THOMSON 37M61NF21 Full HD

Τι Παλικαράς είσαι??? :BDGBGDB55:

Εκτος του οτι τα παληκαρια ηταν καποτε 40 τον αριθμο ...........ξερω οτι ειναι και καπου στη Λειβαδεια και γω ειμαι Λαμια και μαλιστα μονος:flipout::flipout:

Καινούριος στο forum παιδιά και μόλις παρήγγειλα από το e-shop την THOMSON 42M61NF για 989 ευρώπουλα μόνο! Υπάρχει περίπτωση να μου την παραδώσουν αύριο το απόγευμα ή το αργότερο τη Δευτέρα. Πριν κάνω την παραγγελία και μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα και βρήκα ένα ελβετικό φόρουμ με reviews για τη συγκεκριμένη tv και με μετάφραση που έκανα από τα γαλλικά στα αγγλικά, νομίζω ότι πρέπει να μου κάνει!
Να αναφέρω εδώ ότι είμαι κατοχος μιας Samsung le40r51 που είναι μοντέλο του 2005 και σε υλικό hd είναι αρκετά καλή,σε sd dvd καλή, σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα μέτρια προς κακή και σε παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα κακή έως τρισάθλια (όταν έχει την Πανιωνάρα η tv βλέπω τον αγώνα πάντα στην παλιά 25αρα crt Salora που έχω στην κρεββατοκάμαρα).
Ηθελα λοιπόν να βρω κάτι καλύτερο για κύρια τηλεόραση στις 40"-42",που να είναι πλήρως συμβατό με HD,με καλή όσο το δυνατόν εικόνα σε αναλογικό σήμα,καλό μαύρο(που είναι το δυνατό σημείο της Samsung) και φυσικά χρώματα όσο γίνεται περισσότερο φυσικά.
Αρχικά σκόπευα να διαθέσω 1600-1700 το πολύ ευρώ.Διάβασα πολύ το φόρουμ εδώ,το άλλο ελληνικό που υπάρχει και τα διεθνή φόρουμ.Εχθές πήρα σβάρνα τα μαγαζιά στην Καλλιθέα και πήγα στο Πλάισιο,στην Ηλεκτρονική,Κωστόβολο και Sony Center.
Από τις τηλεοράσεις που είδα άλλες είχαν HD demo και άλλες αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Στην τιμή που ήθελα ξεχώρισα την 42αρα full HD της Sharp που έχει προσφορά 1399 ευρώ το Πλάισιο(εξαιρετικό μαύρο και ζωντανά χρώματα),την καταπληκτική 37αρα της Panasonic σε full HD (αν ήθελα 37αρα αυτή θα έπαιρνα,ότι καλύτερο σε LCD εικόνα έχω δει ως τώρα) και την 42αρα σειράς Z της Toshiba που είχε εκπληκτική εικόνα σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η full HD Plasma της Panasonic,αλλά δεν θέλω Plasma και δεν την πήρα.Από τις άλλες που είδα οι LG ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ με ξεπλυμένα χρώματα και σχεδόν ανύπαρκτο μαύρο,οι Sony ούτε πριν 3 χρόνια που πήρα την Samsung δεν μου άρεσαν ούτε και τα νέα μοντέλα που είδα τώρα.Καλή ευκρίνια μεν,μουντά χρώματα δε (Για τα δικά μου τα μάτια πάντα)!Οι Samsung λίγο πιο φωτεινές και ευκρινείς από αυτή που έχω τώρα και τα χρώματα της έντονα μεν,καθόλου φυσικά δε, αλλά πάντα με πολύ καλό μαύρο.Δεν άξιζε τον κόπο κατά την γνώμη μου (μάτια μου) να επιλέξω και πάλι Samsung-καμμιά διαφορά επί της ουσίας με την δικιά μου που έχω τώρα-.Οι Philips τα καλά μοντέλα πανάκριβα για μένα,τα μοντέλα που ήταν μέσα στα οικονομικά μου ολόιδια με τις LG!
Απ'όσα είδα λοιπόν είχα αποφασίσει να πάρω μάλλον την Toshiba 42Z3030 αλλά είχα δει αυτή τη τιμή στην Thomson στο eshop μερικές μέρες πριν και με έτρωγε πολύ.Ο λόγος πέρα από την τιμή ήταν και οι άριστες εντυπώσεις που είχα από την Thomson από το 2002 σε CRT 32" 16:9 (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) που ήταν ότι καλύτερο είχα σε τηλεόραση ως τώρα.Τώρα βέβαια τις τηλεοράσεις Thomson τις έχουν κινέζοι,αλλά πιστεύω ότι θα είναι αρκετά καλές και δεν θα χαλάσουν το brand name της Thomson που ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες έχει καλή φήμη στις τηλεοράσεις (CRT).
ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Μόλις έρθει η Thomson θα μπει στο σαλόνι και η Samsung θα πάει στο bedroom:coool:
Με τα λεφτά που γλυτώνω θα πάρω εντος των επόμενων 10 ημερών ένα καλό blu-ray player(μιας και ξεκαθάρισε πλέον το τοπίο).
Οι πηγές μου στην Thomson θα είναι:

