφού έχει απολάυσει τα δικαιώματα της εκπαίδευσης, της διανοητικής εξέλιξης κτλ κτλ?

Αλλιώς μήπως το παιδί που θα έρθει στον κόσμο θα είναι δυστυχισμένο άσχετα από το αν θα θηλασει ή όχι?

Να μιλήσω για τα παιδιά στα φανάρια ή και σε αυτά μετράει το αν έχουν θηλάσει ή όχι για τη μετέπειτα ανάπτυξή τους?

δηλαδή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αλλά και ακόμα πιο παλιά στους πολέμους ζούσανε σε μια δυστυχισμένη Ελλάδα?

γιατί ελάχιστοι είχαν το δικαίωμα της διανοητικής εξέλιξης αν γυρίσεις κάποια πολλά χρόνια πίσω...

Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

πότε και πως είναι δυνατόν να ξέρεις οτι είσαι ώριμος να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πως θα είναι αυτό??

Όπως είναι δυνατόν να ξέρεις ότι το σχοινί είναι σωστό την ώρα που ετοιμάζεσαι να πηδήξεις από τον Ισθμό της Κορίνθου.
Κάποια στιγμή αποφασίζεις ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και τα λεφτά που παίρνεις είναι πάρα πολλά... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Όπως είναι δυνατόν να ξέρεις ότι το σχοινί είναι σωστό την ώρα που ετοιμάζεσαι να πηδήξεις από τον Ισθμό της Κορίνθου.
Κάποια στιγμή αποφασίζεις ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και τα λεφτά που παίρνεις είναι πάρα πολλά...
:flipout:

:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Κάποια στιγμή αποφασίζεις ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και τα λεφτά που παίρνεις είναι πάρα πολλά... :flipout:

H θελεις να αφησεις κατι πισω σου, εκτος απο τις πατημασιες σου -bye-

θα συνεχίσω να είμαι off topic αλλά έχω μια ερώτηση να κάνω....

σορρυ για το off topic

Υπάρχει -θεωρώ- μία στιγμή στη ζωή σου που η διάνοιά σου και η ψυχολογία σου σου λένε ότι είσαι έστω αρκετά σίγουρος ότι μπορείς και θέλεις να φέρεις στον κόσμο μία ζωούλα.....η ωριμότητα είναι μία εσωτερική διαδικασία που νομίζω όλοι την καταλαβαίνουμε και έρχεται με την εμπειρία τα χρόνια και με το να έχεις τουλάχιστον εξερευνήσει λίγο τον κόσμο γύρω σου πριν αναλάβεις την ευθύνη μίας άλλης ζωής.

Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

δηλαδή οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας αλλά και ακόμα πιο παλιά στους πολέμους ζούσανε σε μια δυστυχισμένη Ελλάδα?

γιατί ελάχιστοι είχαν το δικαίωμα της διανοητικής εξέλιξης αν γυρίσεις κάποια πολλά χρόνια πίσω...

Εξέλιξη υπήρχε πάντοτε σε όλες τις εποχές...αλλά ναι σιγουρα κατά τη διάρκεια πολέμων κτλ δεν ήταν από όλες τις απόψεις η καλύτερη εποχή να κάνεις παιδιά έτσι?

Και δεν θα έλεγα ότι ήταν και τρελλά ευτυχισμένοι όχι......

Μ αρέσει που σ αυτό το θρεντ πηγαίνουμε αντίστροφα.

από τον θηλασμό γυρίσαμε στην τεκνοποίηση..:grandpa:

Περίμενε σε λίγο πάμε στο ενδιαφέρον κομμάτι το σεξ :silly:

Με αυτή τη συλλογιστική καμμία εποχή δεν είναι ιδανική για να φέρεις παιδί στον κόσμο.

Το θέμα είναι απλά να το θελήσεις ή όχι.
Και σ αυτό φυσικά κανείς δεν έχει λόγο πέραν της γυναίκας.
Δεν υποχρεώνεις κάποιον να γίνει γονιός.
Αυτό έρχεται μόνο του και ειδικά στην γυναίκα το θεωρώ κάλεσμα της φύσης, βλ μητρότητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Εξέλιξη υπήρχε πάντοτε σε όλες τις εποχές...αλλά ναι σιγουρα κατά τη διάρκεια πολέμων κτλ δεν ήταν από όλες τις απόψεις η καλύτερη εποχή να κάνεις παιδιά έτσι?

Και δεν θα έλεγα ότι ήταν και τρελλά ευτυχισμένοι όχι......

το ερώτημα όμως είναι το εξής,

ήταν δυστυχισμένοι γιατί δεν είχαν την επιλογή της διανοητικής εξέλιξης(που έτσι κι αλλιώς πιστεύω οτι σε εκείνες τις εποχές δεν θα την είχαν) ή γιατί ζούσαν σε μια εμπόλεμη κατάσταση με τις όποιες συνέπειες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

το ερώτημα όμως είναι το εξής,

ήταν δυστυχισμένοι γιατί δεν είχαν την επιλογή της διανοητικής εξέλιξης(που έτσι κι αλλιώς πιστεύω οτι σε εκείνες τις εποχές δεν θα την είχαν) ή γιατί ζούσαν σε μια εμπόλεμη κατάσταση με τις όποιες συνέπειες?

Αυτό είναι άσχετο με τη μητρότητα αλλά αν δεν έχεις να φας, οι αγαπημένοι σου πιθανώς να σκοτώνονται στον πόλεμο και γενικότερα ζεις σε συνθήκες άθλιας διαβίωσης δε νομίζω ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος......και ο πόλεμος σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί,.....ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ THREAD?!?!?!??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θηλαστε γιατι χανομαστε !!

Πάλι με ξεμπρόστιασες !!:2thumb22sup::firstprize:

Γιατί για μένα δεν είναι το ενδιαφέρον κομμάτι νομίζεις?:ADFAD2::ADFAD2: (παίζω και με τα smileys Larry για να μην παραπονιέσαι)

...και εγω ενα διαχειριστη να σβησει λιγο τα ασχετα μηνυματα

By all means είμαι σίγουρη ότι θα βρει πολλά σε πολλά threads.....μην είσαι τόσο τσαντίλας ρε παιδί μου συζήτηση στο νετ κάνουμε όχι δημόσιο debate στον ΟΗΕ........be cool