Panasonic dvd-sp11 dvd player (up 1080i)
Apple Tv 160 GB
MacBook Pro 15" 2.4 c2d 160 GB

Παιχιδομηχανή δεν θα συνδέσω μιας και δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.

Μόλις έρθει η Thomson και τη σετάρω υπόσχομαι να ανεβάσω φωτό και να γράψω εντυπώσεις απ' όλες τις πηγές.

Θα προσπαθήσω μάλιστα σε τηλεοπτικό σήμα να ανεβάσω φωτό συγκριτικό με την Samsung (μιας και δίπλα στο έπιπλο της tv έχω ένα ευρύχωρο γραφείο για το MacBook)

Κάνω το σταυρό μου και ας ελπίσουμε να βγει καλή η Thomson και να μην κλαίω τα λεφτά μου!

Θα επανέρθω as soon as possible με τις εντυπώσεις μου:coool:

PS: Το ελβετικό forum με τις πληροφορίες για την 42άρα Thomson εδώ:http://www.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.qoqa.ch%2Ffr%2Fforum%2Fview%2F552%2F1&langpair=fr%7Cen&hl=el&ie=UTF8

Last edited:
αντε μπραβο γιατι την εχω βαλει και εγω στο ματι...περιμενω νεα σου!!

Ρε φιλε lessare ηθελες να παρεις τηλεοραση για να βλεπεις ποδοσφαιρο και κατεληξες σε μια Thomson full HD του χιλιαρικου? Αυτη θα δειχνει χειροτερα απο την Samsung που εχεις τα αναλογικα καναλια!

Δεν διαβασες τι επαθε εδω ο φιλος...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=392342&postcount=1709

Το φθηνο το Full HD το τρωνε τα σκυλια...

Ακυρωσε αν προλαβαινεις και παρε με ενα χιλιαρικο καμια πλασμα να βρεις την υγεια σου...

Last edited:
Αγαπητέ rivers,στο forum που βρήκα πληροφορίες από κατόχους της Thomson αναφέρουν πολύ καλή θέαση σε πηγή HD, σε sd DVD και σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Σε σύνδεση με pc & κονσόλες παιχνιδιών λένε ότι χάνει λίγο αλλά ειδικά για παιχνίδια δεν με ενδιαφέρει καθόλου.
Δεν τη πήρα μόνο για ποδόσφαιρο αλλά κυρίως για θέαση HD υλικού με το Apple TV & το Macbook (και με blu-ray player που θα έχω τις επόμενες μέρες) και ευελπιστώ να έχω πολύ καλύτερη εικόνα και στα αναλογικά κανάλια απ'ότι έχω τώρα με την Samsung.Ισως είναι και ψυχολογικό το θέμα,δεν ξέρω,αλλά εμπιστεύομαι το όνoμα Thomson στις τηλεοράσεις-έστω κι αν την έχουν κινέζοι τώρα- γιατί η CRT 32αρα 16:9 που είχα μέχρι πριν 3 χρόνια ήταν πολύ καλή και ήταν Thomson.
Anyway θα δούμε και ελπίζω να μην διαψευστώ.Τουλάχιστον ακούγεται τίμια πρόταση για τα λεφτά της.Αν είναι πολύ χάλια θα την επιστρέψω πίσω εντος 14 ημερών(έχω ήδη μιλήσει με το e-shop γι αυτό-πελάτης τους χρόνια άλλωστε-) και θα πάρω την Toshiba 42Z3030 απλά θα μου στοιχίσει στα 1750 κάτι στο e-shop,ενώ την έχω βρει από αλλού κοντά στα 1600.
Ελπίζω να μη χρειαστει βέβαια:hanged:
Μακάρι να μου έρθει και αύριο παιδιά και υπόσχομαι να ανεβάσω τις πρώτες φωτό το βράδυ,ενώ το σαββατοκύριακο θα κάνω πλήρες post με όλες τις πηγές(+photos) και μάλιστα θα προσπαθήσω να έχω και το playstation 3 φίλου για να του βάλω blu ray dvd να δούμε πως δείχνει.
Αλλιώς review από Δευτέρα και μόλις την παραλάβω!

Φίλε lesarros, αρχικά να σε καλοσωρίσουμε :operator:

Σε ευχαριστούμε για την ωραία ανάλυση σου, που μοιράστηκες μαζί μας. Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου μόλις παραλάβεις την νέα σου τηλεόραση, ώστε να ενημερωθούν κι άλλοι φίλοι που την έχουν βάλει στο μάτι.
-bye-

Αγαπητέ rivers,στο forum που βρήκα πληροφορίες από κατόχους της Thomson αναφέρουν πολύ καλή θέαση σε πηγή HD, σε sd DVD και σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα.Σ

Αυτη που κολαει στην περιγραφη αυτη ειναι πχ. η Sony 40X3500 που εχει τα υπερδιπλασια χρηματα.

Τελος παντων δικα σου ειναι τα λεφτα και εσυ αποφασιζεις... αλλωστε εχεις και 14 ημερες να παρεις μια αλλη τηλεοραση της προκοπης...

Λοιπόν την πήρα την Thomson παιδιά και θα την επιστρέψω ή θα την πουλήσω μες την εβδομάδα!
Σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα δεν βλέπεται με τίποτα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Λίγο καλύτερη η εικόνα με τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια μέσω Nova και καλή σε ορισμένα δορυφορικά με ισχυρό σήμα.
Τα ψηφιακά της ΕΡΤ έχουν καλή θέαση.
Για sdDVD με σύνδεση hdmi upscaling στα 1080i η θέαση σχετικά καλή.Αλλάζοντας όμως dvd player και βάζοντας το ξεχασμένο σε ντουλάπι kiss dp 600 και περνώντας το τελευταίο firmware σε 1080i είδα σημαντική διαφορά στα dvd.Πολύ καλή εικόνα!
Με το AppleTV συνδέθηκα στο site της Apple στα HD trailers και εκεί πραγματικά έπαθα πλάκα!!!Πρέπει να πω ότι σε HD video έχει εκπληκτική εικόνα!Ειδικά σε ορισμένα trailers παραμιλούσα,τόσο πολύ μου άρεσε η εικόνα.

Κατά τα άλλα έχει πλήρες ελληνικό μενού(καθώς και ελληνικές οδηγίες χρήσεως),αρκετά εύκολο στη χρήση του,καλό μαύρο και τα πάει αρκετά καλά στις σκοτεινές σκηνές.
Το μεγάλο της μείον είναι στην απεικόνιση του χρώματος του ανθρώπινου δέρματος που μόνο σε hd video και σε καλά dvds τα πάει καλά.

Από τα αναλογικά κανάλια σε θέαση με Nova δείχνει πολύ καλά τον Alpha,τον Alter και το Skai καθώς και τα κρατικά.Επίσης πολύ καλά χρώματα σε filmnet 1&2,supersort 1,2&3 και ορισμένα δορυφορικά με δυνατό σήμα.
Με κεραία δεν βλέπονται τα αναλογικά κανάλια,άτονα χρώματα και σε ορισμένα κανάλια πιξελιάζει.Μπορεί να φταίει και η κεραία μου βέβαια που είναι παλιά στη Samsung όμως είχα καλύτερη εικόνα στο αναλογικό σήμα.

Από τα μενού της μόνο το cinema αξίζει για ταινίες,τα άλλα είναι χάλια.εχει και ένα προσωπικό που το ρυθμίζω για να βλέπω τα κανάλια του Nova και τα ελεύθερα ελληνικά και δορυφορικά.
Από zoom έχει 4:3,14:9,16:9 zoom,16:9 υπότιτλοι,περιμετρικό και 16:9
Το περιμετρικό είναι ότι πρέπει για να βλέπει κανείς τα κανάλια σε 4:3 χωρίς να παραμορφώνει πολύ η εικόνα.

Για θέαση sdDVD είναι αρκετά καλή μόνο όμως αν έχει κάποιος ένα καλό dvd player,για HD υλικό αξίζει πραγματικά,ενώ για παρακολούθηση των ελληνικών καναλιών και ποδοσφαίρου δεν είναι και ότι καλύτερο μάλλον πολύ μέτρια θα έλεγα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες προς το βράδυ ή αύριο το απόγευμα.
Θα την κρατήσω μέχρι την Παρασκευή και μετά ή θα την στείλω πίσω στο e-shop ή θα την πουλήσω για να πάρω κάτι καλύτερο αλλά και ακριβότερο.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βλέπω όλη μέρα HD video & dvds,θέλω να βλέπω και τα ελληνικά κανάλια και δεν μου κάνει!

P.S: Το όνομα Thomson στις τηλεοράσεις το αγόρασαν κάποιοι κινέζοι και η τηλεόραση έχει κατασκευαστεί στην Πολωνια.

Last edited:
φιλε μου Λεσσαρος ΔΕΝ ειναι δυνατον μια συσκευη με μεγαλη αναλυση να δειχνει Σωστα το τηλεοπτικο αναλογικο σημα !!!!!!!!

μην την ψαχνεις !

αν θες συσκευη για να βλεπεις ταινιες HD η DVD τοτε κρατα την !γιαυτο το σκοπο κατασκευαστηκαν , για θεαση υλικου υψηλης ευκρεινιας !

αν την θες για ποδοσφαιρο ....... να ξερεις οτι ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ συσκευη υψηλης αναλησης ΔΕΝ δειχνει σωστα ποδοσφαιρο απο τηλεοπτικο σημα ......

τα εχουμε γραψει πολλες φορες αυτα !

μην κανετε τα ιδια λαθη και αγοραζετε LCD PLASMA με αναλυση FULL HD για να βλεπετε ποδοσφαιρο ! τα λεφτα σας πετατε !!!

δεν μπορεις να απλωσεις το τηλεοπτικο καδρο στο μεγεθος του FULL HD χωρις να εχεις τεχνουργηματα και ψηφιακιλα..

φίλε Βαγγέλη ευχαριστώ για τις συμβουλές!Την θέλω για γενική χρήση,όχι μόνο για ποδόσφαιρο.Λες να την κρατήσω?Θέλουν στρώσιμο και οι lcd όπως οι plasma?Μετά από 200-250 ώρες χρήσης θα δω καλύτερη εικόνα?
Πάντως σε hd είναι πολύ καλή μου έκανε εντύπωση η απόδωσή της!Παρήγγειλα ήδη και ένα blu ray player αυτό της Sharp και το περιμένω την άλλη εβδομάδα.
Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διαφορά στην εικόνα που είδα σε sd dvd όταν έβγαλα το panasonic και έβαλα το kiss!Τελικά το kiss δίνει πολύ καλή εικόνα!

Λοιπόν την πήρα την Thomson παιδιά και θα την επιστρέψω ή θα την πουλήσω μες την εβδομάδα!
Σε αναλογικό τηλεοπτικό σήμα δεν βλέπεται με τίποτα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Λίγο καλύτερη η εικόνα με τα ελεύθερα ελληνικά κανάλια μέσω Nova και καλή σε ορισμένα δορυφορικά με ισχυρό σήμα.

Aυτα που σου ειχαμε πει δηλαδη...η συγκεκριμενη ειναι για τα πανηγυρια...:BDGBGDB55:

Μετά από 200 ώρες χρήσης μπορει να σου εχουν σπασει τα νευρα και να θες να την σπασεις αλλα καλυτερη εικονα δεν θα δεις...

Επεστρεψε την οσο πιο γρηγορα γινεται και παρε αυτην...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1072846

...η αυτην...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1072161

Γνωρίζει κανείς τι παίζει ακριβώς με τις Thomson τηλεοράσεις? Από όσο ξέρω έχει σταματήσει να παράγει τηλεοράσεις εδώ και μερικούς μήνες. Αυτό αναφέρει και στο επίσημο site τους. Τι είναι αυτές τώρα που έχει στο e-shop, άλλη μάρκα με το ίδιο όνομα? Υπάρχει website?

Μια Thomson Scenium που έχω εδώ και μερικά χρόνια μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά είναι made in France. Αυτές οι κινέζικές βγαίνουν από άλλο εργοστάσιο?

φιλε μου Λεσσαρος ΔΕΝ ειναι δυνατον μια συσκευη με μεγαλη αναλυση να δειχνει Σωστα το τηλεοπτικο αναλογικο σημα !!!!!!!!

μην την ψαχνεις !

αν θες συσκευη για να βλεπεις ταινιες HD η DVD τοτε κρατα την !γιαυτο το σκοπο κατασκευαστηκαν , για θεαση υλικου υψηλης ευκρεινιας !

αν την θες για ποδοσφαιρο ....... να ξερεις οτι ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΜΙΑ συσκευη υψηλης αναλησης ΔΕΝ δειχνει σωστα ποδοσφαιρο απο τηλεοπτικο σημα ......

τα εχουμε γραψει πολλες φορες αυτα !

μην κανετε τα ιδια λαθη και αγοραζετε LCD PLASMA με αναλυση FULL HD για να βλεπετε ποδοσφαιρο ! τα λεφτα σας πετατε !!!

δεν μπορεις να απλωσεις το τηλεοπτικο καδρο στο μεγεθος του FULL HD χωρις να εχεις τεχνουργηματα και ψηφιακιλα..

ετσι ακριβως ειναι αν και μερικοι εχουν αντιθετη αποψη.

Γνωρίζει κανείς τι παίζει ακριβώς με τις Thomson τηλεοράσεις? Από όσο ξέρω έχει σταματήσει να παράγει τηλεοράσεις εδώ και μερικούς μήνες. Αυτό αναφέρει και στο επίσημο site τους. Τι είναι αυτές τώρα που έχει στο e-shop, άλλη μάρκα με το ίδιο όνομα? Υπάρχει website?

Μια Thomson Scenium που έχω εδώ και μερικά χρόνια μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά είναι made in France. Αυτές οι κινέζικές βγαίνουν από άλλο εργοστάσιο?

Το brand name για τις τηλεοράσεις το αγόρασε κάποια κινεζική εταιρία.Το νέο site είναι υπό κατασκευή εδώ
Η τηλεόραση η δική μου είναι made in Poland με release date October 2007.

Βρήκα ένα αρχείο .ts στο διαδίκτυο που σε βοηθάει να ρυθμίσεις τη tv με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Μέσω του kiss dp 600 ρύθμισα την Thomson και είδα μεγάλη διαφορά στην τηλεόραση!Καμμία σχέση με πρίν!
Εχθές το βράδυ μάλιστα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που είχαν τα supersport στη Nova τους παρακολούθησα με μεγάλη άνεση χωρίς σκιές στη μπάλλα και στους παίκτες και σε κάθε περίπτωση πολύ καλύτερα απ'ότι πριν στη Samsung.Επίσης όλα τα κανάλια (μέσω Nova πάντα) δείχνουν πολύ καλύτερη εικόνα πλέον με ζωντανά και φυσικά χρώματα!Για παρακολούθηση dvd & hd υλικού η τηλεόραση εξάρχής ήταν πολύ καλή (με το kiss dp 600 ως πηγή) με εξαιρετικό μαύρο και μεγάλη λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές.
Θα την κρατήσω τελικά,δεν την πουλάω.Σε κάθε περίπτωση και με τις ρυθμίσεις που έκανα είναι μια τίμια πρόταση στις 42" και 1080p με πολύ λίγα χρήματα!

Δηλαδή η αντιπροσωπία είναι η ίδια τώρα ή άλλη? Σε καλύπτει εγγύηση?

Την Tomson την εχει αγορασει η Κινεζικη ΤCL εδω και καποια χρονια.

Tα πανελ τα προμηθευεται απο την Chi Mei:

TCL recently said it purchased more than NT$2B [$64M] worth of display products from Taiwan, according to the Chinese-language Economic Daily News. Taiwan based Chunghwa Picture Tubes (CPT) and Chi Mei Optoelectronics (CMO) are among the suppliers. CPT currently ships 150-200K CRTs to TCL per month, while also shipping 15- and 20-inch modules for LCD-TVs and 46-inch PDP-TV panels.

http://www.insightmedia.info/industrynews/20050707_chinajvs.php

H Chi Mei ειναι Ταιβανεζικη εταιρεια με την γραμμη παραγωγης να βρισκεται στην Κινα.